021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
staval
Veteran
Veteran
Mesaje: 1153
Membru din: 16 Ian 2011, 22:06

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de staval »

'Ma simt ca un acrobat care merge pe sarma si care incearca sa isi pastreze echilibrul. Pot aluneca oricand, stiu asta, vindecarea e grea si necesita mult timp si multa vointa."

Tu ai vointa, Moira! Am aceasta siguranta, altfel n-ai fi inceput abstinenta...Nu esti la inceput, stii cum e, stii ca n-ai voie sa aluneci! Tine-te departe de orice te-ar face sa derapezi, motiveaza-te pentru tine, fii libera, Moira! Nu te lasa inrobita de patima, nu te minti singura...stii doar ca alcoolul e o minciuna a simturilor...
Nu te teme, Moira! Poti sa tii piept patimei, fa tot ce poti sa-ti gasesti echilibrul!\
Abstinenta senina si definitiva!
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de Relus »

Buna Moira
Doamne ,Îngăduie ca iubirea de sine să devină atât de puternică încât să dizolve toate minciunile în care am fost programaţi să trăim, care ne spun că nu suntem suficient de buni, de puternici, de inteligenți, că nu putem reuși. Îngăduie ca iubirea noastră de sine să devină atât de puternică încât să nu mai fim nevoiţi să ne trăim viaţa în funcţie de părerile celorlalți. Îngăduie-ne să avem o încredere atât de mare în sine încât să facem singuri alegerile pe care le preferăm. Iubirea de sine va alunga teama în faţa responsabilităților pe care le avem faţă de propria noastră viaţă sau a problemelor care pot apărea pe drum. Orice am dori să realizăm, îngăduie să o facem prin puterea iubirii de sine.
Începând de astăzi, ajută-ne să ne iubim pe noi înşine suficient de mult pentru a nu mai permite nici un fel de circumstanţe care să ni se împotrivească. Ajută-ne să ne trăim viaţa aşa cum suntem, fără să mai pretindem că suntem altcineva, numai pentru a fi acceptaţi de către cei din jur. Nu mai avem nevoie ca altcineva să ne accepte sau să ne spună cât de buni suntem, căci știm acum cine suntem cu adevărat.
Avatar utilizator
freedom
Veteran
Veteran
Mesaje: 2923
Membru din: 26 Ian 2012, 08:46
Ani de abstinență: 4 ani

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de freedom »

eu sunt mai noua pe aici, dar m-a impresionat ceea ce a scris moira.
sper ca se simte bine.
eu am cunoscut AA-ul in urma cu vreo 6 ani si de atunci am avut atat abstinenta indelungata,
cat si recaderi. cred ca sunt norocosi cei care au o familie care-i intelege, cei care pot vorbi
acasa despre boala lor, cei care simt bucuria si sustinerea celor apropiati. la mine nu e cazul,
din pacate, desi mi-ar place sa nu trebuiasca sa tin la imagine, sa pot sa dau jos masca si sa
spun: asta sunt. ma mai iubeste cineva?". cred ca as ramane singura ca ramasitele spitalului din Hiroshima, dupa atacul atomic, toti s-ar lepada de mine.
un cunoscut de-al meu spunea mai demult despre sotia lui care bea cam mult, ca daca s-ar
opri, ar respecta-o enorm si ar ajuta-o in tot. din pacate, ea nu s-a oprit, iar acum exagereaza si
el, asa incat cred ca e codependenta acolo. in fine, ei stiu mai bine.
asa ca sansele cele mai mari de reusita le au cei care merg la terapie, isi sustin abstinenta si
nu urca Golgota singuri, ci impreuna cu cei apropiati. cred ca e minunat ca sentimentul total
de bucurie si de recunostinta pe care-l simti cand nu bei un timp, sa fie impartasit de omul de langa tine.
nu stiu cum e, la mine e cam fals totul. si de aceea o inteleg pe moira ca a dat alcoolul pe iubire si
a devenit abstinenta cand s-a indragostit, iar mai tarziu, poate dupa o despartire, sau din alt motiv,
a recazut. asta pana la urma ne poate duce la concluzia ca viata in abstinenta trebuie sa aiba ca unica
motivatie binele personal si sanatatea proprie, indiferent care e motivatia initiala.
vaaaaaaaaaaai, cand citesc ce scriu, imi vine sa-mi dau diploma la cat sunt de desteapta :lol: .
apoi mai trece un pic, mai iau un sut-doua in plex si iar imi plang de mila si-s disperata. la teorie sunt doctor, pacat ca practica ma omoara.
da'important e ca azi iar am baut iar apa cu propolis ca unica bautura de seara si pot sa-mi spun rugaciunile fara sa-mi fie rusine de mine si de tata din cer. ce va fi maine, aflam maine :?: .
freedom
“Creand lumea perfecta in inima noastra,
putem sa o vedem luand forma si in exterior.”
Avatar utilizator
moira
Veteran
Veteran
Mesaje: 858
Membru din: 26 Oct 2010, 11:01

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de moira »

nu stiu cum e, la mine e cam fals totul. si de aceea o inteleg pe moira ca a dat alcoolul pe iubire si a devenit abstinenta cand s-a indragostit, iar mai tarziu, poate dupa o despartire, sau din alt motiv,a recazut. asta pana la urma ne poate duce la concluzia ca viata in abstinenta trebuie sa aiba ca unica motivatie binele personal si sanatatea proprie, indiferent care e motivatia initiala.
vaaaaaaaaaaai, cand citesc ce scriu, imi vine sa-mi dau diploma la cat sunt de desteapta


Buna freedom, adevar graita-i, cred ca a mai spus de curand cineva asta.
Am fost surprinsa ca, din putinul pe care l-am scris, ai inteles foarte bine particularitatea cazului meu. Cred ca meriti diploma aia! Iti poti face si o coronita.
Da, asa am facut, am dat alcoolul pe iubire, am schimbat o dependenta cu o alta, mult mai nobila . Cat de frumos a fost, inaltator as spune ...A urmat nu chiar o despartire si iubirea nu a disparut. Au urmat insa neimplinirea si frustrarile ei, pe care eu nu am putut sa le suport desi din punct de vedere rational intelegeam ca mai mult nu se poate. Sunt lucruri care tin de intimitatea mea si m-am hotarat sa nu le povestesc pe forum, dar, nu numai tu care ai diploma si coronita, ci si ceilalti veti intelege ca a fost vorba de o "iubire interzisa". Cand persoana iubita a inteles ca am pus din nou mana pe pahar si a vazut ca nu mai are nici o putere sa ma mai opreasca , mi-a spus ca alcoolul i-a luat tot ce a a vut mai drag pe lume : intai mama , apoi sanatatea lui, apoi pe mine ....n-am sa uit niciodata cuvintele astea.
Da, freedom, asa este si cred ca sunt un foarte bun exemplu ca motivatia trebuie sa tina numai de persoana proprie. Lucrul acesta incerc sa il fac acum, in noua abstinenta in care am pasit. M-am balbait si am pendulat o gramada de timp, cred ca vreo 3 luni, cautand o motivatie. Pana intr-o zi cand am inteles ca motivatie nu pot fi decat eu, nu trebuie sa ma leg de ceva extern. Chiar si dupa acea zi, tot nu reuseam, amanam de pe o zi pe alta. Norocul meu ca am intrat pe acest forum, si, desi am fost zgarcita la scris, o persoana de aici, un veteran caruia ii multumesc din suflet, mi-a intins o mana de ajutor si a reusit sa ma deblocheze.
Si apropos de umorul tau. Mereu am crezut ca persoanele cu mult umor, nu prea iau in serios nici lucrurile esentiale, cum ar fi nenorocita asta de dependenta.... Surprinde-ma te rog si reuseste!( de curand am vazut pe facebook o imagine cu doi betivi la o masa, afumati rau, cu niste sticle goale in fata. Dedesupt scria :"Surprinde-ti ficatul! Bea un pahar cu apa!")

Relus, merg inainte, am mai derapat odata de cand nu am mai postat, dar m-am ridicat si lupt in fiecare zi.

Staval, nu prea am vointa dar mi-am amintit de incapatanarea mea proverbiala pe care nu stiu pe unde o uitasem, incapatanare care mi-a adus destule rele dar de care ma folosesc acum.

Va doresc la toti numai bine,
Moira
Avatar utilizator
freedom
Veteran
Veteran
Mesaje: 2923
Membru din: 26 Ian 2012, 08:46
Ani de abstinență: 4 ani

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de freedom »

daca "iubire interzisa" are sensul cunoscut si de mine, atunci nu e ok.
ieri am primit un powerpoint cu maxime si imi amintesc acum de una care zicea aproximativ asa: daca ai o relatie cu cineva cu care nu te poti afisa in public, atunci nu e locul tau acolo, in acea relatie, nu e potrivit pentru tine.
in fine, nu dezvolt subiectul, fiindca nu stiu daca am inteles bine sensul expresiei.

dar, viata e frumoasa oricum, chiar si cu recaderi, griji, necazuri si rate la banca.
eu una, ma bucur si mi-e drag de mine cand remarc frumusete in ceva ce altii nu observa. eu vad zapada, soarele, aud pasarelele (cred ca mai mult pe alea din capul meu), astept ghioceii si incerc sa fiu cat mai integrata, sa traiesc constient.
bineinteles ca am si zile in care merg taras sau in pasul piticului, dar azi, slava Domnului, nu e o zi de-aia
si desi mai am multe de facut, sper sa strecor si un ceai cu o prietena.
s-aveti pace.
“Creand lumea perfecta in inima noastra,
putem sa o vedem luand forma si in exterior.”
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de tudor »

Buna MOIRA !

BINE AI REVENIT !

Ma bucur ca ai revenit si ca esti din nou abstinenta .Te intelelg ca ti-a fost si iti este greu insa in abstinenta poti sa te ajuti si sa intelegi accepti mai usor" problemele "cu care te confrunti !
Ma bucur ca am citit :
desi am fost zgarcita la scris, o persoana de aici, un veteran caruia ii multumesc din suflet, mi-a intins o mana de ajutor si a reusit sa ma deblocheze.

Si il felicit pe acel "veteran" care te ajuta .Il felicit pentru altruismul sau si pentru ca a inteles ca daruind abstinenta si-o poate pastra pe a lui .
Moira ,te rog ,tine 'aproape" de noi .Acum sinteti mai multe doamne care scrieti aici pe forum: .Relus,ALEXA ,Freedom , STAVAL care chiar daca este codependenta este femeie si sper ca ni se va alatura si sotia lui VANEA .

Iti urez abstinenta senina si definitiva !
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator
moira
Veteran
Veteran
Mesaje: 858
Membru din: 26 Oct 2010, 11:01

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de moira »

Iti multumesc mult, TUDOR!

Da, sunt din nou abstinenta, pot spune in sfarsit asta!
Nu a fost greu, a fost foarte greu de aceasta data.
Tudor, "problemele" cu care ma confrunt erau exacerbate in aburii alcoolului, sunt convinsa de asta.
Este incredibil cum te poate transforma bautura astfel incat sa gandesti, sau sa faci, sau sa spui lucruri pe care in mod normal nu le-ai gandi ,face sau spune niciodata.
Am sa raman pe aproape Tudor.... Poate ca vreodata am sa pot da si eu o mana de ajutor cuiva, asa cum a facut "veteranul meu", asa cum faceti si tu, si Ovidiu, si proco, si Relus, si Alexa, si Staval si toti ceilalti.

Va multumesc ca ma primiti printre voi.

Moira
proco
Veteran
Veteran
Mesaje: 848
Membru din: 25 Mar 2010, 17:14

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de proco »

Buna, Moira! Ma bucur nespus pt. abstinenta ta, am sesizat ca te-ai "centrat" bine si tine-o tot asa, pe "DIRECTIA, OBLIGATORIU INAINTE!". De asemenea, apreciez ca ai inceput sa "imprastii" :lol: in stanga si in dreapta cu postari. Aceasta este dovada, ca ai "dat cep" :lol: SUFLETULUI TAU! Nu in vazduh, pana acolo mai ai, ci aici pe pamant. Fi atenta la vreun necaz mic sau la o bucurie mare, ca: "domnul care-i place somnul... :mrgreen: " sta la "cotitura". Ma bucur ca s-a "improspatat" forumul, si acum avem numai "lady de lady" ;). Tine "trena" cu noi si este O.K.! Daca mergi pe deviza "AZI NU BEAU!", le poti transmite tuturor: "un fleac m-au ciuruit!" Nu te mai "da la fund", ca inregistram consum marit la lanturi! :lol:

Cu respect, PROCO!
Avatar utilizator
moira
Veteran
Veteran
Mesaje: 858
Membru din: 26 Oct 2010, 11:01

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de moira »

:lol:

Iti multumesc si tie Proco! O sa fac economie la lanturi, promit!
Multumesc mult de incurajari, o sa fiu atenta!

Moira
Adorable
Veteran
Veteran
Mesaje: 318
Membru din: 30 Ian 2010, 23:00
Zile de abstinență: 20,07,2011
Ani de abstinență: 2 ani

Re: Recidiva...mai exista o a doua sansa?

Mesaj de Adorable »

Moira ma bucur foarte mult sa aud ca ai reusit sa reintri in abstinenta.Cit despre ''veteranul'' care ti-a fost alaturi am doar 2 vorbe : BARBAT ADEVARAT pentru ca nu se lauda in stinga si dreapta cu ce a facut el si ca isi pastreaza anonimatul.Foarte frumos,nu am cuvinte.Daca voi avea vreodata nevoie de el sper sa mi-l incredintezi si mie :lol: .Te pup si tine-o tot asa!
Scrie răspuns