021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

la un pas de sfarsit

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de colica zis alcoolica »

,,Cu Hristos te intalnesti,mai intai in iad,,

Bravo Catalin , mi-a placut mult cum esti , cum ai scris , ce ai facut pentru tine prin spovadenie mai ales pentru ca nu cred ca este prea usor la inceput pentru nimeni si cred ca esti pe drumul cel bun .
Te imbratisez frate si felicitari !
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
catatl
Veteran
Veteran
Mesaje: 661
Membru din: 09 Iun 2014, 02:54
Zile de abstinență: 06'04,2015

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de catatl »

Un lucru pe care mi l repet de ceva vreme...?..DUMNEZEU NU CREEAZA GUNOAIE......
catatl
Veteran
Veteran
Mesaje: 661
Membru din: 09 Iun 2014, 02:54
Zile de abstinență: 06'04,2015

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de catatl »

Prima oara am facut un fel de pas 3 mecanic,completand niste spatii goale pe o foaie intr un grup de terapie..
Credeam ca asta este scriu ca El exista si gata,se pune la treaba eu facandu mi bucatica mea,ocolind sticla.
Am inteles mai tarziu cat de departe de adevar eram.Acum simt ca abstinenta mea e zero daca nu E langa mine.Stiu,pare o redescoperire a rotii da ptmine procesul acesta de redescoperire a credintei e nou.Si nu vorbesc de credinta-automatism,o cruce,o rugaciune,o lumanare si gata datoria...Nu!Vorbesc de a simti,a intelege,a accepta.
Scriu acum la cald.Proaspat ajuns la capatul unui drum de doua ore prin zapada,singur,pe cararile din Apuseni.Muntii acestia sunt o imensa biserica in care,privind cerul instelat,singur fiind,auzi rasuflarea Lui.Ii simti prezenta fizica,Ii vezi maretia prin tot ce este in jur chiar daca este ascuns in noapte.Nu mai poti nega evidenta chiar avand n ADN samanta de Toma necredinciosul.E acolo langa tine.
I am multumit pentru ca mi a dat sa traiesc aceste clipe lucid.Ca M a lasat sa ma bucur si sa ca Mi a aratat pt o vreme ca merita sa continui sa lupt!
Pentru unii dintre voi stiu ca o sa para o noua nebunie de a mea cele scrise dar...nu mi pasa.Cred ca asta i drumul,merg pe el si om vedea..
Va sarut cu drag prieteni..
Avatar utilizator
Jorj_76
Veteran
Veteran
Mesaje: 333
Membru din: 18 Ian 2014, 10:32
Zile de abstinență: 17,01,2014

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de Jorj_76 »

Nu e nebunie! E minunat ce ai scris. Interiorizează trăirile acestea și pastrează-le acolo unde simți că se potrivesc mai bine, cât mai aproape de inimă! Mulțumesc pentru că ai împărtășit și cu noi!

Seară frumoasă! :jos-palaria:
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de styx »

Mai Cata, mai omule, ai scris fantastic parca pot sa simt fizic trairea care ne-ai descris-o! Te imbratisez cu drag prietene si iti multumesc pentru aceste cuvinte! :hug:
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 4400
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani
Contact:

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de lupica »

:salutare: :pupici:
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
catatl
Veteran
Veteran
Mesaje: 661
Membru din: 09 Iun 2014, 02:54
Zile de abstinență: 06'04,2015

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de catatl »

M am tot gandit zilele astea la un lucru...Cand ne nastem avem trasat un drum de catre DD.Suntem curati,inocenti..Pe masura ce crestem ne pierdem credinta in jurul nostru apar ziduri pana ne creem prpriul nostru labirint
Prin care ratacim in nestire,tot cladind noi ziduri.DD incearca sa ne arate calea dar noi,incapatanati,continuam cu ale noastre pana ajungem in genunchi,in fata unui ultim zid neputinciosi
Atunci El isi arata maretia si iubirea acceptandu ne asa nevolnici,murdari,pacatosi.Si ne ridica,ne arata calea si ne da curaj si speranta.Nu avem decat un lucru de facut..Sa L urmam.De ce nu am faceo?Am trait in mizerie vom fi stiind sa traim si n lumina.S au macar vom incerca sa o facem....
O seara buna prieteni.
catatl
Veteran
Veteran
Mesaje: 661
Membru din: 09 Iun 2014, 02:54
Zile de abstinență: 06'04,2015

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de catatl »

Raport de sincertare...cazut dupa108 maine de la capat
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de dani »

Cata scrie:
Raport de sincertare...cazut dupa108 maine de la capat
Imi pare rau pentru asta Cata...ti-am mai spus asta,atentie la HALT (Hungry, Angry, Lonely, and Tired)...invata unde ai gresit si incearca din nou cu mai multa atentie...
Povestea lui Sylvester Stallone – Rocky

V-ati intrebat vreodata cum a ajuns Stallone celebru? Cum a ajuns sa fie Super Star de cinema platit regeste?


Povestea pe care Sly insusi o spune are radacini in copilaria lui, cand si-a dorit sa fie star de cinema. A stiut toata viata ce a vrut. A visat sa fie star de cinema (nu de seriale TV) si a stiut ca vrea sa inspire oamenii, sa le vorbeasca intr-un fel sau altul de ceea ce sunt capabili sa realizeze.



S-a mutat la New York si a inceput sa aplice pentru roluri. Pentru ca la nastere a fost extras cu forcepsul are fata jumatate paralizata si vorbeste cum vorbeste.Toti cei cu care se intalnea pentru auditii ii spuneau ca e urat, ca arata ca un idiot si vorbeste ca un idiot. I se spunea ca e atat de urat ca nimeni nu o sa vrea sa se uite la el.

A fost refuzat de peste 1500 de ori. A primit peste 1500 de NU-uri! Nu existau atatea case de film in NY, spune el, dar la unele a revenit de 5, 6, 7, 8 ori. Primul rol l-a primit de la un agent care a avut rabdare sa il asculte pana la capat. Rolul pe care i l-a dat, era de cateva secunde si presupunea sa fie batut mar.

Neprimind niciun altfel de job a trecut prin momente cumplite. A rabdat de foame, era falit ca nici macar nu isi permitea sa isi plateasca incalzirea pentru apartament. A avut conflicte cu sotia care striga la el sa isi gaseasca un job obisnuit, insa el stia ca daca o sa isi ia un asfel de job o sa ii dispara setea de a-si implini telul. Era convins ca setea asta e singurul lui avantaj.

Intr-una din zile, ca sa se mai incalzeasca, a intrat intr-o biblioteca si acolo a citit o carte de Edgar Allen Poe. Asta l-a ajutat sa isi sustina viziunea.

S-a decis sa scrie scenarii.

Pe unul dintre ele a reusit sa il vanda cu 100 de dolari, ceea ce insemna la momentul ala o tona de bani pentru Stallone. Nu i-au ajuns pentru mult timp asa ca dupa o noua perioada fara venituri vinde bijuterille sotiei, lucru care ii atrage si mai tare ura ei.

Intr-un final, de disperare, de foame, ca sa supravietuiasca ajunge sa-si vinda cainele, prietenul cel mai drag lui. Il vinde pentru 25$ unui tip intalnit in fata unui magazin e bauturi.

Inspiratia salvatoare ii vine vazand la TV un meci de box cu Muhammad Ali (alias Cassius Clay) impotriva unui boxer care desi era clar ca va fi invins nu renunta la lupta.
Asta a fost pentru Sly metafora vietii! Dupa meciul vazut, s-a asezat la masa si 20 de ore a scris primul lui scenariu – ceea ce urma sa devina scenariul pentru Rocky.

Apoi a inceput aventura – drumul sa transforme scriptul in film. Si nu doar atat, ci sa fie si acceptat sa joace in el rolul principal.
Motivul refuzurilor: scenariul e previzibil iar el nu poate avea sanse sa joace intr-un film, cu figura si cu vocea lui idioata.

I s-a spus “nu” pana cand unul din regizori intrezareste potentialul filmului si accepta scenariul. Prima oferta a fost de 125.000 de dolari pentru scenariu insa a refuzat, sustinand ca el e Rocky si ca el e cel care va juca si va avea succes cu filmul.

I s-au oferit apoi 250.000$, cu conditia sa NU joace in film si din nou Stallone a refuzat. Ultima oferta pentru scenariu a fost de 350.000$ – refuzata si de data asta!

Intr-un final au cazut la o intelegere – Stallone urma sa joace in film si sa primeasca doar 35.000$ si in plus trebuia sa isi ia partea lui de responsabilitate (inclusiv financiara) daca filmul nu avea succes.

Finalul? Filmul a avut un buget de aproape 1.000.000$ si a produs peste 220.000.000 $.

Interesant e ce a facut Stallone cu banii! S-a dus la magazinul de bauturi si l-a cautat pe cel caruia ii vanduse cainele si l-a rugat sa il vanda inapoi. I-a oferit 100$ dar nu l-a convins. I-a oferit apoi 500$ si apoi 1000$ si a tot fost refuzat. Intr-un final au reusit sa se inteleaga, plata fiind de 15.000$ si un rol de figuratie in Rocky.

De multe ori oamenilor le trece prin cap: “Nimeni n-a trecut prin ce-am trecut eu! Nimeni nu intelege ce mi se intampla! Ceilalti cu siguranta sunt dintre cei norocosi”.

Morala povestii si mesajul lui Rocky:

1. Trebuie sa stii ce vrei! Trebuie sa ai o viziune clara a ceea ce iti doresti.

2. Fii consecvent in drumul tau catre telul pe care ti l-ai propus si nu renunta!

3. Fii constient de ce functioneaza si ce nu functioneaza din ceea ce faci. Cand lucrurile nu merg asa cum vrei tu, schimba abordarea, dar pastreaza-ti telul.

4. Ia decizii bazate pe telul tau, nu pe durerea provocata de circumstantele curente.

5. Actioneaza. Succesul va veni, e inevitabil, daca esti perseverent.
https://www.youtube.com/watch?v=TnqZl_blT7E
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de styx »

Offffffff! Asta e, sus si de la capat! Hai Cata prietene, tine aproape si atentie marita! :hug:
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Scrie răspuns