021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

la un pas de sfarsit

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Braila
Contact:

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de asido1973 »

Domnule catalin e problema ta ce ai de spus. Eu ce am avut de spus ti-am spus si preferam sa ramana totul acolo. In viata fiecare dintre noi avem niste principii si limite. Oricat as incerca sa inteleg aceasta boala si oricat sunt dispus sa accept atunci cand aceste limite ale omeniei si a tot ce inseamna bunul simt sunt depasite unui om ca tine nu pot decat sa-i ofer compasiune si sa-ti spun doar atat: Daca problemel tale ar fi doar cele cu alcoolul lucrurile ar fi simple dar nu e doar atat.
Eu am atentionat si alti forumisti sa fie atenti cu tine si in limita bunului simt sa iti dea ajutor cat ei considera dar le-am spus si in privat si o spun si aici sfatul meu este ca fata de un om ca tine sa pastreze distanta.
Esti bonav de alcool ok, ai forum, ai online ai grup AA dar eu unul nu sunt obligat sa-ti suport vorbele grele , pentru mine fiind mizerii ingropate de mult.
Vrei un sfat. Ia-ti frumos bocceluta mergi acolo unde ai stat atatea ierni atat timp cat inca nu ai posibilitatea sa mai stai unde esti acum. Este adevarat ca trebuie sa ajuta dar si aici ajutorul are o limita. Nu poti cere nimanui ajutor prin santaj emotional cu amenintari gen bere,xanax , ba mai mult sa minti si stii bine la ce ma refer concret prefer sa mi se spuna ca persoana in cauza a consumat sa stiu la ce sa ma astept.
E problema ta ce faci dar in ce priveste persoana mea limitele de orice fel au fost depasite.
Respect pentru tot ceea ce faci , dar sa-ti mai spun ceva prietene. Am intrat in abstinenta cu probleme mari d.p.d.v material, imense. Nu am cerut ajutorul nimanui si mi-am spus asa: Daca eu nu sunt in stare sa-mi administrez viata personala din punct de vedere omenesc, material oare cum imi voi administra viata din punct de vedere spiritual. Daca tu nu esti in stare sa-ti administrezi probleleme materiale zilnice si astepti sa fii ajutat crezi ca iti va fi usor sa-ti administrezi viata in abstinenta care este mult mai greu de administrat???
Daca nici nu mai pomeneai numele meu asa cum ti-am cerut te asigur ca nici nu iti mai scriam si nu aduceam in discutie acest subiect.
Inca o data te rog frumos si respectuos. Daca tu in acest moment nu mai poti sa-ti permiti sa stai acolo si nu se intrevede nimic ia-ti bocceluta frumos si mergi acolo unde ai posibilitatea sa stai pana te redresezi material si poti pe picioarele tale sa-ti permiti sa stai acolo fara a deranja pe altii. Nu m-a deranjat ca mi-ai cerut ajutorul ci felul si vorbele tale.
Fii barbat , administreaza-ti viata cum trebuie si mergi mai departe.
Pe mine ca om te rog frumos sa ma uiti si sa nu ma mai deranjezi in vreun fel nici pomenindu-mi numele pe acest forum.
SUCCES!!!
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
catatl
Veteran
Veteran
Mesaje: 661
Membru din: 09 Iun 2014, 02:54
Zile de abstinență: 06'04,2015

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de catatl »

Multumesc Asido.Ai dreptate...
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de ilyuta »

Buna Cata si eu sincer sa fiu am crezut ca nu vorbesti serios si glumesti, cind ai spus ca ai recazut.N-as mai fi pus melodia si n-as mai fi glumit! :plans: Imi pare rau si singura decizie pe care as ua-o, daca as fi in locul tau, de buna seama ca as lua--o de la capat, cu mentiunea ca desigur ca ar trebui sa schimb ceva in ceea ce am facut pentru ca rezultatele sa nu fie la fel...Eu unul, de cite orin am recazut in trecut, a fost pentru faptul ca nu schimbam nimic si credeam ca sunt mai tare decit alcoolul, lucru total fals. :plans: Multumesc lui Dumnezeu zi de zi si acestui forum pentru ca am invatat ceea ce nu vreau sa fac , in viata! :jos-palaria:
Doamne ajuta si pentru tine! :jos-palaria:
1625716_815993638494350_351292644442500577_n.jpg
Nume anterior: ilyuta
Alex-codep
Veteran
Veteran
Mesaje: 595
Membru din: 10 Noi 2014, 21:33

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de Alex-codep »

Cata, ce traznai ai facut?E o intrebare retorica, nu are nevoie de raspuns, si te rog...nu ma injura.Ce vroiam sa spun e ca eu cred in continuare in forta ta de recuperare si in toate calitatile pe care le ai.Timpul vindeca orice rana si cred, ca iti pare sincer rau, daca ai gresit fata de unele persoane.Te rog sa te aduni si asa cum frumos spunea Dani o data, hraneste lupul bun din tine. :hug:

"Doamne, dă-mi seninătate... Să accept ceea ce nu pot schimba, Curaj să schimb ceea ce pot... Și înțelepciune să le deosebesc! Fie voia Ta și nu a mea!"


"Adictia reprezinta o obisnuinta devenita inconstienta."
catatl
Veteran
Veteran
Mesaje: 661
Membru din: 09 Iun 2014, 02:54
Zile de abstinență: 06'04,2015

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de catatl »

Sub prun...Am invatat sa astept inainte de a raspunde.Cu siguranta alcolismul nu e singura mea problema.Accept asta.O sa accept orice sfat si o sa incerc sa ma schimb.Nu am cazut,m am impiedicat doar.Nu o sa ma impiedice sa merg mai departe.Ma doare ca am ranit oamenii care m au ajutat dar am facuto,suport consecintele.Am primit ajutor,m a durut cand am cerut dar am vrut doar sa invat sa lupt cu rahatu asta de boala.Poate am facu t si greseli dar nu am vrut sa profit,nu am vrut sa prmesc stand pe spate asteptand para..Nu a fost sa fie...O sa dau inapoi tot ce am primit pt ca asa e firesc.Poate acum reanvat reguli simple de viata dar o fac.
Si daca ma taraii tot merg inainte pt ca vreau asta cu toata fiinta mea.Si voi plati pretul greselilor mele.
Asta sunt acum!O sa ma schimb si voi face ce trebuie pt asta.Chiar si singur...Doamne ajuta!
Alex-codep
Veteran
Veteran
Mesaje: 595
Membru din: 10 Noi 2014, 21:33

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de Alex-codep »

Nu esti singur.Sunt destui oameni care cred in tine si in potentialul tau pozitiv.Si in capul listei e copilul tau, care invata din viata ta cum sa mearga mai departe cand da de greu, cum sa isi indrepte greselile inerente oricarui om.Cu totii gresim, in feluri diferite, in grade diferite, dar nu e nimeni perfect.Mai ales cineva care a fost foarte ranit.Daca ai rabdare,perseverenta si vointa,Dumnezeu iti va arata calea.

"Doamne, dă-mi seninătate... Să accept ceea ce nu pot schimba, Curaj să schimb ceea ce pot... Și înțelepciune să le deosebesc! Fie voia Ta și nu a mea!"


"Adictia reprezinta o obisnuinta devenita inconstienta."
Avatar utilizator
lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 4401
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani
Contact:

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de lupica »

Domnule Catalin,eu nu-ti dau sfaturi pentru ca iar exista riscul sa fiu inteles gresit. Asa este limba romana...are mai multe intelesuri,pana si o virgula schimba sensul unei propozitii.Daca citeai toate postarile mele din 4.01.2011 pana in prezent ,invatai multe din greselile si pataniile mele. Am avut si eu multe recaderi...ultima a fost cea mai dureroasa si din punt de vedere al sanatatii dar mai ales din punt de vedere moral si psihic.Cand am descoperit acest forum intamplator pe internet,pentru mine a fost a doua nastere si aparitie in aceasta viata.Toata viata mea am invatat carte,facultati si masterate....dar am inteles cand am intrat pe acest forum ca nu stiam nimic despre mine.Nu stiam ca alcoolismul este o boala,nu stiam ceea ce inseamna o abstinenta senina,nu auzisem de principii spirituale ,de cei 12 pasi....eu care eram un ateu convins si nu doream sa aud de biserica si de religie.
Dar am intrat pe acest forum,la inceput din curiozitate,cu multa suspiciune,fara incredere in tot ce se intampla pe aici...cu siguranta am suparat si pe alti membri cu postarile mele,mi-am cerut scuze...nu stiu daca toti mi-au acceptate aceste scuze.
Si am incercat si eu sa intru in abstinenta,am avut perioade frumoase fara alcool,cea mai lunga perioada de abstinenta a fost de 1 an si 3 luni.Dar de fiecare data am recazut.De ce ? Multi forumisti cu perioade lungi de abstinenta stiu raspunsul.
Te asigur ca si tu vei gasi acest raspuns daca stai aici...aproape de noi.
Acum....pana nu hranesti dusmanul din tine,pana nu-ti faci plinul nu cred ca vei intelege mare lucru.Dar peste cateva zile ,saptamani....dupa un sevraj cumplit pe care cu siguranta o sa-l ai, o sa-ti revii.Trebuie sa stai de vorba cu tine....mergi undeva unde esti numai tu cu tine si gandeste ce aveti de facut impreuna.
Ai doua alternative: ori continui bautul pana iti vei distruge ireversibil viata....ori revii printre noi si studiaza boala alcoolismului,imbunatateste viata spirituala....intra intr-un grup AA,lucreaza cei 12 pasi.
Eu am ales a doua cale....stiu ,este greu....nu ma laud cu cele 101 zile de cand nu am mai baut alcool,am avut si perioade mai lungi.
Dar este singura sansa....pentru a trai in libertate,fara jugul alcoolului,pentru a fi limpede si a vedea orizontul vietii....
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
Avatar utilizator
Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Ani de abstinență: 10 ani

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de Relus »

Cand omul e la "ananghie",sunt convinsa ca are multe așteptări de la cei dragi,de la prieteni,multi nu le putem împărtăși aceste așteptări,dar nici sa dam cu pietre in ei nu se cade.
Cătălin,scrii in postările tale din 23ianuarie,PINA in recadere,ceva de lupta ta cu alcoolul,greșit dragul meu,dacă vei continua sa te lupți cu el,vei fi nimicit imediat,dovada ai recazut la doar 3-4zile.
Alcoolul este mult mai puternic decât tine,încrederea ta in Dumnezeu ,(DD Nu exista-Dumnezeu da,) este șubreda,bunavointa ta exista,dar neîncrederea in tine este foarte mare,iti doresti sa faci schimbări mari in timp scurt,este imposibil.
Ceea ce ai stricat in 10-2o de ani nu poti repara intr o zi.
Nu stiu ce ai facut,pe cine si de ce ai supărat,sincer nici nu ma interesează,adevarul este de partea fiecăruia,dar încerca ca ti recapeți stima,încrederea in tine,cauta modalități prin care sa nu apelezi la prieteni de ocazie,si sa ceri mila,unii pot fi dezamăgiți de rezultatele,de reacțiile tale si iti refuza prietenia lor ceea ce poate duce la un dezechilibru emoțional puternic,si tu nu ai nevoie de așa ceva.
Nu promite nimic,abstinenta este a ta si pentru tine,dovedește ti ca vrei,ca poti si mergi înainte,nu avem dreptul sa te judecam,nici sa ti întoarcem spatele,datoria noastra morala este doar de a te încuraja si prin exemplu personal sa ti demonstram ca se poate.
Dumnezeu sa te ajute sa ti revii cat mai repede.
Alex-codep
Veteran
Veteran
Mesaje: 595
Membru din: 10 Noi 2014, 21:33

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de Alex-codep »

Buna, Cata!Sper ca esti un pic mai bine.Doamne ajuta!

"Doamne, dă-mi seninătate... Să accept ceea ce nu pot schimba, Curaj să schimb ceea ce pot... Și înțelepciune să le deosebesc! Fie voia Ta și nu a mea!"


"Adictia reprezinta o obisnuinta devenita inconstienta."
Avatar utilizator
alexandra77
Veteran
Veteran
Mesaje: 304
Membru din: 16 Aug 2014, 20:36
Zile de abstinență: 30.09.2015
Ani de abstinență: 1 an

Re: la un pas de sfarsit

Mesaj de alexandra77 »

:ingeras: Keep going.Toate lucrurile se vor aseza incet,incet.Succes!
Scrie răspuns