021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

POVESTEA VIETII MELE

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de denispericolpublic »

Ca de...fiecare cu prazul lui muica
[...]
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de denispericolpublic »

Ai dreptate Lupica, trebuie sa renuntam la vechile obiceiuri, gandiri, paradigme, la tot ceea ce ne definea ca structura interna si atitudine. Dar atat genetica prin determinismul care o caracterizeaza, cat si Biblia prin invataturile ei converg catre aceeasi concluzie:omul nu se poate schimba singur cu de la sine putere. „Poate un etiopian sa-si schimbe pielea sau un pardos petele? Tot asa puteti sa faceti voi binele, voi care sunteti deprinsi sa faceti raul? Nu puteti nicidecum.” Interesant, chiar si Biblia este sceptica cu privire la puterea de renastere a omului. Noi vorbim aici de omul cel nou care trebuie sa sufere o transformare totala echivalenta cu invatatura hristica a nasterii din nou. Noi nu trebuie sa fim scapati doar de alcoolism, ci de noi insine. Noi nu ne putem dezbraca de propria natura indiferent de ceea ce am face. Avem o problema cu esenta rasei umane. Singurul, Proiectantul acestul sistem complex care este omul, doar El are capacitatea de a ne regla acordul fin. Poate ca multi ar dori sa-I ceara instructiunile tehnice pentru a se autoregla. Dragii mei, va spun ca suntem prea prosti, prea redusi si prea ancorati in fizica mecanicista ca sa putem rezolva ecuatia. Matematica lui Dumnezeu nu se aseamana cu matematica euclidiana. Pai si atunci ce putem face?
Singurul lucru pe care-l putem face este sa cerem „o inima noua”, aceasta va duce la o noua traire, la acea alta viata dupa care tot tanjim dar nu stim cum sa punem mina pe ea . Cred ca aceasta este calea. Eu nu vad alta. Nimic din filozofiile pe care le-am admirat nu mi-au dat seninatatea. Nici un studiu al psihologiei umane nu mi-a schimbat vre-o atitudine vreodata in ciuda argumentelor rationale si nici o religie nu mi-a vandut vre-o reteta miraculoasa. Scepticilor le recomand sa-L puna la incercare pe Dumnezeu. El a propus aceasta metoda. „Puneti-ma la incercare –zice Domnul”. Eu am fost ateu, apoi agnostic (nu am mai putut sustine rational ateismul), si i-am zis Celui pe care Il tagaduiam :”Daca existi da-mi un semn al fiintarii tale”. Si mi-a dat. Atentie, nu-L invatati voi ce semn ar trebui sa va dea. O sa va dati seama cand il veti primi. Fiti foarte atenti pentru ca se poate sa fie unica ocazie.
Si pentru ca am alunecat pe latura spirituala, atunci sa inchei in aceeasi nota folosind un citat dintr-o capodopera a literaturii universale, o opera ce a inspirat pe cei mai mari literati si ganditori din toate timpurile si anume evanghelia lui Ioan:
„Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu născuți nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.”
P.S. Nu sunt o persoana religioasa, iar ceea ce am scris nu are legatura cu religia, ci cu framantarile existentialiste ale unui simplu om.
Va salut –Denis-un alcoolic (dar si alcoolicii sunt oameni).
[...]
Avatar utilizator
almaM
Veteran
Veteran
Mesaje: 1349
Membru din: 28 Mai 2012, 10:49

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de almaM »

Denis sunt foarte interesante postările tale! Îmi face mare plăcere să te citesc, deoarece găsesc răspunsuri la unele întrebări, care mă bântuie de mai mult timp. Eu cred în Dumnezeu, însă am o cultură religioasă cât se poate de fragilă. Cred că și tu ești credincios, dar nu habotnic dacă asta ai vrut să spui, atunci când ai scris ''Nu sunt o persoana religioasa, iar ceea ce am scris nu are legatura cu religia, ci cu framantarile existentialiste ale unui simplu om.''
Îți mulțumesc!
Cu drag, Alma :hug:
Nu-mi dați sfaturi, decât dacă le cer, în mod expres! Am capacitatea de a greșii și de a mă critica destul de sever și singură! Prefer să aleg în funcție, de ceea ce sunt și,nu de ceea ce par a fi! Mulțumesc!
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de ilyuta »

Pfuai de capul meu, daca scrii numai pentru intelectuali Denis, sa stii ca eu nu te mai citesc! :lol: :lol:
Un astazi nu beau pentru miine, iti doresc cu drag! :hug: :jos-palaria:
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator
alexandra77
Veteran
Veteran
Mesaje: 304
Membru din: 16 Aug 2014, 20:36
Zile de abstinență: 30.09.2015
Ani de abstinență: 1 an

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de alexandra77 »

**Noi nu trebuie sa fim scapati doar de alcoolism, ci de noi insine. **
Neata,Denis.Eu zic asa..nu scapam de alcoolism sau de noi insine.Pur si simplu suferim transformari.Alcoolici ramanem,noi insine ..ramanem. :hug:
Cu drag.24h.
Avatar utilizator
Mihai
Veteran
Veteran
Mesaje: 597
Membru din: 13 Feb 2014, 17:41
Zile de abstinență: 11,12,2011
Ani de abstinență: 5 ani

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de Mihai »

.
Cel ce se biruie pe sine, în slăbiciunea lui, este mai puternic decât acela ce supune o cetate."    (Fr. Schiller)
" Viata e atat de frumoasa fara bautura, orice alcoolic abstinent poate confirma asta" - Mihai Alcohelp.
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de denispericolpublic »

Iliuta, ti-am raspuns din greseala la topicul "Salutari!
[...]
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de denispericolpublic »

Multumesc Alexandra.
Ca alcoolici suntem si ramanem - sunt cu totul de acord - face parte din categoria acelor lucruri care nu se pot schimba, si acceptam cu seninatate.
Cu privire la faptul ca trebuie sa ramanem noi insine eu inteleg altfel lucrurile.
Eu nu pot fi cel de acum 20 de ani si nici cel de acum 11 zile ,chiar daca as dori nu pot. Eu insumi sunt doar cel de acum si acest "eu" este intr-o continua schimbare. Eu nu mai cred, nu mai simt, nu mai am aceleasi idealuri ca cel de ieri. Eu cel de azi sunt o alta fiinta. In decurs de 7 ani absolut toate celulele se reinnoiesc. Nici d.p.d.v. fizic nu avem cum sa ramanem "noi insine". Este doar iluzia ca ramanem tot noi. Ceea ce ne caracterizeaza pe noi este mutarea, schimbarea, evolutia sau involutia, efemerul. Numai Dumnezeu nu se schimba. Cand am spus ca vreau ca El sa ma salveze de mine insumi, m-am referit la mantuirea de propriile inclinatii, tendinte, rautati, crize, nelinisti, salvarea de propria josnicie de azi (doar cea de azi), pentru ca eu insumi sunt doar cel de azi, maine voi fi altcineva.
Asa inteleg eu. Se poate ca si tu sa intelegi in esenta la fel dar diferenta sa vina din definirea diferita a termenilor. Poate ca tu intelegi altceva prin „eu insumi”.
Iata ce spune ap. Pavel cu privire la aceasta problema:
“ Căci nu stiu ce fac: nu fac ce vreau, ci fac ce urăsc.
Acum, dacă fac ce nu vreau, mărturisesc prin aceasta că Legea este bună.
Şi atunci, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.

Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.
Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!

Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.
Găsesc, dar, în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine.
Fiindcă, după omul dinăuntru, îmi place Legea lui Dumnezeu;
dar văd în mădularele mele o altă lege care se luptă împotriva legii primite de mintea mea şi mă ţine rob legii păcatului care este în mădularele mele.
O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte…?”
Ideea este sa ma dezbrac de mine insumi, pastrand doar esenta....
Daca de exemplu am reusit sa rezolv problema cu alcoolul dar nu mi-am rezolvat problema cu minia care este in mine ce fel de fericire este si asta? Eu vreau sa mor zilnic fata de toate aceste lucruri care ma fac nefericit. Tot ceea ce vreau eu sa spun este ca am nevoie de o schimbare atat de mare si radicala in suflet care sa ma faca un alt om. Tot ceea ce este rau, este “lipit” de mine insumi si nu se poate dezlipi decat cu tot cu firea mea pamantesca, pe aceasta o numesc “eu insumi”. Daca vreau sa mor fata de rau atunci trebuie sa mor fata de tot ceea cea raul si-a adjudecat din mine. Firea noastra pamanteasca, eu insumi s-a imperecheat cu egoismul devenind aceeasi substanta. (teorie proprie)
"Prin negura egoismului nu strabate lumina adevarului, nici caldura frumosului"(Titu Maiorescu)

Si inca ceva:
1. Tot ceea ce scriu pe forum este doar umila mea parere despre cum am inteles eu unele lucruri, iar parerea mea este intr-o continua schimbare. Maine se poate sa nu mai cred exact la fel daca experienta traita de mine sau vre-un argument al altcuiva ma va convinge sa cred altfel.
2. Nimeni nu este infailibil. Nici un om nu poate sa aibe adevarul absolut.
3. Eu am nevoie de voi, insa voi puteti trai si fara mine.
4. Accept sugestii, critici … (aplic punctual 2 si la propria persoana) pentru ca sunt intr-un proces de invatare ce nu se va sfarsi pana la moarte.
5. Sunt sigur ca ceva este gresit in ceea ce am scris (daca n-ar fi asa as fi perfect - ceea ce este imposibil).
6. Am intrat pe acest forum cu dorinta ca sa ma ajut sa imi pastrez frumoasa viata de abstinent impreuna si cu ajutorul vostru. Intre timp am ajuns sa vreau mai mult, sa-mi schimb intreaga viata (fiind extremist cred ca am ajuns sa cer prea mult)
7. Nu sunt aici ca sa fac literatura sau dezbateri filozofice, sunt destule forumuri cu aceasta destinatie. Scriu sincer ceea ce ma framanta si ce-mi trece prin minte fara sa cenzurez.
8. Nu pot practica ceea ce nu inteleg. NU pot trai dupa reguli pe care nu le pricep.
9. Am ajuns la pasul 3. Am hotarat sa ne lasam vointa si viata in grija unui Dumnezeu asa cum si-L inchipuia fiecare dintre noi, de aceea ma framanta acest subiect legat de divinitate, insa stau cam prost la capitolul “Nu despica firul in patru”.

Va multumesc ca m-ati suportat pana acum.
Cu drag al vostru Denis-un alcooolic.
[...]
Avatar utilizator
lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 4400
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani
Contact:

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de lupica »

:jos-palaria:
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: POVESTEA VIETII MELE

Mesaj de denispericolpublic »

Neata forum. Astazi este o zi mare. Este cea mai mare zi din toate cate le-am trait pana acum. Aceasta sarbatoare se numeste "AZI". Va salut cu respect. Ne mai auzim. Eu o sa plec intr-o zona in care nu am internet, semnalul de telefonie este foarte slab si cred ca o sa lipsesc exact o saptamana de pe forum. Sa nu ma dati disparut. Ma duc acolo unde se bea de se stinge (am scris despre asta), asa tineti-mi pumnii sau rugativa pentru mine ...si eu voi face la fel pentru voi.
Sa aveti o zi senina!
[...]
Scrie răspuns