021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Dupa furtuna, iese soarele!!!

Aici puteti povesti experientele personale.
Avatar utilizator
oanacocollino
Boboc
Boboc
Mesaje: 22
Membru din: 06 Dec 2011, 10:14
Zile de abstinență: 20,02,2015

Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de oanacocollino »

Am fost intrebata cum as denumi topicul dar era un titlu prea lung. Asa cred ca pot rezuma ”lupta” pe care o ducem cu noi, cu dusmanul nostru comun, alcoolul sau alte dependente. In cazul meu alcoolul.
Ma numesc Oana si sunt o alcoolica, sper ”fosta” alcoolica, in lupta cu alcoolul de 121 de zile.
Hmmm, totul a inceput in 2005...Mai intai cu o bere, apoi 2, 3 si numarul crestea. Eram nemultumita de oras, job, viata, locul in care stateam, gaseam orice motiv. Reuseam sa adorm. Asta era scuza mea. Adormeam. Am schimbat jobul, m-am casatorit dar tot nu era bine...4, 5, 6 beri. Au inceput discutiile in familie, la serviciu, cu prietenii. Deja exageram. Le spuneam tuturora sa ma lase in pace. 7,8, 9 beri. Ma trezeam dimineata si beam ca s anu imi tremure mainile si sa nu am atac de panica. Plecam in timpul jobului cate o ora si beam vreo 3, 4 beri...Tin sa mentionez ca nu am ajuns la punctul in care sa fac vreo greseala la serviciu sau sa fiu beata la serviciu. Daca beam prea mult aveam chef de cearta. Atunci prindeam curaj.Ascundeam bautura. Pe masa aveam o cutie de bere dar in rucsac inca 10 si schimbam in asa fel incat in mom in care sotul intra in dormitor eu eram cu acceasi bere pe masa...Ajunsesem la 11, 12 beri zilnic.
Stiam ca nu e bine dar nu puteam renunta. Tot ce se intampla eu gaseam motiv de bautura. M-am imbatat de cateva ori rau de tot. Numai Dzeu stie cum am reusit sa ajung acasa.Am facut multe prostii la bautura pe care acum le regret dar nu mai pot da timpul inapoi. Tot ce pot face e sa nu le mai repet.
Nu am cedat rugamintilor si nici amenintarilor celor din jur pana cand am zis gata. NU a fost usor. Pastile, frica de a nu pica iar in cealalta extrema dar am avut parte si de sprijjin moral. Sincer, acum am descoperit cine imi sunt adevaratii prieteni.
Recomandare de film: http://filmehd.net/28-days-28-de-zile-2 ... nline.html
Asa ca, e greu inceputul. Trebuie sa ai ambitie si sa te tii de treaba. Probleme sunt si vor fi mereu. Alcoolul nu face decat sa anestezieze dar problema ramane.
"Sobriety is a choice"
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de ilyuta »

Felicitari Oana si-ti doresc sa fii abstinenta zi de zi, mereu! :jos-palaria:
In cazul meu, ambitia nu a lucrat chiar DELOC si degeaba am avut ambitie pina nu am constientizat ca nu lupta cu alcoolul este cheia, asa cum credeam eu in trecut ci din contra, renuntarea la lupta si ACCEPTAREA ca indiferent ceea ce as face, alcoolul este "mult mai puternic , parsiv si viclean" decit mine si ma va invinge de la prima inghititura. :plans:
In rest, povesteata ta este povestea nostra si sa stii ca si eu tot cu bere am inceput... :plans:
Abstinenta senina in continuare! :jos-palaria:
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator
HOPE
Veteran
Veteran
Mesaje: 1692
Membru din: 21 Mar 2013, 22:14
Zile de abstinență: 24,02,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de HOPE »

Buna Oana si bine ne-ai regasit!
Intr-adevar, dupa furtuna apare si soarele!Iti doresc ca acesta sa straluceasca cat mai mult de-acum incolo in viata ta. SA-I vezi stralucirea prin ochii alcoolicului abstinent. Aceea este stralucire adevarata, reala. :hug:
Fa Rai din ce ai!
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de colica zis alcoolica »

Bine ai venit Oana pe forumul Alcohelp !
Sunt foarte multe de citit aici si aproape fiecare topic este un mod de a sta departe de alcool.
Foarte mult si de folos este de a ne concentra efortul pe fiecare zi in parte si anume ,, azi sa nu beau " , azi sa fac ceva pentru abstinenta mea , azi sa incerc sa fiu senina indiferent de comportamentul altora , etc .
Felicitari pentru cele 121 de zile de abstinenta daca am inteles bine si mi-a placut ca ai pus ghilimele la ,,Fosta alcoolica " pentru ca asa este , ca si in alte boli cronice (gen diabet , astm , osteoporoza ,etc.) practic se ramane pe viata in aceste conditii incercand cu un regim sau tratament sa se tina boala in limite . La noi ( mine ) tratamentul este abstinenta .
Bine ai venit iti spun inca o data si te astept ZILNIC aici , pentru ca abstinenta este doar in prezent , doar azi :hug:
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Alex-codep
Veteran
Veteran
Mesaje: 595
Membru din: 10 Noi 2014, 21:33

Re: Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de Alex-codep »

Buna, Oana!Bine ai venit!Si mult spor in noua viata pe care o construiesti. :hug:

"Doamne, dă-mi seninătate... Să accept ceea ce nu pot schimba, Curaj să schimb ceea ce pot... Și înțelepciune să le deosebesc! Fie voia Ta și nu a mea!"


"Adictia reprezinta o obisnuinta devenita inconstienta."
Avatar utilizator
george_41
Senior
Senior
Mesaje: 105
Membru din: 06 Mai 2015, 21:07
Zile de abstinență: 04,05,2015
Ani de abstinență: 2 ani

Re: Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de george_41 »

Salutare Oana,

bine ai venit pe aici.
Citeste si scrie pe aici tot ce-ti trece prin minte legat de alcool.Asa poti impartasi din experientele tale si afli cum au trecut altii peste greutati similare.

Eu mi-am facut deja un obicei sa citesc periodi tot ce se scrie pe aici.
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de dani »

Buna Oana,Doamne ajuta sa-ti fie de bun augur acest nou topicel.Am vrut sa te mai intreb ceva,par example cum ai reusit sa stai deoparte de alcool in cele 123 de zile? Ce te-a ajutat? Ce te-a deranjat? Cand ti-a fost mai greu?
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
Avatar utilizator
oanacocollino
Boboc
Boboc
Mesaje: 22
Membru din: 06 Dec 2011, 10:14
Zile de abstinență: 20,02,2015

Re: Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de oanacocollino »

buna dani!sincer,nu stiu cum am reusit, mai ales ca am avut si un deces in familie chiar la inceputul perioadei de abstinenta.nu am vrut sa imi pierd familia, prietenii, serviciul. asa ca am ales sa lupt.am luat si pastile, recomandate de psiholog, cu reteta si nu vroiam sa imi fie rau si de aceea nu am combinat. aveam de ales ori sa iau pastile si s aincerc de una singura ori sa ma internez si s aiau pastile fortat, deci, tot la pastile ajungeam. mi-a fost cel mai greu prima luna. cand imi tremurau mainile si lumea nu stia sau stia de ce dar am mers mai departe.
"Sobriety is a choice"
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de denispericolpublic »

Bine ai venit ! Succes! Felicitări pentru cele 123 de zile de viață adevărată. Viață are gust atunci când reușești să realizezi ceva greu, ceva ce iese la liman în urma unei lupte ... în transpirație stă inspirația vieții care te ridică în sfera seninătății. Sunt bucuros pentru că încă un suflet a ieșit la lumină. Viata are sens când scapi de nonsensul alcoolului. Dacă ai ajuns la barca noastră, să vâslim împreună, si-om vedea unde ne-o duce.
[...]
Avatar utilizator
oanacocollino
Boboc
Boboc
Mesaje: 22
Membru din: 06 Dec 2011, 10:14
Zile de abstinență: 20,02,2015

Re: Dupa furtuna, iese soarele!!!

Mesaj de oanacocollino »

Buna ziua,

Sa va povestesc ce am patit azi. E zi de salariu al sotului si cum obisnuim sa facem la zi de salarii am iesit la o pizza. eu am comandat o bere fara alcool (alcool 0%,cum consum de 5 luni aprximativ) si cand termin d emancat am mai cerut o bere. mi-a adus dsoara si mi-a turnat in pahar peste ce mai aveam. fiindu-mi sete, am baut repede...am apucat sa iau 2 guri si mi-am dat seama ca e ceva in neregula..detectasem alcoolul. am chemat-o pe dsoara si am atentinat-o ca e bere cu alcool. mi-a schimbat pana si paharul.

ps: mi-am repetat analizele (sunt obligata sa le fac din 6 in 6 luni fiindca sunt purtatoare de virusul hepatitei B, care nu e activ) si au iesit perfect (pentru cei care sunt familiarizati Gamma o aveam in valoare de 560 cand consumam alcool, acum e n valoare de 36).tare, nu? se poate....asta imi spun in fiecare zi...se poate, nu trebuie sa ma intorc la persoana care eram cand consumam alcool.
"Sobriety is a choice"
Scrie răspuns