021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Cei de langa noi

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Cei de langa noi

Mesaj de tudor »

Salut Ovidiu !

Mai clar nici ca se putea sa exprimi ce insemna intrajutorarea si te felicit pentru asta :
Cel mai mult m-au ajutat insa discutiile intre patru ochi, de la suflet la suflet cu prietenii mei alcoolici.Pasul 12.Transmiterea mesajului.Cam asta asa, in mare, despre ce se poate face pentru a securiza , pe cat e posibil, abstinenta.
.
Atunci cind ajut si explicand unui alcoolic cum am fost,ce mi s-a intamplat si cum sint acum imi intaresc abstinenta .
Experienţa ne-a dovedit că nimic nu asigură mai multă imunitate în faţa alcoolului decât munca intensivă cu alţi alcoolici.
Ea dă rezultate, când nici o altă activitate nu ajută. A douăsprezecea sugestie a programului nostru sună aşa: "Transmiteţi acest mesaj altor alcoolici! Dumneavoastră îi puteţi ajuta, atunci când nimeni altul n-o poate face. Dumneavoastră le puteţi câştiga încrederea, atunci când nimeni altcineva nu reuşeşte. Nu uitaţi că aveţi de a face cu oameni foarte bolnavi".
Eu am trei nasi de AA iar unul chiar mi-a fost si nas si mi-a tinut lumanarile la cununia de argint .Eu mi-am ales pe rand si asta dupa un an de AA .Timp in care am studiat cum se comporta si cit de constanti sint ei cu seninatatea .Sint de varste diferita cu abstinenta mare si care la randul lor au fini care si ei sint nasii altora.

Pentru ca tot am vorbit de nasi ,cind am fost la Piatra Neamt ,in 2008, am auzit doua povestiri cu nasi .Una cu un nas care s-a reapucat de baut iar finul a continuat si continua sa fie abstinent si o a doua in care Finul ii reprosa nasului,dupa ce el finul s-a reapucat de baut ca nasul nu dorea ca el ,finu, sa mai bea ,nu el :lol: .El nu a zis ca nu o sa mai bea deloc :lol: .Nasul oricit de bun mentor poate fi el nu pote fi si abstinent in locul finului .El este ceea ce este : DOAR INDRUMATOR.

"Naşul nu este un lucrător social calificat, nici un consultant-¬terapeut de vreun fel. Naşul nu este persoana de la care împrumutăm bani sau care ne procură haine, un serviciu sau de mâncare. Naşul nu este expert medical, nici nu are calificarea de a da sfaturi religioase, legale, casnice sau psihiatrice; totuşi, naşul are bunăvoinţa de a discuta astfel de probleme, în mod confidenţial şi, adesea, poate sugera o sursă pentru asistenţa calificată nece¬sară.
Naşul A.A. este pur şi simplu un alcoolic abstinent care poate ajuta la rezolvarea unei singure probleme: păstrarea abstinenţei.

Şi el nu are decât o singură unealtă la dispoziţie: experienţa per¬sonală, nu înţelepciune savantă.
Naşii au trecut deja prin ce trecem noi şi au adesea mai multă consideraţie, speranţă, compasiune şi încredere în noi, decât avem noi înşine. Cu siguranţă, ei au mai multă experienţă. Amintindu-şi propria condiţie, ei întind mâna pentru a ajuta, nu pentru a ne umili.

"
Mai multe puteti afla dind clic pr link- viewtopic.php?f=4&t=993

Ovidiu te rog sa nu te superi ca am postat la "TINE " :lol: insa simteam nevoia sa explic, pentru cei care intra pentru prima data pe forum si citesc aici ,ce insemana" NAS AA " si care este "fisa postului ". :lol:


toate cele bune va doresc si deasemenea ,abstinenta senina la cei care si-o doresc dar si celor ce au nevoie de ea.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de Ovidiu73 »

Tudor, Oscar si tanti Roz,

Sunt incapatanat si nu citesc ce mi se trimite pe mail, mesaje motivationale, trimiteri la peisaje de vis sau mai stiu eu ce.Pur si simplu le ignor.Ii mai intreb pe cate unii " tie ti-au schimbat viata cu ceva, concret?" si raspunsul e invariabil "nu, dar asa, sunt frumoase" si eu le spun sa nu ma mai bombardeze cu din astea.
Tot astfel am mai facut cu "trimiterile" pe care le-au mai incercat cate unii pe aici, le-am ignorat.
Tudore, cand ai trimis prima scrisoare despre tanti roz ( tot imi vine sa ii zic " rose" cu accent ca sampania) , am facut acelasi lucru, adica "ignore".
Nu stiu ce imi vine azi de dimineata sa citesc alta dintre scrisorile "rose" postate de tine. Mai frate , si unde nu se porneste in mine o reactie din aia in lant, incep sa caut referiri despre carte, vad ca e si o piesa de teatru la Bulandra, gasesc si filmul pe un site de specialitate. Nu ma multumesc niciodata ecranizarile cartilor importante, asa ca, arunc doar un ochi pe film si caut cartea, o listez si ma apuc de citit.
Fara falsa modestie pot sa spun ca sunt un cititor de romane grele de la Dostoievski,Hugo, Zola, Eco, orice e cu adevarat greu de citit.Carticica asta cu Oscar mi-a luat o ora in conditiile in care mai mult am plans decat am citit.
Fiind un baiat destept, mi-am dat seama de la bun inceput ca tanti roz nu avea nici o treaba cu luptele si ca inventa totul, sau ca Oscar avea sa moara pe ultima pagina.De multa vreme nu am mai citit ceva cu un impact emotional atat de puternic.Imi ramane o singura intrebare : ce lucru concret va schimba in viata mea incepand din clipa asta? Sper sa aflu raspunsul, poate chiar in noaptea asta.

In incheiere, vreau sa iti multumesc Tudore pentru materialele pe care ne indemni sa le citim. Cel putin unui magar batran , care credea ca le-a cam citit pe toate, ii sunt de folos.
Cu drag.
Avatar utilizator
freedom
Veteran
Veteran
Mesaje: 2923
Membru din: 26 Ian 2012, 08:46
Ani de abstinență: 4 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de freedom »

draga Ovidiu,
ne dai, te rog, si noua linkul cu filmul si cartea?
imi place si mie postarea lui Tudor.
multumesc.
“Creand lumea perfecta in inima noastra,
putem sa o vedem luand forma si in exterior.”
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de Ovidiu73 »

Buna Freedom,

De aici am luat cartea in pdf, secvente din film,si despre piesa de teatru :
http://www.youtube.com/watch?v=CxeNdKixcG0
http://www.realitatea.net/oscar-si-tant ... seEVrr-bRI
Eu nu prea le am cu astea, am dat si eu la ghici pana am gasit ce m-a interesat. Daca vrei mai multe despre Oscar si tanti roz il rugam pe nenea Tudor, ca e baiat bun si ne indruma el :)
O zi frumoasa sa ai si abstinenta senina!
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Cei de langa noi

Mesaj de tudor »

Buna ziua tuturor !
Daca vrei mai multe despre Oscar si tanti roz il rugam pe nenea Tudor, ca e baiat bun si ne indruma el
Pentru cei ce doresc aceasta carte carte si nu au adresa mea de mail sa imi scrie pe adresa mea de mail pe care o vor afla dind direct clic pe numele meu din casuta tehnica si le voi trimite cartea in format PDF
.Nu am mai gsit site-ul de pa care am descarcat cartea .

Am aflat de carte citind un articol de pe un site-cu nume predestinat :DaMaiDeparte . :D

http://www.damaideparte.ro/index.php/os ... -ani/6081/

Toate cele buna va urez !
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de Ovidiu73 »

Salutare tuturor,

Gandurile pe care le scriu acum sunt provocate de ceea ce a postat Alexa si anume :
" Pentru mine copilul a fost motivatia pentru care am ales calea abstinentei,motivatie mai puternica decit obsesia de a bea.Si incet ,incet am inteles ca eu trebui sa fiu motivatia pentru ca daca eu sunt bine si familia mea e bine.Asa ca acum lucrez la mine si la tot ce asi putea schimba in bine in comportamentul meu ca sa nu mai fiu ceea ce am fost."
Am intalnit motivatia asta la cei mai multi alcoolici care erau in abstinenta.Copiii.Pare simplu, din moment ce este o motivatie foarte puternica.Stiam ca le faceam rau atunci cand consumam.Apare intrebarea : de ce nu ne-am oprit mai devreme, caci repet, stiam ca le faceam rau. Nu putem spune ca am avut o revelatie, ca ne-am plesnit cu palma peste frunte si am zis : " Doamne ce prost am fost, nu mi-am dat seama ce rau ii faceam copilului meu! bine ca m-ai luminat, ia sa nu mai beau incepand de azi!" Nu. Eu am baut 4 ani de zile dupa ce s-a nascut copilul meu si nu eram tampit sa nu stiu ca, ii faceam rau. Si totusi am continuat sa beau , din ce in ce mai distructiv.Imi amintesc zeci de situatii legate de consumul meu de alcool in care mi-am implicat copilul.Ele se pot explica doar prin boala mentala si spirituala care ma stapanea.Redau in cateva cuvinte un singur caz concret care ilustreaza nebunia la care ajunsesem. Am plecat din Bucuresti spre casa, eram cu sotia si fetita in masina, stiam ca urma sa sofez cateva ceasuri. Ce ar fi fost sa conduc linistit si cand ajungeam acasa , sa ma fac pulbere asa cum intentionam? Dar nu. Nici nu am iesit bine din Bucuresti si am inventat o oprire pentru a lua un suc. Am coborat singur din masina, i-am cerut baiatului de la bar 200 de vodka , le-am dat pe gat, am luat sucul, si am pornit mai departe ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Si scena s-a repetat , caci drumul e lung si setea mare.
Asta e nebunie. Am pus in pericol viata copilului meu, a sotiei mele, a mea.Pentru ce? Pentru bautura.
Si fiindca Dumnezeu e bun peste dreptate, suntem cu totii sanatosi si ne merge bine.

O felicit pe Alexa ca a reusit sa iasa din partea activa a alcoolismului, cu gandul la copilul ei.La mine nu a functionat.Inseamna ca sufletul ei a fost mai putin alterat de boala decat al meu.Si te mai felicit Alexa ca, ti-ai dat seama ca a fost o motivatie de inceput. Ca tu esti motivatia reala si de durata.Celelate le urmeaza in mod firesc.

De cate ori vad un alcoolic recuperat ca, gandeste si actioneaza corect, cu metoda, din ce in ce mai stapan pe gandurile si sentimentele lui, ma bucur. Si stiu ca pot reusi si eu.

Abstinenta senina si Doamne ajuta!
Gladiator73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1735
Membru din: 07 Noi 2011, 21:14

Re: Cei de langa noi

Mesaj de Gladiator73 »

Ovidiu,intr-adevar,din cate am citit pe forum,in cele mai multe cazuri,copiii au constituit temelia abstinentei:la tine,la asido,Tudor,Alexa,Freedom,etc.Unii continua sa bea o perioada dar se opresc,altii o fac mai repede,insa motivul ramane acelasi.Eu,in perioada bautului meu distructiv,atunci cand beam cateva sticle de bere si aburii betiei incepeau sa-mi acopere cerul senin al sufletului,imi spuneam in sinea mea:eu zic ca e timpul sa beau pana crap naibii,pentru ca oricum,copii nu am,sotie nu,nu am produs nimic pana acum,e limpede ca fac umbra pamantului de pomana.Si cumparam bautura tare,coniac la sticlute de 200,una,doua,trei,si asa mai departe,ca sa sting viata din mine.
Pana cand nu am realizat ca e musai sa ma opresc,pentru mine,pentru ca Dumnezeu a mijlocit sa ma nasc cu-n scop,ca nu am venit pe lumea asta din intamplare,dintr-un fericit final de maraton la capatul caruia un spermatozoid atletic a prins un ovul ceva mai lenesel si mai fertil,am continuat vasazica sa beau.
Acum in abstinenta mea inca prea cruda,uneori am ispita sterilitatii vietii mele,dar forumul acesta,AA-ul,cartile trimise de Tudor,bucuria muntelui,ma tin in lupta.E o lupta si o fluctuatie de stari,probabil ca sunt in betia uscata,dar in momenmte de indoiala dau fuguta la computer si citesc postarile voastre,sau cartile AA,si cele trimise de Tudor,si ma limpezesc.
Doamne ajuta!
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de Ovidiu73 »

Salut Gladiator,

Tocmai scrisesem ca, in cazul meu spre deosebire de cel al Alexei, nu a functionat gandul la copilul meu , ca si motiv initial pentru a intra in abstinenta.Fiindca am stiut din prima zi in care s-a nascut ca ii voi face rau cu boala mea. Si cu toate astea am continuat sa beau inca 4 ani din momentul acela.
Chiar am fost genul ala care se duce cherchelit la maternitate si isi scoate nevasta cu copilul, ca e grabit, il asteapta baietii.
Asta am vrut sa spun. Ca la cei rai ca mine, motivatia asta cu copilul/copii/familia....nu functioneaza.
Pentru ceilalti , a caror fibra morala e inca intreaga, functioneaza. Intra in abstinenta de dragul copiilor, a familiei si , dupa o vreme de dialog cu alti alcoolici, realizeaza ca abstinenta e in personala, in primul rand pentru tine ca om si, abia mai apoi pentru cei dragi.

Abstinenta senina.
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Cei de langa noi

Mesaj de Ovidiu73 »

Salutare tuturor,

Sa va spun o intamplare reala si tragi-comica din orasul meu.Acum cativa ani, la o fabrica de medicamente , s-au adunat intr-o zi cativa " baieti buni" care s-au gandit sa o puna de o petrecere cu materialul de la serviciu. Stiau ei ca metanolul e periculos dar, prin nu stiu ce metode, l-au prelucrat fiind ferm convinsi ca au obtinut un etanol de calitate. Evident e o tampenie.
S-au pus pe baut cateva ceasuri pana au terminat toata licoarea magica.Dupa un timp li s-a facut rau. Unul a decedat, vreo 2 au avut afectata vederea, vreo 2 erau veseli si ferice, nu-i durea nici la basca ( apropo de " grade" in alcoolism ). Ancheta, masuri, etc.
Medicii si-au pus intrebarea fireasca , de ce aia nu au avut nimic? A fost exclusa ipoteza ca " supravietuitorii" ar fi consumat cantitati mai mici, ba dimpotriva, ei bausera cel mai mult , fiind adevarati profesionisti. Misterul a fost dezlegat in cele din urma. Astia de scapasera, dupa ce se terminase licoarea prefabricata, nu fusesera satui, nu isi facusera plinul. Fapt pentru care, au iesit din incinta fabricii, au intrat in birtul de vis-a vis unde, firesc, au mai dat gata cateva sticle de " adio mama" dar pe baza de etanol.
Explicatia medicilor a fost ca, etanolul e un bun antidot in cazul ingerarii de metanol, determinand niste reactii din partea organismului de neutralizare a efectelor etc etc etc. Explicatia stiintifica nu m-a interesat deloc. Ceea ce m-a facut sa rad a fost faptul ca, tot aia mai betivani dintre betivani au scapat. Adica exista un Dumnezeu al betivilor. Cert.

Abstinenta senina si Doamne ajuta!
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Cei de langa noi

Mesaj de tudor »

Salut, Ovidiu !

I-ai scris lui ILIE că cei din AA Bucuresti sint prea serioşi . Păream , pentru că doream să îţi facem impresie . :lol:
Data viitoare spunem bancuri cu bucuresteni pentru că aici găsesti : ardeleni, moldoveni , olteni ,braileni care nu stiu nici ei ce sint :-D, constanteni si cu eu adică juma' bucurestean . M-am născut la maternitatea Giulesti .am trăit la ( ţaran sint ) şi locuiesc de 25 în Bucale :lol: :lol:
Să aveţi o zi grozav de bună .
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Scrie răspuns