021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Recadere

Aici puteti povesti experientele personale.
mira1983
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 26 Oct 2015, 09:25

Recadere

Mesaj de mira1983 »

Sunt ceea ce se numeste bautoare sociala. Va citesc de aproximativ un an. Am incercat, tot acum un an. să renunt complet la alcool. Abstinenta totala a tinut cateva luni, dupa care am ramas insarcinata. In perioada sarcinii am trait sanatos. Dupa ce am nascut, adica acum trei luni, am crezut ca sunt definitiv ferita de pericolele alcoolului si am reinceput sa beau controlat,la intalnirile cu prietenii, nunti, botezuri. Tocmai am avut al doilea moment ingrozitor de umilitor de black-out si am decis sa revin pe calea batatorita si sigura a abstinentei. Daca data trecuta cand am incercat asta eram foarte optimista si plina de speranta, acum insa stiu cat de dificil va fi, mai ales pentru ca alcoolul e pretutindeni in viata mea, tentatiile sunt la tot pasul si nu prea exista reuniuni fara alcool. Sotul meu bea, si el, mult, fara sa i se para o problema. Va scriu pentru ca vreau sa raman aproape, pentru ca fara ajutor voi uita cat de perfid este alcoolul.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Recadere

Mesaj de styx »

Buna Mira ! Bine ai venit !
Daca ne citesti de un an cam știi ce e pe aici, deci știi si ce sa cauti la biblicoteca sau prin alte topicuri...
bautul controlat nu prea se pupa cu starea de black-out din păcate, exista un test pe forum unde poti sa vezi cam cat de afectata esti de acest flagel care este alcoolul. Sfaturi nu am cum sa-ti dau pentru ca nu stiu ce îți doresti, acum ca esti alături de noi, dacă ai nevoie de ceva întreabă si cu siguranță se va găsi cineva să-ti raspundă. Dacă simți nevoia și de un grup de suport real în afară de forum, în funcție de alegerea ta si de zona în care locuiești poți opta intre ALIAT sau AA.
Cu respect, Styx alcoolic .
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
mira1983
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 26 Oct 2015, 09:25

Re: Recadere

Mesaj de mira1983 »

Iti multumesc pwntru raspuns,Styx. Referitor la ce imi doresc- imi doresc sa raman aproape de voi, ca sa impiedic UITAREA. Mi-am propus, din nou, sa fiu abstinenta. Sper sa reusesc. Dupa cum am spus, cea mai mare problema/provocare in cazul meu este ca toata lumea din jurul meu bea. De ieri, 25 octombrie, m-am hotarat sa nu mai beau. Stiu ca autocontrolul e o iluzie. Abstinenta senina!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Recadere

Mesaj de styx »

Bună iar Mira !
Îti doresc succes în tot ceea ce ti-ai propus, si la mine si cred ca ceilalti prieteni de pe forum cred ca ne-a fost greu la început pentru ca se bea in cercul nostru de prieteni, familie, etc , in ceea ce ma priveste am reusit sa ma mentin abstinent iar dupa vreo trei luni participam la zile de nastere, botez si am fost si la o nuntă mai tarziu, anul asta prin ianuarie am avut si un deces in familie... poti trece prin toat astea abstinent daca îti doresti cu adevarat si faci ceva in sensul asta, unii au reusit de unii singuri, altii au avut nevoie de ajutor printre acestia mă numar si eu care frecventez un grup de autosuport (AA), forumul poate fi de mare ajutor, pentru unii e de ajuns atat, pentru mine nu a fost. Calea pe care mergi trebuie sa fie aleasa doar de tine, eu nu pot decat sa îți urez drum bun, iar daca ai nevoie de orice in ceea ce priveste abstinenta, nu te jena si scrie aici, am fost ca tine si nu uit ca sunt alcoolic, daca vrei sa vezi cum sa gestionezi situatiile in care se bea, poti citi in Viata fara bautura ( o gasesti la biblioteca ) diverse idei.
Zi senină !
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
george_41
Senior
Senior
Mesaje: 105
Membru din: 06 Mai 2015, 21:07
Zile de abstinență: 04,05,2015
Ani de abstinență: 2 ani

Re: Recadere

Mesaj de george_41 »

Salutare Mira.

nu m-am putut abtine si vreau sa te felicit pentru ca ai observat faptul ca pericolul cel mai mare in abstinenta este UITAREA.
Sunt multe de spus, dar esenta asta e : pentru a ramane abstinent e bine sa exersez aducerea aminte in fiecare zi sau cat de des pot.

Daca citesti ce se scrie aici pe forum, probabil stii ca aici gasesti multe informatii despre problema cu alcoolul.
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: Recadere

Mesaj de denispericolpublic »

Bună Myra!
M...omul din umbră. Ne-ai urmărit să ne vezi dansul, pașii greșiți, stângăciile, bucuriile, biruințele, durerile, tristețile... și încet încet cu sufletul ai devenit "de pe aici". Acum ca tu ne cunoști mai bine, descopera-te și nouă spre a te cunoaște. Consider ca de acum încolo ești în această barcă ce navighează pe oceanul liniștit al vieții fără " coșmar".
Nu te gândi la ce furtuni vei avea de înfruntat. Se poate ca dracul să nu fie așa de negru. Gândește invers. Câte zile frumoase vei avea de întâmpinat și de trăit de acum înainte... câte bucurii senine, cata pace, câtă liniște. Poate ca vor fi și ploi, și grindini...poate ca uneori curajul va îngenunchea...suntem oameni, iar vicisitudinile vieții nu pot fi împiedicate și nici învinse dacă băgam capul în nisip (sticlă).
Ai o viață frumoasă de acum inainte...sadeste-ti flori pe cărare... fii fericită!
[...]
Avatar utilizator
lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 4401
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani
Contact:

Re: Recadere

Mesaj de lupica »

bine ne-ai gasit Mira...acest lucru iti poate schimba viata,numai sa ramai aproape de noi.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
mira1983
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 26 Oct 2015, 09:25

Re: Recadere

Mesaj de mira1983 »

Raman aproape si va multumesc tuturor pentru mesajele empatice si altruiste,mai ales ca vin din partea unor necunoscuti. Asta m-a atras aici- solidaritatea si capacitatea de a depasi propriile probleme prin raportarea la celalalt. Va voi citi in continuare povestile si voi scrie mai rar. Prefer sa raman in coltul meu, in umbra, cum a scris denispericolpublic. Mult succes tuturor si multa inspiratie!
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: Recadere

Mesaj de denispericolpublic »

Bună Mira!
Fiecare om este o entitate unică în vastul univers. Și tu ești unică. Mi-e mi-a prins bine scrisul, dar tu ești Mira și vei înțelege in timp ce-ți face bine. Gandeste-te ca esti singura ființă ce s-a născut de ziua ta și în locul în care ai fost tu. Tu esti unică, universul este unic, fiecare clipă e unică... o viață, o șansă, o speranță. Fără alcool totul are sens. Sub aburii dezastrului nici chiar timpul nu-și găsește locul lui în spațiul ființei tale.
Trăire senină!
[...]
aliasmax
Boboc
Boboc
Mesaje: 8
Membru din: 23 Feb 2011, 09:15

Re: Recadere

Mesaj de aliasmax »

Toți de aici te intelegem
Scrie răspuns