021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Salutari!

Aici puteti povesti experientele personale.
Încuiat
Avatar utilizator
lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 4409
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani
Contact:

Re: Salutari!

Mesaj de lupica »

la multi ani
:jos-palaria:
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Salutari!

Mesaj de styx »

Seara bună gospodari !
am citi un articol bun despre dependentă, l-am preluat de la un amic care l-a preluat si el dintr-o revistă:
... faptul că unii declarau că s-au lăsat de alcool, că a fost greu, dar că – prin destulă voinţă – s-a putut şi asta. Se cere o delimitare clară aici între abuzul de alcool şi dependenţa toxicomană. Abuzul de alcool e mai puţin sever decât dependenţa. Abuzul se caracterizează prin neglijarea responsbailităţilor sociale (nu-ţi mai duci copilul la şcoală, nu mai mergi la serviciu sau mergi rar), consumul alcoolului în condiţii nepotrivite (când conduci sau manevrezi utilaje grele) şi continuarea uzului de alcool şi când acesta devine o problemă; cu alte cuvinte în ciuda problemelor create de alcool, omul continuă să consume. Sevrajul din abuzul de alcool este greu dar poate fi înfrânt strict prin voinţă...

Dependenţa toxicomană însă e cu totul altă mâncare de peşte când vorbim de alcool. Este acea stare a unui individ care, după ce-a băut multă vreme, îi este extrem de dificil sau aproape imposibil să se mai lase singur. Dependenţa toxicomană are două nivele: un nivel psihic şi un nivel fizic. Dependenţa psihică se traduce prin dorinţa greu de înfrânat de a continua consumul. Încetarea consumului duce la anxietate, insomnii, iritabilitate, depresie, nelinişte. Conform ICD 10, (care este manualul după care medicii pun disagnostice), dependenţa alcoolică este certificată când în ultimele 12 luni sunt prezente mai mult de 3 din următoarele simptome: stare de sevraj, utilizarea alcoolului pentru evitarea sevrajului şi pentru eficacitatea matinală, tedinţa de a menţine consumul de alcool la acelaşi nivel şi la aceeaşi frecvenţă, slăbirea capacităţii de a scădea consumul, neglijarea altor plăceri în mod progresiv, persistenţa în a consuma alcool în ciuda pericolelor lui şi evidenţa că acel consum de alcool a dus la dependenţă.

...Un psiholog pe nume Jellinek clasifica alcoolismul în cinci etape: alcoolismul alpha (consum regulat de alcool fără pierderea autocontrolului); alcoolismul beta (cu tulburări nervoase şi digestive, dar fără dependenţă fizică şi psihică); alcoolismul gamma (dependenţă fizică şi psihică, cu pierderea autocontrolului); alcoolismul delta (dispare capacitatea de a te abţine de la alcool şi apare o accentuată dependenţă fizică şi psihică); şi alcoolismul epsilon (dipsomanie, imposibilitatea de a te stăpâni). După cum vedem, există diferite grade de dependenţă toxicomană, fiecare mai grav decât celălalt....

Poate cea mai gravă parte a sevrajului în cazul alcoolului este ceea ce psihologii numesc ”delirium tremens”. Apare în urma consumului de alcool pe o perioadă de mai mulţi ani şi se caracterizează prin activitate mintală haotică, tulburări de personalitate, dezorinetare, slăbirea memoriei de scurtă durată, frică, insomnii, halucinaţii. Delirium tremens vine însoţit uneori de zoopsii – halucinaţii vizuale care implică animale sau gândaci. Pur şi simplu ai impresia că te atacă lupi sau că se urcă gândaci pe tine. Apare o stare confuzională allopsihică, apare angoasa, tahicardia, o stare de rău fizic. Apar crizele de convulsie şi febra. Netratat, ”delirium tremens” duce la deces în 10% din cazuri. Edgar Allan Poe – de exemplu – a murit de delirium tremens. A fost un alcoolic notoriu.

Articolulul complet aici : https://cetin.ro/treaba-adictiile-opini ... alistului/

Hai să abstinim senin !
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Salutari!

Mesaj de dani »

Sa traiti si la multi ani!
Camarade Styx,n-am postat niciodata pe nicaieri in afara de Alcohelp si forumul AA.Totusi,fiind unul din cititorii zilnici a lui Arhi si subiectul fiind adictia la alcool,mi-am permis acum cateva zile sa pun si eu acolo un comentariu.Am fost animat si de ideea de a face cunoscut forumul Alcohelp si cel AA,deoarece blogul lui Arhi este unul din cele mai vizualizate din Romania,deci mesajul poate ajunge la cat mai multi oameni,mai ales ca acum la inceput de an dupa excesele de Sarbatori ,unii poate vor sa ia ceva masuri in ceea ce priveste abstinenta lor.Am fost placut impresionat sa vad ca am primit vreo optzeci de like-uri.Mesajul era asta:
Dani
31 Decembrie 2015 la ora 15:05
Sunt Dani si sunt alcoolic abstinent de trei ani si noua luni.Mi-a fost greu la inceput?Da,credeam ca mor,mai ales ca vazusem la TV un reportaj in care Doctor G il cerceta pe unul care murise in sevraj alcoolic.Da,din sevraj se poate muri!De aceea este recomandat ca in cazurile mai grave sevrajul sa fie supravegheat de un medic ce trebuie sa administreze medicatia potrivita.Anxiolitice ,vitamine si lichide.Apoi grupuri de suport gen Alcoolicii Anonimi sau Aliat.
Daca cineva are o problema asemanatoare poate gasi multe raspunsuri in aceste doua carti:
Viata fara bautura
https://www.scribd.com/fullscreen/84877 ... 8crwhg3eou
Big book-Cartea mare a alcoolicilor anonimi
http://aamo.info/bb/aaromania/aabbromania.html
Pe mine personal m-au ajutat si doua forumuri:
Forum alcoolicii anonimi din Romania
http://www.aaforum.ro/
Forumul Alcohelp-Platforma online pentru prevenirea si tratamentul abuzului si dependentei de alcool
viewforum.php?f=5
Ce este adictia la alcool? O viata de cosmar in care iti propui de zeci/sute de ori ca ”de maine nu mai beau”…urmata de stari de rau,sevraj,remuscari.Ajungi intr-un punct din care nu mai poti singur.Exista o dependenta fizica si emotionala fata de alcool.
Diferenta intre un alcoolic si un ”hard drinker”?
Primul ramane alcoolic toata viata si primul pahar baut il va intoarce la vechiul stil de a bea.E ceva similar cu a conduce un buldozer spre o prapastie…cand reia consumul ”buldozerul” isi continua calatoria spre abis de unde l-a lasat.
Ce m-a mai ajutat? Discutia cu altii asemeni mie,plus chestii de gen IERTARE,ADEVAR,IUBIRE.
Va multumesc frumos ca m-ati citit,e primul meu comentariu aici,asa ca nu trageti in pianist ca n-o cantat cu diacritice
si unul de astazi:
Dani
3 Ianuarie 2016 la ora 13:17
Eu am o explicatie mai putin stiintifica a sevrajului.Alcoolul este si un sedativ.Neuronii,relaxati de la alcool, ca sa comunice unii cu altii trebuie sa ”strige” mai tare ca sa se ”inteleaga” intre ei.Cand alcoolicul nu mai bea,ei ”striga” unii la altii tot cum erau obisnuiti(obisnuinta creeata in ani de baut),se poate ajunge la o scurtcircuitare si de aici rezulta tremuraturi,convulsii,sau chiar moarte.

Pentru cine este interesat incerc sa dau cateva citate din literatura AA:
”De ce nu se poate opri alcoolicul din baut ? Vointa individului nu poate fi implicata si iata de ce : in procesul chimic complicat de descompunere a alcoolului, se afla o veriga intermediara – acetaldehida – o substanta extrem de toxica care in cazul bautorului social se descompune pana la CO2 si H2O, produsi ce se elimina din organism. In cazul bautorului problema, al alcoolicului printr-un determinism genetic se intampla cu totul altceva : acetaldehida se combina cu dopamina care se gaseste in creier, si care in prezenta unei enzime monoaminoaxidaza are ca rezultat o substanta opiacee de tip heroina /THIQ/ ce se acumuleaza in creier si este responsabila de comportamentul addictiv. La primul pahar omul se simte relaxat, bine dispus si in control, dar substanta fiind activata de alcool apare un fenomen fizic care poate fi definit ca o intensa si nestapanita dorinta sau nevoie pentru al doilea pahar. Al doilea pahar va creste aceasta dorinta, al treilea si mai mult al patrulea… etc. si alcoolicul nu se va mai putea opri. Deci cheia intelegerii lipsei de control este ca aceasta apare dupa primul pahar. De aici afirmatia ca pentru un alcoolic un pahar este prea mult iar o suta nu-s destule. ”

Alcoolismul este o boala primara,cronica,adesea progresiva si fatala.Nu pot sa ma vindec de alcoolism cum nu pot sa ma vindec de diabet,voi avea toata viata aceasta boala.Tratamentul alcoolismului este abstinenta.Eu stiu ca mi-am pierdut posibilitatea de a bea controlat si singurul pahar asupra caruia am putere este primul.Si ca sa imi fie mai usor AA aplica ideea de a nu bea AZI!Nu de maine,ci azi.Putem rezista 24 de ore fara alcool,nu?

”IERI, AZI, MÂINE
Există două zile cu care nu are rost să ne batem capul, două zile în care nu au de ce să încapă teama şi îndoiala.
Una dintre aceste zile este cea de IERI, cu greşelile şi grijile ei, cu gafele şi defectele ei, cu durerile şi suferinţele ei. Ziua de IERI nu o mai putem răscumpăra cu toţi banii din lume. Nu mai putem desface absolut nimic din ceea ce am făcut, nu mai putem şterge o iotă din cele rostite. Ziua de IERI a trecut.
Cealaltă zi cu care nu are rost să ne batem capul este cea de MÂINE, cu posibilele ei adversităţi şi poveri, cu promisiunile ei mari şi realizări mici. Şi ziua de MÂINE este în afara puterii noastre de control. Soarele zilei de MÂINE va răsări fie în toată splendoarea lui, fie după o mască de nori, dar va răsări. Până atunci însă, nu putem miza pe ziua de MÂINE, pentru că ea nu s-a născut încă.
Astfel, rămâne o singură zi, cea de AZI.
Orice om poate duce bătălia unei singure zile. Numai atunci când tu şi eu adunăm poverile celor două eternităţi, IERI şi MÂINE, numai atunci ne prăbuşim sub greutate. Nu experienţa zilei de AZI îi înnebuneşte pe oameni, ci remuşcarea sau amărăciunea faţă de ceva întâmplat IERI sau groaza faţă de ceea ce poate aduce MÂINE.
De aceea, haideţi să trăim fiecare zi la timpul ei! ”

La sedinte AA se mai spune si asta:
“Da-mi, Doamne, seninatate ca sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba, curaj ca sa schimb lucrurile pe care le pot schimba si intelepciune ca sa fac diferenta intre ele” (Reinhold Niebuhr)
Va multumesc pentru timpul acordat
Dani,alcoolic in recuperare
Poate asa mesajul ajunge la cat mai multi interesati de subiect.
O zi superbisima va doresc!
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Salutari!

Mesaj de styx »

Salutare daragaia forumel !
Mai Dani camarade în primul rând să trăiesti si mneatale bace!
Acum că mi-ai spus că ai un comment acolo am verificat si eu si te felicit! cu al meu like ai 82 la ora cand scriu acest lucru. Foarte bine ai făcut că ai scris acolo si cred că poate fi de bun augur lucrul acesta pentru cei în nevoie.
Încă o dată felicitări!
Pentru cei ce vor să vadă commentul lui Dani la nr curent 63 la comentariile de la link-ul postat de mine !
Hai să abstinim senin !
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Salutari!

Mesaj de styx »

Salutare Forumel !
Vă recomand un articol ...
7 OGLINZI RELAȚIONALE PENTRU O VIAȚA ÎN ARMONIE CU DIVINITATEA
Nu știu omule bun cum ești tu și ce pățești, cum te cunoști pe tine, cum te uiți în tine, cum îți dai seama că evoluezi, cum reacționezi atunci când te umpli de spume într-o situație sau și mai subtil, simți o ușoară schimbare de senzație în corpul tău. Vara asta am citit o carte a lui Greg Bradden, un tip, geolog care a studiat foarte mult și a încercat să caute legătura între religii și corespondența lor, mai mult decât atât legătura cu știința, mai exact fizica cuantică. Printre alte chestii interesante citite prin ea, am aflat de un popor de dinaintea lui Cristos, care printre altele avea 7 legi de relaționare prin a te oglindi în partenerul tău de comunicare. Eu am început să le folosesc ca să mă cunosc mai bine și azi o să vi le redau pur și simplu pentru ca să alegeți și dumneavoastră ce vreți să faceți cu ele.

În esență trăim ceea ce suntem și suntem ceea ce trăim. Adică în universul nostru material trăim doar acele lucruri și experiențe la care suntem acordați. De aceea când vrem să ne schimbăm, acționam undeva în interiorul nostru, în universul nostru nematerial, asupra modului în care gândim astfel încât să gândim diferit sau facem ceva diferit în universul material ca să constatăm și să lăsăm corpul nostru să constate că lucrurile pot fi și diferite.
1. Oglinda a ceea ce suntem în momentul prezent;
2. Oglinda a ceea ce judecăm în acest moment;
3. Oglinda a ceea ce am pierdut/oferit/cedat la un moment dat;
4. Oglinda celei mai mari iubiri pierdute sau a celei mai mari frici pe care le-am avut/le avem;
5. Oglinda mamei, a tatălui și respectiv a Creatorului;
6. Oglinda cuceririi Întunericului cunoscută și sub numele de „cucerirea nopții negre a sufletului”;
7. Oglinda modului în care ne percepem pe noi înșine, cunoscută drept oglinda celui mai mare act de compasiune.
fiecare punct în parte îl aveti detaliat în articolul complet de mai jos...
http://ioannicut.ro/7-oglinzi-rela%C8%9 ... vinitatea/
Hai să abstinim senin !
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Salutari!

Mesaj de styx »

salve !
am gasit si filmul cu subtitrare ~Legea oglindirii - Cele 7 oglinzi eseniene~ din care este extras articolul de mai sus... are vreo 2 ore lungime...
https://vimeo.com/119986293
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
lupica
Veteran
Veteran
Mesaje: 4409
Membru din: 04 Ian 2011, 14:18
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani
Contact:

Re: Salutari!

Mesaj de lupica »

multumesc
:jos-palaria: :jos-palaria: :jos-palaria:
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: Salutari!

Mesaj de denispericolpublic »

La mulți ani amice!
Ce pot să-ți mai spun...știi tu mai bine...suntem fericiți și asta contează...
[...]
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Salutari!

Mesaj de styx »

Salutare draga forum
Un articol despre cum afectează creierul numărul de pahare băute !
http://www.descopera.ro/stiinta/1492796 ... are-le-bei
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: Salutari!

Mesaj de denispericolpublic »

Salut Styx!
Bun articolul.
[...]
Încuiat