021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Hhheeeelllppp!!!!

Aici puteti povesti experientele personale.
Adyna
Boboc
Boboc
Mesaje: 20
Membru din: 20 Apr 2016, 15:19

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de Adyna »

Alcoolul cred ca e mai puternic decat mine,din pacate. Cum sa fac???????Realizez ca ma distruge dar mereu cand beau primul pahar imi zic ca de data asta nu abuzez,beau doar atat cat sa ma simt bine,dar dupa primul pahar......
Adyna
Boboc
Boboc
Mesaje: 20
Membru din: 20 Apr 2016, 15:19

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de Adyna »

Ilyiuta am inteles faza cu"un pahar e prea mult si 10 prea putine",clar ca un pahar e prea mult pentru ca dupa un pahar 10 mi se par prea putine! Cat e de adevarat! Si cat e de greu sa controlezi dorinta asta care vine din tine!!!
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de colica zis alcoolica »

Buna Adina ,
aici nimeni nu ar trebui sa judece pe cel care bea , cel care recade si in general .Am prieteni in grupul meu real AA, din orasul unde sunt si locuiesc , unde au venit 5 ani de zile consumand alcool , iar alt prieten care deja a depasit aceasta perioada .
Eu am intrat pe acest forum , entuziasmat , am stat o saptamana aproximativ fara alcool si mi-am zis ca uite de fapt ce usor este ( inainte nu am stat in 20 de ani de alcoolism activ nici 3 zile legate ) , si am mai baut vre-o jumatate de an . M-am lasat singur dupa pricipiile invatate aici si am rezistat patru luni pana la alta recadere -
Atunci am inteles ca eu singur nu reusesc si de atunci frecventez de 2 ori grupul pe saptamana , forumul il citesc zilnic ( cu mici exceptii ) , scriu cat pot de des , vorbesc zilnic cu prietenii nostri si nu in ultimul rand literatura de specialitate care se gaseste in biblioteca noastra .
Scriind aici pe forum sa stii ca ma ajuti si pe mine Adina , iar eu scriind o fac sa raman abstinent pentru ca asa functioneaza metoda noastra .
Bune 24 de ore iti doresc ! :hug:
Colea , sa nu uit , un alcoolic .
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Adyna
Boboc
Boboc
Mesaje: 20
Membru din: 20 Apr 2016, 15:19

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de Adyna »

Buna Colea,multumesc pt raspuns! Uitat sa scriu mai sus ca atunci cand nu beau nu reusesc sa adorm decat foarte foarte greu si ca si c asta nu ar fi fost de ajuns atunci cand adorm am cosmaruri,ma trezesc toata transpirata si sunt sigura ca ceea ce trait nu era un cosmar,imi trebuiesc minute bune sa stau pe marginea patului si sa reflectez pana ma linistesc,si voi ati trecut prin asta? E normal? Cand beau dorm ca valiza in gara,fara probleme
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de ilyuta »

Draga Adyna, buna si sub nici-o forma, nu ai dezamagit pe nimeni si aici toti suntem la fel. :wink: Stai linistita pentru ca povestile noastre, intr-un fel sau altul , sunt cam la fel.Si eu dupa ce am gasit acest forum, citeam cu paharul linga mine, pina intr-o zi .Stiu ca si Danisor a facut la fel, asa ca nu te simti vinovata.
Nimeni nu judeca pe nimeni ci din contra, fiecare vrea sa ajute cum poate din experienta proprie.
In ceea ce priveste somnul tau, si eu am avut probleme inainte vreme dar in timp ai sa vezi ca totul se va aranja si vei fi ok.
Tine aproape si suntem aici si pentru tine! :hug: :jos-palaria:
Nume anterior: ilyuta
Adyna
Boboc
Boboc
Mesaje: 20
Membru din: 20 Apr 2016, 15:19

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de Adyna »

Neata Ilyuta! Sper sa reusesc la fel ca voi! E atat de frumoasa viata daca nu e privita prin aburii alcolului
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de styx »

Buna Adyna!
Asa cum a zis si Colea, aici nu judeca nimeni pe nimeni, cel puțin noi care suntem alcoolici si care cunoaștem coșmarul consumului abuziv. Din ceea ce spui tu se pare ca treci prin niște faze incipiente de delirium tremens, faze pe care din păcate le-am experimentat si eu... E grav si ar fi de dorit pentru sănătatea ta sa faci ceva in acest sens in caz contrar se vor agrava. Nu spun povesti am trecut prin asa ceva. Ca sa ajungi la abstinenta nu e ușor dar merita tot efortul, una dintre binefacerile abstinentei este somnul liniștit pe care il am acum.
Iti doresc multa sănătate si liniște sufleteasca !
NU Abandona , nu Azi ! Doamne ajuta !
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
denispericolpublic
Veteran
Veteran
Mesaje: 678
Membru din: 19 Mar 2015, 17:47
Zile de abstinență: 29,03,2015

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de denispericolpublic »

Bună Adina!
Sunt Denis...om bolnav...alcoolic...cu creierul în "refacere" (dacă se mai poate reface ceva).
Cred ca o sa reușești în definitiv...toți reușesc sa se lase de băut, dar e foarte important când. Din nefericire unii se lasă când nu mai are nici o importanta...când totul s-a dus.
Oprește-te cat încă mai exista neuroni în creierașul tău.
Eu m-am lăsat puțin după 40 de ani și am deja sincope în gândire...sunt circuite "arse" ce nu se mai refac. Daca mai continuam inca trei perioade bahice muream sau ajungeam un inutil cu creierul "pane". Nu mai are nici un farmec sa te lași de băut atunci când nu mai ai nimic de câștigat sau de pierdut. Orice zi în plus de beție îți reduce numărul, capacitatea și receptivitatea neuronala...iar creierul e "demiurgul" sufletului tău...tu ești creația lui și el creația ta. Oprește-te cat încă mai e ceva de pierdut..
AZI este ziua ta...nu te baza pe mâine...ea încă nu s-a născut...e doar o iluzie.
Se poate...100% se poate...
Vei culege o fericire la care nici n-ai visat...
Tu ești cea mai importantă persoana din viata ta.
Ai grija de ea...și ea se va îngriji de tine.
Bine ai venit în arca...vrem sa fim prietenii tai...și chiar de vei cădea, noi suntem tot aici.
Aici nimeni nu judeca...toți suntem egali...pur si simplu niște alcoolici în abstinenta ...dar și alcoolicii sunt oameni...și încă ce oameni (vei descoperi singură).
[...]
Live or Die
Boboc
Boboc
Mesaje: 54
Membru din: 18 Aug 2015, 22:03

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de Live or Die »

Buna Adina,
Strigatul tau de disparare m-a intristat profund insa mi-a dat speranta ca,prin curajul tau de a scrie si a te dezvalui aici ai facut deja un pas important in renuntarea la acest ucigas lent,sigur si parsiv-alcoolul.Nu conteaza ca ai recazut,acest Hhhheeelllpp al tau vine din suflet si din dorinta sincera de a renunta la un obicei care doar rau face.Declara-te invinsa in fata lui,neputincioasa si unei singure inghitituri,tu nu poti sa-l controlezi,sa-l bei cum pot altii,in mod normal,recunoaste asta si elibereaza-te de aceasta povara care iti aduce atata nefericire si regrete!
Citeste forumul,informeaza-te,intreaba,aplica ce simti si crezi ca ti se potriveste ca sa ramai abstinenta.Timpul oricum trece,o viata avem,poti face multe in viata,pe langa serviciu si viata de familie sau cea sociala,intoarce-te la fiinta din tine,cea dinainte,cand nu beai si vezi ce dorinte,vise,credinte iti poti arata,descopera-te,dezvolta-te,roaga-te,ai grija de tine si incet incet o sa vezi doar frumusete si armonie in jurul tau.Si asta cu mintea limpede si senina.
Dumnezeu sa te ocroteasca si indrume,fii puternica si hotarata,nu te lasa invinsa de alcool,noi suntem alaturi de tine!
Avatar utilizator
freedom
Veteran
Veteran
Mesaje: 2923
Membru din: 26 Ian 2012, 08:46
Ani de abstinență: 4 ani

Re: Hhheeeelllppp!!!!

Mesaj de freedom »

Adyna scrie:Alcoolul cred ca e mai puternic decat mine,din pacate. ......
Daca ai inteles asta, esti deja in recuperare.
Bine ai venit pe forum, draga Adina. E un loc in care multi am gasit reperele iesirii din labirint.
Da, dependenta e mai puternica decat vointa, asa ca solutia nu e lupta, ci acceptarea.
Ceva de genul: “Asta sunt, hai sa vad cum pot sa fac sa simt bucuria de a trai.”
Nu-mi permit sa fac recomandari, dar pot sa-ti spun ce imi este util mie, ca terapie si mod de viata. Fac parte din comunitatea AA si Al-anon si urmez un program de dezvoltare spirituala si personala care nu este munca, ci mai degraba a devenit viata mea de zi cu zi. Dar astea toate sunt suportul de care ma bucur in prezent, insa baza acestui prezent o constituie consilierea in programul Sf. Dimitrie Basarabov, pe programul Minnessotta, cel de 12 pasi.
Eu una, vad doua chei spre abstinenta senina. Una este curatenia emotionala si impacarea cu trecutul si feluritii lui agresori, iar cealalta este constientizarea iubirii lui Dumnezeu si simplul fapt de a trai in lumina aia, dar fara a aduce balastul din urma. Apoi mai e mentinerea legaturii cu alti dependent aflati in recuperare, ca un fel de tratament de intretinere pe viata.
Te imbratisez cu drag si sunt alaturi de tine.
Adyna scrie:Dani esti clujean? Si eu la fel
No atuncea, draga lelii, cand ii vini pe-acasa pe Somes, sa-mi dai un semn sa te duc la un grup si la o cafea foarte povestita, daca vei dori asta.
Totusi, de ce ti-ai intitulat topicul: "Help !". Nu suna mai fain un : "Tulai !" ? :hug:
“Creand lumea perfecta in inima noastra,
putem sa o vedem luand forma si in exterior.”
Scrie răspuns