021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Promisiunea

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Tudor.
Veteran
Veteran
Mesaje: 1113
Membru din: 24 Mai 2011, 12:53
Zile de abstinență: 30,06,2016
Ani de abstinență: 4 ani

Re: Promisiunea

Mesaj de Tudor. »

:zambetoi:
cristin el
Boboc
Boboc
Mesaje: 26
Membru din: 13 Apr 2016, 13:21
Zile de abstinență: 27,06,2016

Re: Promisiunea

Mesaj de cristin el »

Buna tuturor,
Au trecut 8 zile fara alcool.
Cred ca e timpul sa -mi spun povestea. Numele meu este Cristi Nelu sau Nelu Cristian, la momentul inregistrari , aburii alcolului au scris Cristin el, asi dori sa-l corectez dar nu stiu cum. Daca aveti cunostinta va rog sa ma ajutati. Puteti sa-mi spuneti Cristi, Nelu sau Cristinelu, cum va pica bine.
Primul contact cu alcoolul l-am avut in clasa a 8 -a , am facut o pauza pana in clasa a 10 a cand am inceput sa aprofundez. A XII a fost dezastru, majorate, nunti , majorate si iar nunti . Eram o gasca care profitam de ori ce ocazie pt a ne intalni si trage o betie. In primul an de facultate dupa prima betie m-am trezit la militie. Nu mai stiu cum am ajuns acolo si de ce. Noroc ca ai mei au avut ceva bani pusi deoparte si am scapat. In mod normal atunci ar fi trebuit sa ma opresc. Cateva luni mai tarziu m-am trezit in duba politiei, batut si trimis spre pastrare la Popa Sapca.(puscaria din Timisoara) Iar am vut noroc si dupa cateva zile am scapat. M-am linistit pt o perioada. Dupa facultate m-am angajat si preferam schimbul 2 si 3 pt ca se putea bea fara probleme. Chefurile din firma erau adevarate orgii, putini erau cei care-si aduceau aminte ce s-a intamplat. Intr-o zi dupa 10 ore de munca (schimbul 1 ) si una petrecuta pe autobuz m-am apucat sa fac ceva de mancare impreuna cu prietena mea vodka. Am terminat Vodka nu si mâncarea si am adormit cu mâncarea pe foc, era iarna , toate geamurile inchise, m-am trezit pe la ora 3 dimineata intr-un fum gros de oase arse de abia se vedea in casa. A dormit o luna de zile cu geamurile deschise sa se aeriseasca. Nu stiu daca aveti idee cu este fumul de oase arse dar ma intreb si acum cum am scapat, ce sau cine ma trezit. Au urmat betii peste betii, cu multe peripetii, multe nu stiu cum s-au terminat pt ca de obicei beau pana mi se rupe filmul. De fiecare data ma trezesc a doua zi si ma intreb cum s-a terminat ziua, ce am facut, ce am baut, unde sunt, cum am ajuns aici, ce am mancat sau daca am manat ceva, si nu prea gasesc raspunsuri. Din când in când imi mai spune sotia in rest este blank. Si asta se intampla aproape zilnic in ultimi 6-7 ani de când m-am lasat de fumat. De aproape un an incerc sa ma las de baut,nu am reusit, cel mai mult am rezistat 3 luni.
De curând am gasit acest forum in care mi-am pus mari sperate. Cu ajutorul vostru voi reusi. Sunt sigur ca voi reusi.
Trebuie sa am rabdare, zilele trec la fel si atunci când bei si atunci când nu bei doar le percepem diferit, faptul ca pentru cateva ore disparem din viata noastra ne face sa credem ca atunci când bem ziua trece mai repede.Fals. Problema mea acum este ca abia astept sa treaca ziua sa o pot bifa ca zi fara alcool.
Nu am un program pe care sa-l urmez, nu merg la adunarile AA, nu iau medicamente, nu am fost la doctor. Citesc, caut si astept parerile/sfaturile/povestile voastre.
Va imbratisez cu drag.
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Promisiunea

Mesaj de ilyuta »

Buna Cristinel, mie-mi place sa te chem asa deoarece asa ma exprim fata de fiecare si este modul meu de a-mi arata prietenia si caldura. :zambetoi:
Mda, Cristinel, povestea ta este povestea noastra, a multora dintre noi, cu mici retusuri.Imi arata inca odata ca toti suntem la fel in boala asta si niciunul nu este diferit, alcoolul lovind la fel in fiecare.Cine te-a trezit din acel somn care ar fi putut sa-ti fi fost fatal? :surprins: Vei concluziona tu singur, pe parcursul vietii! :wink: :zambetoi:
Eu pentru mine stiu ca daca Dumnezeu nu m-a vrut mort, ma vrea viu si abstinent si fac tot ce-mi sta in putinta sa ma bucur de viata cu mintea limpede ca sa pot actiona corect si la necazuri deoarece viata este cu bune si rele si indiferent cum ar fi trebuie sa ne bucuram de ea.De fapt mint, pentru ca nu mai fac nimic. :ras: :ras:
In ceea ce priveste abstinenta ta legata strict de forumul acesta, stai linistit, pentru ca si eu tot aici m-am salvat, nimeni nestiind despre problema mea si incepind cu old TUDOR si continuind cu toti prietenii minunati de pe el,am inceput o noua viata. :zambetoi: Si ca mine sunt foarte multi, aici. :zambetoi:
Eu unul , am citit povestile tuturor , m-am imprietenit cu multi si cu care cu siguranta vor ramine pe viata prietenii mei. :cuminte:
Wellcome in Lifeboat, asa cum imi place mie sa spun si ai sa vezi ca drumul tau va fi mult usurat datorita puterii grupului! :jos-palaria:
Ma bucur mult ca esti pe drumul cel bun! :jos-palaria:
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Promisiunea

Mesaj de dani »

Felicitari pentru zilele de abstinenta!Mi-a placut faza cu "aprofundatul"...in rest baga lichide-n fizic si vitamine...iar cand te roade vreo pofta ceva dulce.Cauta in topicul destinat cartilor si filmelor cartea "Viata fara bautura" si baga la cap ce scrie acolo.Nu pot acum sa iti pun link dar poate ma ajuta Styx.
Mult succes la aprofundat abstinenta!
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Promisiunea

Mesaj de styx »

Felicitări pentru abstinenta ta Cristian !
https://www.scribd.com/fullscreen/84877026
Camarade Dani , tot de la tine e preluat link-ul! :zambet:
Seara senina !
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Live or Die
Boboc
Boboc
Mesaje: 54
Membru din: 18 Aug 2015, 22:03

Re: Promisiunea

Mesaj de Live or Die »

Buna Cristian si Hristos a Inviat!,
Felicitari pentru zilele de abstinenta,te asigur ca pe acest forum esti pe drumul cel bun,asa am inceput si eu si astfel mi-am inteles si acceptat boala ,citeste,informeaza-te,intreaba,scrie,aplica in viata ta ce ti se potriveste de aici ca sa te ajute sa ramai abstinent.
Ai dreptate,iti trebuie rabdare,timpul oricum trece,foloseste-l constructiv ,cu cat bifezi mai multe zile abstinente cu atat increderea ta in reusita va creste,o sa reusesti si tu,Doamne ajuta!
Sanatate si sa auzim de bine!
cristin el
Boboc
Boboc
Mesaje: 26
Membru din: 13 Apr 2016, 13:21
Zile de abstinență: 27,06,2016

Re: Promisiunea

Mesaj de cristin el »

Buna tuturor,
Au mai trecut 2 zile fara alcool, in total 10. A fost prima noapte in care am dormit mai linistit , fara sa ma trezesc si fara cosmar. Ma simt mult mai bine, tensiunea a inceput sa scada de la177/95 la 133/85. Problema ce a aparut de cateva zile este pofta de dulce. Mananc exagerat de mult dulce ceea ce inainte se intampla foarte rar. Rad tot ce este dulce: prajitura, cozonac, inghetata, ciocolata in cantitati industriale. Cred ca am mancat intr-o saptamana cat mancam inainte in 5-6 luni. Dulcele imi taie pofta de alcool, chiar nu am simtit nevoia de alcool. Asi vrea insa sa -mi potolesc aceasta pofta , aveti idee cu ce?
Sunt perioade din zi cand sunt foarte nervos in sensul ca ori ce ma deranjeaza,sunt agitat, parca ceva sau cineva ma grabeste. Ma stapanesc cu greu. Stitii cumva un remediu? pentru ca de fiecare data sfarsesc prin a ma certa cu cineva.
Va imbratisez cu drag.
Avatar utilizator
Mihai
Veteran
Veteran
Mesaje: 597
Membru din: 13 Feb 2014, 17:41
Zile de abstinență: 11,12,2011
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Promisiunea

Mesaj de Mihai »

mananca dulce in continuare , ajuta .
eu in primele luni de abstinenta aveam in permanenta la mine ceai cu ciocolata ,

starile de nervi sunt de la lipsa alcoolului din creier , ceva s a intamplat si el nu
stie de ce nu isi primeste placerea de zi cu zi , e dificil sa iesi din zona de confort
mai ales dupa o rutina data de consumul de alcool ,

trebuie sa ti gestionezi singur starile de furie , astfel risti mult sa pui mana din nou pe
pahar , nervii lasati liberi duc la ce stie un alcoolic cel mai bine , sa bea sa pentru a se linisti ,

ai grija de tine .
" Viata e atat de frumoasa fara bautura, orice alcoolic abstinent poate confirma asta" - Mihai Alcohelp.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Promisiunea

Mesaj de styx »

Salutare Crsiti !
Manaca dulce , organismul era obisnuit sa-si ia zaharul din alcool in mod rapid, de aceea acum ai pofta aceea de dulce, si eu la inceput îi mancam cocolatele sotiei, de unde nu ma atinsesem deloc de dulce pâna atunci, am intrebat doctorul si mi-a zis ca este ok sa simt pofta de dulce, cu timpul s-a atenuat deci nu te speria da-i ce-ti cere.
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Promisiunea

Mesaj de styx »

cristin el scrie:Sunt perioade din zi cand sunt foarte nervos in sensul ca ori ce ma deranjeaza,sunt agitat, parca ceva sau cineva ma grabeste. Ma stapanesc cu greu. Stitii cumva un remediu? pentru ca de fiecare data sfarsesc prin a ma certa cu cineva.
alcoolul ” afectează, în diferite moduri, producţia diverşilor neurotransmiţători (substanţe implicate în transmiterea impulsurilor nervoase în creier), precum acidul gama-amino-butiric (GABA) şi glutamatul, efectul fiind încetinirea transmiterii mesajelor nervoase prin creier. ”
articolul complet aici :
http://www.descopera.ro/stiinta/1371219 ... bem-alcool

stările nervoase le poti gestiona singur desi cam greu cand esti in abtinere sau poti apela la doctor pentru o retetă de pilule GABA si/sau 5 HTP, nu am luat personal dar am un prieten bun care a trecut prin așa ceva si a avut rezultate foarte bune.
Alegerea este a ta... Îți doresc numai bine si seară linistită !
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Scrie răspuns