021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Am nevoie de ajutor

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de Airam »

Multumesc mult, nu prea stiu sa scriu despre mine.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de tudor »

Bună!

Maria, eu și mulți prieteni ai mei am scris aici despre dependenta noastră.
Eu nu am ajuns dependent de alcool pentru că am mâncat prăjituri ci pentru că am făcut abuzuri repetate de alcool.
Am băut pentru ca mi -a plăcut .Pentru starea dată de alcool. În timp mi-a crescut toleranta la alcool și a scăzut toleranta la frustrare.
Credeam ca îmi trece cu alcool însă am ajuns robul alcoolului.
Beam de bucurie, de supărare, de sărbătoare, ca a murit pisica și ca a născut vecina.
Inventam scuze pentru consum dar îmi negam dependenta. Dădeam vina pe alții pentru lucrurile rele din viața.
Cele mai mari probleme erau create de mintea mea îmbibată de alcool.
Un dependent de alcool când are o problemă se îmbătata si nu rezolva problema ci are două mai mari.
Am făcut alegeri proaste, pierdut oportunități, starea de sănătate s-a degradat, relațiile s-au deteriorat, mi-am pierdut stima de sine și bruma de respect de la ceilati.
Intrând în abstinență, în timp ,am recuperat puțin câte puțin din ce pierdusem. Fără abstinență și schimbarea modului de a privi viața nu ar fi fost posibil o nouaviața. Una demnă.
Cel mai greu se recapăta încredereacelor apropiați. Dezamăgițide ani de zile ei își pierd speranța și încrederea.
Nimeni nu spune că este ușor însă viața fără alcool este unamult mai buna decât sclav la alcool și fără tel în viață.
Și tu poți Maria.
"Numai tu poți reuși dar nu poți de unul singur. "
Au reușit multe femei sa se mențină abstinente și sunt într un program de menținere a absțineței. Și ele au fost la început și lor le -a fost greu sa vorbească despre ele, au făcutasta si au căpătat răspunsuri.
Dacă ne spui ce te doare vei primi sugestii.
Poveste despre tine fără detalii personale despre dependenta ta și vei avea feedback de la cei care vor citi.
Acum nu mai ești singura .
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Avatar utilizator
luca
Senior
Senior
Mesaje: 179
Membru din: 04 Mai 2016, 14:29
Zile de abstinență: 06,11,2017

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de luca »

Buna Airam,

Am simtit si eu o anume lipsa de comunicare, din ce in ce mai putine persoane iti scriu sau vin cu o incurajare, ceva care sa te faca sa renunti cel putin azi le aclcool. Nu am facut o analiza a postarilor din acest an dar e vizibil ca nr dependentilor care intra si cer ajutor este din ce in ce mai mic, foarte multi renunta. Ce s-a intimplat cu Reli, Alex 74, Adyna, Faranume sau Cristinelu, toti au cerut ajutor pana la un moment dat dupa care au disparut ca un nor batut de vant.
Faranume spunea: Doamneeee ce-mi mai place sa beau;am gasit motiv la orice actiune sa beau:ma duc la piata ,beau,ma duc sa lucrez,beau ,ma duc cu cineva undeva, beau,ma duc cu sotia,beau.cam tot ce fac e legat de baut,nu beau ,nu sunt eu,nu pot sa-mi gandesc existenta fara bautura. Dati-mi un motiv bun sa ma las de baut? Pentru Viata , pentru viata adevarata, poate o sa spui ca pana acum ce pana mea am făcut ?
La care vine si raspunsul lui Styx: Aia nu e viata ce am trăit noi, ăla a fost un simulacru de viata, cu gândul la băutura următoare fara sa te bucuri de nimic cu adevarat, trăind doar euforia provocată de alcool.

De foarte multe ori mi-am pus si eu aceasta intrebare si iata ca am gasit raspunsul, intr-adevar ce am trait pana acum a fost un simulacru de viata. Si atunci De ce atat de multi oameni beau, unde te uiti vezi terase pline, birturi pline, la supermarket cosurile sunt pline cu sticle cu alcool.

Cristinelu scria: am rezistat 41 de zile, azi simt ca cedez. De cateve zile sunt foarte, nu foarte, exagerat de nervos, cel mai neinsemnat lucru ma scoate din sarite.
Raspunsul vine de la Dani:Nu stiu ce varsta ai,dar probabil esti destul de tanar si organismul s-a regenerat repede.Si baiul este ca incepi sa uiti.Sa uiti de ce ai vrut sa renunti la alcool.Apropo,ca un exercitiu,de ce ai vrut Cristinele sa renunti la alcool? Te-ai lasat de baut dupa ziua ta? Ieri am vazut un film cu un alcoolic ce dupa aniversarea de 40 de ani s-a hotarat sa nu mai bea...l-a cautat pe Dumnezeu,s-a dus la grupuri AA etc...Vei spune,ei si,da' berbecul ala n-avea problemele care le am eu acum...nu vezi ce situatie albastra am? Poate...dar am uitat sa iti spun cum il chema...se numeste John W.Bush si a fost presedintele SUA timp de opt ani...cred ca o avut si el ceva stres(11 septembrie cu turnurile gemene...sa-l kilareasca pe Sadam Husein etc) dar n-o mai baut de atunci.

Va rog sa ma scuzati ca am folosit Copy paste, dar acesta este genul de comuniacre care pe mine ma influenteaza, imi da putere sa merg mai departe, sa-l caut pe ASTAZI NU BEAU.

Cu speranta ca nu am suparat pe nimeni,
Va doresc o zi minunata
Luca
Dacă te simți bine, vrei mai multă exaltare, numai ca ce obținem e ceva artificial. Învăța să îți trăiești si gestionezi emoțiile in stare pura fără a aduga nimic artificial. Mihai
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de dani »

Cand ai doua ore libere urmareste cu atentie acest documentar.Iti poate schimba viata!
Schimbarea -Wayne Dyer
https://www.youtube.com/watch?v=LMWfnVId5Bk
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de styx »

Hello Airam!
răspunsul de mai jos pe care i l-am dat unui membru al forumului e valabil si pentru tine, în ceea ce privește comunicarea, dacă vrei să primești răspunsuri trebuie doar să întrebi.
styx scrie:... Si eu am fost ca tine si uite ca s-a putut sa traiesc si fara alcool si fara starea aia de rău care te face sa " razi" de dimineata la prima ora o "Motorola " de vodca numai asa ca sa nu mai tremuri, iar dupa aceea altele si altele.
Cum am reușit ? Nu am sa te mint este greu, al naibii de greu însă a meritat tot chinul si toata starea de rău pe care am avut-o cand am renuntat la alcool , nu definitiv ci doar Azi!
Nu pot sa-ti spun ca exista miracole care sa te faca sa nu mai consumi , dar asa cum ai vazut si aici fiecare dintre noi suntem niște mici miracole numai prin faptul ca reușim sa trecem zilnic prin viata cu bune si cu rele fara sa punem mana pe pahar... Metodele sunt diferite , unii au inceput cu Alcoolicii Anonimi, alții cu Aliat, alții ca mine au mers si cu Aliat si cu AA mai departe pana in ziua de azi, alții nu stiu câți singuri singurei, deci concluzia este ca se poate, daca iti dorești sincer sa te recuperezi. Dar trebuie sa-ti spun ca nu se poate sa mai bei vreodată controlat ( normal, social ) pentru ca singurul leac pentru cei ca noi este abstinenta zilnică. Eu iti doresc mult succes indiferent de calea pe care o alegi!
Daca ai întrebări indiferent care privitor la acest subiect, întreaba fara reținere ! Suntem aici pentru noi , pentru tine, pentru viata!
Sănătate !
Dacă doresti mai multe informații poti să-mi scrii la adresa http://www.abstinenta.com/424379909, dacă doresti ajutor ai aici câteva adrese utile http://www.abstinenta.com/424387633
Sănătate și liniste îți doresc!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de Airam »

Tot nu stiu ce sa scriu despre mine, sau n-am curaj. Va multumesc. Pot sa spun doar atat, nu bem din anumite motive..situatie familiala..financiara..sociala.. bem fiindca ne place starea care ne-o da alcoolul.
Sunt trista.
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de Airam »

Din cat am reusit eu sa citesc aici, scrie-ti majoritatea doar de faza de dupa perioada consumului de alcool.Cum e sa ma abtin sa beau?? Ce fac atunci cand imi doresc sa beau? E foarte fain sa-ti poti numara zilele de abstinenta.. Dar cu noi...eu, tu....ce facem??
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3643
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de tudor »

"...lCum e sa ma abtin sa beau?? Ce fac atunci cand imi doresc sa beau? E foarte fain sa-ti poti numara zilele de abstinenta.. Dar cu noi...eu, tu....ce
facem?"
Atunci când îți vine să bei mănâncă mult dulce și bea băuturi carbogazoase. Ele iti vor da senzația de sațietate. Pofta vine ca un val și trece. Spuneți în minte că alcoolul nu ti-a fost niciodată un prieten bun. Analizează asta cu sinceritate.
Începe prin a iti dori abstinenta.
Refuză să mai crezi ca "un pahar-ar ajuta "
Abținerea este ceva pasager și la un moment dat obosești pe când abstinenta este o stare de permanenta libertate față de alcool.
Îți scriu acest mesaj dintr-o sală de ședințe AA unde două femei aniversează primul an de abstinență.
Una dintre ele este Criss care a scris o buna perioada de timp aici si sper ca va împărtăși cu tine din experiența sa în abstinenta.
Pe acest forum eu am postat texte dintr-o carte intitulata "Viața fără bautura "
În această carte vei găsi sugestii care te pot ajuta.
Spune în fiecare dimineață :Azi nu beau ", nu te atinge de primul pahar și fa acest lucru în fiecare zi.
I-ați adio de la alcool. Accepta-ți dependenta. Acum ești responsabila pentru ca ti-ai recunoscut problema.
Nu exista jumătăți de măsură.
Pune sau fa ceva placut în locul alcoolului. Încetul cu încetul mintea se limpezește.
Intra aici citeste, pune întrebări și mai ales nu te atinge de primul pahar.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de ilyuta »

Draga Airam, eu cind am venit pe forum, povesteam despre viata mea de cind consumam alcool si in timp am ajuns la cea de astazi, in care nu beau.Nu pt ca as dori sa ma citesti pe mine in mod special, dar poti vedea topicul meu, inchis demult, "Eu sunt Ilie!" si poate te inspira cu ceva.De ce l-am inchis? :surprins: Pentru ca am parcurs o perioada aici pe forum cind ma certam cu toata lumea :rosu: si am realizat ulterior ca nu eram eu ci frustrarile acumulate dupa atitia ani de baut. :plans: Cei cu care ma certam cel mai tare sunt cei mai buni prieteni acum! :wink: :hug:
Pentru orice vrei sa intrebi si ai nedumeriri si eu sunt aici, citesc forumul zilnic si-ti voi raspunde cu placere!
Hai si tu cu noi, in barca noastra numita Boatlife! :jos-palaria:
Nume anterior: ilyuta
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Am nevoie de ajutor

Mesaj de Airam »

Multumesc.
Scrie răspuns