021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

salut

Aici puteti povesti experientele personale.
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: salut

Mesaj de Airam »

Cezarica, gheata e ca si topita. Spor la munca.
Tudor.
Veteran
Veteran
Mesaje: 1113
Membru din: 24 Mai 2011, 12:53
Zile de abstinență: 30,06,2016
Ani de abstinență: 4 ani

Re: salut

Mesaj de Tudor. »

Salut Cezar,
Am să îți fac o marturisire.
Tu mă ajuți mai mult pe mine.
Deci nu se știe cine dă și cine primește.
Ne ajutam reciproc.
Spuneai că ai curaj să te uiți din nou la oameni în ochi
Așa e. E minunat să ai conștiința împăcată.
Conștiința e un lucru minunat. E cea care ne face cu adevărat liberi.
Însă în alcoolism trebuie să fim foarte atenți la subconștient.
Subconștientul lucrează în permanenta, iar subconștientul este foarte puternic, pentru că ține de instincte și de dorințe ascunse.
Există în subconștientul unui alcoolic un soft care are un singur scop "de a bea".
Este foarte buna creșterea stimei de sine, dar este și mai bună acepatare de sine.
Deci bucurate din plin de beneficiile abstinentei, dar ai grija la falsa încredere.
Mult succes.
cezarica
Boboc
Boboc
Mesaje: 28
Membru din: 28 Noi 2016, 21:57

Re: salut

Mesaj de cezarica »

Da .... Înainte să ajung aici pe forum am mai avut tentative de a mă lasa mai ales în ultimul an si de fiecare dată am căzut în bot si cu sentimentul de vina din ce în ce mai acut când venea pofta nu mă puteam abține si de fiecare dată i-am studiat forma în care mă ataca si ce sa zic de unul singur e imposibil să-i faci fata știți și voi .Mă gândeam că stă în puterea mea și mă vedeam cât sant de mic. an fața lui .Eram euforic bucuros a mi ziceam gata am scăpat si când venea mă lovea ca si cum ai merge pe un drum liniștit sau mai mult sau mai puțin și dintr-o dată vine cineva pe la spate le tău și a ti arde un ciomag în cap cam așa mă lua pe mine credema ca stiu cu cine am de aface alcoolul e cel mai pervers lucru care l-am întâlnit de când mă știu și credema în viata care am traito până acum am văzut și am experimentat ,așa mia fost dat . Acu ce sa zic si înainte știam că e greu să te abții ai vedeam luptele lui mama.... Am intrat pe saitul vostru am citit o mare parte din ce e acolo am făcut și testul de parcă nu stiam :zambetoi: si din ce an citit pe forum din experiențele voastre am rămas șocat si acum sincer să fiu a mi este greu sa acept ca sânt bolnav eu unul mă credeam sănătos sau cel puțin am un viciu care al au mai mulți dar ce să.vezi realitatea este care este si trebuie sa mi găsesc puterea să o acept neapărat tre sa omor Eul asta în fiecare zi de acum în colo.Dumnezeu e Mare problemele noastre sânt mici.Si cred că dacă ai o inimă curată și ești serios , perseverent Bunul Dumnezeu nu te lăsa baltă nu Se face El niciodată de rușine cu toate că El felul Lui de a lucra pe care eu cel puțin nu prea al înțeleg așa că nu mi rămâne decât să rămân smerit si sa încep să ascult si de altcineva nu numai de către mine .Căci de fiecare dată când am scos Eul de fiecare dată am luato în freza mai ținem legătura se termina pauza :hug:
cezarica
Boboc
Boboc
Mesaje: 28
Membru din: 28 Noi 2016, 21:57

Re: salut

Mesaj de cezarica »

ceapa mami ei io de gramatica dacă mă vede fosta mea profesoara de română mă omoară ea înaintea alcoolului :lol: am glumim pb mea e mult mai mare decât gramatica acum stiu când eram la școală de ce învățătoarea ne dă dea Compunere dar eu cred ca am băut cerneala ha ha ha si când am devenit adult am băut tot
Tudor.
Veteran
Veteran
Mesaje: 1113
Membru din: 24 Mai 2011, 12:53
Zile de abstinență: 30,06,2016
Ani de abstinență: 4 ani

Re: salut

Mesaj de Tudor. »

Salut Cezarica,
Nu contează ortografia, contează mesajul. Scrie liniștit.
Legat de alcoolismul ca boala.
Boala nu alege.
Are leac. Mare lucru să ai o boala cu leac.
Multa sănătate.
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: salut

Mesaj de ilyuta »

Cezarica, tu rizi de noi? :surprins: :lol: Pai bine mai frate, ne zici ca nu ti-a placut cartea, ca scrii prost etc si cind colo , pe mine unul ma faci sa rid copios plus ca ai o imaginatie fantastica si faci niste analize da ramin mult, cit de frumos poti exprima o traire, un sentiment.In fine ti-au spus prietenii nostri cum sta treaba cu scrisul si asa am fost si eu indemnat la inceput .
Cezarica, povestea ta este povestea mea, povestea noastra eu facind de nenumarate ori acelasi lucru:m-am lasat de baut pt scurte sau mai lungi perioade de timp si bucurindu-ma cit de usor este, ca dupa sa revin de unde am plecat. :plans: Si ca sa recapitulez si pt mine, a fi abstinent este cu totul altceva fata de A TE ABTINE. :surprins: A te abtine inseamna ca ai vointa si hotarire pt o anumita perioada de tim, lupti cu indirjire pt a nu bea si pt un timp, reusesti.
A Fi
ABSTINENT inseamna ca nu mai lupti, give up, accepti ca alcoolul este mult mai puternic, parsiv si viclean decit tine, il respecti si esti cu el PARALEL, il lasi sa merga pe drumul lui si tu mergi cu viata ta, cu bune , cu rele, pe drumul tau. :wink: Inseamna o ACEPTARE totala ca ai o problema si alcoolul este pt oameni nu ca noi. :lol:
Sa stii ca nici mie nu mi-a placut sa accept ca sunt alcoolic si m-am contrazis pe forum la inceput, spunind ca daca eu nu voi bea un an, voi fi vindecat si le voi arata eu ca se poate si altfel. :ras: Cind mi-au spus unul, doi, trei , ca nu este asa si trebuie sa calc in urmele celor care au reusit am luat un pas inapi si am ACEPTAT ca nu trebuie sa reinventez eu roata pt ca era inventata deja si ei stiu mai bine eidecit mine.Prietenii nostri in situatia mea fusesera dar eu in situatia lor nu si bine am facut ca m-am conformat. :zambetoi:
Ca o concluzie, eu sunt ferm convins ca Dumnezeu m-a ajutat prin acest forum si toti prietenii de pe el deoarece sunt cel care sunt astazi. :zambetoi: :jos-palaria:
Numai bine Cezarica si sa stii ca scrii foarte frumos! Tine aproape, prietene:zambetoi: :jos-palaria:
Nume anterior: ilyuta
cezarica
Boboc
Boboc
Mesaje: 28
Membru din: 28 Noi 2016, 21:57

Re: salut

Mesaj de cezarica »

Da Ilyuta e drept ce spui cand ți-am citit postarea eram la servici mi-a plăcut mult ceai scris așa de mult încât mă gâdilat un pic la orgoliu :zambet: si ce sa vezi primul gând care mi-a venit în cap... Ce na si da eu acum să mă întâlnesc eu cu omu asta ca avem ce discuta dar cum la o bere firesc dintr-o data.m a pocnit, în clipa urmatoare mi a trecut de toate asta așa că sa se confirme ce zicea Tudor mai sus , e bine ca al avem pe el Ilyuta ne coboara cu picioarele pe pământ.Si vorba lui Styx iao ușor Cezare nu cauta nirvana dupa 5 zile fără bautura .Ok mai vb am o pb cu acvariu meu am uitat instalația de co2 prea mult si daca nu o opresc peștișorii mei sigur dau de nirvana înaintea mea nu de alta dar după aia am să bag capu în acvariu poate o prind si eu :zambetoi:
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: salut

Mesaj de styx »

Salutare Cezarica, salutare tuturor!
Cezarica eu nu am spus sa o iei usor ci ca o sa vina cu timpul si acea seninatate de care vorbim noi cei din AA. Acum ca sa-ti povestesc tie si prietenilor de aici ce inseamna alcoolismul. Sunt in microvacanta asta de cateva zile in vizita prin Berlin cu sotia si fiica mea. Normal ca am mancat ceva carnati nemtesti de la mama lor, si apoi stand la masa cu fetele le spun ca inainte cand beam singurul lucru pe care il doream sa-l fac cand ajung prin Germania este sa beau bere cu halbele alea mari nemtesti... Intamplarea a facut sa ajung acum in prima data in Germania si sa nu beau... asa ca i-am multumit lui Dumnezeu asa cum il inteleg eu, pentru faptul ca am realizat ca nu as fi putut ajunge niciodata sa ma bucur de o excursie si sa si tin mi te ce am vazut daca nu as fi fost abstinent si am baut cu satisfactie un suc, spun asta avand experienta vacantelor ,, active" cand nu prea stiam dimineata ce am vizitat cu o zi inai te sau aveam doar o vaga idee...
Deci ganduri vin si ganduri pleaca daca nu actionam la primul impuls.
Seara senina!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20

Re: salut

Mesaj de ilyuta »

Cezarica frateee, nu te intrista ca nu putem vorbi la o bere si-ti spun eu din experienta , tot atata bucrie si veselie ptem avea de la un suc. :ras: Pai daca stiiam eu ca ma manifest la fel la petreceri si fara bautura, mai beeam eu atit? :rolleyes: haha
Mda, Cezarica sa stii ca tot ca o concluzie a mea, noi cei care avem acesta problema o rezolvam mai usor cu umor si mie cel mai mult imi place sa rid eu de mine. :ras:
Uite de ex. astazai am vb la telefon cu unul dintre dragii mei prieteni de pe forum si eram asa de nervos , aparent si prietenul meu care ma cunoaste mai bine decit mine :ras: mi-a spus sa stau blind ca problema este la mine nu la cine vreau eu sa invinuiesc pt nervii mei si nici nu stii cit de mult m-a ajutat. :surprins: :zambetoi: Mi-a mai spus ca inainte faceam urit pe forum uneori, acum nemaifacind asta imi revars nervii cind imi vine, pe cel care-mi iese in cale. :ras: :ras: mi-a trecut si m-a facut sa rid. :ras:
Eu mi-am facut multi prieteni de pe acest forum care vor fi prietenii mei pentru toata viata. :cuminte:
Numai bine iti doresc Cezarica si subntem aici oricind si pentru tine, cum am mai spus. :jos-palaria:

PS -Prietenul meu cu care am vb la telefon astazi, :wink: :ras: miel am fost dupa si miere nu mi s-ar fi topit in gura.Ia uite ce melodie i-am pus "impricinatei"!Ti pup!

https://www.youtube.com/watch?v=RIWAnOoW6CQ

Scuze cezarica pt ca am comunicat cu unul dintre prietenii mei aici la tine! :rosu: Se stie el care este negresit! :wink:
Nume anterior: ilyuta
cezarica
Boboc
Boboc
Mesaje: 28
Membru din: 28 Noi 2016, 21:57

Re: salut

Mesaj de cezarica »

multumesc pt gandurile bune sa aveti o seara faina si o noapte linistita eu mA SIMT BINE am mai bifat o zi in abstinenta e bine sant mai linistit , am baut 1 kg de ceai de musetel si ma bag la somn btw faina melodia ilyuta
Scrie răspuns