021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Buna

Aici puteti povesti experientele personale.
Adriana.s
Boboc
Boboc
Mesaje: 7
Membru din: 27 Dec 2016, 13:01

Buna

Mesaj de Adriana.s »

Buna tuturor! Sunt Adriana si am probleme cu alcoolul. Motivul pentru care sunt aici, se datoreaza faptului ca am incercat sa imi rezolv aceasta problema singura, insa realizez ca am nevoie de sprijin si incurajare din partea celor care inteleg exact ce inseamna lupta cu aceasta adictie. Am 31 de ani si am inceput sa consum alcool de aproximativ zece ani, insa in ultimii ani au aparut problemele cele mai grave, in sensul ca nu ma mai puteam opri odata ce am inceput cu primul pahar, pana aproape de inconstienta. pentru mine alcoolul reprezenta iesirea din realitate, insa realitatea de a doua zi este de mii de ori mai crunta. M-am decis ca este momentul sa renunt, definitiv, pentru ca consumul controlat nu functioneaza, si intentionez sa fiu cine sunt eu cu adevarat, o persoana cu valori. Deasemeni imi doresc sa imbatranesc frumos, nu sa imi scurtez anii otravindu-ma singura, mi-am facut suficient rau, si este sincer cazul sa incetez cat este totul reversibil. Multumesc ca v-ati facut vreme sa cititi si aceste randuri.
Avatar utilizator
Mihai
Veteran
Veteran
Mesaje: 597
Membru din: 13 Feb 2014, 17:41
Zile de abstinență: 11,12,2011
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Buna

Mesaj de Mihai »

Bună Adriana, sunt Mihai, am avut probleme cu alcoolul si la fel ca tine imi doresc sa îmbătrânesc frumos.

Singur nu am reușit, dar împreună cu alți foști dependenți de alcool am ieșit din labirintul groazei. Orice problemă ma bloca, iar primul pahar imi dădea falsa impresie ca totul va fi bine pentru ca a doua zi sa văd cât de hidoasă si iluzorie a fost" fericirea " avută cu o seară in urmă, asta in cazul care mi as fi amintit ce idioțenii am făcut aflându ma sub stăpânirea stăpânului meu alcoolul.

Bea apa cat de multa poți, mănâncă dulce, citește materiale de pe forum, conștientizează unde e riscul tău de consum si încercă sa fii pregătită in caz ca alcool iți va da târcoale.

Primul si cel mai mare pas l ai făcut, ti ai recunoscut neputința in fața alcoolului.

Imi doresc mult sa nu m ai bei, nu o spun așa de complezenta, o spun cu adevărat. De ce ? Nu se poate reda in cuvinte acest" de ce". In schimb vei înțelege cu siguranță de ce un străin isi dorește sa nu mai bei după un an sau doi de abstinență,

Cele bune,

Mihai.
" Viata e atat de frumoasa fara bautura, orice alcoolic abstinent poate confirma asta" - Mihai Alcohelp.
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Buna

Mesaj de Airam »

Buna seara Adriana,
e bine ca ai intrat sa scrii aici. Pe mine ma ajuta forumul. Am citit mult despre cum au reusit altii . Am relativ putin timp de cand nu mai beau, doua luni si ceva, dar ma simt atat de bine. E asa bine sa ma trezesc dimineata cu mintea limpede. Daca tu iti doresti sa renunti la alcool, cu siguranta vei reusi.
Cu drag Maria.
Adriana.s
Boboc
Boboc
Mesaje: 7
Membru din: 27 Dec 2016, 13:01

Re: Buna

Mesaj de Adriana.s »

Ma bucura teribil sa vad ca am sustinere. Ma simt determinata sa zic ca se va intampla, alcoolul nu este stapanul meu, si desi e o lupta grea, voi putea trece peste! Multumesc pentru incurajari !!
Mia
Senior
Senior
Mesaje: 192
Membru din: 27 Apr 2014, 12:57
Zile de abstinență: 11,01,2015

Re: Buna

Mesaj de Mia »

da, aici e locul unde o multime de oameni iti spun din proprie experienta ca se poate "imposibilul". se poate sa nu mai bei, se poate sa ramai abstinenta, se poate sa devii un om mai bun, o versiune mai buna a ta. :zambetoi:
scrie, intreaba orice.

cu drag,

Mia
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Buna

Mesaj de colica zis alcoolica »

Buna sera Adriana ,
Si eu am gasit sprijin pe acest forum si prieteni care in sfarsit ma intelegeau , vorbeam aceiasi limba , unde toata viata eu m-am simtit singur ,neinteles, aici m-am simtit intre prieteni si in primul rand nu m-au judecat .
M-a ajutat mult primul pas AA :,, Sunt neputincios in fata alcoolului si viata mea era incontrolabila " . Deci tot ce am de facut este sa nu ma ating de primul pahar (sticla , etc) pentru o singura zi , pentru 24 de ore .Acest program ma ajuta sa traiesc si viata zi de zi , fara sa ma gandesc prea mult in viitor .
Sunt 10 sedinte de la inceputul site-uluihttp://www.alcohelp.ro/ro/care si ele mi-au fost foarte utile , cu balanza decizionala
Si cel mai important cred ca este sa nu ma indepartez de prietenii nostri , sa uit cine sunt .
Sunt multe , foarte multe instrumente care ma ajuta sa stau sobru , dar poate mai important este sa imi imbunatatesc viata , sa fac pace cu mine insumi , sa ma accept cu defectele si calitatile mele , etc
Bine ai venit Adriana , te astept zilnic aici ( Chiar mai multe pe ori pe zi ) :hug:
Colea , alcoolic .
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Adriana.s
Boboc
Boboc
Mesaje: 7
Membru din: 27 Dec 2016, 13:01

Re: Buna

Mesaj de Adriana.s »

Am zile intregi in care nu ma ating de alcool. Insa triggerul este fie o stare de bine fie de rau, cand simteam ca trebuie sa beau. Mai mult decat atat sunt singura, si de multe ori, desi sunt inconjurata de prieteni dragi, seara cand ajung acasa, totul incepe sa devina apasator si atunci se intampla. Prin natura jobului conduc foarte mult, motiv pentru care am evitat consumul de alcool, insa recuperam pe weekend. Si am comis si imprudenta de a conduce uneori, fapt ce ma sperie! Multumesc pentru incurajari! Simt sustinere, ceea ce e minunat!
Avatar utilizator
Mihai
Veteran
Veteran
Mesaje: 597
Membru din: 13 Feb 2014, 17:41
Zile de abstinență: 11,12,2011
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Buna

Mesaj de Mihai »

Eiiii , ..ce amintiri mi ai trezit, eu si prietena mea cea mai bună din perioada mea de consum, vodca stalinskaya la 200 , ea la maneta de viteze eu la volan, și sa vezi tu Adriana ce discuții la sentiment legam noi doi in drumul către casă. ...

Si sa vezi ce regrete aveam a doua zi iar faptul ca nu puteam înțelege ce aveam in cap cu o seară in urmă ma durea cel mai tare. Si imi juram ca nu mai beau, ca apoi sa ma trezesc din nou cu vodca lângă mine.

Dacă vrei sa citești faza de început a abstinenței mele, cu povestiri despre consumul meu de alcool, ti am atașat un linkul.


viewtopic.php?f=5&t=1132&hilit=Eu+fac+a ... ihai#p4969
" Viata e atat de frumoasa fara bautura, orice alcoolic abstinent poate confirma asta" - Mihai Alcohelp.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Buna

Mesaj de styx »

Bine ai venit Adriana!
Sper să găsesti ceea ce cauti alături de noi, există o vorbă care circulă printre alcoolicii abstinenti, - numai un alcoolic poate să înțeleagă alt alcoolic-, scrie, pentru că scrisul ajută mult. Suntem aici pentru noi si pentru tine. Curaj!
Zi senină!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Adriana.s
Boboc
Boboc
Mesaje: 7
Membru din: 27 Dec 2016, 13:01

Re: Buna

Mesaj de Adriana.s »

De doua zile citesc pe forum. ma regasesc in foarte multe dintre relatarile de aici. Ma ajuta sa trec prin zi mai usor. Am spus prietenei mele decizia pe care am luat-o, mi-a zis ca sunt exagerata, insa indiferent ce ce imi mai spun cei din jur, un lucru este cert: sunt alcoolica. Mihai, am citit povestea ta. Am avut trei accidente intr-un an, toate datorate starii mele de a doua zi, in care nimic nu mai era limpede. Din fericire, am avut o stea norocoasa si de fiecare data s-a rezumat la fiare indoite. Ma bucur tare mult ca v-am gasit si ca am gasit si curajul de a pune in cuvinte lucrurile prin care trec, este o eliberare pentru mine sa pot vorbi si sa simt ca sunt inteleasa.
Scrie răspuns