021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Cred ca ar fi chiar benefic daca as putea sa transform dependenta de alcool in dependenta de "alcohelp".
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
george_41
Senior
Senior
Mesaje: 105
Membru din: 06 Mai 2015, 21:07
Zile de abstinență: 04,05,2015
Ani de abstinență: 2 ani

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de george_41 »

Salutare Ambasador,

ce bine ca esti.
Imi place sa vad ca esti in luptator.Eu cred ca vei castiga lupta impotriva alcoolului.Dar sa stii ca Solutia pentru victorie este acceptarea infrangerii.Ciudat, nu? Adica pentru a-l putea invinge e necesar sa recunosti ca alcoolul e mai puternic decat tine. Dupa aceea abstinenta vine incet si sigur, zi dupa zi in care nu ai altceva de facut decat sa respecti o promisiune: Azi nu beau. Doar ozi ;de cand te trezesti pana cand pui capul pe perna sa adormi. Ceva de genul : Ce a fost a fost si nu mai pot schimba, nu stiu exact ce va fi maine sau mai departe in viitor, dar azi stiu ,azi nu beau.
Un prim pas care pare ca aproape l-ai facut este sa cauti in tine raspunsul la intrebarea : sunt oare dependent de alcool?

Uite aici una dintre multele definitii ale dependentei de ceva :

''Prin ce se caracterizează dependenţa? Pur şi simplu prin faptul că nu mai simţiţi că aţi avea posibilitatea să hotărâţi când să va opriţi. Pare un lucru mai puternic decât dvs., care vă dă un fals sentiment de plăcere, o plăcere care invariabil se transformă în durere.''-Eckhart Tolle

Daca raspunsul la intrebarea de mai sus este nu, sa stii ca e posibil sa nu poti fi ajutat.
Avatar utilizator
dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4268
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de dani »

Servus Ambasadoare si bine ai venit pe forum!
Primul mesaj pe care as vrea sa il retii este ca SE POATE!
Apreciez foarte mult ca ai inceput cu ONESTITATE drumul tau in abstinenta...asta-i calea!De asemenea am fost impresionat de:
Zilele trecute am fost la mormantul parintilor mei si le-am reprosat tot ce am putut mosteni urat de la ei.. Cumva, am incercat nesincer sa impart vina si slabiciunea mea. Cine stie.. ? Cert este un lucru, amandoi parintii mi-au murit din cauza aceluiasi diagnostic: ciroza hepatica.
O sa vezi ca va veni o vreme cand vei merge la mormantul parintilor tai si le vei spune ca i-ai IERTAT si ca ii IUBESTI...astea sunt urmatoarele etape:IUBIRE SI IERTARE...si trebuie sa inveti sa te iubesti si sa te ierti in primul rand pe tine.Toate insa necesita timp.
Ultima idee pe care vreau sa o subliniez e ca foarte greu sa te lasi de baut singur...de aia se strang alcoolicii in grupuri AA,forumuri etc...ca nu prea reusesc singuri.Asa ca tine aproape!
Peseu:Tot de Pasti m-am lasat si eu de baut!
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de styx »

Ambasador scrie:Va multumesc pentru primirea calduroasa!
O intrebare am pentru styx: ai reusit sa devii abstinent datorita acestui grup de sprijin de aici? Imi doresc sa cred ca suntem o forta mai presus de orice tentatie, ca putem reusi sa devenim asa cum ne-am propus: OAMENI DE CALITATE. Ma uit in oglinda si nu-mi place ce vad, stii? Sunt o persoana cu chip deformat, cu ten imbatranit, cu fata umflata si rosie, cu mai multe riduri decat ar trebui pentru varsta mea.. E aproape si mai jalnic pentru ca suntem ceea ce mancam, suntem ceea ce traim, ceea ce bem.. in cazul nostru. La nevoie, cu siguranta te voi contacta si iti multumesc pentru datele informative.
Ambasadorule, să devii abstinent e cel mai usor, să te mentii este cel mai greu, asa că răspunsul la întrebarea ta este da, am reusit să mă mentin abstinent si cu ajutorul acestui forum... am scris mult am citit mult si mi-a folosit, însă eu am mai urmat asa cum ti-am scris mai sus si ceva psihoterapie, si sunt membru AA.. Sunt pe acest forum de la începutul abstinentei mele si cu foarte putine ocazii ( obiective, de altfel) nu am intrat apropae zilnic aici, măcar sa citesc. Deci ajută si forumul si ajută bine de tot... Acum în functie de cât îți doresti poti urma sau nu si alte hai să le zic terapii complementare... grup AA sau grup de autosuport de la ALIAT, etc...
Spui că te uiti în oglindă si nu îti place ce vezi, cam asa ajunsesem si eu in ultimele zile de băut , efectiv îmi era sila de mine, de mirosul de alcool emanat de corupul meu, de faptul că dărdâiam până luam o cinzeacă de o sută😁 ca să pot functiona... Este dovedit că boala aste este progresivă si nu te loveste din senin. Eu unul nu am avut motive să beau, am băut că mi-a plăcut, apoi am băut să-mi placă si la urmă am băut ca să functionez... Din punct de vedere fizic ne revenim după o perioada mai lungă sau mai scurtă de abstinență, în functie de mai multi factori gen perioada de consum, cantitate,ce anume am băut... tărie, vin etc, însă rămâne dependența psihică de care nu scăpăm, da, scăpăm de pofta fizică de a bea ( si aici e marea capcană) si credem că de data asta va fi altfel si ooopppss recădem, pentru că alcoolismul dragul meu prieten forumist( dacă imi permiti să te numesc asa) nu este despre ce am băut cât am băut ci este despre pierderea controlului băutului după primul pahar, de aceea se spune printre noi că un pahar este prea mult iar 1000 nu sunt de ajuns... Trist dar adevărat. Si atunci ce ne rămâne? Abstinenta zilnică! Momentan este singurul leac care functionezaă, si nu are absolut nici o importantă în ce fel ajungi la ea.
Îți doresc să reusesti să o obtii, AZI!
Seară linistită!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Ma hranesc sufleteste din raspunsuri, dragii mei prieteni de aici. Am citit si recitit inainte sa va pot raspunde. Invat odata cu vorbele voastre. Nu vreau sa scap nimic din vedere. Nici cel mai mic sfat.

Lui george_41 ii multumesc pentru incredere. Citatul este extrem de profund. Il traduc totodata si ca o intrebare pentru mine. Voi sti cand sa ma opresc fara sa mai simt durere? Imi doresc enorm acest lucru, altfel nu as fi azi, aici. Timpul o va dovedi, stiu ca da!

Buna Dani. Imi face placere sa stiu ca detinem acelasi start impreuna, simt cumva ca e intr-un ceas tare bun. Iti dau mana pe drumul acesta anevoios si fara drept de tagada. Ma gandeam la iubirea de sine despre care spuneai. Ei bine da, oglinda inca reprezinta o simpla cunostinta dar tare mult mi-as dori sa fac din ea prietena mea cea mai buna. Banuiesc ca abstinenta imi va aduce grija, iertarea si apoi iubirea de sine. Hai sa ne dorim mai bine pentru noi, cu adevarat!

Constientizez fiecare pas styx, abstinenta mea azi tine doar de recunoastere nu si de confirmare. Dar imi doresc teribil sa lupt si sa castig. Azi simt incrancenare, maine poate voi simti pofta, poimaine poate voi simti durere, peste zile si zile tentatii si disperare de nedescris. Fac insa din presimitire un aliat. Ea ma ajuta sa-mi anticipez pasii urmatori spre vindecare. Din acest motiv, v-am ales pe voi in acest drum. Nu specialisti, nu internari, nu medicamente, nu altceva. Doar oameni adevarati care au trecut candva prin iad pentru a fi mandri de ei, azi. Vocea lor mi se pare cea mai demna de ascultat si de urmat. Precum este a ta. Am gasit la tine o sinceritate dureroasa. Asa este, pentru cei ca noi un singur pahar nu va fi niciodata suficent, asa incat singurul medicament ramane abstintenta.

Apropo de ea.. Abia astept sa ma obisnuiesc cu acest gust al abstinentei, Catalin. Iti multumesc pentru intampinarea calduroasa! Seara mi-a fost linistita si gandul semet in ce priveste prezentul meu. Ei bine, simt orele frumoase datorita voua, celor de aici. Sigur, fizic inca ma resimt. Am frisoane, o durere ceva mai accentuata de cap, mici nelinisti, dar fac fata. Mi-ai dat o idee buna cu laptele. Merg sa imi incalzesc (am de migdale, pentru ca nu il diger bine pe cel de vaca). Toata ziua am inghitit lichide sub toate formele: ciorba, sucuri de legume si fructe, ceaiuri, apa. Simteam nevoia intruna de hidratare. In seara aceasta chiar am mancat bine, nu simt nici un fel de gol, inteleg ce ai vrut sa imi transmiti..
As dori sa imi spui povestea ta daca se poate. Esti abstinent? Ai avut vreodata recaderi?

Mii de multumiri tuturor celor de pe forum pentru frumoasele ganduri ce m-au motivat extraordinar! Va urez noapte buna si o dimneata cu zambet!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Gasesc un ingredient nou la tine ilie si anume: umorul. Minunat mod de a putea visa frumos. Imi plac oamenii vorbareti. Petreceri fara bautura spui? Si cum rezisti? Asta trebuie sa aflu.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Buna dimineata cu zambet dragii mei! Voi sunteti Jurnalul meu intim si placut.

Ce pot recunoaste? Aseara, dupa ce v-am scris, m-am uitat la filme pana la ora 3, dar cu toate acestea am o dimineata mai fresh ca niciodata!

Te-am citit din subiectele mai vechi Vizitator12#45, aveam curiozitati.. Ma tot gandesc la acest cuvant care seamana cu o sperietoare: RECADERE. Incerc o definitie neprofesionista a ei, bine? In conceptia mea, strict. Ei bine, eu o aseman cu o durere de cap ce tot incearca sa revina din cand in cand. Si atunci, ce facem noi cu durerea asta de cap? Ca in orice alte cazuri, o tratam. Cum tratam alcoolismul? Cu medicamentul minune numit ABSTINENTA. Ce mi-e ciuda ca nu il gasim la raft! :) Dar stiu unde il putem gasi: la noi in suflet si in minte! De acolo trebuie el luat de cate ori se intampla poate, sa mai recadem.. A, si nu uita de tratamentele cat se poate de naturiste si sanatoase: oamenii de pe alcolhelp!
Te simt alaturi de mine si ma regasesc in tot ce ai scris pana acum pe forum.
PS: Sa nu-ti para niciodata ca ai renuntat la vicii. Ele sunt doar aducatoare de boli.
Numai frumusete in viata!
Ultima oară modificat 19 Apr 2017, 09:13 de către Ambasador, modificat 1 dată în total.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Asa este Ilie, senzatia de a te trezi limpede si nu mahmur este extraordinara. Nimic nu se compara cu constientizarea fiecarei secunde din viata ta. Sa recunoastem, la bautura uitam multe, trecem efectiv pe langa viata. Privind in trecut, asta mi s-a intamplat si mie. Am pierdut momente pretioase de langa familia mea pentru simplul motiv ca nu-mi mai aduceam aminte de ele. Culmea este ca am reusit sa ascund destul de bine pana acum acest viciu al meu, aceasta boala a mea. Dar greseli am facut, gafe am facut iar semne de intrebare tacit s-au pus, cu siguranta. Pentru mine, acestea toate au insemnat clopotelul de alarama: pierderile de memorie, randamentul scazut social vorbind, lipsa de energie, durerea de ficat, migrenele de a doua zi, starile de rau fizic, fata din ce in ce mai urata, .. totul!
Doamne, cum am putut?, ma intreb acum.
Doamne, da-mi putere te rog sa rezist pe drumul cel bun!, imi cer.
Daca as fi magician, as face sa dispara tot ce inseamna alcool pe lumea asta. Dar nu sunt. Gandeste-te numai cate atrocitati se intampla sub imperiul alcoolismului. Asta trebuie sa ne dea de gandit. Alcoolismul ii domina pe cei mai slabi dintre noi. Ca un parazit caruia ii place sa se hraneasca din suferinta omului.
Hai sa gasim acel PUNCT si sa il punem in fata acelui ingrozitor cuvant: ALCOOLISM! Iar dupa el, sa vina doar fraze frumoase in viata noastra. Eu asta mi-as dori. Da.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Airam »

Buna dimineata.
Esti foarte increzator in puterile tale. E bine, iti doresc sa fii abstinent, asa cum iti doresti.
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Buna Airam.

Nu bravez. Doar imi doresc sincer sa reusesc luand in calcul toate obstacolele, desigur. La prima greseala, voi fi aici langa voi sa va povestesc.
Tu cum te simti astazi?
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Scrie răspuns