021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Eu sunt Sophya

Aici puteti povesti experientele personale.
sophyanna
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 05 Aug 2017, 20:30

Eu sunt Sophya

Mesaj de sophyanna »

Buna seara. Eu sunt Sofia si as vrea sa cred ca numele meu ar da mai multa intelepciune si vietii mele. Am 44 de ani, sunt divortata de 6 ani, dar 5 ani am stat la fostul sot dupa divort. Anul trecut am plecat cu fata mea de 13 ani si ne-am mutat cu chirie. Am fost o familie de bautori, nedeclarati alcoolici!, m-am lasat de baut acum 3 ani, caci mi-am dat seama de mult timp ca nu e in regula ce fac si ce facem( dar am facut-o doar eu caci fostul sot nu a considerat nicioadata ca ar avea probleme, nici macar cand devenea extrem de violent verbal si, uneori, fizic fata de mine si fata) si am decis sa pun stop bauturii in viata mea, dar cred ca incep sa o iau de la capat. Nu zilnic(nu am facut-o niciodata zilnic), dar cand sunt singura imi place sa ma inec in cidru. Cand nu e fata acasa(caci a ramas cu mari sechele de la bautura noastra, asa ca nu vreau s-o mai supun la astfel de momente nefericite), dar cand ma suna isi da seama ca am baut si nu ii este bine. Imi plac starile de betie, ma simt rau a doua zi, nu o iau de la capat caci nu pot, dar cum sunt singura o fac din nou(dupa multe discutii cu mine daca sa cumpar sau nu cidru. Bineinteles ca mereu biruie cumpararea!). Asa ca, o data pe saptamana, sau la doua saptamani imi place sa-mi pierd mintile(nu intotdeauna de tot), sa uit si sa nu ma mai gandesc la toate cele(scuzele alcoolicului!). De aceea sunt aici. Caci vreau sa gasesc puterea de a nu ma mai pierde si de a-mi mai "ineca " existenta in cidru(doar asta beau, dar cand beau, beau bine )! Nu stiu daca asta trebuia sa spun aici, dar asta mi-a venit sa spun! Asa ca....eu sunt Sofia!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Eu sunt Sophya

Mesaj de styx »

sophyanna scrie: De aceea sunt aici. Caci vreau sa gasesc puterea de a nu ma mai pierde si de a-mi mai "ineca " existenta in cidru(doar asta beau, dar cand beau, beau bine )! Nu stiu daca asta trebuia sa spun aici, dar asta mi-a venit sa spun! Asa ca....eu sunt Sofia!
Bună Sofia si bine ai venit printre noi!
Este ata de simplu si totusi atat de complicat... Azi nu beau!
Cu timpul o să găsesti puterea si dorinta de a nu mai consuma alcool. Cat va dura asta doar de bunavointa ta depinde. Viata fără băutură se merita din plin. Si eu beau cidru dar fără alcool. e al naibii de gustos desi pe vremea când consumam alcool nu ma atingeam de el... de, aveam pretentii la ”grade mai mari”😀
Dacă noi am putut si tu vei putea cu siguranta, nu uita nu îți pune targeturi mari de 1 luna, 1 an , etc, doar fiecare zi la rândul ei este de ajuns...

PLANUL DE 24 DE ORE
„Una dintre cele mai simple, mai practice modalități de menținere a abstinenței este planul de zi cu zi, planul de 24 de ore pe zi. Trăiește numai în azi. Uită ziua de ieri. Nu anticipa ziua de mâine. Poți trăi doar o zi, fiecare la rîndul ei, iar dacă faci o treabă bună din asta, vei reuși.

Suntem doar la o singură băutură distanță față de necazuri. Fie că ai fost treaz o zi, o lună, un an sau un deceniu, o singură băutură este un mod sigur de a recădea. Este prima băutură - nu a doua, a treia, sau a zecea cea care ne îmbată.
Știm că este posibil să rămânem abstinenți timp de 24 de ore. Am făcut-o de multe ori. În regulă. Stai treaz timp de o zi la la rîndul ei. Când te trezești dimineața pregătește-ți mintea că nu va lua o băutură pentru întreaga zi. Apoi, du-te la culcare noaptea, recunoscător pentru o zi de abstinență.

Repetă performanța în ziua următoare. Și următoarea. Înainte să-ți dați seama vei fi fost treaz o săptămână, o lună, un an. Și totuși, vei fi fost treaz doar o zi, la răndul ei.
Așa că, sfatul tradițional pentru tine ar fi: "Nu bea. Intră cât mai des pe forum, ajută-i pe alții ca să te ajuti singur."
Seară senină!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
sophyanna
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 05 Aug 2017, 20:30

Re: Eu sunt Sophya

Mesaj de sophyanna »

Multumesc de raspuns. Acum 20 de minute m-a sunat fata mea care este la sora mea( o alcoolica ce nu mai bea de 4 ani si pe care o admir mai mult decat am fost in stare sa o admir min ultimii 20 de ani cand era zilnic beata). Si nu i-am raspuns fetei mele. Pentru ca in seara asta am baut. Doar i-am trimis mesaj. In care i-am spus ca ne vom auzim maine cand ne trezim(....din somn?!?!). Cam asta e.....
sophyanna
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 05 Aug 2017, 20:30

Re: Eu sunt Sophya

Mesaj de sophyanna »

Asa ca Styx, da-mi un sfat. Ce sa fac acum? Sa ma culc sau sa ma duc sa-mi mai iau 4 sticle de cidru?
sophyanna
Boboc
Boboc
Mesaje: 4
Membru din: 05 Aug 2017, 20:30

Re: Eu sunt Sophya

Mesaj de sophyanna »

De fapt, nu stiu de ce ma asteptam ca, in momentul in care intru aici, cineva sigur va vorbi cu mine si-mi va da un sfat.....doar ca nu prea sunteti pe aici, iar daca sunteti sigur v-ati plictisit de ceea ce ati trait si nu vreti sa retraiti momente neplacute ale existentei voastre. Asa ca......eu ce ar trebui sa fac? Sa-mi vad mai departe de existenta mea! Sau aici sunt luati in seama doar cei ce au reusit: 1 luna. 2 luni. un an.....eu doar ma intreb cum sa fac? Puteti sa ma ajutati sa gasesc raspunsul?
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Eu sunt Sophya

Mesaj de styx »

Buna Sofia!
Imi pare rau ca nu ti-am raspuns aseara... Nu e vorba de luat în seama pe cei care au reusit sau de plicitiseala, din contra pe cei care au nevoie de ajutor prima data îi ajutăm mai mult, cu ce putem... o vorba bună, o sugestie, stim cum este pentru că si noi am fost acolo, eu am fost acolo si stiu cât de greu este când esti singur, dar, stii tu sambata seara lumea mai iese in oras, asa a fost si cu mine. Imi poti scrie pe adresa de mail styx_[...] dar te rog sa ma anunti aici ca mi-ai trimis mail poate ne auzim si la un telefon sau vedem cum facem. Raspunsul e în tine, doar 24 de ore trebuie sa nu bei, moduri de a face asta sunt multe. Alegerea e numai si numai a ta.
Ar fi bine sa contactezi un psiholog sau poate un grup AA...
O zi frumoasa!
Revin mai tarziu.
Ultima oară modificat 06 Aug 2017, 12:01 de către styx, modificat 1 dată în total.
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Eu sunt Sophya

Mesaj de Airam »

Sofia draga mea, e greu sa te lași de băut, dar nu imposibil. Eu sunt Maria.
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Eu sunt Sophya

Mesaj de Ambasador »

Buna Sofia!

Cel mai mult mi-a placut faptul ca ai constientizat raul trait. Intelegi ca fizic si psihic ai ajuns la o limita peste care nu poti deja sa mai treci..! Este momentul zero cand aproape urasti ce face alcoolul din tine, momentul zero al sinceritatii fata de subconstientul tau.
Orice ar fi, orice suparari ai avea, orice te-ar indemna sa bei, clipa aceea cand tu singura te vei decide sa renunti la alcool va fi cea mai importanta! Ea va fi cheia catre abstinenta. Posibil ca pe drum, sa mai gasesti usi incuiate, dar am convingerea ca de fiecare data vei sti sa gasesti cheia potrivita. Intr-o lume bahica, sa cumperi alcool poate fi cel mai simplu lucru posibil. Sa consumi alcool poate cel mai placut lucru posibil. Cand mi se intampla sa ma gandesc la alcool, imi directionez gandurile si faptele catre orice altceva imediat. Catre ceva placut in general, ceva relaxant neaparat. In plus, ori de cate ori simt slabiciune, imi reamintesc mental motivele abstinentei mele. Si crede-ma, nu sunt putine. Pentru a nu simti povara abstinentei, mergi pe ideea de incercare. Incerci abstinenta o zi sa vezi cum este. Apoi inca o zi si inca o zi... Dupa care, poti face un bilant al celor simtite si traite de tine in toata acea perioada fara alcool. Vei vedea schimbari evidente, te asigur. Iti va creste stima de tine, iti vei regasi demnitatea, sanatatea, energia si bucuria de a te trezi cu mintea limpede in fiecare dimineata. Iar mai presus de toate, iti vei face fata sa fie mandra de tine!
Asadar, te asteptam cu vesti bune! Incearca doar o vreme cel putin sa simti cu adevarat efectele unei vieti traite in abstinenta. Apoi, revino sa ne povestesti. Te rog.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Cala
Veteran
Veteran
Mesaje: 204
Membru din: 10 Mar 2017, 11:22

Re: Eu sunt Sophya

Mesaj de Cala »

Buna Sophya! Eu sunt Cala si sunt alcoolica. Nu te supara daca nu iti raspunde nimeni. Uite, eu de exemplu, nu pot intra in fiecare zi deoarece mai tot timpul este cineva pe langa mine si nu pot sa scriu. Te poti lasa de alcool. Daca nu poti singura apeleaza la specialisti, sa nu-ti fie rusine, mai importanta este sanatatea ta decat rusinea.
Te imbratisez.
Cu drag, Cala.
"Am descoperit că, dacă iubești viața, și viața te va iubi pe tine" Arthur Rubinstein
Cala
Veteran
Veteran
Mesaje: 204
Membru din: 10 Mar 2017, 11:22

Re: Eu sunt Sophya

Mesaj de Cala »

Buna Sophya! Esti bine? Nu mai avem nici o veste de la tine.
Te imbratisez
Cu drag,
Cala
"Am descoperit că, dacă iubești viața, și viața te va iubi pe tine" Arthur Rubinstein
Scrie răspuns