021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Sunt confuz in alcool si confuzia mi-e patima

Aici puteti povesti experientele personale.
Mihai S
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 24 Sep 2017, 22:13

Re: Sunt confuz in alcool si confuzia mi-e patima

Mesaj de Mihai S »

Parșiv rău, doamna...
În seara asta am inceput sa simt iarăși "neastâmpărul", am reușit totuși să mă abțin, pentru că mi-am luat un job de aprox. două ore care poate fi făcut doar seara și unde nu pot merge băut.
Știți, am trecut azi pe lângă locația grupului AA din TM și ce credeți ? Chiar peste drum, in stradă, este o terasa cu măsuțe de lemn unde se servesc de toate, de la țuică de casă la șampanie, cognac etc.
Lume multă, gălăgioasă, prezentă până la ore târzii și voie bună.
Vedeți cum e demonul ăsta al alcoolului, tare parșiv ...
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Sunt confuz in alcool si confuzia mi-e patima

Mesaj de Airam »

Mihai, e plină lumea de alcool. Încet, încet..o să te obișnuiești să l ignori. O să reușești, dacă tu îți dorești asta. Te îmbrățișez cu drag și eu sunt din orașul tău.
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Sunt confuz in alcool si confuzia mi-e patima

Mesaj de Ambasador »

Buna Mihai! Sa stii ca jobul tau nocturn s-ar putea sa fie salvator pentru tine. E un bun pilon pe muntele vietii fara alcool. Tentatii sunt si vor mai fi. Mereu. Peste tot. Ce putem face cu ele? Sa ne ferim cat de mult posibil, iar pe parcurs, sa ne invatam cu ele. Eu, asa am cam facut. M-am invatat cu tentatille, chiar daca nu le-am acceptat intru totul pe langa mine. Fii puternic. Pentru inceput, poti sa iti faci o lista daca vrei cum te simteai in zilele cu alcool si cum te simti azi, in zilele fara alcool. Eu si in prezent cel putin mental, imi sprijin abstinenta pe aceasta lista. Ma ajuta enorm in momentele de cumpana, de vigilenta scazuta. Iti doresc incredere inainte de orice!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Mihai S
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 24 Sep 2017, 22:13

Re: Sunt confuz in alcool si confuzia mi-e patima

Mesaj de Mihai S »

De duminică până acum parca nici nu m-a incercat mai serios, dar vine weekend-ul... și într-adevăr, un job nocturn și solicitant, care nu-ți lasă timp de gândire prea mult, e de mare ajutor.
Mulțumesc, mai povestim..
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Sunt confuz in alcool si confuzia mi-e patima

Mesaj de colica zis alcoolica »

Salut Mihai !
Obsesia asta compulsiva a alcoolului face ca, atunci cand te apuca, creierul tau sa gaseasca tot felul de terptipuri, scuze, subrefugii etc care au ca rezultat final starea de betie. Daca reusesc sa calmez aceasta agitatie initiala, am trecut peste aceasta zi, fara alcool. Dar, aici vine greul !
Voi cum ati facut ?
In primul rand am comunicat , este foarte importanta aceasta onestitate fata de mine insumi si apoi fata de prietenii din program .Daca ajungem sa spunem si gandurile noastre , acestea isi pierd din putere , scoase la lumina se topesc . Pentru ca gandul este inaintea actiunii .
Pe mine m-a mai ajutat si rugaciunea , in loc sa lupt cu acel gand , sa incep sa ma contrazic sa-i spun ,,-Nu ! " si el sa spuna si mai tare ,, -Hai , doar o bere " , i-l las sa spuna ce vrea si el si-l las sa oboseasca .
A spus deja Styx de terapia telefon , 5 minute daca vorbesc cu un prieten care ma intelege , pentru ca noi , alcoolicii ,vorbim o limba comuna ,si trece perioada de pofta acuta , si este atat de important pentru o recadere pentru unii poate fi si ultima .
Daca mergi la AA eu cred ca este foarte bine , au un program de schimbare a propriului ,,EU "care sa devina un alt ,,Eu " care nu mai are nevoie de substanta .
Iti doresc o zi buna,Mihai si multumesc ca ai scris !
p.s.
Daca vrei cateva numere de telefon , scrie unuia din prietenii nostri care au adresa de e-mail afisata si sigur vei primi .
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Scrie răspuns