021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Parinte alcoolic

Aici puteti povesti experientele personale.
Sitoaratat2
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 12 Dec 2017, 20:29

Parinte alcoolic

Mesaj de Sitoaratat2 »

Buna seara,
Tatal meu este alcoolic si nu stiu cum sa-l ajut. Pana acuma nu era pensionar, avea obligatia serviciului si putea sa bea cu limita. De cand s-a pensionat si-a marit doza, devine violent,uneori recunoaste ca e alcoolic si ca nu poate daca nu bea in fiecare zi, dar nu considera ca are nevoie de ajutor specializat. Eu nu mai am idei, am incercat sub toate formele sa-l facem sa inteleaga. Crede ca daca ar avea mai multa vointa, ar reusi. Cum sa-i arat ca nu mai are control si ca are nevoie de ajutor?
Sitoaratat2
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 12 Dec 2017, 20:29

Re: Parinte alcoolic

Mesaj de Sitoaratat2 »

Nicio idee? Chiar nu se poate face nimic daca el nu vrea?
asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Braila
Contact:

Re: Parinte alcoolic

Mesaj de asido1973 »

Răspunsul l-ai dat singur, pentru el tu nu poți face nimic dacă el nu vrea. În schimb pentru tine poți face foarte multe. Atunci când trăiești lângă un alcoolic fără să vrei te îmbolnăvești și tu, această boală este mult mai gravă uneori și mult mai perversă. Citește "Labirintul codependentei". Dacă ești din București caută acolo la Aliat și au specialiști cu care poți vorbi. Au centre și în țara. Mergi dacă vrei la AA, au grupuri pentru persoane ca tine. Acolo poți învăța multe și să treci cu bine.
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
Avatar utilizator
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Contact:

Re: Parinte alcoolic

Mesaj de admin »

Buna, si bine ai venit pe forumul Alcohelp. Imi pare rau ca treci prin aceasta problema cu tatal tau. Nu este o problema de vointa aici, pentru ca dependenta de alcool este considerata o boala care modifica structura creierului intr-atat incat persoana in cauza nu mai reuseste sa faca alegeri rationale in ciuda consecintelor negative. De asemenea, dependenta de alcool mai poate fi considerata un simptom psihologic al unor probleme emotionale consistente pe care persoana in cauza nu reuseste sa le gestioneze si atunci "invata" sa puna aceasta haina a alcoolului care ii "usureaza" travaliul psihic. Familia nu trebuie sa se transforme intr-un terapeut ci sa invete sa puna limite clare pentru efectele consumului lui de alcool, trebuie sa afle cat mai multe despre aceasta boala si manifestarile ei, sa invete ca adictia este o boala foarte rezistenta la pedeapsa sau la vorbe, si in acelasi timp ca ascunderea sau nesuportarea consecintelor de catre persoana dependenta nu ajuta la recuperare. Adictia este cea care trebuie urata si nu omul in sine, chiar daca frustrarea, furia, tristetea si deprimarea pe care le poate provoca aceasta boala familiei va pot aduce intr-un punct in care sa il devalorizati complet. Intr-o consiliere cu o persoana specializata in adictii v-ar putea ajuta pe voi, membrii familiei sa va canalizati mai bine eforturile voastre de a-l ajuta. Va recomand ca prim pas sa sunati la 021.9335, linia de ajutor a ALIAT pentru a vedea ce solutii exista in zona voastra.
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline
Scrie răspuns