021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

O noua viață

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
And_y
Veteran
Veteran
Mesaje: 208
Membru din: 31 Aug 2017, 17:26

O noua viață

Mesaj de And_y »

Buna,
Ma numesc And_y si sunt alcoolic, povestea mea seamana cu celelalte citite pe acest forum.
Am baut prima data alcool la varsta de 17 ani, apoi am inceput sa consum ocazional odata cu incadrarea in campul muncii, aveam 19 ani. Odata cu trecerea anilor betiile au fost tot mai dese, acum 10 ani mi-am dat seama ca am o problema cu alcoolul adica nu beau ca oamenii normali. Am cautat informatii pe internet dar nu eram convins asa ca am continuat cu bautul. Alcoolul m-a afectat in toate domeniile: relatii, studii, profesional, financiar. Doar printr-o minune mai am un loc de munca.
Cu ajutorul vostru doresc sa renunt la alcool.
Va multumesc anticipat.
Nimic nu e intamplator.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: O noua viață

Mesaj de styx »

Bună And_y si bine ai venit pe forum!
Ai nimerit unde trebuia, aici ne ajutăm reciproc si necondititonat, însă abstinenta ta depinde doar de tine si de dorinta ta de a nu mai bea. Suporul nostru moral va fi mereu prezen, dar actiunea îți apartine. Pentru început noi mergem pe principuil Azi nu beau! Adica doar 24 de ore de abstinentă pe zi sunt mai mult decât suficiente😜... si asta Fiecare zi la rândul ei!
PLANUL DE 24 DE ORE
Una dintre cele mai simple, mai practice modalități de menținere a abstinenței este planul de zi cu zi, planul de 24 de ore pe zi. Trăiește numai în azi. Uită ziua de ieri. Nu anticipa ziua de mâine. Poți trăi doar o zi, fiecare la rîndul ei, iar dacă faci o treabă bună din asta, vei reuși.
Suntem doar la o singură băutură distanță față de necazuri. Fie că ai fost treaz o zi, o lună, un an sau un deceniu, o singură băutură este un mod sigur de a recădea. Este prima băutură - nu a doua, a treia, sau a zecea cea care ne îmbată.
Știm că este posibil să rămânem abstinenți timp de 24 de ore. Am făcut-o de multe ori. În regulă. Stai treaz timp de o zi la la rîndul ei. Când te trezești dimineața pregătește-ți mintea că nu va lua o băutură pentru întreaga zi. Apoi, du-te la culcare noaptea, recunoscător pentru o zi de abstinență.
Repetă performanța în ziua următoare. Și următoarea.
Înainte să-ți dai seama vei fi fost treaz o săptămână, o lună, un an. Și totuși, vei fi fost treaz doar o zi, la răndul ei.

Îți doresc multă determinare si mult succes!
Te mai asteptăm să ne scrii despre tine sau despre indiferent ce, am constata că ne ajută în mentinerea abstinentei faptul că scriem aici...
Încă ceva... chiar dacă nu ai să reusesti din prima nu renunta, ia-o d la capăt si vei reusi așa cum am făcut multi dintre noi cei de aici si nu numai.

Zi senină!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
And_y
Veteran
Veteran
Mesaje: 208
Membru din: 31 Aug 2017, 17:26

Re: O noua viață

Mesaj de And_y »

Multumesc styx, o sa mai scriu spre seara.
Nimic nu e intamplator.
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: O noua viață

Mesaj de Airam »

Bine ai venit And_y. Sper sa gasesti aici tot sprijinul si informatiile de care ai nevoie.
Primul pas l-ai facut. Recunoscand ca ai o problema cu alcoolul, ai toate sansele sa te recuperezi.
Ai grija de tine. S-o iei incetisor, daca te poticnesti sa nu disperi, o iei de la capat. Important este sa-ti doresti foarte mult sa renunti la alcool.
Te imbratisez cu drag, Maria.
sobrichet
Veteran
Veteran
Mesaje: 283
Membru din: 26 Oct 2017, 06:53

Re: O noua viață

Mesaj de sobrichet »

Salut And_y, si Bine ai venit!


Sint nou aici pe forum si imi aduc bine aminte de inceputuri. Te felicit ca te-ai hotarat sa scrii, inseamna ca ai facut cativa pasi importanti. Pentru mine acesti pasi cred ca au fost cei mai grei. Ai realizat ca ai o problema, te-ai documentat, ai gasit acest forum, ti-ai dat seama ca ai nevoie de ajutor si din alta parte, apoi ti-ai facut cont pe forum si ai scris. Nu neaparat in aceasta ordine. Mi-aduc aminte ca eu imi facusem un cont prin aprilie-mai, dar chiar sub anonimat mi-a fost nu stiu cum sa scriu. Nu stiu de ce, poate credeam ca-mi rezolv singur problema, poate orgoliul, nu stiu. Pana acum mai putin de doua luni cand am depasit, nu foarte usor, acel ceva si am scris. Apoi, incet si cu rabdare am inceput sa primesc si mesajele de bun venit, si felicitari, etc... din partea colegilor. Intr-adevar, in nerabdarea mea de atunci, am fost descumpanit ca primul raspuns il primisem " doar " dupa vreo 2 ore. Cred ca dadeam sute de refreshuri pe ora in primele zile. Daca bine-mi aduc aminte tot Styx si Maria au fost primii care mi-au raspuns si mie. Apoi, mi-am dat seama cat de pripit am fost. Oamenii care scriu aici, au si ei viata lor. Serviciul, familia, alte treburi, nu stau tot timpul pe forum. In primele zile nu intelesesem inca treaba asta, aveam impresia ca eu sint " miezu ", ca cine stie ce mare chestie am facut si trebuia sa fiu apreciat instant de toata lumea. Dupa o vreme m-am domolit, m-am obisnuit si acum mi se pare ca totul decurge normal.

iti doresc rabdare si perseverenta in a citi si a scrie. Sint convins ca in scurt timp te vor saluta toti cei care sint activi pe forum.

Si eu iti multumesc ca ai inceput sa ne scrii.
Sobrichet
Avatar utilizator
And_y
Veteran
Veteran
Mesaje: 208
Membru din: 31 Aug 2017, 17:26

Re: O noua viață

Mesaj de And_y »

Buna seara,
Multumesc tuturor pentru incurajari.
Contul l-am facut de 2 luni, forumul i-l citesc de ani de zile, nu aveam cum sa postez cand eram turta sau in sevraj si tremuram tot.
In legatura cu amanatul, asa e, o tineam 2-3 saptamani apoi pauza 7-10 zile pentru revenire cand i mi propuneam sa ma las, apoi doar o bere trebuia ca sa o iau de la capat.
Acum am 14 zile de cand nu am mai baut, din care o saptamana intr-un centru de recuperare, nu stiu daca se pune avand in vedere ca aici nu ai acces la bautura.
Ispitele vor veni cand o sa ies de aici.
Nimic nu e intamplator.
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: O noua viață

Mesaj de Ambasador »

Asa este, ispitele vor veni abia cand vei avea acces la ele. Mare grija atunci!

Bine-ai venit Andy si chiar din acest start, am de gand sa-ti urez uite-asa, Abstinenta lunga! Ce spui? Te incumeti?
Bineinteles ca munca abia acum incepe. Dar crede-ma pe cuvant cand iti spun ca e o munca frumoasa si plina de satisfactii. Te incurajez asadar sa pornesti cu toate gandurile optimiste inainte si mai ales, sa nu te abati de pe acest drum. Iar atunci cand se va intampla, nu ezita sa te ridici. Daca stii ce vrei, restul devine mai suportabil, mai motivabil daca vrei. Ramai aici si vei invata atat de multe! Vei deveni un alt om.
Te asteptam cu drag langa noi, langa familia aceasta mare si minunata numita FORUM!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
And_y
Veteran
Veteran
Mesaje: 208
Membru din: 31 Aug 2017, 17:26

Re: O noua viață

Mesaj de And_y »

Buna seara Ambasador, multumesc pentru urare.
Ma incumet, mai ales ca am o gramada de exemple, persoane care au reusit, dar si care au ajuns la ruina din toate punctele de vedere. Nu vreau sa ajung asa.
Nimic nu e intamplator.
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: O noua viață

Mesaj de Ovidiu73 »

Salut Andi,

14-7=7 zile aveai când te-ai internat in centrul de recuperare. Bravo.
M-am dus si eu intr-un centru din asta, când aveam 2 zile de abstinenta.
A fost frumos...
Mult succes in demersul tau!
Avatar utilizator
And_y
Veteran
Veteran
Mesaje: 208
Membru din: 31 Aug 2017, 17:26

Re: O noua viață

Mesaj de And_y »

Buna seara, revin cu niste nelamuriri:
Cum a-ti procedat la inceput atunci cand va venea pofta de baut? Dar atunci cand erati invitati sa beti ceva, ce motive invocati?
Cum erati vazuti de ceilalti care aflau ca v- ati lasat de baut?
Nimic nu e intamplator.
Scrie răspuns