021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Sotie de alcoolic

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
staval
Veteran
Veteran
Mesaje: 1153
Membru din: 16 Ian 2011, 22:06

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de staval »

La multi ani in 2018!

Multumesc Styx si Ambasador pentru urari, sa aveti zile senine si mare grija sa nu credeti ca v-ati vindecat!
Nu ne putem relaxa, dependenta si codependeta se pot reactiva la un stimul emotional, daca nu suntem vigilenti.
Codependenta mea e la fel de perfida, poate si mai..., ca dependenta! Teama mea ca el va bea de sarbatori mi-a produs starea de agitatie si rau fizic...Si de Revelion am fost speriata, gazdele tot insistau sa ciocnim una /alta, dar el a refuzat elegant, mie mi-a crescut tensiunea...Poate e o chestie care va apare mereu la sarbatori, deoarece astea erau zilele mele de cosmar de alta data... Chiar daca stiu teoretic ce sa fac si ce nu, simtomele apar...
In rest suntem bine, profitam de iarna blanda si iesim la plimbari lungi, am revenit la alimentatia obisnuita pentru ca am cam sarit calul cu dulciurile si mancarurile grele. Ne e dor de copii si asteptam ninsoarea care sa mai acopere cenusiul orasului.

va doresc din tot sufletul abstinenta senina si va multumesc ca exustati!
staval
Veteran
Veteran
Mesaje: 1153
Membru din: 16 Ian 2011, 22:06

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de staval »

Bun regasitul, oameni buni!

De multe ori ma intreb de ce revin aici, rar...e drept, dar revin! Vad ca cei din vechea garda nu prea mai scriu, cel mai des il vad pe Ilyuta, el merita o medalie pentru consecventa, optimism si buna dispozitie!😍

Revin pentru ca aici am gasit salvarea mea, eram intr-o stare cumplita, iar cativa oameni au sarit in ajutorul meu, mi-au dat de citit, m-au incurajat, m-au lamurit ca mai intai trebuie sa ma linistesc eu la cap, pe Omu' sa-l las sa se dea cu capul de pragul de sus...

De ce am revenit azi? Pentru ca Omu' a avut grija de guturaiul meu ieri si azi, ca mi-a adus ceai si a adunat servetelele de pe langa pat, ca nu m-a lasat sa ies din casa, ca mi-a adus medicamente si ca...m-am gandit: Doamne, ce ma faceam fara el?

Impreuna ne-am pus pe picioare aici. Va multumesc pentru abstinenta lui!

Sa auzim numai de bine, dragilor!
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de Airam »

Bună dimineața doamnă!

Mă bucur să aud că are grijă si dumnealui de d-voastră.
E mare lucru să observi că și paretnereului îi pasă și nu e indiferent.
Sănătate multă să aveți doamnă.
staval
Veteran
Veteran
Mesaje: 1153
Membru din: 16 Ian 2011, 22:06

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de staval »

Multumesc, Maria!
Din fericire ne sprijinim unul pe altul si cautam sa ne fie bine si pace...Omu' este iar ca cel pe care l-am ales acum jjj...de ani, bland, atent. Anii in care boala lui si a mea ne-au inveninat existenta au trecut... Din 2011 suntem pe calea cea buna, datorita acestui forum. Pacat de anii pierduti! Ma rog Celui Inalt sa ne tina asa, sanatosi la minte, chiar daca trupul mai scartaie!
Iti doresc si tie numai bine si pace in suflet, draga Marie!
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de Airam »

😘
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de colica zis alcoolica »

Saru"mana Staval , ma bucur foarte mult cand ,,vad " asa o atmosfera intr-o familie , ma bucur pentru voi .
Doamne ajuta !
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
staval
Veteran
Veteran
Mesaje: 1153
Membru din: 16 Ian 2011, 22:06

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de staval »

Sa fii sănătos, Colea și să ai zile frumoase!
Vă doresc o primavară însorităși seninătate!
Mada08
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 03 Apr 2018, 11:33

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de Mada08 »

Buna ziua. Eu sunt copil de alcoolic. Staval ai descris atmosfera din casa exact ca atmosfera copilariei mele. Eu am 30 de ani ei de cand il stiu pe tata a fost alcoolic,doar ca nu recunoaste,eu sunt casatorita am copil si ne chinuie pe toti cu bautul lui,i.a explicat si sotul meu ca de la barbat la barbat,il ia pe nu in brate ca el nu e alcoolic si ca noi toti suntem nebuni. Aceeasi poveste ca la toti,cand nu bea este un om extraordinar,daca a baut cat de putin se schimba tot in jurul lui. Ma uit la el si este atat de fericit cand bea, zici caa castigat la loto. Nu stim cum sa il ajutam pentru ca nu realizeaza,a incercat mama l.a dus si la biserici,a asistat la predici tinute de preoti despre alcool,i.a explicat toata lumea inclusiv rudele lui,mama, sora nu intelege. Recent si.a rupt piciorul in doua locuri tot din cauza bauturii, acum este internat in spital si culmea in salon cu el este un alcoolic care este in sevraj si spune ca nu il lasa se odihneasca noaptea ca face urat ca cere bautura...poate observa si el cat ii chinuie un alcoolic pe altii. Cum sa.l ajutam si sa ne ajutam si pe noi? Sa se duca de buna voie la dezalcolizare este exclus,nu accepta zice ca el bea putin si ca ce ii face o bere,nu realizeaza ca pierde controlul. Tin sa cred ca m.a afectat si pe mine si mi.a afectat si viata mea,sistemul meu nervos. Este o boala grea care distruge vieti..multe vieti. Multumesc anticipat pentru sfaturi daca aveti sa.mi dati.
SuperTramp
Boboc
Boboc
Mesaje: 10
Membru din: 04 Sep 2014, 13:01

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de SuperTramp »

Buna dimineata!

Sunt Andi - copil adult de parinti alcoolici, dependenta si codependenta. Mada08, nu stiu daca ai aflat de grupul online de sprijin pentru copii adulti ai alcoolicilor - ACA. Este lunea la ora 21.00, lucram pasii ACA si se poate intra de pe platforma zoom cloud meetings. De asemenea avem si un grup de facebook - grup secret desigur - pt ACA si codependenti. Daca doresti sa accesezi aceste resurse doar spune si te ghidam.
staval
Veteran
Veteran
Mesaje: 1153
Membru din: 16 Ian 2011, 22:06

Re: Sotie de alcoolic

Mesaj de staval »

Din păcate. Mada08...n-am prea fost pe aici să-ți răspund. Dacă ai fi insistat cu căutările...ai fi văzut că nu putem face nimic pentru alcoolic, doar pentru noi, să ne fie puțin mai bine.
Dacă l-ați lăsa să dea de greu, dacă nu l-ați feri de ochii lumii...poate ar vedea adevărul.Poate acolo in spital va avea o iluminare, cine stie? Tu caută să-ți trăiesti viata ta, lasa pe tata sa si-o traiasca pe-a lui. Citeste despre codependenta, despre copiii adulti ai alcoolicilor si multe ti se vor lamuri. Nu exista o schema sigura, nu exista vindecare, doar abstinenta.
Doamne ajuta!
Scrie răspuns