021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Caddy
Boboc
Boboc
Mesaje: 30
Membru din: 27 Dec 2017, 08:26

Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de Caddy »

Buna ziua ! Sunt iulian si am 32 de ani , o familie cat se poate de frumoasa , o soție perfectă un băiețel de 2 ani , el e sufletul meu , un serviciu bun dar extraordinar de stresant. De aici vin si problemele mele , nu reusesc sa ma destresez după o zi de munca , Am incercat toate posibilitățile si singurul refugiu il constituie alcoolul. Incep cu promisiunea unui singur pahar doar cat sa ma relaxez si ajung sa imi beau mintile pe ascuns. Ma chinuie , ma ajuta din nou ma chinuie trece si o iau de la capat. Nu merita familia mea asa ceva nu merit nici eu va rog ajutati ma până nu e prea târziu. Incerc sa imi fac curaj de 1 an sa scriu. Va multumesc anticipa
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de styx »

Salut si bine ai venit!
E bine ca ai constientizat problema, asa am inceput toti... Citeste pe aici, scrie-ne si cu siguranta vom găsi raspunsuri si pentru tine, abstinenta e de dorit sa vina de la tine, nu putem fi abstinenti decat pentru noi, forumul ofera un suport moral neconditionat, dar bunăvoința de a face ceva pentru recuperare si stoparea băutului trebuie sa vina din interiorul tău. Nu pot sa-ti spun eu daca esti alcoolic sau nu dar daca pierzi controlul după primu pahar e destul de problematic. Cu siguranta nimeni nu merita mizeria asta care se numeste alcoolism, dar si asta e o boală... până acum se pare că singura pastilă care funstineaza este pastila de 24 de ore de abstinenta, zi de zi ceas de ceas, nu trebuie sa-ti propui tinte de luni sau ani de abstinenta ci numai de 24 de ore. e greu dar nu imposibil, toti am inceput cu 24 de ore, fiecare zi la randul ei.
Iti doresc succes si astept sa ne mai scrii.
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Caddy
Boboc
Boboc
Mesaje: 30
Membru din: 27 Dec 2017, 08:26

Re: Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de Caddy »

Ma bucur foarte mult ca macar cineva este sensibil la problema mea si tin sa va multumesc. Problema e ca nu stiu cum sa incep , in mintea mea se intampla ceva de genul unui motor căruia îi trebuie o simplă scânteie sa pornească. Reusesc sa ma abțin si cateva zile , nu e ceva zilnic apoi pur si simplu tot ce se intampla rau sau bine este asociat cu alcool. Am terminat o zi de munca grea spun ca o bere ma relaxează, vine weekend ul spun ca beau ceva sa simt ca sunt relaxat . Pur simplu nu stiu cum sa incep drumul spre abstinenta , nu stiu cum sa procedez cand imi vine sa beau , nu găsesc viciul sănătos care sa înlocuiască alcoolul. Familia mea nu stie de problema mea , pentru ca ma ascund cand beau ; am povestit unui psiholog in mai multe sedinte , el spune că nu am o problema , sau cel putin nu înțelege , am fost la preot am spus problema dar pur si simplu si el imi sugera ca as fi ipohondru. Eu stiu ca am o problema , o trăiesc pe propria piele , nu vreau sa cad sa se aleaga praful din viata mea. Va multumesc pentru intelegere.
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de Ambasador »

Strigatul tau de ajutor suna ca un ecou in urechile mele. Nu demult si eu am cerut ajutor aici pe forum si l-am primit neconditionat.
Si eu am facut ca tine Caddy. Am baut mereu pe ascuns. Nu mult, dar mereu pe ascuns. Nu des, dar.. aproape in fiecare seara inainte de culcare.
Concret. Ce fac eu astazi pentru a ma feri de un pahar cu alcool? In principal citesc forumul. De cate ori timpul imi permite, scriu. Apoi, citesc literatura de specialitate. Caut informatii motivationale, povesti reale, filme.. tot ce inseamna alcoolism. Seara, uneori imi fac cate un ceai calmant, cand simt un gol in stomac, imi cumpar ceva drag, gustos, dulce, etc. Si, pentru ca sunt o adepta destul de inraita a gadget-urilor, ma folosesc de o varietate larga de aplicatii. Din toate domeniile: medicale, carti virtuale, sfaturi culinare, muzicale.. (cele mai noi aplicatii instalate sunt Picnic Cuvant si Calendar ortodox 2018 unde pot citi cate o rugaciune in fiecare zi). Nu vreau sa te plictisesc. Dar ma regasesc mult in povestea ta si de aceea am indraznit sa iti povestesc in detaliu. Cand sunt agitata, in loc sa prefer un pahar, deschid telefonul, o carte, televizorul si incerc sa imi directionez gandurile spre ceva placut si atractiv. Sigur, se intampla toate acestea in general dupa ora 22, atunci cand somnul refuza sa vina.. Asta desigur nu mi-a garantat nimic in trecut. Am avut si recaderi si inca nu stiu cum va arata viitorul.. Dar aceasta sunt azi. Cu o dorinta enorma, zilnica de a trai curat si decent. Fara picatura de alcool. Ceea ce iti doresc si tie din tot sufletul!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
sobrichet
Veteran
Veteran
Mesaje: 283
Membru din: 26 Oct 2017, 06:53

Re: Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de sobrichet »

Buna Iulian, bine-ai venit.

Ai un copil care creste. Daca nu vei fi alaturi de el vei regreta tot restul vietii. Momentele astea nu se mai intorc. Nu mai pierde timpul, e cea mai pretioasa resursa din tot universul asta al nostru. Cand simti ca se apropie scanteia stinge-o repede cu sucuri sau ceaiuri din belsug, cat de multe. Nu-i greu deloc, doar atat trebuie sa faci.

Si tare cred eu ca stresul ala de la serviciu, ori il simti tu exagerat ori e mai mult un motiv ca sa bei. Cam toti de pe aici gaseam si scuza asta. Analizeaza la rece daca intr-adevar e atat de stresant, si daca chiar asa este, renunta la el.


Si rasfoieste forumul. Vei gasi multe povesti aproape identice cu a ta.
Ce bine era daca ma lasam si eu cand avea fiu-meo 2 ani!!!


O zi buna si linistita,
sobrichet.
Caddy
Boboc
Boboc
Mesaje: 30
Membru din: 27 Dec 2017, 08:26

Re: Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de Caddy »

Va multumesc din suflet pentru sfaturi. Acum am primele 24 de ore încheiate fara alcool. Stau si imi privesc copilul cum râde și zburdă si incerc sa conștientizez si sa pun in balanta cele ce s au intamplat din cauza alcoolului .multumesc inca o data si sper sa mai rezist încă 24 de ore.
Caddy
Boboc
Boboc
Mesaje: 30
Membru din: 27 Dec 2017, 08:26

Re: Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de Caddy »

O zi buna tuturor va doresc !
sobrichet
Veteran
Veteran
Mesaje: 283
Membru din: 26 Oct 2017, 06:53

Re: Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de sobrichet »

'Niata Iulian,

Merg la servici sa rezolv niste tampenii. Se puteau rezolva si altfel, mai productiv si fara efort si cheltuieli inutile. E frustrant, dar daca asa zice sefu', asa facem. Nu demult cand aveam astfel de sarcini, gandul meu era deja la berile de dupaamiaza. Ziceam ca le merit pentru ca rezolvam problemele, si sa ma ajute sa ma " destresez ". N-ar fi fost chiar rau daca ma opream dupa o bere, doua. Si de multe ori pana sa rezolv problemele din ziua respectiva, deja apareau altele pentru ziua urmatoare. Si iar eram " stresat ". Ma rog, eu ziceam ca sint stresat. De fapt eram deja obisnuit cu problemele, nu ma mai stresau. Dar pe sub masca stresului bagam la matz pana nu mai stiam de mine. De-aia ti-am zis sa analizezi situatia ta, poate in realitate nu e ata de nasol cum ti se pare. Gandeste-te cam ce si cum ar face altcineva in situatia ta. Imagineaza-ti o persoana pe care o apreciazi ca " joaca in rolul tau " in filmul asta cu serviciul stresant, si vizioneaza-l in minte.

Sa ai lichide la tine ( reale ) pentru a stinge scanteia aia nenorocita ( imaginara ) daca simti ca se apropie momentul aprinderii si exploziei.

O zi usoara.
Caddy
Boboc
Boboc
Mesaje: 30
Membru din: 27 Dec 2017, 08:26

Re: Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de Caddy »

Cum sta treaba la mine si aici am nevoie de ajutor . Sunt propriul meu sef , am propriul meu cabinet. Nu am invatat sa refuz , nu stiu sa spun nu , tin prea mult cont de parerile oamenilor , nu stiu e ceva imprimat din copilărie cand mi se spunea nu fa aia ca ce va spune lumea , fii atent ca dupa aia ma vorbește lumea (mama) . Asta mi a spus si psihologul sa rezolv chestia asta. Sa revin am stat si am analizat foarte mult de unde porneste primul pahar . Ma aglomerez cu serviciul , nu fac fata , mai fac si prostii , clachez beau sa uit de toate ă doua zi imi este rau de mor reprogramez ce am de facut si asa intru intr un cerc vicios din care nu pot iesi. Ce ma sfătuiți de unde sa incep. Este deja ceva cronic . Mulțumesc.
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Cred ca sunt alcoolic ; va rog ajutati-ma

Mesaj de Airam »

Draga Iulian,

trebuie sa-ti faci putina ordine in viata, sa vezi ce este mai importanta de facut. Dupa parerea mea tu acuma esti cel mai important, ai o problema care vrei s-o rezolvi. Fa-ti programul in asa fel incat tu sa te simti bine, sa nu te intereseze ce zice lumea. Tu esti cel mai important acum. Iar daca tot simti stresul, gaseste ceva placut sa pui in locul alcoolului...Iesi cu copilul la o plimbare, alearga, mergi cu bicicleta, mananca ceva ce-ti place, ofera-i o floare sotiei, gateste o cina romantica.
Viata e frumoasa si fara alcool, ai sa vezi.
Te imbratisez cu drag si sa ai grija in primul rand, de tine.
Maria.
Scrie răspuns