021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Sevrajul sever

Aici puteti povesti experientele personale.
Mihai II
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 10 Ian 2018, 07:51

Sevrajul sever

Mesaj de Mihai II »

Buna tuturor!
Eu sunt Mihai si sunt alcoolic (unul special cred eu dupa cate cazuri am citit aici pe forum).

As dori sa stiu cat mai multe detalii despre sevrajul alcoolic (atat partea severa care am inteles ca dureaza aproximativ o saptamana, cat si partea urmatoare despre care inca nu am inteles la ce perioada sa ma astept).

Am 37 de ani. Primele mele experiente cu alcoolul au fost pe la 11-12 ani. Beam, ma ameteam bine, eram apoi mahmur si cam atat. Nimic special sau ingrijorator pe atunci. Nu beam zilnic. Doar in weekend si nici atunci nu chiar fiecare saptamana. Beam in special bere.

Pe la 14 ani, in liceu, a inceput sa imi placa si vinul. De cate ori ne strangeam mai multi mergeam in orice restaurant si beam vin pana ne imbatam bine. Eu rezistam cel mai mult dintre toti. Nici perioada aceea nu parea sa ma afecteze in nici un fel.
In clasa a 12-a am cunoscut o fata si ne-am mutat impreuna. Nu ii placea deloc cand beam (pentru ca beam foarte mult) si pentru ea nu am mai baut. Beam ocazional o bere sau doua, iar la evenimente beam mai mult si aproape orice tip de bauturi.

Dupa cativa ani eram din nou liber. In scurt timp am revenit la vechiul obicei de a bea cat pot de mult, pana simt ca nu mai rezist. Ziua beam bere, iar noptile bourbon (de diferite tipuri). Beam pentru ca ieseam foarte des noptile (5 nopti din 7). Din nou, nu parea deloc sa ma afecteze. Daca ziua urmatoare aveam ceva serios de facut sau de mers undeva, atunci ma abtineam fara nici un fel de probleme.

Anii au mai trecut si multe lucruri din viata mea s-au schimbat (in bine, pe atunci). Era 2010. De atunci am inceput sa beau zilnic. Bere. Zilnic inseamna 362 de zile din 365. Zilnic 6-8 doze. Ma simteam foarte bine. Adoram euforia si bineinteles si gustul de bere. Dupa un timp apropiatii au inceput sa imi spuna ca am sa devin alcoolic. Raspunsul meu era mereu acelasi: Eu? Niciodata! Pana cand am vrut sa le demonstrez si 10 zile nu am mai baut deloc alcool, de nici un fel. Nu am avut absolut nici o problema. Nu imi era pofta sa beau. Nu simteam nici o simptoma negativa. Dupa 10 zile (pentru ca atat am vrut sa arat) am reluat activitatea.

In urma cu 1 an si jumatate am inceput sa observ un lucru ciudat. Euforia aparea mult mai tarziu, dupa 5 sau 6 doze. Ceva nu era in regula. Eu beam pentru euforie nu doar pentru gust. Ajunsesem sa beau deja 10-11 doze pe zi ca sa ma simt bine ca inainte, numai ca diminetile nu mai erau la fel, erau toate cu dureri de cap.

Atunci am avut ideea sa incerc mai bine vodka. Asta am si facut. Alcool mai mult, lichid mai putin. Repet, ce cautam eu era euforia, deci as fi putut alege si altceva. Pentru cateva luni totul parea perfect, mai putin diminetile. Ajunsesem sa beau mai mult de o sticla si jumatate de vodka. Pana cand din nou am observat ceva ciudat. Desi eram euforic si ma simteam foarte bine, ajungeam intr-un punct in care totul se termina, asa, dintrodata. Si nu ma refer ca deveneam inconstient, numai ca nimic din ce faceam cu cateva secunde in urma nu imi mai trebuia sa continui. Ma opream din orice si mergeam acasa, sau daca eram deja acasa ma puneam sa dorm.

Incet am inceput sa beau mai putin. Ajunsesem la o sticla, dar tot asta pateam. Mi se taia tot cheful. Mi-am dat seama ca asa nu mai primesc nimic in schimb si am inceput din nou sa beau mai mult, chiar si doua sticle pe zi. Nu mai puteam manca. Aproape nimic. Aveam ce imi doream (euforia), dar pentru scurt timp. Asta se intampla in urma cu 3 luni. Simteam deja ca ceva nu e deloc bine.

Intr-o dimineata m-am trezit si am realizat ca nu mai pot merge. Nu mai aveam echilibru. Creierul meu nu mai putea coordona picioarele (ma refer doar la partea de echilibru, altfel, daca ma tineam cu mana de ceva puteam merge). M-am speriat si mi-am spus STOP! Nu mai beau! Asta am facut, dar echilibrul tot nu il primeam inapoi si pe langa asta am inceput sa am pulsul inimii foarte crescut fara activitate fizica (stand pe canapea). Am baut un pahar, apoi inca unul. Eram ca nou! M-am bucurat ca am gasit rezolvarea si am inceput sa beau imediat cum ma trezeam. Problema era ca dormeam cam multe ore, iar cand ma trezeam aveam stari de varsaturi, puls crescut, dezechilibru, iar plamanii ii simteam plini cu praf (de la tigari oare, sau si de la alcool?). Fumez de la 11 ani.

Am continuat in felul acesta cateva saptamani. Eram disperat, nu stiam ce sa mai fac, dar acceptam ca odata trezit din somn merg imediat la sticla cu vodka si ma repar. In foarte scurt timp, fara ca eu sa imi propun asta, am inceput sa dorm doar 4 ore. Ma trezeam, ma reparam, ma puneam din nou sa dorm. Obositor! De la 4 ore am ajuns sa pot dormi doar 2. Nu vroiam sa accept, asa ca mai ramaneam inca 2 ore in pat. Pana cand nu mai suportam starea si mergeam sa imi iau doza ca sa pot dormi din nou. Pe atunci nu intelegeam motivul, acum cred ca il inteleg. Alcoolul devenise prea putin, iar creierul cerea mai des dozele.

Ficatul meu cred ca a fost cel mai afectat in aceste ultimele luni. Nu puteam fuma pana cand nu aveam deja doza de alcool in sange. Daca doar aprindeam o tigara varsam tot ce aveam in stomac (adica un lichid aproape transparent). Asteptam pana beam ca sa pot fuma apoi. Am 10 zile de cand nu mai fumez. In 26 de ani am incercat de 4 ori sa ma las. Niciodata nu mi-a reusit.

In urma cu doar 3 zile am patit din nou ceva ciudat. Am dormit 2 ore (ca de obicei), mi-am luat doza de alcool, dupa care am mai baut inca foarte putin. M-am pus sa dorm, dar cand sa ma pun in pat am picat pur si simplu pe pat. Pentru 3-4 secunde nu am mai avut nici un control! Nici picioare, nici maini, nici un muschi! Cu ochii deschisi vedeam cu se invarte toata camera cu mine. A fost pentru prima data cand am patit asa ceva. Dupa 15 secunde totul era normal. Am adormit. M-am trezit dupa 3 ore si am vrut sa merg din nou sa beau. Nu am reusit sa ma ridic din pat. Aveam control, dar nu aveam destula forta cat sa ma pot ridica! M-am speriat si am incercat sa mai dorm. Bineinteles ca nu am reusit. Dupa inca o ora din nou, dar din nou acelasi rezultat. Timp de aproape 6 ore am tot incercat fara rezultat. Am reusit in final, iar acela a fost momentul cand am spus STOP! Astazi la ora 13:30 sunt doua zile de cand nu am mai baut alcool.

Aceasta este povestea mea si, dupa cum spuneam sus, as dori sa aflu de la voi cat mai multe detalii despre sevrajul de alcool (si chiar si cel de nicotina, pe care inca cred ca il am, dar nu am simtit absolut nici o secunda ca as mai vrea sa mai fumez, ceea ce si mie mi se pare absolut incredibil!).

Am avut intr-adevar in ziua aceea foarte multe simptome, dar in nici un caz nu m-am mai atins de alcool ca sa scap de ele. De atunci am stat 22 de ore din 24 in pat.

Prima zi am ramas cu dezechilibru total, puls crescut, tremor, insomnie si nu puteam manca absolut nimic.

Ziua a doua (adica astazi, dar cand spun ZI o incep de la ora 13:30) am ramas inca cu o oarecare senzatie de dezechilibru partial (desi mie imi pare ca ar fi doar teama mea sa nu cad din picioare). Pulsul a scazut, nu mai tremur decat foarte foarte putin, pot manca, dar nu cat mi-as dori si beau foarte multa apa (imi cere corpul).

Din cate am citit aici la voi, a doua sau a treia zi incepe sevrajul acela sever si asta ma sperie. Sa ma astept ca incepand de astazi sau de maine sa reapara simptomele acelea? Sa ma astept apoi sa am halucinatii? Observ ca totul pare sa mearga spre bine si nu spre rau, dar sunt putin confuz si speriat, de aceea sper sa imi raspundeti cu ce stiti din experientele personale sau cele ale apropiatilor.

Va multumesc foarte mult si va doresc tuturor sa reusiti sa renuntati la toate aceste otravuri care ne distrug sanatatea si chiar in multe cazuri viata!
Avatar utilizator
Ovidiu73
Veteran
Veteran
Mesaje: 1196
Membru din: 04 Dec 2011, 09:19
Zile de abstinență: 09,01,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Sevrajul sever

Mesaj de Ovidiu73 »

Salut Mihai, bine ai venit,

Având in vedere simptomele tale, ar fi bine sa te internezi undeva, după posibilitățile pe care le ai.
Câteva zile, pana trece furtuna.
Eu am depășit cantitățile pe care le-ai amintit tu. Nu am avut sevraj când am intrat in abstinenta.
Aveam 34 de ani si eram sănătos.
Doar am dormit 3 zile
Avatar utilizator
Mihai
Veteran
Veteran
Mesaje: 597
Membru din: 13 Feb 2014, 17:41
Zile de abstinență: 11,12,2011
Ani de abstinență: 5 ani

Re: Sevrajul sever

Mesaj de Mihai »

Salutare, bun venit pe forum !


Sevraj
etanolic major



apare la persoane care încetează/reduc consumul de alcool, după mai mult de 10 ani de consum abuziv sau în cazul renunțării bruste la alcool după un consum excesiv într-o o perioadă scurtă de timp
apare la 6-12 ore de la consumul ultimei băuturi
apare la 10-72 ore de la consumul ultimei băuturi
se manifestă în general la 48-96 ore de la întreruperea consumului de alcool.
Simptome
fizice

• frisoane
• slăbiciune
• tremurături ale mâinilor
• grețuri
• vărsături
• tensiune
• insomnie
• înroșirea feței
• tremor
• grețuri
• vărsături

• tremor al întregului corp, vărsături
• transpitație abundentă
• hipertensiune


• febră.
• instabilitate vegetativă (hipertensiune arterială și tahicardie)
• agitație psihomotorie
• risc mare pentru producerea unui atac de cord sau accident vascular cerebral
• deces

Simptome
psihologice
• labilitate emoțională
• atac de panică
• irascibilitate
• neclaritate în vorbire
• anxietate generalizată
• depresie
• anxietate

• halucinații tactile auditive și vizuale
(prezența halucinațiilor este un factor predictor de apariție a Delirium tremens)
• stare confuzională
• halucinații



Managementul intoxicației
• Susținerea funcțiilor vitale în caz de intoxicație severă
• În cazul intoxicației majore ......să nu adoarmă!
• Tratarea leziunilor sau a bolilor clinice, dacă este cazul, și ținerea sub observație până la venirea ambulanței sau până la revenirea la o stare clinică stabilă
• Eliberarea caii aeriene, îndepartarea manuală sau instrumentală a corpilor străini
• Verificarea cai aeriene cu risc (regurgitare sau voma recurenta)
• Verificarea reflexului de înghițire și tuse

• Sevrajul la alcool pune viața în pericol. Fără tratament, 20% din pacienți evoluează spre deces

Poti merge la doctor, in felul acesta treci mai usor si mai sigur peste perioada de inceput.
" Viata e atat de frumoasa fara bautura, orice alcoolic abstinent poate confirma asta" - Mihai Alcohelp.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Sevrajul sever

Mesaj de styx »

Salut MihaII :) si bine ai venit!
Cele spuse de tine cu privire la pierderea echilbrului ma duce cu gândul la neuropatia alcoolica, nu sunt doctor dar când exageram cu bautura in ultima perioada inainte de abstinenta am avut si eu câteva din simptomele astea si am consultat un doctor, nimic de bine in toata povestea asta, dar eu am trecut peste, nu a fost grav, sper sa treci si tu...
”Consumul prelungit de alcool (peste 10 ani) in cantitati considerabile este considerat un important factor de risc pentru aparitia polineuropatiei alcoolice.”
ai un articol referitor la asta mai jos
http://www.sfatulmedicului.ro/Afectiuni ... olica_4516

Consultă un specialist, e cea mai bună sugestie pe care ti-o pot da.
Sa auzim de bine!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Mia
Senior
Senior
Mesaje: 192
Membru din: 27 Apr 2014, 12:57
Zile de abstinență: 11,01,2015

Re: Sevrajul sever

Mesaj de Mia »

Buna Mihai II,

Cu siguranta ai nevoie de ajutor ca sa depasesti sevrajul. Esti unul dintre aceia, ca si mine de altfel..Daca esti din Bucuresti, iti recomand internarea la Sf. Stelian. Cu ajutorul dezintoxicarii vei trece muuult mai usor peste sevraj, iti spun tot din experienta :) In ceea ce priveste durata sevrajului, sigur ca cel acut va trece in 7-10 zile, cu ajutorul dezintoxicarii, dar eu am simtit ca sunt om dupa luni bune..Nu pot sa zic decat ca efortul a meritat! Suntem pe aici daca mai ai intrebari.

Cu drag,

Mia
Narcisa
Boboc
Boboc
Mesaje: 11
Membru din: 15 Mai 2018, 00:19

Re: Sevrajul sever

Mesaj de Narcisa »

Sf stelian este un spital in care se trateaza doar tineri?
Mia
Senior
Senior
Mesaje: 192
Membru din: 27 Apr 2014, 12:57
Zile de abstinență: 11,01,2015

Re: Sevrajul sever

Mesaj de Mia »

Buna Narcisa,

nu trateaza doar tineri.

mult succes,

Mia
Alina Alina
Boboc
Boboc
Mesaje: 2
Membru din: 04 Mar 2021, 00:38

Re: Sevrajul sever

Mesaj de Alina Alina »

Bună tuturor,tatăl meu se confrunta cu alcoolul.Chiar în seara asta a intrat în sevraj,asta e a doua oara de când face crize.Ca sa numai chem ambulanta i.am dat Supradyn și a început sa își revină.Va rog dacă cunoașteți un doctor,sau pe cineva de specialitate care sa ma ajute în acest caz ca sunt disperata,chiar nu exista nici un medicament pentru bautura ca sa se lase decât abstinenta?
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Sevrajul sever

Mesaj de tudor »

Bună dimineața, Alina!
Sunt Tudor, abstinent . Mai am 10 zile și cu ajutorul lui Dumnezeu , al Prietenilor din Comunitatea AA și de pe acest forum voi aniversa 13 ani de abstinență de la consumul de alcool.
Voi scrie din experiența personală.
Cât timp au vrut soția, părinții frații,socrii sa renunț la alcool nu am făcut decât să îi mint și să mă mint.
Când am vrut sa mă las de băut nu am putut de unul singur.
Am stat 9 luni apoi iar am băut. Am mai avut abțineri de 6 si 3 luni care se terminau cu sevraje.
In sevraj se poate muri . Poate face tatăl tău stop cardiac, atac cerebral , ori blocaj renal.
Când eram decis să ma las de băut am inceput sa caut pastile și găsit Fitoantialcool care conține... alcool. O înșelătorie.
Nu este pastila care sa îi ia pofta de băut pentru că alcolismul este o boală a voinței.
Dorința de abstinență trebuie să vina de la el și sustinuita de o internare, psiholog și terapie de grup.
Pentru dumneavoastră vă sugerez să citiți să puteți fi de folos
http://alanoniasi.xhost.ro/ghidul-pentru-familie.html


Este un grup pentru Copii Adulți ai Alcolicilor unde învățați să îl ajutați.
https://www.facebook.com/groups/4706826 ... ?ref=share
Toate cele bune vă doresc
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Alina Alina
Boboc
Boboc
Mesaje: 2
Membru din: 04 Mar 2021, 00:38

Re: Sevrajul sever

Mesaj de Alina Alina »

Va mulțumesc ca m.ați răspuns.Tatăl meu este o persoana foarte încăpățânata e zodia Scorpion când zice ceva asa ramane.Acum și.a revenit aseară era tapan i se încleștase mâinile și picioarele.Greu cu abstinenta sta câteva zile si după o ia de la capăt asa face mereu,degeaba ii explic ca tot nu înțelege.
Scrie răspuns