021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Cand e instalată dependenta?

Aici puteti povesti experientele personale.
Vyvyana
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 01 Dec 2018, 16:10

Cand e instalată dependenta?

Mesaj de Vyvyana »

Buna sunt noua aici pe forum si am o mare durere in inima si frica ca si sotul meu e pe calea aceasta ca si tatăl meu care a băut toata viata.sotul meu bea 1.5 l de bere in fiecare s seara cand vine de la munca si in weekend poate si mai mult 2.5l de...ca doar munceste asa zice el...acum nu a făcut o pauză de v re 2 ani jumate asa e regula.Se poate vorbi de dependenta in situatia in care el nu se îmbată ca are o toleranta foarte mare ii trebuie mult pana sa se inbete .Nu e violent fizic da r dacă îl întreb despre subiectul asta si ii explic ca ma deranjează enorm ca bea asa de mult si des ,devine recalcitrant si ne certam .. Asa ca eu cedez si il las sa bea.Tin sa mentionez am crescut cu tata profund alcoolic de asta a si murit de fapt si ma termina gândul că voi avea aceiasi viata ca in copilărie. Imi promite ca se mai controlează cu dozele dar nu se tine de cuvant.

Dacă vine de la munca si stie ca nu are bere acasă instant mana pe frigider verifică si direct la magazin sa cumpere.
Astept un răspuns, va multumesc !
El Sugativo
Boboc
Boboc
Mesaje: 96
Membru din: 01 Dec 2018, 21:19

Re: Cand e instalată dependenta?

Mesaj de El Sugativo »

Ma cheama Bogdan.El Sugativo e pseudonimul de alcoolic.
Vyvyana,din pacate ,cred ca dependenta e deja instalata.Vorbesc din proprie experienta.
Asa sunt si eu,daca n-am bautura in casa,ma duc sa-mi iau,iar daca am,nu ma pot abtine sa nu beau.Ca si sotul tau,am o oarecare rezistenta la alcool,pot bea lejer 3-4 beri sau peste jumatate de litru de vin fara sa am prea mari probleme,dar incep sa devin nervos,iritabil, cand dispare efectul.La ora 17 ma duc la fridge sa incep "activitatea",eu folosesc vin,si il combin cu apa si sifon ca sa imi ajunga mai mult.Beau cam ceva peste juma' de kil de vin pe seara(hai sa zic cam 650 ml),dar asta intre ora 17 si 21.30,nu in 5 minute.Ma consider dependent pentru ca,daca intr-o zi nu am ce bea,cad intr-un fel de depresie incat nu am chef de nimic decat sa stau cu ochii in gol si sa nu vad pe nimeni,sa nu vorbesc cu nimeni,plus ca sunt foarte irascibil.Sotia ma lasa in pace,decat sa ajung sa iau antidepresive,care si alea am inteles ca dau dependenta,oricum e mai ieftin ce beau eu,si se obtine mai usor.O duc asa de vreo 18 ani,nu de ieri de azi.
Macar sotul tau se duce la munca,eu nici asta nu o mai am,dar nu din cauza alcoolului.
Vyvyana
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 01 Dec 2018, 16:10

Re: Cand e instalată dependenta?

Mesaj de Vyvyana »

Buna bogdan multumesc frumos de răspuns, sper ca intr-o zi i sa poti sa spui NU MARE alcoolului am citit atatea povesti de succes aici încât stiu ca e posibil dor sa aveti voința...este un mare lucru ca începi să intri pe forum aici ...sper sa reușești sa faci abstineneta la fel si sotul meu doar ca la el încă tronează negarea si neacceptarea acestei boli...căci alcoolismul este o boala .o duminică placuta.
El Sugativo
Boboc
Boboc
Mesaje: 96
Membru din: 01 Dec 2018, 21:19

Re: Cand e instalată dependenta?

Mesaj de El Sugativo »

Cu cat trece timpul,dependenta se adanceste.In momentul de fata,nu stiu daca voi putea vreodata sa nu mai beau deloc.Tot ce incerc e sa beau(cat mai)controlat.Situatia mea e mult mai complicata decat pare la prima vedere(sau cel putin asa mi se pare mie).
Vyvyana,nu stiu cum sa-ti spun sa-l faci pe sotul tau sa realizeze ca are o problema cu alcoolul si sa faca ceva pentru asta.E o vorba:vindeca-te intai pe tine insuti.Iar daca eu pe mine nu ma pot vindeca,oare cum le pot da eu sfaturi altora?Pot doar sa le spun sa nu faca si ei greselile pe care le-am facut si le fac eu.
Ar trebui sa fie sincer cu el in primul rand.Si dispus sa recunoasca aceata problema.Probabil ca el se compara cu cei care au ajuns in stadiul in care cad prin santuri,si se considera departe de ei.Am facut si eu(si poate inca mai fac)greseala asta.
Ideea e ca oricine cosuma alcool zilnic(desi in cantitati care poate lui i se par mici) si nu se poate abtine de la acest lucru,poate sa ajunga intr-o zi prin santuri,desi el crede ca nu i se poate intampla asa ceva,ca el are controlul asupra bauturii.Cu timpul,organismul dezvolta rezistenta la alcool,astfel incat pentru a obtine aceleasi rezultate,e necesara o cantitate din ce in ce mai mare.Iar efectul dispare din ce in ce mai repede,si dupa aia simti nevoia sa bei in continuare.Asa ca...
Dau mai jos un link catre un site care ,zic eu,trateaza foarte bine problema dependentei.

http://www.dependentiianonimi.ro/depend ... de-alcool/
Vyvyana
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 01 Dec 2018, 16:10

Re: Cand e instalată dependenta?

Mesaj de Vyvyana »

Buna dimineata Bogdan iti multumesc pentru link am deschis deja si am citit articolul...e foarte trist sotul meu refuza orice abordare a subiectului el e in control asa zicea acum cateva zile dar ma indoiesc uite iti dau un exemplu ieri avea in frigider 3 beri la 440ml a băut una la ora 13.00 apoi a mers la magazin sa isi cumpere chipsuri si crantanele si desi știa că mai are acasă două beri întregi a mai cumparat una la 500 mi mare ca sa isi asigure doza de 2 l pe seara ..am ramas m asca sincer.....problema este ca nu face nici o pauză de 2 ani si ceva la început era doar una sau două acum a crescut la 4 pe seara ceea ce înseamnă undeva la 9-10 unități de alcool pe seara ori zi de zi i se aduna o cantitate foarte mare.
E trist refuza sa vorbim pe subiect si eu sincer nu cred ca pot sa îl ajut...Asa făcea si tată pana si-a băut mintea.
Asta e trebuie să am grijă de mine ca ma distrug cu nervii având deja o copilărie asa nu imi doresc si o căsnicie asa .
Trist e ca ma afecteaza foarte mult sa vad ca nu vrea sa se lase am ajuns sa caut dim in frigider sa verific cat a baut sa sa calculez in minte unitățile de alcool...asa nu cred ca vom functiona.
Din experienta cu tata am inteles ca aceasta lupta este pierdută din start dacă el nu vrea sa se lase tratat.singura care are de suferit sunt eu...el e mereu fericit cu capul plin.
Multumesc de mesaj. Si sper sa ai voința si puterea sa te lasi si tu!
El Sugativo
Boboc
Boboc
Mesaje: 96
Membru din: 01 Dec 2018, 21:19

Re: Cand e instalată dependenta?

Mesaj de El Sugativo »

Vyvyana
Un dependent nu se poate lasa de alcool decat daca toata viata lui se schimba.Trebuie sa aiba o motivatie foarte puternica sa faca asta,nu e chestie de vointa,ci de motivatie.Vointa se mobilizeaza in sprijinul motivatiei.
Nu cred ca realizezi ceva cuantificandu-i sotului tau cantitatea de alcool consumata(cumparata)zilnic.Asta e un razboi civil.Daca el se simte bine asa cum e si crede ca va putea tot timpul sa tina bautul sub control,sau sa inceteze oricand,n-ai ce sa-i faci.Asa am crezut si eu pe vremuri.Culmea,inca mai cred si acum ca bautul meu e sub control.De exemplu,acum la ora 12.39 nu am baut nici picatura si nici nu simt nevoia,nu am niciun fel de sevraj.Sevrajul meu incepe dupa masa,mai ales seara,si e doar de natura psihica.Ca sa nu beau,ar trebui sa plec de acasa,dar unde [...]'?E mult de vorbit,si nu incep sa povestesc acum viata mea.Fiecare om care bea are o poveste a lui,niste conditii concrete in care(din cauza carora)a inceput sa bea.Cred ca mai usor se lasa de baut unul care sare calul din cand in cand si se face praf,dar nu bea zilnic,decat unul care bea zilnic o cantitate fixa si nu se face manga.
Stii care-i culmea?Ca mie de fapt NICI NU-MI PLACE VINUL!!Il beau exclusiv pt.starea psihica creata.
De placut,imi place berea,dar daca beau mai mult de trei beri(1500 ml),ma doare capul dupa aia,plus ca se bea (o beau)si foarte repede,tocmai pentru ca imi place si gustul.Trei beri le beau intr-o ora de la 17 la 18,(hai 18.30) de n-am treaba,si dupa aia,ce fac pana la 21? O beau si pe a patra,adica termin 2 litri.E prea scump,asa cu vinul ies ma ieftin,ca il tot lungesc cu apa si sifon,2 litri de vin ma tin cel putin 3 zile,chiar patru daca trag de ei,dar cam cu greu,macar a patra zi mai am ceva din sticla de 2 litri veche,inainte sa o incep pe cea noua.Eh,calcule de alcoolic...
Vyvyana
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 01 Dec 2018, 16:10

Re: Cand e instalată dependenta?

Mesaj de Vyvyana »

Off off off. 😭😭 ai mare dreptate Bogdan ce fel de motivația ai avea tu nevoie sa te scuture bn viata? ...aici pe forum scria ca doar cand a fost in pragul morții a inteles ca daca nu se lasă de alcool se va termina rau pentru el....Ma rog la Dumnezeu sa va dea motivația asta care va lipseste....😭e trist asa se rup familii!!!
El Sugativo
Boboc
Boboc
Mesaje: 96
Membru din: 01 Dec 2018, 21:19

Re: Cand e instalată dependenta?

Mesaj de El Sugativo »

Nu stiu daca in cazul meu mai poate fi vreo motivatie.Nu pot sa dau acum detalii,dar nu cred ca pot asa,pur si simplu sa zic:"gata ,de maine ma las de baut".Una din cauze ar fi sevrajul.Numai cine a trecut prin asa ceva stie ce inseamna.Si nu vreau sa inlocuiesc dependenta de alcool cu cea de medicamente.
Trebuie sa imi schimb tot mediul de viata,toata viata mea sa fie alta.Asa cum sunt acum,parca sunt intr-o cusca.
Alcoolicul e un om profund nemultumit de viata lui,dar care nu(mai)are puterea si determinarea sa si-o schimbe.Il inteleg pe sotul tau pt.ca si eu trec prin asta.Nu vreau sa intru in detalii,dar probabil ca nici el nu e foarte multumit de viata pe care o duce.Doar ca,fiind mai tanar decat mine(eu am 50),si datand mai de curand problemele cu alcoolul,poate ar mai avea o sansa.
Ar fi bine sa nu ajunga si altii ca mine.
Vyvyana
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 01 Dec 2018, 16:10

Re: Cand e instalată dependenta?

Mesaj de Vyvyana »

Imi vine sa plang in fiecare zii plang cand stiu ca merge sa isi cumpere bere ca si acum dr altfel.nu vrea sa schinbe nimic si asta e trist ca are doar 34 de ani.ce sa mai zic ....nu pot sa îl ajut cu nimic daca nu vrea sa recunoasca ce se intampla cu el!
Asta este ...vom fii pe drumuri diferite nu pot sa imi distrug toata tinerețea in speranta ca va fi bine peste 10 ani ca stiu deja raspunsul...Va fi calvar...😭😭😭
El Sugativo
Boboc
Boboc
Mesaje: 96
Membru din: 01 Dec 2018, 21:19

Re: Cand e instalată dependenta?

Mesaj de El Sugativo »

Vyv,
Crezi ca dependenta de alcool e cea mai rea?
Crezi ca sotul tau e cel mai dependent om de pe lumea asta?
De unde stii ce va fi peste 10 ani?Am auzit si de alcoolici care au trait 80 de ani,in timp ce sunt oameni care mor la varste la care nu ar trebui sa moara,de cancer sau de alte boli,desi nu au pus bautura sau tigari in gura.
Tu stii mai bine viata sotului tau si ce anume il determina sa bea.Sau crezi cumva ca ,daca bea,nu tine la tine?
Probabil o sa zici ca il apar pt.ca si eu sunt alcoolic.Normal,in general cei care nu-s alcoolici ne privesc pe noi,cei care suntem cu mila,in cel mai bun caz,sa nu zic cu ironie sau dispret.Un alcoolic e cel mai in masura sa ia apararea unui alt alcoolic.
Stii,englezii au o vorba:"NEVER SAY NEVER!".Spun asta pt.cei ce cred ca lor nu li se poate intampla sa ajunga dependenti de ceva.
Scrie răspuns