021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

De cînd vă caut!

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Ambasador »

Dar eu urasc fumatul, desi l-am incercat. D-zeu mi-e martor. Si atunci, ce imi mai ramane??

https://www.youtube.com/watch?v=aE3oaLUsgm0
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

Ca tot suntem la ceas de seară, ne mai rămîne iubitul ;).
Zic eu asa in gluma dar si aici e o întreagă poveste in care alcoolul își joacă rolul perfid. Ca tot suntem anonimi, carei femei ii place sa se urce unul beat pe ea, chit ca el o avea impresia ca e mare prinț potent. Nu e. Si asa e si cu femeile! La 20 de ani cînd se amestec domnișoarele de la un martini, au prospețimea tinereții, e altfel. La 40 plus, alte sunt cantitățile de alcool si nu mai e decit urîțenia alcoolului. Si bărbații reacționează vizual. Dar si noi femeile reactionam la tot felul de stimuli si pozitivi dar si negativi. Miros, respiratia aia horcaita, neindemjnare ori nu stiu.
Oricum nu ceva placut. De vreo cîteva ori m-a întrebat sotul, noi am făcut ceva aseara? Răspunsul era si da si cam nu.
Nu, alcoolul nu e bun pentru alcoolici. O fi pentru aia de doar gustaresc asa.
Noapte bună!
PS: am citit primele 10-15 pagini din sub tau inca de ieri, o sa il duc usor pînă la capăt. Scrie acolo ce s-a întîmplat si cum esti. Te rog mult. Ca între mame. Tu cu 2 băieți.
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Airam »

Buna dimineata draga mea. Eu sunt Maria, ma bucur mult sa vad ca mai apare cate o femeie curajoasa pe aici. Nu e usor sa nu mai bei, dar este atata de bine. Ce ma face pe mine sa nu mai pun gura pe alcool?
In primul rand raul de a doua zi, apoi supararea mea ca nu pot controla consumul, apoi privirea copilului meu..
Draga mea, e minunata viata fara bautura sa stii. O sa vezi, incet, incet o sa reusesti. La mine nu merge cu bautul controlat. De aceea am ales sa nu gust absolut deloc. Daca sotul tau nu renunta la alcool, e problema lui. In schimb tu, esti femeie, esti mama, ofera-le copiilor tai sansa de a fi mandri de tine.
Te imbratisez draga mea si stai aici pe langa noi.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

Multumesc, Maria!
Da, asa e, daca nu merge un pahar asa cînd si cînd si se pica in consum regulat si peste măsură, trebuie alcoolul scos.
Trebuie să fim mai puternici.
Numai asta am in cap acum, citi ani am pierdut aiurea. Si cite tîmpenii am facut din cauza asta. M-am cam facut de ris, chit ca aveam si eu grija sa nu ma vada lumea dar in primul rind m-au vazut copiii mei beata si nefericita. Sper ca sănătatea mea sa nu fi avut prea mult de suferit.
Azi e inca o zi.
La ora asta mergeam la cumpărături si ma gîndeam oare ce sa fac de mîncare, sa meargă bine la un vin. Si eram dupa ora 5pm cu paharul in fata, laptop si muzica, mai făceam casnice si una alta si pe la 9 picam si obosită din cauza orelor puține de somn si pt ca alcoolul ma rapusese.
Am in plan somn mai mult, am citit ca lipsa somnului diminuează voința.
Pe urmă in loc de mîncăruri la care merge vinul, o sa fac ciorbe, borsuri si alte acrituri.
Si sport dupa amiaza ori seara. Ceva cu muzica in urechi.
Pînă acum am fost bine, m-am simțit bine.
sobrichet
Veteran
Veteran
Mesaje: 283
Membru din: 26 Oct 2017, 06:53

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de sobrichet »

Buna Alpha, bine-ai venit!

Vad ca stai foarte bine cu teoria. Stii cam tot ce face alcoolul. Mai degraba din experienta decat din filme, prea bine ti-au iesit descrierile. Nu stiu sa-ti spun nimic in plus. Multa rabdare si sa fi pregatita cum se cuvine de intalnirea de la ora 17. Poate nu vine azi-maine, dar nu te uita el asa usor. Ciorbe, supe, sucuri, ceaiuri, sa fie plina masa. E perfect asa!

Iti doresc succes!

Multumesc ca ai scris, ai adus prospetime, entuziasm si o gura de oxigen pe forum.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

Ba da, a venit.
Îs tare obosită. De pe la 16.30 pînă acum la 20.00, orele astea le-am resimțit dublu.
A fost bine ziua pînă nu a mai fost.
Plina de energie si avînt, dupa dus la școli și job, m-am trezit in supermarchet sa iau oase si carne sa fac o ciorba de vită, borș ca in ro se gaseste la raionul de drogherie, e vîndut ca licoare vindecatoare pt stomac:)), e bun ca la noi si prin aceeași metodă obținut.
Vai si deodată trec pe lîngă vinuri. Extraordinar, eram asa setata pe treaba cu ciorbe si apa si fructe si somn si altele de gen ca m-a izbit drept in ochi standul cu vinuri, unde vreo 3 doamne alegeau cu grija cugetind cu sticlele in mina.
Asta era pe la 16.00.
Nu prea mi-a venit bine.
Asta mi-am zis: lasa ca poate alta data, mai vad eu, totusi azi mai bine nu. Azi ies de aici fara nicio sticlă de vin.
Acasa printre treburile casnice si gătit si copii, apare si sotul, imi povestește cu entuziasm niște chestii mișto, treaba la care ne puneam la un vin, ma intreba ce gătesc, sa vada ce merge. Lor le-am făcut altceva, ciorba e pt mîine pînă or fierbe toate in voie.
Atunci imi trebuia un buton de panica! I-am zis ca eu iau pauza de la vinuri si a plecat cu pahar si sticlă la fumat afară. Fara sa se supere. Ca ma admira ca m-am lăsat de fumat cu toate ca treaba asta a stricat din rutină noastra, seara ne puneam la vorbit si amintiri si planuri fumind si bind bere ori vin.
Mi-am scos rapid un ayran, iaurt turcesc si l-am băut rapid, la juma de ora clementine si in tot timpul multa apa minerală rece rece.
Îs frînta in pat.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

Frînta cum sunt, sa zic doar ca nu treceam de ziua 3 fara sa fi citit la voi aici.
Mi-au prins bine sfaturile. Treaba asta cu schimbarea focusului de pe planuri mărețe, pe ziua de azi e f big deal, nu ma gindiseam pînă acum la asta.

La mine era tiparul cam asa, de erau zile unde beam controlat si mai puțin, ma făceam ca nu vad raul. Dar veneau des si zile d'alea nesimtite. Si a doua zi erau parerile de rau si hotărîrile planurile de lasat. Era ziua de mahmureala si simțit aiurea. Zi care ori mergea dreasa cu o bere rece ori cu bolit. Pe urmă venea a doua, de depresie ori asa o lipsa de chef, nimic n-avea haz si rost, mîncam mult, ma refaceam. Asa, si pe urma venea minunata zi a treia!
Cînd corpul era refăcut si capul uitase si betia si bolitul si jurămintele. Ziua trei eram cu o mîncare si un vin si o muzica si un riset, ca vb aia viata e frumoasa si scurta. S-o trăim, nu?

Azi as fi picat iar in roata de hamster la pedalat in adrenalina beției si depresia mahmurelii. De nu citeam ce ati scris voi atît de sincer si din toata inima. Va sunt tare recunoscătoare.
sobrichet
Veteran
Veteran
Mesaje: 283
Membru din: 26 Oct 2017, 06:53

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de sobrichet »

ai fost tare. dimineata o sa te pupi.

si mie-mi era greu la standurile cu bere pe langa care treceam in market. cu timpul ajungi sa fi indiferenta. dar pana atunci ocoleste-le pe cat posibil. cred ca e faza cea mai dificila si periculoasa. odata ce pui o sticla ln cos, e cam rezolvata treaba. poti sa spui ca de maine nu mai bei.

o seara frumoasa si nu uita sa o iei in brate pe aia mica ca si ea a avut grija de tine.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

sobrichet scrie:Buna Alpha, bine-ai venit!

Iti doresc succes!

Multumesc ca ai scris, ai adus prospetime, entuziasm si o gura de oxigen pe forum.
Multumesc Sobrichet!
Imi face bine sa scriu unor oameni care ma inteleg. Nu ma mai simt singura.
N-am dormit bine in ultimele nopți cu toate ca m-am trezit ok, acum simt că pic. Sper un somn bun si odihnitor. Un somn pt corpul si mintea mea. Fara sa ma mai simt ca un tranzit nenorocit între sticlele de vin băute si încercarea corpului meu sa le elimine din el. Senzația aia de la 4 dimineata cînd parca oricîtă apa ai bea, tot nu se duce raul, nu se diluează, nu se elimina, e acolo in tine. Si nu stii ce sa faci sa-l scoti.
Noapte bună si sa vedem cum o fi mîine.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

sobrichet scrie: o seara frumoasa si nu uita sa o iei in brate pe aia mica ca si ea a avut grija de tine.
Of...
Avea locul ei unde-mi lasa telefonul. Asa realizam dimineara cum adormisem. Ca o învățase buni din ro, ca telefoanele si tabletele sunt nocive si macar noaptea trebuiesc puse cît mai departe de cap:). Ceea ce si e adevarat, ca sănătoase n-or fi. Dar asa ce ma impresionează cum ea exact ce ar fi facut mama mea, a facut si ea. Era pus departe dar totusi sa-l pot auzi cînd suna dimineata.
Aveam la tel o sonerie pt mine, ma trezeam eu cu 30 min înaintea lor, ștergem urmele si abia la a treia cafea veneam sa-mi trezesc copiii, sa nu ma vada într-un anume fel.
Scrie răspuns