021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

De cînd vă caut!

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Ambasador »

Buna Alpha. Multumiri pentru curajul cu care impartasesti. Indemni asemenea, la aceeasi sinceritate. Ai dreptate, suntem femei, suntem mai ales mame. Alcoolul ne este interzis fie si din aceste pretioase motive. Din pacate, alcoolismul nu da scutire “medicala” nimanui. Nu stie sa ierte.
Oricum, imi place cum ti-ai facut planul pentru astazi, pentru seara aceasta. Mentalul trebuie primul intarit si mai ales armonizat. Mie nu mi-a reusit inca acest lucru, de aici si recaderile mele. Cred, trei la numar. Iar ultima, a fost cea mai rea dintre toate, trebuie sa stii. In decembrie am derapat complet, a fost mai rau ca niciand. Atunci am simtit pentru prima data ca nu mai detin controlul. Practic am servit vin aproape in fiecare seara. Uneori un pahar, alteori 2-3. Insa am invatat aici ca nu conteaza nicidecum cantitatea, cat mai ales frecventa si lipsa de control. Dependenta, cu alte cuvinte. Consumul meu contant cumva se intampla de circa 2 ani cred. La fel ca tine, am inceput prin a remarca schimbari specifice consumului regulat: vinovatie, rusine, semne fizice clasice.. stii tu. Pentru mine alcoolul a fost intotdeauna un somnifer, intotdeauna l-am consumat dupa orele 22, cand toti cei din casa dormeau. Atunci deschideam televizorul in living, imi umpleam paharul cu alcool (bere sau vin) si savuram efectiv linistea casei. Cred ca pentru multa vreme, toata aceasta atmosfera a fost “spa-ul” meu. Micul meu rasfat dupa o zi cand nu-i asa, am trudit numai si numai pentru cei dragi si prea putin poate pentru mine. Ce amagire! Stii deja, cunosti toate acestea. Alcoolul este crud. Ne macina sufletul, mintea si trupul. E ca un parazit, se hraneste cu bunul din noi, lasand in urma lui doar pustiu, doar desert.
Personal, ma declar fericita pentru fiecare clipa abstinenta din viata mea. Trag linie si imi spun azi ca a fost bine atat cat a fost. Ca e bine atat cum este, asa cum este. Abstinenta e pur si simplu minunata, iti schimba viata! Dar repet, abstinenta fara un mental puternic, fara credinta, fara acel prezent constant, nu prea exista. Nu in ce ma priveste. E tocmai la ceea ce inca lucrez si iar lucrez. La un acel “eu” curat si neviciat. E ceea ce iti doresc si tie Alpha draga.
Vom mai vorbi aici cu siguranta. Te asteptam oricand cu noutati, trairi, simtiri.

Somn lin..
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
sobrichet
Veteran
Veteran
Mesaje: 283
Membru din: 26 Oct 2017, 06:53

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de sobrichet »

si sa nu te miroase 🌬
cunosc sentimentul.

stai prin zona, citeste, mai scrie daca simti ca te ajuta. iti va fi mai bine si o sa-ti placa de tine, cea fara bautura.

maine pe la 17.00 ce faci? daca inca e liber locul in carnetelul tau de bal, deseneaza repede butonul de panica si o ciorbica, ca cine stie cine se autoinvita. asta vezi tu maine de fapt, mai avem inca ziua de azi.

No, noapte buna Alpha.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

Ambasador, ne asemănam foarte mult. Numai ca tu mai decentă decit mine, 1-2 pahare de bere dupa ce dormeau toti! Sa nu scriu prostii acuma dar sincera pot fi, mie nu mi se pare asa ingrozitor 1-2 pahare de bere sau vin pe zi. Francezii beau asa de ex, de nemti nu mai zic, berea lor. Dar si 2 sticlă de vin ale mele zilnic ar putea fi puțin pt un bărbat ce obișnuia 1 l de tărie zilnic de ex.

Eu începeam pe la 16 iarna ca era intuneric ori 17.30 vara ca pe aici e ziua lunga. Si toate au legătură cu treburile astea casnice repetitive care nu duc nicăieri desi fara ele ar fi fam cea minunata cam haotică. Si sotul munceste mult tot pentru familie, credite, bani, dar pare ca munca lui avind si un rezultat palpabil si concret, e mai importantă, da impresia ca valorifica. De aia am si mers la munca, nu la program de 8 ore ci redus, mi-a facut foarte bine, sa fiu printre adulți și sa fac si eu munca din asta ce valorifica:))).
Pe naiba, alcoolul tot prezent era. Ba chiar vb aia, dupa atîta munca, merge o bere si dupa mîncare un vin. Si pe urma nici nu eram in stare sa fac cum trebuie munca aia care valorifica nevoie mare. Si aveam si mahmureala si job si munca de acasa.

Sobrichet, mi-ai placut si ieri si azi cu alarma de la ora 17.00, ai stiut perfect!
Dar si eu ca proasta sa merg la ora 16.00 in supermarchet!? In a treia zi! Ce-o fi fost în capul meu:))!
Asa ca azi m-am dus pe la 12.00 dupa ce am mîncat un grepfruit. Si am luat de toate pt 3- 4 zile ca sa nu mai intru atîta pe acolo.

Si ai mai stiut ceva! Cît o sa-mi placa de mine dimineata!
Am dormit bine, vreo 7 ore, asta e record. De la atîta apa băută tot m-am trezit noaptea dar am adormit la loc, nu chiar somn profund dar totusi nu se compara cu stările de mahmureala de la 4 dimineata. De băut apa si simțit tot rahatul ala din corp.
Asa ca da, dimineata am fost zglobie, bine dispusă si mi-a fost drag de mine in oglinda:).

Nu e de ris superficialitatea asta aparenta a femeilor care tot zic de frumusete, cind vor sa se lase de alcool, știm noi ce știm. Plus ia uiati-va citi bani aruncă femeile pe frumusete, deși știm că toate cremele hidrateaza un pic stratul superficial al tenului si cam atît dar tot am vrea să credem ce povesti ni se vin la reclame, make up uri, alea alea, bani si iar bani.

Plus, alcoolul îngrașă si-s calorii goale bagate aiurea, pai 1-2 sticle de vin fac cît vreo 3 big mac cu cartofi prăjiți si sosuri si cola si tot:)).
Toate astea le stiam dar nu reușeam pur si simplu. Luam vinul, băgăm muzica si roboteam pe aici si picam in ale mele.
Nedorminjnd bine din cauza vinului, pe la 5pm eram terminată de oboseala si in loc sa ma culc, nu aveam cum, 3 copii, cina, soț, luam un pahar de vin si ala imi dădea energia sa fac față la cîteva ore, făceam si bucătăria fac, inca un vin, mai băgăm si la spălat si uscat si aranjat o mie de tricouri si sosește si chiloți si lenjerie de pat si iar un vin. Si la 9 si ceva picam la tv cu un ochi la netflix si altul pe FB.
Revin. Între drumuri cu copiii, dus adus. Fara sa fiu picata in oboseala aia si depresia ce ma făceau împreună sa ma gîndesc la cînd ajung acasă sa ma relaxez la un vin ori o bere ceva.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

Si totusi ora 17.00 a venit chit ca mi-am luat eu măsuri de precauție.
Am mers chiar la o tură de alergat si tot la un vin imi stătea mintea. Să ajung acasă sa ma relaxez la un vin. Asa imi era prin subconștient, ca eu nu lăsăm gîndurile sa iasa la suprafata. Dar asta e adevarul, acolo deep neuronii își așteptau baia de alcool. De fapt eu i-am obișnuit asa.
Cum scap oare de asocierea asta de vin=relax=bine?
Am zis ca doar a treia zi a fost grea dar si a patra e cum e.
Exact orele astea le resimt dublu. Simt ca se petrece ceva incontrolabil in mintea mea.
Iar eu pot doar sa amîn, amînarea asta mică nu infurie, nu baga in panica automatismele formate.
Acum cuminte la ciorba mea acrita cu borș si dreasa cu smîntînă si ou, ca la bunica. Imi aduce aminte de acasa. Am si ardei iuți. Practic nu imi cere gustul vreun vin, mintea însă are asa o stare de dor.
Cateaua lui Pavlov 😅. Aia sunt.
Trece cîndva fixatia asta de ora 5 pm, cînd aveam voie sa beau o bere un vin, fiind unanim acceptată ca ora decentă de drinkuit?
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Ambasador »

Sa stii ca la mine a functionat in momentele de criza, mirinda de struguri. Cum imi spunea si fiul meu cel mare, "Acest suc are gust de vin! Nu-mi place :) "..
In tine mocneste dorinta, creierul tau acum se lupta cu dependenta. Iti inteleg perfect starile Alpha! Suntem impreuna in asta. Am pornit impreuna pe acelasi drum, in aceeasi perioada. Ar fi minunat sa fim unite, sa impartasim reciproc toate trairile noastre. Momentul critic va fi cand va veni uitarea.. cand fizic si psihic iti revii, cand vei uita ce ai patimit, stii? Sa ai grija la astfel de momente. De ele mi-a fost mie cel mai teama. De momentele bune ale vietii mele care culmea, ma faceau sa uit trecutul meu lipsit de demnitate. Te indemn la rasfat inainte de orice. Chiar si Netflix, dar unul lucid. :) Si mie imi place teribil aceasta platforma online, urmaresc cu interes noutatile in materie de filme, seriale, etc.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
sobrichet
Veteran
Veteran
Mesaje: 283
Membru din: 26 Oct 2017, 06:53

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de sobrichet »

ATENTIE!!! Chestia asta creaza dependenta!
Alpha scrie: Si ai mai stiut ceva! Cît o sa-mi placa de mine dimineata!
Am dormit bine, vreo 7 ore, asta e record. De la atîta apa băută tot m-am trezit noaptea dar am adormit la loc, nu chiar somn profund dar totusi nu se compara cu stările de mahmureala de la 4 dimineata. De băut apa si simțit tot rahatul ala din corp.
Asa ca da, dimineata am fost zglobie, bine dispusă si mi-a fost drag de mine in oglinda:).

Ai rabdare Alpha. Muuulta rabdare. Va trece candva. La mine a durat cateva luni, cam 3-4-5, nu mai stiu. La inceput a fost cel mai greu, primele 2-3 saptamani. Nu trebuie sa te sperii, nu e mai greu de suportat decat a doua zi de dupa o betie. Oricum, raportat la cati ani am baut nu pare deloc mult. A fost greu de inteles si suportat lipsa de incredere ce o aveam in mine. E incredibil cum poate sa modifice alcoolul mintea omului. Acum trebuie sa ai rabdare si sa-ti urmezi strategiile. E MUSAI! Va trece repede starea de agitatie din creier, cateva minute tine de obicei. Cu timpul se vor rari exponential, fara sa iti dai seama dintr-o data. O sa vezi.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

Dependeta de binele ala de dimineata!
Adevarul e ca daca as pune pe o scală de la 0 la 10, binele ala de dimineata dupa un somn bun si trezit cu capul limpede si fata senină bate in intensitate deranjul orei 5pm.
Ar trebui sa ma duc instinctual dupa starea de bine.
Nu dupa ceva ce deja stiu ce-mi face rau.
Acuma cred ca ar trebui să fac ceva sa plusez stare de bine.
Vreau sa ma reinscriu la sala, si de as fi chiar tare, drept la 4 pm m-as duce acolo. Ori o alergare pe afară dar e vremea uricioasa.
Cum era cu hormonul fericirii: ciocolată, sport si sex. Si pasta dar aia îngrașă. Ciocolată nu prea mănînc.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

Ambasador, ai dreptate, la asta nu m-am gîndit, cînd intervine uitarea oribikitatilor cauzate de alcool iar e situatie riscantă.
Înafară de dimineți bune cîștigate, am si seri bune cîștigate. In care stiu tot ce se întîmplă pînă adorm.
Aseara am dormit in pat cu mezina, în seara asta la fel. Să o obisnuiesc prin prezenta mea ca totul e ok. Inainte le citeam povesti pe românește la toti trei, stăteau ca puii in jurul meu. Am fost mama buna pînă am picat.
Si acum ma redresez.
Ca doar n-or veni in viitor cu iubite si iubiți si eu o sa fiu ca o tanti beată si cu fata buhaita de alcool, fara sa stiu ce draci zic ori aud.
Mai bine fresh si in forma.
Fug la aia mică, noapte bună 😚.
sobrichet
Veteran
Veteran
Mesaje: 283
Membru din: 26 Oct 2017, 06:53

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de sobrichet »

Cateaua lui Pavlov -   suna comic, dar cam asa sta treaba si cu noi.
Alpha
Boboc
Boboc
Mesaje: 59
Membru din: 12 Ian 2019, 09:22

Re: De cînd vă caut!

Mesaj de Alpha »

sobrichet scrie:Cateaua lui Pavlov -   suna comic, dar cam asa sta treaba si cu noi.
Suna comic dar adevarat, mama ei de treaba. Mi-am pierdut ani din viata in ascunzatoarea asta. Curaj e sa iesi la viata afară, cu tot ce aduce ea.
Muzica merge f bine si tare-n masina, cu creierul aerisit! Energizanta si dind tonus bun. Problema e ca de-alde jjanis japlin ori amywinehouse ori pe la classik rock ce mai ascult eu, toți erau ori beți ori drogați cînd făceau/ interpretau melodiile alea:)).
Iar nu e buna asocierea 😅.

Azi dimineata iar fresh după 7 ore dormite! Wow wow! Imi cresc aripi!
Sa vad cum bag iar sport consecvent in viata mea.


In weekend imi iau teenagera la shopping si pizza, de cînd tot amin.
Si mijlociul la cinema.
Am amînat multe.
Scrie răspuns