021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Iubitul meu e alcoolic ... :(

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Raza de soare
Veteran
Veteran
Mesaje: 396
Membru din: 15 Ian 2019, 00:25

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de Raza de soare »

Si nu ma simt deloc vinovata ca a baut 5 zile la rand fiindca n am mai vrut sa vina cu mine.

As lua o razna daca ar trebui sa ma comport intr un anume fel ca el sa nu bea, sa nu l supar, sa nu l enervez. Singurul lucru pe care il pot face si pe care il fac de multa vreme este sa nu beau de fata cu el, sa nu cumpar de baut. Dar nervi mai am si eu, nu sunt perfecta.
Raza de soare
Veteran
Veteran
Mesaje: 396
Membru din: 15 Ian 2019, 00:25

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de Raza de soare »

Sapt viitoare pleaca intr o delegatie 2 zile. L am rugat sa stea mai mult in delegatie, macar o luna.

La mijlocul lui feb ma inscriu la un curs, dureaza 3 sapt si se desfasoara in zilele de sambata+duminica. Dupa asta mai fac inca unul, tot asa de vreo 3 saptamani. Incerc sa mi fac un plan de backup pentru cand ma intorc la Clu, acasa. Incerc sa mi umplu timpul cat mai stau aici si cu ceva util, nu numai cu sport. Cand o sa ajung acasa imi fac timp pentru toate spectacolele, piesele de teatru si iesirile care mi au lipsit in cei 3 ani jumate petrecuti in buc.
Raza de soare
Veteran
Veteran
Mesaje: 396
Membru din: 15 Ian 2019, 00:25

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de Raza de soare »

Un coleg de al meu de la cluj mi a zis ca ma duce la piscina pe care o frecventeaza in 3 dimineti pe sapt. Cred c o sa accept provocarea, macar asa voi fi nevoita sa ma trezesc dimineata la 6, io am mari probl cu trezitul, ar trebui sa traga cineva clopotele in camera mea sa ma trezesc :)) dar imi place sa inot....e atat de revigorant, iti da energie. Acum cativa ani la 7 dimi eram in sala de sport cu o prietena ....
Raza de soare
Veteran
Veteran
Mesaje: 396
Membru din: 15 Ian 2019, 00:25

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de Raza de soare »

Eu nu sunt suparata pe iubitul meu ca bea si ca nu se poate abtine, nici pe mine ca nu suport consumul asta excesiv, asta este, e ceva ce nu mi face bine, nu mi place si actionez in consecinta. Nu mi pare rau ca am petrecut 3 ani jumate in buc, am avut ocazia sa cunosc oameni minunati, sa ma descurc inca de la a 2-a tura cu metroul singura. Prima data am stat si io cu ochii in tel si am trecut de statia unde trebuia sa cobor cu vreo 5 statii. Era intr o dimi cand mergeam la birou :))
M am adaptat extrem de usor cu toate. El e pt mine o lectie, stiu fix exact ce nu mi mai trebuie pe viitor intr o noua relatie. Cred ca m as putea descurca si in Madagascar :) eu cred in mine si ma iubesc. Si iubesc si viata..asa cum e ea.
Era o gluma pe fb:
O decada=10 ani
Un secol =100 de ani
Un mileniu = 1000 de ani
Impreuna pt totdeauna = 3 ani jum (in cazul meu)
:)))
In urm relatie pun conditii din start, de genul: daca indraznesti sa mi dai o palma, am plecat. Daca ai probl cu alcoolul, nu te apropia prea tare de mine ca ma indepartez cat clipesti din ochi...daca ai patima jocurilor, joaca linistit, am alta treaba, daca te droghezi, nu sunt genul! Imi dau seama ca e necesar sa verbalizez la inceputul prieteniei aceste lucruri.
El Sugativo
Boboc
Boboc
Mesaje: 96
Membru din: 01 Dec 2018, 21:19

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de El Sugativo »

<<In urm relatie pun conditii din start, de genul: daca indraznesti sa mi dai o palma, am plecat. Daca ai probl cu alcoolul, nu te apropia prea tare de mine ca ma indepartez cat clipesti din ochi...daca ai patima jocurilor, joaca linistit, am alta treaba, daca te droghezi, nu sunt genul! Imi dau seama ca e necesar sa verbalizez la inceputul prieteniei aceste lucruri.>>
Da' daca umbla dupa alte femei?
Da' daca n-are nici loc de munca si nici bani?
Da' daca e condus si manipulat de parinti?
Intreb si eu...ca un alcoolic ce ma aflu.Care am si consumat la ora actuala vreo 750 ml vin(bine,asta de la ora 17,deci nu in 5 minute,dar,ma rog,astea sunt treburi care pe tine nu te intereseaza),si nici loc de munca n-am ,iar dupa alte femei,ar fi si culmea sa ma uit,ca daca n-ai bani,de unde femei?Plus ca sunt om insurat.
Probabil o sa zici ca vorbeste alcoolul din mine.Posibil,pentru ca "in vino veritas",cel putin asa se zice.
Raza de soare
Veteran
Veteran
Mesaje: 396
Membru din: 15 Ian 2019, 00:25

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de Raza de soare »

Buna,

Chiar nu zic ca vb alcoolul din tine. Tu stii cat bei si de ce.
Io prefer un barbat independent fiindca eu sunt independenta, nu care sa locuiasca cu parintii, nici unul care sa umble cu m.m. femei in paralel daca sunt intr o relatie cu el, daca s ar intampla sa ramana fara job temporar fiind intr o relatie de mai mult timp, nu cred c ar fi o probl. Nu as intra intr o relatie cu un somer de ex. Nu m ar deranja daca ar avea copii.
El Sugativo
Boboc
Boboc
Mesaje: 96
Membru din: 01 Dec 2018, 21:19

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de El Sugativo »

Ma bucur ca nu pui cele spuse de mine pe seama alcoolului.Nu stiu cat alcool ar trebui sa consum ca sa nu mai fiu lucid.N-am reusit asta pana acum,e drept ca nici n-am prea incercat cu tot dinadinsul.
Scuze daca am spus ceva nepotrivit.Nu stiu cat mai vorbeste alcoolul acum,ca n-am mai baut nici apa de vreo ora si 20 min(de la 21.30),dar nu retractez cele spuse mai devreme.
Ca sa formulez altfel:cand intri intr-o relatie cu cineva,il cunosti la momentul acela.Nu stii cum va evolua persoana respectiva(si nici tu) peste un anumit interval de timp.Oamenii sunt supusi schimbarii,singurul lucru constant din univers este schimbarea.Orice se poate intampla unui om.Nu era alcoolic cand l-ai cunoscut tu,dar poate deveni dupa aceea,din n+1 motive.Si atunci,daca partenerul(partenera)ta se schimba si nu mai sunt la fel cum erau atunci cand i-ai cunoscut,ce rost mai are sa ne luam angajamente si sa initiem relatii pe termen lung(sau pe toata viata)?Tot ce putem face e sa ii punem in fata o lista de conditii,si sa ii spunem"stau cu tine atata vreme cat indeplinesti toate aceste conditii,cand nu mai indeplinesti una sau mai multe din ele ,ne luam ramas bun".Iar daca faci asta,cine oare(care e sincer) va mai incepe o relatie?Iti va pune si el in fata lista lui de conditii.Si chiar daca in momentul respectiv,ambii se obliga sa respecte conditiile celuilalt,cine stie ce se va intampla peste un anumit interval de timp?
Asa stand lucrurile, mai are rost sa intemeiezi o familie pe lumea asta?Stiu ca nu asta era subiectul topicului,dar uite ca eu la asta am ajuns.Sorry.
Raza de soare
Veteran
Veteran
Mesaje: 396
Membru din: 15 Ian 2019, 00:25

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de Raza de soare »

ai dreptate, oamenii sunt supusi schimbarii. voi fi mai mult in expectativa de acum incolo, nu am nimic de pierdut, nu sunt disperata :)) si chiar iubesc schimbarea.
Daca un om devine alcoolic pe parcurs, sa zicem ca nu era cand am intrat in relatie....si daca as vedea ca ar vrea sa se schimbe, sa renunte la alcool, stiind cat de mult ma frustreaza si cat ma doare sa fiu doar un simplu spectator in cuplu cand bea si neimplicarea lui in cuplu, si daca da, ar fi o dragoste mare, da, poate l-as sustine sa faca schimbarea. Nu sunt sigura ca nu am patit, e posibil. Daca nu ar vrea schimbare de la sine, nu as mai pierde timpul. Ca si acum.
Nu mai doresc un barbat alcoolic din start. Iar conditiile pe care le pun sunt ok si decente (alcool, violenta, droguri si jocuri de noroc), da, poate pune si el conditii....la inceput. Sa ne stim ambii limitele de la inceput, si comunicaaand, multe dintre probl se rezolva. Eu nu trasez relatii pe toata viata fiindca stiu ca viata e destul de imprevizibila. "Pentru totdeauna" e o notiune abstracta pt mine si nu o prea inteleg :))

Dar tu, daca sa zicem ca nu ai mai da banii pe vinul ala deloc (nu stiu cat te costa pe luna cat bei tu, dar tu stii) insurat fiind, i-ai da pe femei sa inteleg? Ziceai mai sus ca <<daca n-ai bani, de unde femei?>> si ca esti insurat :))
nu inteleg ce vrei sa zici...dar tu stii ce vrei?
El Sugativo
Boboc
Boboc
Mesaje: 96
Membru din: 01 Dec 2018, 21:19

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de El Sugativo »

Suma alocata de mine pt.alcool este in medie de 85-90 lei pe luna.Nu,nu i-as da pe femei.
Chestia cu femeile e cam asa :compar un viciu cu altul,deci pe alcool dau cat am scris mai sus,iar pt.femei nu stiu ce poti face cu banii astia intr-o luna,ca nu-ti ajung ,banuiesc, nici de o intalnire...,dar nu am studiat preturile in acest domeniu,ca nu m-a interesat subiectul.Ce vreau sa spun e ca,e greu de gasit un om fara niciun viciu,daca nu e una,e alta,alcool,tigari,droguri,femei,jocuri de noroc,calculator,chiar si mancatul poate deveni un viciu...
In ce ma priveste,daca nu as da banii aia pe alcool,probabil ca i-as da pe antidepresive(care tot un drog sunt,daca stai sa te gandesti),pe consultatii si tratamente si plimbat pe la doctori de profil.Si cred ca m-ar duce mult mai scump,plus ca ,de dependenta de antidepresive,odata instalata,nu stiu daca mai scapi vreodata.
De ce nu sunt eu fericit cu viata mea si trebuie sa recurg la alcool,si de ce nu o schimb daca nu-s multumit de ea, e o poveste lunga si nu vreau s-o insir aici.Am scris ce am scris ca sa te fac a te gandi ca poate,si prietenul tau e nemultumit de viata lui,si poate il poti ajuta sa schimbe ceea ce il nemultumeste,sau sa vorbesti cu el,sa faci un pic pe psihologul.Teoria mea e ca,niciun alcoolic nu bea de fericit ce e.
Bineanteles,nimeni nu te poate obliga sa-ti legi destinul de un bautor,sau sa stai cu el in speranta ca il vei salva,ca poate,cine stie,intr-o zi va renunta la baut.Intr-un fel,e mai bine cand din start e alcoolic,in sensul ca,ori incearca sa se lase si atunci e O.K.,ori nu,si atunci iar e O.K.,isi vede fiecare de drumul lui.Pe cand daca ramai cu cineva si devine alcoolic la mai mult timp de cand sunteti impreuna,e mai greu de rupt relatia.
PS:la ora asta,sunt absolut "uscat",si nici nu simt nevoia sa beau,depresia mea si nevoia de a bea se instaleaza dupa amiaza,dupa ora 17.00.Ce mi se intampla dupa acea ora de nu mai suport viata(bine,nu o mai prea suport eu in general,dar atunci senzatia se acutizeaza)si simt nevoia sa beau...cred ca e un cumul de cauze,sunt cateva din ele foarte puternice,dar ma opresc aici,nu vreau sa adancesc subiectul.
Raza de soare
Veteran
Veteran
Mesaje: 396
Membru din: 15 Ian 2019, 00:25

Re: Iubitul meu e alcoolic ... :(

Mesaj de Raza de soare »

E adevarat, nimeni nu e perfect. Eu fumez, sunt dependenta de tigari. Unii pot fi de mancare, de calculator, de munca. Eu ma feresc de cele periculoase pt cei din jur. Un alcoolic/drogat poate deveni violent. Un jucator dependent ajunge sa amaneteze tot, sa vanda casa sau sa ceara imprumuturi fara acoperire de la camatari....care pot veni la familie dupa bani.
Eu nu pot face pe psihologul cu prietenul meu fiindca nu sunt psiholog, si daca as fi n as putea fiindca traiesc cu el. I am propus sa mergem impreuna la un psihoterapeut de cuplu. Nu vrea.
Sigur ca nu te intreb ce probleme ai, fiecare expune cat crede ca poate si cat vrea.
Datul banilor pe doctori nu e o idee asade rea daca e ceva constructiv, sa te ajute, chiar si acele antidepresive daca ticle va prescrie.
Sigur, ti ar schimba starea asta de nemultumire si poate te ai simti un pic mai motivat sa schimbi ceva la tine ce nu ti place. Inca esti relativ tanar, mai incolo va fi mult mai greu. Pornirea e un pic mai grea, vrei sau nu vrei. Este alegerea fiecaruia pana la urma, cum ne asternem, asa dormim :)
Tu nu lucrezi. Din start iti faci scenarii, ca daca afla aia, ca si ca si ca. Si ramai blocat in scenariile astea, in loc sa iei taurul de coarne.
Scrie răspuns