021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Raza de soare
Veteran
Veteran
Mesaje: 396
Membru din: 15 Ian 2019, 00:25

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Raza de soare »

Si eu ma bucur pt tine, Dora :) mult succes si sa ramai abstinenta pt tot restul vietii, da l incolo de alcool, numa bine nu face 🤗esti tanara, ai viata frumoasa in fata.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de styx »

Fiecare zi la rândul ei!
Felicitări suflet frumos!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Braila
Contact:

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de asido1973 »

Hei Dora! Nu conteaza cate zile ai si luni si ani. Conteaza azi. felicitari pentru fiecare zi reusita. Vreau sa-ti spun parerea mea legat de abstinenta. Abstinenta fara grup/forum/legatura cu cei ca tine/telefon este aproape imposibila. Am ceva timp de cand sunt abstinent dar in tot acest timp nu am renuntat niciodata la una din acele variante. Nu a fost grup a fost telefon nu a fost telefon a fost forum si tot asa.
Astazi sunt atatea posibilitati , important sa vrei si sa-ti placa abstinenta atat de mult cat iti placea bautul.
Ca sa bem din nou gasim sute de motive, realitatea e alta, inca ne place.
in Martie 2010 aveam 4 luni si ceva de abstinenta , si atunci am aflat ca voi merge la puscarie pentru 1 an jumate. Oare era un motiv sa beau??? Aveam scuze???
Cauta placere in a trai abstinenta, ia fiecare zi la randul ei si nu uita tine legatura cu cineva ca tine in orice mod, in primii ani e vital asta.
Felicitari si succes!
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Ajută-mă să trec peste noapte
Ia-ţi funda din părul tău,
scutură-l şi lasă-l să curgă
căzând blând pe pielea mea
precum umbrele de pe perete.

Vino şi întinde-te lângă mine
până-n lumina dimineţii
Tot ce-ţi cer e timpul tău.
Ajută-mă să trec peste noapte

Nu îmi pasă ce-i drept sau nu
Nu încerc să înţeleg
Lasă-l pe diavol să ia ziua de mâine
Doamne, diseară am nevoie de un prieten.

Ieri e moartă şi s-a dus
Iar mâine-i departe
Este rău singur să fii;
Ajută-mă să trec peste noapte

Singur nu mai vreau să dorm
Ajută-mă să trec peste noapte

https://lyricstranslate.com/ro/help-me- ... oapte.html

Sunt coplesita! Am adorat versurile, toate incurajarile voastre.. sunt manusa pe suferinta mea. Va multumesc din suflet pentru ele! Voi cugeta si voi raspunde negresit..
Seara aceasta m-ati invaluit cu bunatate. Prefer sa simt si atat. Doar, sa ma bucur.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Vizitator123$5 scrie:Eiiiii Doruta, ce bucurie pt mine sa te citesc...Am stiut ca ai sa faci asta deoarece avem f multe in comun si de aceea te inteleg atit de bine...(eu mult mai putin citita decit tine😉😂😂😂😂👍)...Este minunat faptul ca nu vrei sa ajungi ca si noi si ca prietena iti spun sa tii aproape...😉👍Uite o inelepciune de-a mea potrivita:nu arunc si copilul cu apa murdara din copaita si o alta, nu ne taiam nasul ca sa ne razbunam pe fata...😂😂😂🤗😘🤗Lasa-l incolo de numarat zile fara alcol si bucura-te numai deziua de AZI, propune-ti si fa asta ZILNIC, pt ca celelalte “pastile” tu le iei deja:de iubire, de acceptare, bunavointa si daca s-ar oferi un premiu de bun-simt pe acest Forum, tu ai fi cistigatoarea....😍😘🤗
PS As vrea sa-ti dedic o melodie care ti se potriveste,care exprimaatita dragoste de viata, inocenta,curatenie sufleteasca, sunt asa de frumosi protagonistii...ca si tine!Nu stiu cum sa copii link-ul de pe tel mobil🙄😂si poate faci tu asta pt mine...Scriu imediat cum senumeste....Multumesc si ti pup cu mare drag!😘🤗
Si ina ceva, stii ce mi-a spus un preot si m-am gindit imediat la felul meu de a fi?😉😊Ca entuziasmul este lucrarea lui DD sau Dumnezeul din tine...🙏
Daaaa, am reusit eu sa postez..., ce frumoasa este viata...!Si sa-ti spun un secret numai tie:mie imiplace f mult sa dansez si niciunul dintre partenerii mei in viata nu au impartasit pasiunea mea..., deci dansez singura...😉😊😂😂😂😂😘🤗
https://youtu.be/9s4oSjAC7wg
Buna dimineata draga mea Vizitator123$5!
Mm… daca ar fi sa impachetez toate complimentele tale, Doamne ce cadou frumos ar iesi! Daca ar fi sa le scriu toate intr-un singur prospect, Doamne de medicament bun ar iesi! :) Imi multumesc pentru sustinerea ta neobosita si neconditionata! Nu incetezi nicicand sa crezi in oameni, nu ai incetat nicicand sa crezi in mine! E ceva ca ma motiveaza puternic, nu ai idee cat!
Pot sa-ti spun cu mana pe inima ca ai stiut sa citesti din mine cel mai mult si cel mai bine! Nu exista suflet de om care sa ma inteleaga mai bine real sau virtual. E ceva ce m-a frapat mereu. Cum Dumnezeu? Chiar nimeni altcineva nu isi poate da seama ca asta sunt eu, asta simt eu, e sincer ce spun eu? Explicatia este mai simpla decat pare Vizitator123$5, ai scris-o si tu de altfel. Ne asemanam foarte mult, povestile noastre se aseamana foarte mult! Stii, as putea sa apar toate cele scrise de mine cu atatea dovezi, insa ar insemna sa-mi expun intimitatea vietii de familie aici, ori asta nu o pot face. Chiar nu. Important este ca ai inteles. Tu m-ai inteles! Si a fost ca un balsam pentru tot ce simteam eu atunci, in momentele mele de cumpana. Am fost sincera si din pacate nu am fost nici crezuta, nici inteleasa. Dar nu mai conteaza azi. A trecut deja..
Apropo de pastila de abstinenta numita generic “Azi nu beau”. Am senzatia ca doza ei abia-abia imi ajunge pana seara. “Azi” pentru mine este sinonim cu soarele, arata intotdeauna normal si intotdeauna fara alcool. Pe cand “seara”, ei bine seara pare mereu predispusa la tot felul de boli, e anemica parca si are o dorinta acuta de ajutor. Atunci mi-ar prinde cred eu cel mai bine pastila de abstinenta “Azi nu beau”, nu dimineata. Pentru ca la mine acel “azi nu trebuie sa beau” a insemnat doar seara, niciodata ziua. Poate ma ajuti te rog cu acest paradox. Sunt eu imposibila?
Cat priveste numaratul zilelor. Bine-bine. Ai dreptate!!! Ce rost are sa le numar? Asta ma duce cu gandul la “numaratul oilor” si aproape ca imi vine sa zambesc. Zilele trecute am vazut la tv un reportaj despre insomnii. Un specialist sublinia faptul ca numaratul oilor este doar un mit si ca este recomandat sa renuntam la el. Nu ajuta la nimic in fapt tot acest numarat. Nu ar mai fi somn, nu ar mai fi viata. Cat se poate de corect. Da, da. :)
Doresc sa iti multumesc pentru “premiul de bun-simt” ce imi transmite mie atat incredere cat si motivatie! Sunt cum sunt, nu pot schimba cele scrise de mine, indiferent daca a placut sau nu. Sunt convinsa ca toti cei care scriu pe Forum au cele mai bune intentii, nimic altceva!
Iti multumesc de asemenea si pentru dedicatia muzicala. Am ascultat-o cu sonorul dat la maxim. Mai mult decat atat, am setat-o sa fie ton de apel pentru telefonul meu. Atat de mult m-a sensibilizat, atat de mult mi-a placut! Mereu am avut gusturi muzicale comune!
Entuziasmul de care iti vorbea preotul sa stii, e o calitate rara si cred eu, poate sa izvorasca doar dintr-o minte sanatoasa, libera mai ales! Ori viciile exact asta fac: pun gratii sufletelor noastre!
Dansul este o descatusare frumoasa de inhibitii, tensiune, urat si tot ce vrei. Ce poate fi mai nobil decat un dans intr-o lume poate nu intotdeauna prietenoasa? Si eu il ador si ma binedispune instant.
Motive sa traim frumos avem multiple, vad bine. Ramane doar sa ne dorim!
Ti pup cu drag si eu!
🤗😇😘
Ultima oară modificat 17 Mar 2019, 09:40 de către Ambasador, modificat 1 dată în total.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Raza de soare scrie:Si eu ma bucur pt tine, Dora :) mult succes si sa ramai abstinenta pt tot restul vietii, da l incolo de alcool, numa bine nu face 🤗esti tanara, ai viata frumoasa in fata.
Raza de soare, ma bucur ca ai venit si pe strada mea :)! Bineinteles ca viata e frumoasa. Ai spus un adevar sacru! Dar mai e si lunga tare. Numai sa ne dorim asta :). Uite, m-ai facut sa zambesc. Ce vroiam sa spun? A, da.. Se spune ca cel care traieste la timpul prezent este mai fericit. “Carpe diem”, cu alte cuvinte. Si totusi nu ma pot abtine ca uneori, sa nu imi inchipui viitorul meu alaturi de copii. Si ma intreb atunci: oare voi fi o mama ok pentru ei, vor fi mandri de mine, voi imbatrani frumos, voi fi demna de viata asta pana la urma? Intrebari din acestea care iti pot da fiori, sa stii. Ma scutur de ganduri si imi zic ok, poate suna bine viitorul dar trebuie neaparat sa stiu cum sa-mi cladesc prezentul fumos. Nu urat, asa cum o faceam in zilele mele cu alcool. Aceasta e realitatea cruda. Sunt bine acum, dar continui sa construiesc. Altfel, nu se poate!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Vizitator12#45 scrie:Felicitari pentru reusita si mult succes in continuare!

cu mult respect
Catalin, cumva simt ca vietile noastre converg pe drumuri destul de asemanatoare. Ma refer in privinta abstinentei. Stiu si simt ca iti doresti o viata fara alcool. Nu obosim sa ne dorim asta si cred eu, este marele nostru castig. Poate fi chiar salvarea noastra, de ce nu? Iti multumesc pentru cuvintele de incurajare! Si nu uita, esti important pentru forum, pentru mine cu siguranta. Absent sau activ! Cu zile bune, sau mai putin bune! Dar inca aici. E tot ce conteaza!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

styx scrie:Fiecare zi la rândul ei!
Felicitări suflet frumos!
Fiecare zi la rândul ei! Asa voi incerca sa fac! Incet, fara graba, doar cu bucurie. Altfel simt ca nu voi reusi.
Iti multumesc Styx, suflet drag mie!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Airam »

Imagine
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

asido1973 scrie:Hei Dora! Nu conteaza cate zile ai si luni si ani. Conteaza azi. felicitari pentru fiecare zi reusita. Vreau sa-ti spun parerea mea legat de abstinenta. Abstinenta fara grup/forum/legatura cu cei ca tine/telefon este aproape imposibila. Am ceva timp de cand sunt abstinent dar in tot acest timp nu am renuntat niciodata la una din acele variante. Nu a fost grup a fost telefon nu a fost telefon a fost forum si tot asa.
Astazi sunt atatea posibilitati , important sa vrei si sa-ti placa abstinenta atat de mult cat iti placea bautul.
Ca sa bem din nou gasim sute de motive, realitatea e alta, inca ne place.
in Martie 2010 aveam 4 luni si ceva de abstinenta , si atunci am aflat ca voi merge la puscarie pentru 1 an jumate. Oare era un motiv sa beau??? Aveam scuze???
Cauta placere in a trai abstinenta, ia fiecare zi la randul ei si nu uita tine legatura cu cineva ca tine in orice mod, in primii ani e vital asta.
Felicitari si succes!
Hei Asido! Ai dreptate in tot ceea ce scrii. Nu conteaza cate zile, luni sau ani de abstinenta ai. Probabil ca numaratul zilelor tine la mine de o anumita nesiguranta condimentata la nevoie cu aceste asa-zise mici recompense. Nu e rost de mandrie, chiar nu! Ma educ ca acel “azi nu beau” sa fie o a doua rugaciune de dimineata pentru mine. Si iarasi ai dreptate, nu se poate nicicum abstinenta fara un minim ajutor extern: grup/forum/legatura cu cei ca mine/telefon. Mi-am facut calculele cu acuratete si am descoperit ca deficientele sunt inca mari. Va trebui sa cer mai mult ajutor, imi dau eu seama acum. Este foarte logic tot ceea ce mi-ai spus. Tot acest circuit de care imi scriai, la mine este cumva intermitent. Pe parcurs, mai intampin goluri, momente de disperare, momente de singuratate, dar am invatat cel putin ca asteptarea nu e atat de rea. Stiu ca in final, acel ceva/cineva imi va putea fi aproape cu o vorba buna, un sfat, o poveste, un telefon, orice! Asta ma motiveaza mult. Dupa atatea recaderi, am mai invatat ceva. Momentele de disperare vin si trec, bucuriile raman!
Imi place abstinenta, o iubesc. Mi-o doresc! De aceea si eforturile mele asidue sa o si traiesc, constant! Si Doamne, abstinenta vine la pachet cu atatea avantaje! Pacat ca uneori suntem orbi sa le vedem, surzi sa le auzim, urechi sa le ascultam. Pacat!
Am remarcat precum spuneai si tu Asido. Scuze si motive pentru a bea gasim pe toate drumurile, in toate gandurile, sub toate formele! In fapt, ele tin strict de propria noastra slabiciune. Le dam sau nu le dam curs, asta e intrebarea? Alegem benevol sa ne “mutilam” trupul si mintea doar pentru faptul ca nu am fost in stare sa spunem “Hei, exista viata si fara alcool.”? Cam rusinos, daca stai bine sa te gandesti, dar face parte din slabiciunea omeneasca, e drept.
Cu cat iti gasesti o placere mai mare in a trai abstinent, cu atat de poti bucura de o viata normala, asa este. Altfel risti sa fii un abstinent nefericit, nicidecum unul linistit, impacat. Mai lucrez inca la asta, recunosc. Imi place viata fara strop de alcool. De momentele de cumpana imi este frica mie. De acele momente cand poate am nevoie de un prieten si nu il pot avea. Imi pot inchipui acum de ce mi-ai scris toate acele sfaturi Asido. Singura, nu voi putea! Fara prieteni, nu voi putea! Fara ajutor, nu voi putea!
Iti multumesc pentru felicitari si pentru incurajari Asido! Daca ar fi sa creionez o viata fara alcool, la bine si la rau, cu siguranta ai fi cel mai reusit sablon pentru mine! Si da, ar iesi un desen cu adevarat minunat! :)
Ultima oară modificat 17 Mar 2019, 10:00 de către Ambasador, modificat 1 dată în total.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Scrie răspuns