021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Cafeneaua lu' Styx

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de styx »

Bună dimineața senină si o zi plină de bucurie și de pace sufletească, oriunde v-ați afla!
Mărie, te îmbrățisez si eu cu mare drag și mă bucur că esti bine! Cred că ai procedat bine, dacă aduni frustrări si supărări e ca un vulcan mocnit...
Cătălin, mă bucur si eu că te revăd pe forum.
Dora, Dora suflet frumos, mă bucur si eu că am revenit, ”purgatoriul” este câteodată mai mult decât necesar ca să păsim în lumină. Am credința si speranța că vei reusi să-ți învingi proprii ”demoni”.
Vă multumesc mult pentru (re)primire!


Căutând pe net am găsit acest text despre recuperarea din alcool si adictie din cartea ~RECUPERAREA~ ”Cum vorbim despre alcoolism și adicție? Leslie Jamison caută echilibrul între decădere și revenire.”, mi s-a părut interesant si am zis să-l împărtăsesc cu voi:

”Dacă ar fi să identific începutul problemelor mele cu băutura, de la care primă dată a pornit, aș spune că a început când n-am mai știut de mine, sau poate când am vrut să nu mai știu de mine, prima oară când n-am vrut nimic altceva decât să fiu absentă din propria viață. Poate a început prima oară când am vomitat de la băutură, prima oară când am visat că beau, prima oară când am mințit despre băutură, prima oară când am visat că mint despre băutură, când dorința ajunsese atât de mare, încât nu mai rămăsese mare lucru din mine care să nu fie ocupat ori să o satisfacă, ori să o combată...”

„...Când m-am hotărât să scriu o carte despre recuperare, nu am vrut să iasă ceva unic. Recuperarea mea nu avusese în ea nimic unic. Aveam nevoie de persoana întâi plural, pentru că recuperarea presupusese imersiunea în viața altora. Ca să găsesc acea persoană întâi plural, am căutat mult prin arhive și interviuri, ca să pot scrie o carte care să funcționeze ca o întrunire de la AA – care să îmi plaseze povestea alături de poveștile altora. Nu mă pot descurca singur. Asta se spusese deja. Eu voiam s-o spun din nou. Voiam să scriu o carte care să vorbească deschis despre curajul și încântarea și plictiseala de a învăța să trăiești așa – în cor, fără intimitatea anesteziatoare a beției. Voiam să găsesc o formă de exprimare a libertății care să nu aibă nevoie de ghilimele ironice sau de poleială, care să nu insiste pe distincție ca unică marcă a unei povești care merită spuse, care să se întrebe de ce credem că acest lucru e de la sine înțeles, sau de ce crezusem...”

Sublinierile îmi apartin Sper că o să capteze interesul, dar mai bine cititi aici tot textul...
https://www.decatorevista.ro/recuperare ... cCcdf0IQsQ

Lectură plăcută!
Cale senină!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
HOPE
Veteran
Veteran
Mesaje: 1692
Membru din: 21 Mar 2013, 22:14
Zile de abstinență: 24,02,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de HOPE »

Te salut, styx! Sa inteleg ca nu stii ce face marea mea.😕
N-am citit decat prima parte din ce-ai scris, scuze! Insa ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime in ce priveste "purgatoriul".😉
Fa Rai din ce ai!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de styx »

HOPE scrie:Te salut, styx! Sa inteleg ca nu stii ce face marea mea.😕
N-am citit decat prima parte din ce-ai scris, scuze! Insa ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime in ce priveste "purgatoriul".😉
Bună dimineața Domniță!
Marea... uff, si mie mi-e dor de ea, încă nu am ajuns în tară, prin septembrie abia am de gând. Stii, am fost si aici la Marea Nordului si acu vreo 3 săptamani am fost în Barcelona si m-am ”dat” pe Mediterana, dar... nu prea e acelasi lucru cu ”balta” pe malul căreia m-am născut.
În ceea ce priveste purgatoriul... mă bucur că există o iesire de acolo pentru fiecare dintre noi, unii o găsesc mai repede, altii mai greu, unii nu o găsesc deloc, dar eu nu aș aplica celebra zicere a lui Dante ”“Lasciate ogni speranza voi ch′entrate”-abandonati orice speranță voi ce intrati... căci ce ar fi omul fără speranță, Hope?!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de styx »

Bună dimineața senină și o zi binecuvântată cu iubire, cu bucurie și cu senin în suflet, oriunde v-ați afla, ravisanților!

Am primit si citit de curând un text interesant pentru (co) dependenti, dar fiind prea lung, am să-l postez in seriale, poate e de folos si altcuiva...

A DA DRUMUL

Introducere

„Concentrându-ne energia asupra lucrurilor care stau în puterea şi responsabilitatea noastră de a controla, lăsând tot restul, ne facem comportamentul mai pozitiv şi mai eficient. Nu mai pierdem timpul şi energia, încetăm să ne mai simţim frustraţi şi mizerabili. Începem să avem grijă de noi în cel mai adevărat şi mai bun sens al cuvântului.”
- Veronica Ray, Letting go of control

Meditaţiile de aici sunt destinate sarcinii importante şi deseori grele, de a da drumul atitudinilor şi comportamentelor auto-distructive. Cu ajutorul lor putem înainta spre o pace şi seninătate mai mare prin abandonarea frământărilor legate de trecut sau viitor, a obsesiilor cu privire la problemele şi sentimentele altor oameni, a sentimentelor vechi de ruşine, vinovăţie, teamă şi durere, a relaţiilor distructive, nerăbdării, perfecţionismului, fricii, pesimismului şi gândirii magice.
Prin lăsarea în urmă a acestora, ne eliberăm pentru a trăi în prezent, şi pentru a construi un viitor mai bun. Scăpaţi de vechile obiceiuri de gândire care ne ţineau într-un loc, putem avansa pe calea creşterii spirituale. Putem ajunge la un nou mod de viaţă, mai sănătos şi mai fericit.

Acum suntem capabili să ne privim fără menajamente toate atitudinile şi comportamentele auto-distructive vechi, le recunoaştem şi le dăm drumul. Investim timpul şi energia necesară descoperirii şi abandonării tuturor acelor lucruri care ne-au reţinut de la fericire şi bunăstare.

Această abandonare s-ar putea să ne înspăimânte la început, până îi descoperim efectele relaxante în viaţa noastră. Aşa cum scria V. Ray în lucrarea sa "Un plan pentru creştere", "Este ca şi cum ai învăţa să înoţi. Dacă intri în panică dând din mâini şi picioare, te scufunzi ca o piatră. Dar dacă te relaxezi complet şi te laşi în voia apei, ea te va ridica şi vei pluti. Tot aşa ne putem relaxa acum în cursul apei vieţii, având încrederea că Puterea noastră Superioară va avea grijă de noi."

Acceptarea ajutorului

Învăţăm să avem grijă de noi, să fim mai independenţi, să avem încredere în noi înşine şi în Puterea Superioară. Dar asta nu înseamnă că trebuie să facem totul singuri. Putem cere şi accepta ajutor de la alţii.
Uneori simţim nevoia să vorbim iar cineva ne poate ajuta ascultând. Alteori avem nevoie de informaţiile şi experienţa pe care o altă persoană le poate împărtăşi cu noi. Şi câteodată avem nevoie să râdem, să ne jucăm sau pur şi simplu să fim cu alţi oameni. Sunt multe moduri sănătoase prin care oamenii se pot ajuta.
Atunci când renunţăm la credinţa că noi singuri trebuie să facem totul, devenim deschişi la acceptarea ajutorului venit din partea altora. Uneori, Puterea noastră Superioară ne întinde mâna prin ei. Nimeni nu poate trăi sau rezolva problemele în locul nostru, dar putem da drumul temerilor şi neîncrederii, şi accepta ajutorul de care avem nevoie.


Când am nevoie de ajutor, dau drumul temerii de a-l accepta.


Vinovăţie

Din toate judecăţile noastre despre oameni, cea mai aspră este probabil îndreptată spre noi înşine. În mintea noastră, derulăm fiecare greşeală, eşec şi incident regretabil. S-ar putea să uităm de momentele noastre de dragoste, amabilitate, generozitate şi succes.
Întreţinerea sentimentului de vinovăţie legat de fapte din trecut ne face numai rău nouă şi altora. Ne împiedică să vedem prezentul cu o atitudine pozitivă. Alimentează doar stima de sine scăzută şi lipsa de speranţă. Odată ce un eveniment a trecut şi ţine de domeniul trecutului, nu se poate face nimic pentru a-l aduce înapoi. Putem ori să ne agăţăm de amintirea lui, ori să-i dăm drumul. În trecut am acţionat cât mai bine cu putinţă. Acum putem face şi mai bine. Ne putem concentra asupra prezentului. Ne îndreptăm atenţia spre evitarea greşelilor şi corectarea imediată a acelora care apar pe parcurs. Suntem în stare să mergem înainte eliberaţi din lanţurile vechilor sentimente de vinovăţie, care nu ne-au folosit la nimic.

Dau acum drumul tuturor sentimentelor de vinovăţie, şi mă iert pentru toate greşelile din trecut.


Îngrijorarea

Fiind (co)-dependenţi, petrecem mult timp cu îngrijorarea pentru alţii. În aparenţă, acest lucru nu e distructiv, fiindcă e ceva ce se petrece în mintea noastră. Totuşi, are efecte dăunătoare din două motive:
În primul rând, în istoria omenirii nu s-a rezolvat nimic vreodată, prin îngrijorare. Cu atenţia concentrată asupra îngrijorării nu putem fi în totalitate acolo unde tocmai suntem, la un moment dat. Nu ne putem concentra asupra lucrurilor de care am putea şi ar trebui să ne ocupăm. Îngrijorarea ne distrage de la trăirea reală a vieţii.
A da drumul acestui sentiment, este o alegere pe care o putem face. Putem refuza să ne lăsăm mintea pradă neliniştii şi temerilor. Suntem neputincioşi în faţa altora dar nu şi în faţa propriilor gânduri.

Dau drumul îngrijorării pentru oamenii şi lucrurile pe care nu le pot controla.

Va urma...

Cale senină!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de styx »

Bună dimineața senină și o zi binecuvântată cu iubire, cu bucurie și cu senin în suflet, oriunde v-ați afla!

Fiecare dintre noi are puterea să devină abstinent. Dar e de dorit să nu mai căutăm raspunsuri în exterior. Doar noi știm ce ce simtim în legatura cu diverse lucruri din viata noastră. Doar noi înșine putem lua deciziile adecvate. Motivatiile pentru a intra în abstinentă diferă de la persoană la persoană, însă acceptarea faptului că avem o problemă este începutul vindecării, bineînțeles că acceptarea fără actiune în acest sens nu rezolvă nimic. Recuperarea din alcoolism insemna mai mult decat oprirea bautului. Iar intrarea în abstinență în principiu este cel mai usor lucru de făcut, păstrarea abstinentei este altceva... ca să te păstrezi abstinent e de dorit să-ți schimbi modul de viață, modul în care te raportezi la oportunitățile si la necazurile inerente vieții de zi cu zi. Seninătatea abstinentei nu presupune să trăiesti pe niste ”norisori roz si pufosi” ci să treci peste bune si peste rele fără să întinzi mâna spre pahar. Pot fi fericit în abstinentă?! De bună seamă că da, a trăi bucuria vietii în abstinentă înseamnă că vei avea alte priorități.
Fă din inima ta, din sănătatea ta, din stabilitatea ta, prioritatea supremă si celelate se vor așeza în timp.
RECUPERAREA E PE PRIMUL LOC. Abstinența ne este dăruită zilnic, doar de noi depinde cum o păstrăm iar asta înseamnă actiune, fiecare zi la rândul ei!
Opinia mea.
Cale senină!

Urmarea articolului de ieri...
„Concentrându-ne energia asupra lucrurilor care stau în puterea şi responsabilitatea noastră de a controla, lăsând tot restul, ne facem comportamentul mai pozitiv şi mai eficient. Nu mai pierdem timpul şi energia, încetăm să ne mai simţim frustraţi şi mizerabili. Începem să avem grijă de noi în cel mai adevărat şi mai bun sens al cuvântului.”
- Veronica Ray, Letting go of control

Debarasarea de vechile obiceiuri

Pe măsură ce înaintăm în viaţă şi învăţăm noi moduri de a trăi, poate că trebuie să renunţăm la unele tipare vechi de gândire şi comportament. A da drumul la perspectiva familiară asupra lumii, poate fi înfricoşător. Familiaritatea ne dă iluzia siguranţei, chiar când ştim că în realitate este auto-distructiv.
Cu încredere în Puterea noastră Superioară, putem face efortul de a înlocui obiceiurile vechi cu altele noi, mai sănătoase. Este ca şi când ne-am muta într-un loc, unde condusul este pe partea stângă. La început este puţin ciudat, dar cu timpul ne obişnuim. A ne încăpăţâna să conducem în stilul vechi ar însemna numai necazuri şi ar duce la accidente serioase. Putem da drumul vechilor obiceiuri, şi lăsa Puterea Superioară să ne conducă spre o viaţă nouă.

Acum dau drumul vechilor obiceiuri auto-distructive.
Despărţirea

A da drumul unei relaţii poate fi greu dacă am uitat cum să trăim în afara ei. Ne gândeam la noi ca soţul sau soţia, iubitul sau iubita, prietenul, părintele sau copilul cuiva. Despărţirea poate fi şansa noastră de a descoperi cine suntem noi ca atare.
De asemenea, reacţia noastră poate fi influenţată de motivul despărţirii, dacă a fost sau nu alegerea noastră. Este mai uşor să renunţi la o relaţie care simţi că a fost în detrimentul bunăstării tale. Dar când decizia nu e a noastră, durerea pierderii poate persista mai mult.
Când ne întoarcem cu încredere spre Puterea noastră Superioară, ne putem lua rămas bun de la acea relaţie, ştiind că terminarea ei era cea mai bună soluţie. Lăsând în urmă durerea
devenim liberi pentru a primi noile bucurii pe care Dumnezeu le are pregătite pentru noi.

Dau drumul durerii şi mă încred în Voia lui Dumnezeu pentru mine.

Alegerea fericirii

În mod ironic, cu cât încercăm mai mult să îi controlăm pe alţii, cu atât suntem noi mai controlaţi de ei. Sentimentele noastre devin reacţii, în loc să reflecte alegeri autentice. Fericirea pentru noi se transformă astfel în clipe trecătoare de confort, care depind de dispoziţia şi comportamentele altora.
Fericirea este o alegere. Putem alege să lăsăm deoparte încercările de a controla oamenii, relaţiile, situaţiile, şi prin urmare să ne eliberăm de sub influenţa acestora. Putem alege să dăm drumul mâniei şi resentimentelor când alţii nu fac cum vrem noi. Putem alege să ne trăim viaţa, şi să lucrăm la propria creştere spirituală.
Fericirea nu înseamnă obligarea altora să ne facă pe plac. Ea se naşte din alegerea liniştită de a accepta lucrurile asupra cărora nu avem putere, şi de a ne concentra pe cele pe care le putem schimba - în noi înşine.

Aleg fericirea prin a acţiona în numele meu, nu prin a răspunde la comportamentul altora.

Puterea cuvântului

Dacă am asculta de pe o bandă tot ce am spus într-o zi, am fi probabil surprinşi. Am auzi multe cuvinte negative cum ar fi nu pot, nu am să, nu face asta, nu puteam să şi nu ar trebui să. Ne putem auzi de multe ori declarând vehement: "Urăsc…".
Conştientizarea cuvintelor negative ne ajută să ne identificăm gândurile negative. Poate avem impresia că credem în schimbările pozitive şi suntem optimişti în legătură cu viitorul, dar folosim cuvinte ca nu pot, întotdeauna, niciodată şi imposibil. Nu am crede că întreţinem gânduri de mânie sau resentimente, dar vorbele noastre sunt de multe ori pline de cuvinte care ne desconsideră pe noi sau pe alţii.
Cuvintele sunt indicii pentru gândurile şi sentimentele noastre. Ascultându-ne, putem învăţa multe despre noi înşine. Putem da drumul atitudinilor şi comportamentelor negative prin abandonarea cuvintelor negative.

Am să caut să elimin cuvintele negative din gândurile şi vorbele mele.
Va urma...
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de styx »

Salutare dragi forumisti oriunde v-ați afla!
Am citi un articol super frumos despre...
Abstinență si creativitate o anchetă cu 3 scriitori

„I-am întrebat pe trei scriitori români cum văd ei relația dintre abstinență și creativitate.

Mă gândesc de ceva vreme la un material pe tema asta. Doar că e un subiect delicat, mi-a fost greu să-l apuc și să le cer unor oameni să facă publice chestiuni atât de intime. Însă mi-a dat curaj faptul că Radu Vancu, Dan Sociu și Cristian Fulaș au tot povestit în proză, în poezie și în pagini de jurnal despre legătura lor cu alcoolul.

Știm cu toții cât de fetișizată este această imagine a scriitorului cu paharul în mână (whiskey și cerneală, cum zic americanii) și câte mituri există în jurul inspirației izvorâte din adâncurile beției. De aici și frica unor artiști că, abstinenți fiind, vor fi mai puțin creativi. Zice Radu Vancu: „Când am renunțat la alcool, am fost terorizat de două lucruri: că n-o să mai pot scrie fără el - și că lumea n-o să mai fie niciodată reală fără el. M-am înșelat în ambele privințe.”

În condițiile în care cei trei sunt abstinenți de ani de zile, timp în care au scris, au tradus și au publicat intens, am vrut să aflu ce se întâmplă pentru un scriitor după ce alcoolul dispare din peisaj. Leslie Jamison, autoarea cărții Recuperarea. Ce urmează după dependență, apărută la Editura Publica, sondează atent relația dintre scris și dependență, urmărind niște cazuri literare celebre (Raymond Carver, John Berryman, Denis Johnson ș.a.) Ea se uită la felul în care scriau unii dintre ei înainte și după ce au renunțat la alcool, dar miza nu e aceea de avantaja o perspectivă asupra alteia, ci de a vedea recuperarea ca fiind imprevizibilă și totodată creativă.

Textele de mai jos susțin din plin această perspectivă - în care abstinența apare ca un teritoriu necunoscut, surprinzător și încărcat de vibrații & revelații -, dar în același timp reflectă experiențe și viziuni foarte diferite unele de altele. Țintind spre noi straturi ale realului, ele vorbesc cu intensitate despre haos, teamă, real, bucurie, limite & forme de rezistență...”
... sublinierile îmi aparțin

articolul complet cu relatările celor 3 scriitori aici... https://www.scena9.ro/article/abstinent ... eativitate
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de styx »

Buna dimineata senina, suflete!

Un articol interesant preluat de lao buna prietena din comunitatea AA...

Nifaliophobia = Teama de a fi treaz!

By Rebecca Kovacs



Poate exista într-adevăr un astfel de lucru ca teama de sobrietate? Absolut! Și există un cuvânt pentru el: Nifaliophobia. Frica de a deveni treaz este mai frecventă decât ne putem gândi. Desigur, la suprafață, întrebarea dacă există un astfel de lucru ca teama de a fi treaz ar putea părea o întrebare retorică. Non-dependenții pot proclama: "Desigur, dependenții ar trebui să-și dorească să devină sobri - de ce nu-i așa?" Dar problema se desfășoară mai adânc decât simpla abilitate de a renunța și de a rămâne treaz.

Primul lucru este că sobrietatea poate fi un lucru foarte greu de înfruntat pentru o mulțime de dependenți. Este o sarcină care trebuie pusă în scenă. Există șansa ca ei să nu treacă prin ea, să nu reușească și apoi să existe presiunea de a reuși. Există o teamă de necunoscut. Există o teamă de o viață fără capacitatea de a bea vreodată sau de a lua din nou medicamente. Starea trecătoare înseamnă a rămâne curată, iar asta sigur poate fi un gând înfricoșător pentru mulți dependenți și alcoolici.

Sobrietatea poate aduce și mai multă responsabilitate. Adulții vor trebui să facă față relațiilor cu oamenii din nou, cu familiile, prietenii și colegii lor. S-ar putea să fi rănit unii dintre acești oameni, sau ar putea fi jenat de modul în care au acționat odată. Ei vor trebui să simtă din nou emoțiile, fără să-i imbune cu băutură sau cu droguri și să-și manevreze drumul prin dinamica dificilă a familiei și a relațiilor. Dependența poate fi o modalitate de a evita lucrurile cu care nu vrem să ne ocupăm. Sobrietate înseamnă să ne confruntăm cu adevăruri inconfortabile despre noi înșine și despre alții și trebuie să ne ridicăm și să fim cine suntem. S-ar putea să ne confruntăm cu tot felul de adversități și provocări personale în timp ce vom fi curățiți.

O analiză a realității

Când nu suntem treji, putem folosi asta ca o scuză pentru a evita aceste probleme. Mecanismele de abordare sunt grele - acestea lucrează temporar și ne permit să evităm și să lăsăm lucrurile deoparte pentru moment. Folosim alcool pentru a ne acoperi durerea și problemele noastre. Folosim droguri pentru a ne amortiza pe noi înșine și pentru emoții si pentru a ne împiedica să ne gândim încă o zi. Dar când nu mai avem aceste dispozitive la dispoziția noastră, rămânem doar cu mințile noastre, cu voința noastră și cu puterea noastră interioară pentru a ne duce în vremurile grele. Suntem forțați să gândim și să analizăm problemele noastre, să găsim soluții și, în acest fel, să greșim sau să facem greșeli. Dar așa creștem și învățăm și cum învățăm să facem față mai bine atunci când se prezintă următoarea provocare. În timp, capacitatea noastră de a face față și de a găsi soluții care să funcționeze pentru noi devine mai ușoară și mai ușoară.

Speranțele și visele noastre s-ar fi putut umple de-a lungul drumului în timpul coborârii noastre în droguri sau alcool. Poate fi înfricoșător să ne confruntăm pe noi înșine, visele noastre și apoi să le îndepărtăm sau să le amânam. Este o modalitate de a evita punerea în fapt sau e poate teama de eșec. Când suntem treji, putem găsi că acele dorințe și vise vin din nou la suprafață, determinându-ne să le acordăm atenție din nou.

Confruntarea cu "plictiseala"

Un alt motiv obișnuit pentru care oamenii se tem să se trezească este că ei cred că viața ar putea deveni "plictisitoare" odată ce au renunțat la toate viciile lor. De multe ori, evenimentele sociale și excursiile se concentrează în jurul consumului de alcool. Alcoolicul în recuperare paoate crede că nu se va potrivi sau nu va putea participa la evenimente fără alcool, sau oamenii vor crede că nu mai sunt distractivi, când, de fapt, contrariul este cel adevărat. Viața devine mai bogată atunci când ești treaz. Ascensorul de ceață, comportamentul sărac se oprește și, în general, oamenii devin mai fericiți și mai ușor de înconjurat. Mintea se limpezește, există mai multă pace, mai multă claritate și o capacitate mai bună de a funcționa. Toate acestea sunt doar câteva din multele motive pentru care trezirea este mult mai importantă decât dependența de droguri sau alcool.


Tradus și adaptat
Ramona....
Zi senina in suflet, suflete!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de styx »

Bună dimineața senină în suflet, suflete!
Celor ce sărbătoresc Paștele vă doresc din suflet, Sărbători cu bine!
Si vă doresc tuturor si mie însumi, o viață plină de bucurie si de liniste sufletească!

Un citat frumos despre fiecare Azi:
„Cheia succesului este asta: înfruntă-ţi problemele de azi cu puterea pe care o ai azi. Nu începe azi să-ţi înfrunţi problemele de mâine. Astăzi încă n-ai puterea zilei de mâine. Pur şi simplu, azi ai suficientă putere doar pentru problemele de azi. ”
-Max Lucado

Senină să ne fie ziua si plină de iubire!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Raza de soare
Veteran
Veteran
Mesaje: 396
Membru din: 15 Ian 2019, 00:25

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de Raza de soare »

Sarbatori cu pace si liniste sufleteasca si tie! :) si tututor
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Cafeneaua lu' Styx

Mesaj de Ambasador »

Sarbatori minunate si tie dragul meu Styx! Exista un "azi" pentru fiecare dintre noi. Ramane doar sa-l pretuim cum se cuvine.
Hristos a inviat!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Scrie răspuns