021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Neliniștile unui abstinent.

Aici puteti povesti experientele personale.
gavroche1968
Boboc
Boboc
Mesaje: 27
Membru din: 07 Iul 2019, 07:37

Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de gavroche1968 »

Vă salut ! Azi m-am inregistrat pe forum cu gandul de a ma putea exprima vouă intr-un limbaj comun , si sa spun lucruri pe care le gandesc si simt dupa 5 ani de abstinenta. Ieri am fost la Ziua portilor deschise de la Asociatia Crucea Albastra Sura Mica , acolo unde , in urma cu aprox.5 ani m-am prezenta cu dorinta si nevoia de a ma vindeca , lucru care , pana in prezent , mi-a reusit. RECOMAND ! La adunarea la care au participat atat actualii cat si fostii pacientii insotiti de familie si prieteni , la sedinta deschisa de terapie , am vrut sa ridic o problema dar mi-a fost teamă să nu fiu linșat :) De fapt ,două probleme. Prima ar fi aceea ca mi-e necaz pe cei care pot bea controlat si-si pot petrece weekend-urile si concediile in sprituri si gratare cu prietenii iar de lunea se duc la munca linistiti fara sa-i preocupe gandul ca " ...eu cum beau azi ? ce motiv sa găsesc ? etc." As fi vrut sa intreb ce parere au despre probabilitatea ca un dependent de alcool sa poata deveni un consumator controlat ? Întrucât n-am avut tupeu , vă întreb acum pe voi. A doua mea problemă este că , pe vremea in care eram consumator aveam si o gramada de cunostinte cu care petreceam , plecam la munte cu familiile , la mare ,in concedii etc. , iar acum nu mai vrea nimeni sa mearga cu mine pe undeva pe motiv că "ăsta nu bea !" și e cam nasol. Așa că plec doar cu nevasta în concediu ,o mai chinui pe fiică-mea și pe prietenul ei și cam atât. Vă mulțumesc pentru atenție și dacă este cineva care , din experiență , poate exprima o opinie ,îi mulțumesc anticipat ! Vă pup.
gavroche1968
Boboc
Boboc
Mesaje: 27
Membru din: 07 Iul 2019, 07:37

Re: Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de gavroche1968 »

Multumesc Vizitator123$5 , ai mare dreptate. Deja ma simt mai bine facandu-ma inteles de voi. Te invit sa fi prietena noastră😘 Ma gândesc să formez un grup pentru petrecerea timpului liber. Dacă se înscrie cineva , sunt bucuros.Detin o cabana pe Valea Oltului si o pun la dispozitie numai pentru noi.
Ultima oară modificat 07 Iul 2019, 14:11 de către gavroche1968, modificat de 2 ori în total.
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de styx »

Salutare Gavroche si bine ai venit!
Vizitator123$5 ti-a răspuns deja la nelămuririle tale, eu aș mai adăuga doar că recăderea nu se întâmplă atunci când pui efectiv mâna pe pahar si cu mult timp înainte când începi să crezi că poate esti vindecat sau poate că un pahar nu-ți face rău, sau asa cum ai zis, poti bea controlat... nu se va întâmpla asta, din experienta mea si din împărtăsirile oneste ale membrilor comunității care au avut recăderi după perioade chiar mai lungi de 5 ani de abstinentă, stiu că este mai rău... poti încerca dar... mai bine NU! Eu unul nu vreau să încerc pentru că stiu bine ce sunt, un alcoolic abstinent pentru care 1 pahar e prea mult iar 1000 nu sunt de ajuns( suna ca un sablon, dar nu este!)
Să ne citim sănătosi!
CAle senină să avem!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Danutza
Veteran
Veteran
Mesaje: 378
Membru din: 19 Aug 2018, 11:26

Re: Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de Danutza »

Buna, bine ai venit pe aici. Da.. Problema la alcoolism este ca si dupa o pauza de 25 de ani, un pahar baut il aduce in urma cu exact 25 de ani... Nu de la inceput, nu cu altele, ci exact acelasi punct de alcoolemie... Mi s-a intiparit in minte un grafic de genul asta scris cu creta pe o tabla prost strearsa... Ma lasase cu intrebari imaginea aceea... Ei acum traind-o efectiv :) nu mai am nici o urma de indoiala
Danutza
Veteran
Veteran
Mesaje: 378
Membru din: 19 Aug 2018, 11:26

Re: Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de Danutza »

Ei mai stii unde ma duc drumurile in viatza? Acum ca am renuntat la alcool, am alte forte. Ma simt flatata joy :* , repet, sunt suparata ca oamenii nu se obosesc sa ma cunoasca... :(
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de Airam »

Gavroche, este bine sa intrebi ceea ce te framanta, acolo la acea intalnire eu zic ca trebuia sa pui intrebari...cum sa te linseze? dar ce erau mafioti acolo? sau erau tot oameni ca noi?.. Sa stii ca eu nu vreau sa incerc bautul controlat, imi este teama ca n-o sa pot doar sa gust. De prieteni ce sa zic...tu poti sa stai in compania celor care consuma alcool? Sau nu te mai accepta ei in gasca?
Bine ai scris...probabilitatea unui alcoolic de a bea controlat...cred ca este mica aceasta probabilitate.. Mie imi place sa merg si singura in concediu..cred ca tu esti tanar si ai nevoie de prieteni si in concediu. Nici nu m-am gandit la treaba asta cu prietenii..eu am ramas cu aceeasi prieteni si dupa ce m-am lasat de baut. Eu am grija de ei!! Am eu o vorba cu partenerul meu de viata..apropo de abstinenta mea...trebuie sa fie unul din noi citav la cap (normal), ca altfel ar fi greu uneori. Partenerul meu de viata..nu este alcoolic, bea doar ocazional..
O zi frumoasa iti doresc, Maria!
gavroche1968
Boboc
Boboc
Mesaje: 27
Membru din: 07 Iul 2019, 07:37

Re: Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de gavroche1968 »

Multumesc , Maria! Eu zic ca n-as fi chiar batran la cei 51 de ani ai mei. Cel putin nu ma simt. Deja , dupa raspunsurile primite pe forum de la voi , mi-au cam trecut fițele cu băutul controlat. E mult prea riscant. Mulțumesc tuturor pentru sfaturi. Vă doresc numai bine !
El Sugativo
Boboc
Boboc
Mesaje: 96
Membru din: 01 Dec 2018, 21:19

Re: Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de El Sugativo »

De peste 15 ani beau controlat.In fiecare zi,aproximativ aceeasi cantitate,intre aceleasi ore,cu foarte mici variatii.
Sunt nascut in acelasi an ca tine,o sa implinesc in curand 51(nu i-as mai apuca!).
Nu pot decat sa te sfatuiesc sa nu revii acolo unde ai fost.As da orice sa am 5 ani de abstinenta,sa fie totul OK in viata mea,si sa imi spuna si mie cineva sa nu ma apuc iar de baut...
Bautul meu,dupa cum poti citi pe topicul deschis de mine,e foarte controlat.Atat de controlat,incat pot spune ca sunt o masina de baut.Chiar si acum cand scriu,mi-am luat doza pe seara asta,mai am ,poate,un pahar ,si pe urma gata.
Daca pana si un alcoolic activ iti spune sa nu bei din nou...
Danutza
Veteran
Veteran
Mesaje: 378
Membru din: 19 Aug 2018, 11:26

Re: Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de Danutza »

As mai adauga o idee, traiul acela il cunosti, stii ce inseamna sa bei si putin si mult, nu mai e nici o curiozitate, si dupa ce depui anumite eforturi, zau ca nu iti mai vine sa risti nici macar putin pt o gura de alcool, doar ss testezi o teorie foarte putin probabil functioanala, ca apoi sa depui iar acel efort, poate chiar mai greu si cu mai multe de pierdut. Acum hai sa fim si toti realisti, nu avem doar amintiri proaste de pe vremea respectiva, pt ca in fond, o perioada ne aducea placere, si era fascinant cum la o masa un pic de vin dezlega limbile si tot asa, garante, ca niciunul din noi nu am inceput ceva gen: ah, sunt suparat, azi beau, brusc am devenit alcoolic. Logic ca la inceput am trait beneficiile alcoolului, ulterior proband si restul pericolelor si greu ne-am dat seama ca ne-a acaparat, asteptand totodata ca alcoolul sa ne adu a miracolul si fascinatia pe care o traiam cand incepusem sa .. Ametim asa un pic dintr-un pahar si gata. Mintea noastra nu e chiar ca un calculatoe si sa sa scoatem clun anumit cip ce nu ne convine, nu le amintim si la unele lucruri sincer chiar ma gandesc cu drag si ma bucu ca le-am trait. Si.. Mai e si chestia, cine a uitat istoria e condamnat sa o retraiasca, iar apoi, hai zau.. Cine vrea cu adevarat sa se intoraca in trecut? Cel mult ca sa schimbe ceva.. Nu sa o ia de la capat.. Si atunci.. Merita sa ajungi la un minus cand esti pe plus?
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Neliniștile unui abstinent.

Mesaj de Airam »

La 51 de ani sunteti tineri baieti!
Scrie răspuns