021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Ma gandesc doar la alcool

Aici puteti povesti experientele personale.
Vale tina1988
Boboc
Boboc
Mesaje: 2
Membru din: 18 Feb 2020, 20:57

Ma gandesc doar la alcool

Mesaj de Vale tina1988 »

Buna seara tuturor!!Sper sa ma ajute acest site...sa nu intalnesc si aici oameni care doar critica ca si in viata reala..Ma numesc Valentina am 31 de ani si ma lupt((chiar pot spune ca e o lupta))cu alcoolu de 2 ani:(((....am incercat si am incercat de deja am ajuns la concluzia ca.s o persoana slaba....par tare in viata reala iar cand raman eu cu mime demoni ma acapareaza....am stat 21 de zile fara sa beau...prima sapt ma omorat...nu inteleg daca imi doresc vreu sa scap dece tremur dece transpir si ma gandesc doar la alcool???asta ma omoara ca ma gandesc doar la alcool...spre ex 3 zile n.am baut stare de nervi irascibila transpiratie si gandul doar la alcool...adevarul e ca acu am baut deja un pahar de bere...daca nu as fii baut n.as fii cerut ajutorul...vreau sa scap cat inca mai pot...daca ma puteti ajuta cu un sfat care a mai trecut prin ce trec eu..va multumesc seara buna!!
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Ma gandesc doar la alcool

Mesaj de styx »

Bună Tina si bine ai venit!
Stai linistită aici nu te va critica nimeni, suntem la fel ca tine unii suntem abstinenti dar tot alcoolici, alti mai caută încă un mod de a realiza acest lucru, deci te poti simti in sigurantă în ceea ce priveste partea critică. Nu esti o persoană slabă esti o persoană bolnavă ca si mine, si boala asat se numeste alcoolism. Diferenta intre mine si tine este de doar un pahar pe care dacă l-aș bea as fi din nou alcoolic activ si sincer nu-mi doresc asta cel putin nu azi. Sfaturi? Hmm, nu prea am ce sfaturi să-ți dau doar o sugestie, abstinenta incepe cu o oră de nebăut, o zi si apoi fiecare zi la rândul ei, e greu, al naibii de greu, dar crede-mă se merită din plin! În ceea ce priveste stările de rău de care spui... e foarte normal să reactionezi așa, sevrajul de alcool e puternic si poate fi chiar letal în anumite cazuri, si iar e normal să te gândesti numai la alcool pentru că organismul își cere ”drepturile” si când îl privezi de substanta respectiv alcool reactionează ca atare iar mintea ta stie ce o linisteste cel mai usor, din păcate, si ăla e alcoolul, dar după o perioada mai mare sau mai mică de abstinentă/abtinere, depinde de organismul fiecăruia în parte, organismul se detoxifică si lucrurile se linistesc. Ce pot să-ți mai spun este ca dacă te hotărăsti să te lasi de baut, atunci cand ai pofte poti bea sucuri carbogazoase, consumă ciocolată cu continut mare de cacao si iesi la plimbări cât de mult poti. Si poti apela la un psihoteraput sau grupuri de autosport gen AA, sau Aliat.
Indiferent ce alegi să devii abstinentă sau nu, îți doresc multă liniste si pace sufletească!

Cale senină!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Vale tina1988
Boboc
Boboc
Mesaje: 2
Membru din: 18 Feb 2020, 20:57

Re: Ma gandesc doar la alcool

Mesaj de Vale tina1988 »

Nu crede.am ca o sa.mi rasp cineva...multumesc DA VREAU stiu ca nu exista nu pot pt oameni normal dar pt mine exista....in fiecare dimineata ma jur ca nu mai beau apoi seara:(((...m.am saturat....jur sa ma lupt cu mine....am inceput sa beau dupa o depresie de 7 ani pt ca nu pot face copii....Toti toti prietni asa zisi prieteni imi rasp doar sa rada de mine pt ca stiu ca am baut...in psihiatri si psihologi nu mai cred mau mancat de bani 7ani din cauza lor am ajuns sa beau pt ca orce tratament faceam mai rau imi era pana intro zi...cand am inteles ca alcoolu ma ajuta...cica dorm si interactionez cu lumea....am un loc de munca solicitant rasp 12 ore de viata unei persoane....numi doresc nimic altcva decat sa nu ma mai gandesc la alcool...multumesc din suflet pt incurajare si vorbele frumoase...imi pare rau ca noi alcoolici suntem numiti oameni slabi...din contra cred ca am fost candva prea puternici si azi am cazut:(( ...si apropo aseara am baut mam jurat din nou ca nu beau...ce crezi???uneori am stari de panica cu ganduri de suicid....am noroc cred ca oarecum Dzeu nu sia luat fata de la mine si ma invatat sa sun si la 3 dimineata pe orcine...dar mie frica de mine ...daca maine sau azi beau si nu mai cer????e cva ce nici eu n.as fii inteles acu 10 ani cand eram ok...grupuri de AA am cautat nu sunt....tot ce gasesti pt ca din aia se face bani e depresie anxietate s.m.d...iti multumesc din nou
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 9 ani

Re: Ma gandesc doar la alcool

Mesaj de styx »

Cu drag!
Ai grijă de tine, numai tu poti face asta. Grupuri AA sunt cam în toată țara si nu costă absolut nimic. E bine că ai cu cine vorbi în caz de nevoie, cel mai bine ar fi dacă ai suna înainte să bei...
Seară linistită!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Andreea S
Senior
Senior
Mesaje: 171
Membru din: 04 Dec 2019, 21:21
Contact:

Re: Ma gandesc doar la alcool

Mesaj de Andreea S »

Buna Vale Tina1988,
Iti sunt alaturi. Te inteleg intr-o oarecare masura pt ca si mi-am dorit foarte mult copii si abia dupa mai bine de doi ani am reusit sa avem. Stiu prea bine ce solicitanta a fost acea perioada si cat de greu imi era sa fiu bine eu cu mine atunci.

Te imbratisez si iti doresc succes iar daca vrei sa vorbim, sunt pe aici!
Scrie răspuns