021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Alcool

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Merită copilul ăsta mult mai multe...iar eu sunt mamă, trebuie să îi fiu un exemplu de urmat nu așa... Numai violența și toate relele să le vadă. Să mă ierte Dumnezeu că fac pasul ăsta la noi la catolici e păcat divorțul dar nici așa nu mai pot, la beție și nervi mă poate omorî, Doamne ferește. Îmi vine uneori să dau înapoi dar nu... trebuie să merg înainte nu înapoi....Doamne ajuta-ma... E dureros dar trebuie să pot...
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Alcool

Mesaj de tudor »

Ana M scrie:Da așa cred că e mai bine. Pe deoparte mă doare inima că a ajuns așa că eacum la părinții lui și n-am putut să fac mai mult pentru el... Trebuie să mă desprind de toate și uneori parcă nu pot... Știți? Îmi vine să zbier să plâng...dar trebuie să merg înainte... n-am încotro... Poate după ce realizează că și-a pierdut familia va putea să se facă bine... E dureros mă doare divorțul ăsta a fost prima dragoste a mea dar trebuie pentru copil, care are nevoie de liniște de toate cele bune...
Stiu ca un citat din carte ( oricare)
este rece dar poate fi de folos dacă îl pui în aplicare.
Cuvântul "NU" îți poate schimba viata
Imagine
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Mulțumesc mult Tudor. Așa este am dreptul să spun NU în tot ceea ce îmi face rău și mai ales că m-am distrus pentru un om ca el Dar îmi voi reveni, mă refac la loc, sunt Leu o zodie care se ridică și din cenușă să știi. Prima luptă am câștigat-o copilul e sub tutela mea 6 luni de zile, avem protecție civilă și mergem înainte....urmează alte bătălii din care trebuie să ies învingătoare. Să știi că o leoaică iubește mult se sacrifica pentru familia lui și rabdă multe dar și când pune stop e stop dar întotdeauna își va proteja puiul. O zi minunată să ai.
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Neața Tudor. Așa este am dreptul să spun Nu. Și am dreptul la mai mult, la mai bine și merit să fiu iubită... Dacă nu de altcineva acuma, măcar de mine, să mă iubesc eu pe mine... pentru că sunt femeie, sunt mamă. Și cel mai important e că am avut în sfârșit curajul să spun Nu la tot ce am acceptat și ce îmi face rău. Știi psihic încep să îmi revin, mai am momente de căderi care îmi vine să răbufnesc, plâng de nervi dar vor trece toate. Am învățat că cât de mult bine îi poți face unui om pe care îl iubești el tot te va răni și își va bate joc fix când nu mai are nevoie de tine. Știi ce doare? Că eu viața asta urâtă care am avut-o cu el am trait-o când eram adolescentă, și mi-a promis că el nu va fi că tatăl meu niciodată... că mă va iubi și respecta, că nu voi avea cu el o viață așa urâtă. Dar cum mi-a zis și avocata el s-a folosit de mine, s-a folosit de problemele mele din copilărie și mi-a făcut și mai mult rău. Pentru că un om care iubește cu adevărat și știe totul despre persoana iubită nu îi aduce în viața ei aceleași traume din copilărie... Capul sus totul înspre bine....merg înainte cu capul sus și sunt mândră că am avut puterea să pun stop.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Alcool

Mesaj de tudor »

Bună dimineața, Ana!
Concentreaza-te pe AZI.
Nu lasa trecutul să îți întunece prezentul.
Iata un text care alături de Rugăciunea de seninătate m-a ajutat încă de la începutul abstinenței dar care poate ajuta pe oricine.

Doamne, dă-mi SENINĂTATEA
Să accept ceea ce nu pot schimba,
CURAJ să schimb ceea ce pot
Şi ÎNŢELEPCIUNEA să le deosebesc.
DOAR PENTRU AZI

1. Azi voi încerca să trăiesc doar în intervalul zilei prezente şi să nu mă frământ cu toate problemele vieţii mele deodată. Pot face în douăsprezece ore, ceva care, dacă aş simţi că trebuie făcut o viaţă întreagă m-ar îngrozi.
2. Azi voi fi fericit. Aceasta înseamnă să consider ca fiind adevărat ceea ce spunea Abraham Lincoln şi anume că “majoritatea oamenilor sunt atât de fericiţi cât se hotărăsc ei să fie”.
3. Azi mă voi adapta la ceea ce este şi nu voi încerca să adaptez totul la propriile mele dorinţe. Îmi voi lua “norocul” aşa cum vine el şi mă voi potrivi pe mine însumi lui.
4. Azi voi încerca să îmi dezvolt mintea. Voi studia, voi învăţa ceva util, nu îmi voi lăsa mintea să lenevească, voi citi ceva care cere efort, gândire şi concentrare.
5. Azi îmi voi exersa sufletul în trei moduri. Voi face cuiva un bine şi nu voi lăsa să se afle cine i l-a făcut – dar nu contează dacă cineva ştie totuşi. Voi face cel puţin două lucruri de care nu am chef – doar ca exerciţiu. Nu voi arăta nimănui că sufăr, chiar dacă cineva mă va răni – azi nu voi arăta aceasta.
6. Azi voi fi agreabil. Voi arăta cât pot de bine, mă voi îmbrăca aşa cum se cuvine, voi vorbi pe un ton potolit, mă voi purta curtenitor, nu voi critica nici un strop şi nu voi încerca să îndrept pe nimeni altul decât pe mine.
7. Azi voi avea un program. Poate că nu o să îl urmez punct cu punct, dar mi-l voi face. Mă voi salva în faţa a două molime: pripeala şi nehotărârea.
8. Azi voi căuta să fiu singur o jumătate de oră, să mă relaxez. În acest interval, cândva în cursul zilei, voi încerca să arunc o privire realistă asupra vieţii mele.
9. Azi nu îmi va fi frică. Mai ales, nu mă voi teme să savurez ceea ce este frumos şi să cred că ceea ce dau eu celorlalţi, voi primi la rândul meu.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Alcool

Mesaj de colica zis alcoolica »

Bună Ana , salut Tudor ,
Acum am citit postarea și am văzut că am scris cam același idee despre ziua de astăzi Tudore , gând în gând cu bucurie 👋.
Ana , eu nu ți-am scris încă pentru că nu prea mă pricep la co-dependenti , dar pot să îți spun că eu am inceput sa mă gândesc să fac ceva pentru alcoolismul meu doar când am rămas singur , atunci nu mai aveam pe cine da vina , iar ca si copil de alcoolic , tatăl meu fiind unul , nu am înțeles cum mama ne-a putut ține Intr-un mediu atât de agresiv și bolnav , așa cred că este decizia cea mai buna pe care ai ales-o .
O seara frumoasa, prieteni !
Colea , alcoolic .
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Bună seara Tudor... Toată ziua am citit ce mi-ai trimis,când aveam timp la servici ca să uit. De pe la ora 16 mă simțeam agitată că ceva se va întâmpla...și când să vin la autobuz spre casă el era în autobuz, nu l-am observat și era să mă pun lângă el...și când am întrebat dacă e liber și m-am uitat mai bine era cu capul in telefon...și am plecat mai in spate...iar când am coborât în sat m-a așteptat eu am traversat și am luat-o la fugă pe partea cealaltă. Țipă după mine hei hei stai... m-am dus la brutărie să iau o pâine, mă aștepta afară. Am rămas înăuntru până a plecat la pizzerie, probabil să bea ceva...e mai slab și schimbat decât înainte. Știe doar că n-are voie să se apropie de mine, probabil m-a urmărit să vadă dacă am pe altcineva că mi-am schimbat programul să nu ne întâlnim... A primit și notificare de la avocată ca să îmi transfere în 15 zile jumătate din economiile noastre in contul meu. Nu știu dacă a făcut-o azi sau doar mă urmărește...părea treaz, dar schimbat...poate o să înțeleagă odată că e mai bine așa. Să se facă bine să înțeleagă de ce l-am lăsat... Știi? Simțeam că mă întâlnesc cu el... Cred că m-o urmărit la magazin și programul meu...eu evit orice vorbă cu el. E mai bine așa că nu se va schimba, nu acuma curând ... E nevoie de timp și să priceapă el de ce ce și cum... așa că mă rog încă ca și azi... Doamne putere să am și curaj înainte că înapoi nu mai dau... Mulțumesc din suflet Tudor că îți faci timp pentru a mă încuraja.
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Bună seara colică. Știi o fost cea mai grea decizie care am luat-o cu protecția civilă și divorțul care urmează. Poate așa va realiza ce pierde, tot timpul zicea că e stresat de mine și copil de asta bea...acu de ce mai bea de ce s-a dus la pizzerie? Că eu am incercat să îl evit că așa trebuie, desi că a încercat să vorbim, părea treaz...e greu copilul mă întreabă de el, i-am explicat că așa trebuie să stea tati singur o perioadă că așa fac oamenii mari...cum să mai stea cu noi cu alcoolul zilnic și chef de ceartă? Mai ales noaptea, și fata era cea mai afectată de toate. Ce tată ce om ce exemplu să vadă fetița? Eu am avut un tată alcoolic și am trăit o viață urâtă de mică, iar el mi-a promis că nu va ajunge ca tatăl meu sau ca tatăl lui având și el o copilărie grea...unde am greșit? Nu știu dar nu merită copii viața așa urâtă... Greșeala mea să fie că am ales așa dar trebuie să se trezească la realitate omul ăsta. Dacă nu se va autodistruge dar nu lângă mine. Eu nu îi mai permit asta. Poate așa dragă colică va înțelege că nu e bine ce face... uneori stau cu gândul că dacă va face o prostie...dar sper că nu. Îmi doresc să realizeze că greșește și să își găsească puterea de a pune stop alcoolului. Realizez că era mai grăsuț un pic când era cu mine, probabil bea mult și nu mănâncă dar ce pot face? Trebuie voință și putere în a reuși cu adevărat.
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Bună seara Vizitator123$5. Ideea e că eu trebuie să respect ordinul de protecție, ceea ce ar trebui să facă el. Evit orice discuție, întâlnire cu el că așa e cel mai bine. Dacă avea de discutat cu mine trebuia să fie frumos să o terminăm nu să fure toate economiile din casă să lase copilul fără un leu de pâine. Mă scuzi dar nu e tată în halul ăsta... Suntem oameni, părinți ai acestui copil dar după că mă lovești și jignești de atâtea ori în fața copilului, fetița văzând tot și nu a lăsat-o să iese afară ca să ceară ajutor, adică să conștientizeze fata că asta e ce merita mama ei nu? Lasă că o să fie bine, eu citesc zilnic ce mi-a trimis Tudor mă rog la Dumnezeu să am putere și credința să merg înainte nu înapoi, că acolo am fost deja. Iar fiica mea are nevoie de o mamă sănătoasă, frumoasă, stabilă psihic și puternică. Trebuie să fiu un exemplu pentru ea, și așa a văzut prea multe până acum la cei 7 anișori ai ei. Adică chiar nu mai am ce discuta cu el...eu respect ordinul de protecție că tocmai de asta l-am cerut, când a plecat a zis că dacă îi iau fata mă omoară așa că nu știi ce-i poartă mintea omului...da acu pare el așa blând și tot frumos, am fost blândă și eu, am încercat în toate felurile să știi. Și am rezistat 8 ani cu el... pentru ce? Mai stăteam un pic așa și ajungeam sub 2 metri în pământ... Nu Vizitator123$5 asta nu e viața. Avem un copil dar atâta ne mai leagă...și vedem după 6 luni cu copilul ce va fi, ce va face el. Te pup o seară bună.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Alcool

Mesaj de tudor »

Bună seara, Ana!
Nu lasa trecutul să îți întunece prezentul.
Nu lasa resentimentele să îți întunece gândirea lucidă.
Concentreaza-te pe ce ai de facut fiecare lucru la timpul lui .
Nu te mai gândi la ce crede el despre voi, ca vei fi prizoniera lui.
Ai fetița, ai serviciu, ai casa părintească unde locuiești ai grijă să fie în ordine toate dar mai ales ai grijă de tine.
Sa fi odihnită, să mănânci la timp, să nu te mâniezi si sa nu iei decizii la mânie Sa nu te insingurezi. Stai mai mult cu mama ta și cu fetița or8 cu prietene apropiate de tine.
"Pierderi materiale
Lucrurile materiale vin şi pleacă. Se sparg, se uzează, se pierd, şi îşi pierd utilitatea. Moda şi gustul individual se schimbă. Banii se câştigă şi se cheltuiesc. Nimic din ce-i material nu ţine o veşnicie. Totuşi, dacă pierdem ceva la care ţinem, ne supărăm. Ne încearcă un sentiment de nesiguranţă şi vulnerabilitate. Dar pierzând ceva putem învăţa că de fapt, nu avem nevoie deloc de el.

În realitate, putem supravieţui confortabil chiar cu foarte puţin. Calitatea vieţii noastre nu vine din afară. Ea vine de la o imagine sănătoasă despre sine, seninătate, şi relaţia personală cu Puterea Superioară.
Putem accepta pierderea materială ca o lecţie preţioasă. Când ne concentrăm atenţia asupra creşterii spirituale, descoperim că putem fi perfect fericiţi şi în siguranţă cu sau fără lucruri materiale.

Sunt perfect în regulă, chiar când pierd lucruri materiale.


Puterea cuvântului

Dacă am asculta de pe o bandă tot ce am spus într-o zi, am fi probabil surprinşi. Am auzi multe cuvinte negative cum ar fi nu pot, nu am să, nu face asta, nu puteam să şi nu ar trebui să. Ne putem auzi de multe ori declarând vehement: "Urăsc…".
Conştientizarea cuvintelor negative ne ajută să ne identificăm gândurile negative. Poate avem impresia că credem în schimbările pozitive şi suntem optimişti în legătură cu viitorul, dar folosim cuvinte ca nu pot, întotdeauna, niciodată şi imposibil. Nu am crede că întreţinem gânduri de mânie sau resentimente, dar vorbele noastre sunt de multe ori pline de cuvinte care ne desconsideră pe noi sau pe alţii.
Cuvintele sunt indicii pentru gândurile şi sentimentele noastre. Ascultându-ne, putem învăţa multe despre noi înşine. Putem da drumul atitudinilor şi comportamentelor negative prin abandonarea cuvintelor negative.

Am să caut să elimin cuvintele negative din gândurile şi vorbele mele.


Răbdarea

În fiecare zi, avem de ales de multe ori între a fi răbdători sau nu. Trebuie să aşteptăm
pentru oameni, calculatoare, semafoare şi pregătirea mâncării. Nerăbdarea nu ne face să ne simţim mai bine. Ne provoacă numai nervozitate, mânie, şi incapacitatea de ne simţi plăcut.
Răbdarea o învăţăm exersând. Când ajungem la un semnalizator de cale ferată, în loc să ne întoarcem să găsim alt drum, putem aştepta. Oprim motorul, ne relaxăm, reflectăm, ne rugăm, ne uităm împrejur, sau ascultăm muzică. Ne putem uita la vagoanele de marfă, aşa cum fac copiii, întrebându-ne oare ce transportă, observând semnele care arată de unde vin sau unde merg. Un astfel de moment liniştit nu ne va strica ziua sau distruge programul. Ne ajută numai să ne reîmprospătăm, ne calmează, şi ne reaminteşte să avem răbdare.

Dau drumul impacientării şi savurez fiecare clipă.


"Am greşit."

Admiterea greşelilor poate fi greu. Simţim că întotdeauna ar trebui să facem şi să spunem lucrul corect. Poate credem că alţii ne plac sau ne respectă numai când avem dreptate. Ne putem simţi atât de rău din cauza greşelilor încât le negăm sau le atribuim altora. Dar asta ne face erorile şi mai complicate, şi ne umple cu sentimente de vinovăţie, mânie, şi frică de expunere.
A spune "Am greşit", poate fi ca şi plombarea unui dinte cariat. Ştim că doare un pic, dar pe termen lung ne scuteşte de dureri mai mari. După ce l-am făcut de câteva ori, devine mai puţin dureros, fiindcă ştim că ne va face să ne simţim mai bine.
Recunoaşterea greşelilor previne acumularea sentimentelor de vinovăţie, mânie, negare şi teamă. Nu trebuie să fim perfecţi. Trebuie doar să acceptăm că nu suntem.

Recunosc când greşesc, şi îmi accept imperfecţiunea.


Obsesia

A fi obsedat înseamnă a fi tulburat, bântuit, sau preocupat excesiv de o idee sau gând. Acesta este modul în care co-dependenţii se gândesc adesea la alţii şi la problemele lor. Este evident că a fi obsedat de cineva sau ceva, face aproape imposibilă gândirea limpede la alte probleme. Obsesiile ne împiedică să ne gândim la noi înşine.
Toate îngrijorările, imaginările, manipulările şi încercările noastre de a-i schimba pe alţii sunt sortite eşecului. Putem da drumul obsesiilor prin acceptarea neputinţei noastre, şi prin concentrarea gândurilor şi energiei asupra responsabilităţilor proprii.
Avem puterea de a abandona gândurile obsesive şi de a-l lăsa pe Dumnezeu să se ocupe de lucrurile pe care nu le putem schimba. Apoi ne putem îndrepta atenţia spre moduri de
îmbunătăţire a fiinţei şi a vieţii noastre."

Dau drumul gândurilor obsesive.
Imagine
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Scrie răspuns