021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Servicii de tratament ambulator si rezidential in Bucuresti si Suceava: http://www.clinica-aliat.ro

Centre gratuite ALIAT, de interventii scurte, AlcoInfo: Brasov-Spitalul Judetean, Bucuresti-Spitalul Pantelimon si Institutul Clinic Fundeni, Suceava - Spitalul Judetean. Detalii pe http://www.alcohelp.ro.

Nu ma descurc

Aici puteti povesti experientele personale.

colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2309
Membru din: 11 Iul 2011, 10:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 1 an
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde colica zis alcoolica » 11 Iun 2020, 07:25

Buna Paparuda , din nou vreau sa te felicit pentru sinceritate , este cred cel mai important pentru recuperare alaturi de prezenta , intre prietenii care au reusit sa iasa din problema .
Acum mi.e clara cauza. E faptul ca totul e perisabil, orice relatie si orice lucru si fiecare dintre noi, si eu insami, si prezenta asta a mortii constanta si necrutatoare (si nu exagerez) imi influenteaza felul in care traiesc. E o frica pe care mi.o potolesc cu alcool, pentru ca functioneaza ca medicamentatie, asa pe moment. (Aici pt multi function eaza credinta in Dumnezeu, nu vreau sa devalizez, dar dupa cum vad eu, daca D.zeu e, e sadic si monstruos). Doar ca intr.adevar cu timpul devine dependenta, ceea ce e tocmai efectul invers a ceea ce vreau, atasament cat mai putin... Astea.s drogurile, asa fac...

Pe mine m-a ajutat foarte mult programul de 24 de ore , astazi , astazi sa nu beau , sa ma gandesc sa fac un lucru bun astazi , etc . Sa nu ma gandesc prea mult la ziua de maine , eu traindu-mi fricile mele cam 20 de ani si asa am pierdut ani buni din viata . Nu totul este roz , dar traiesc viata asa cum vine , pana acum mi-a reusit . Fugeam de emotii , mai ales de cele negative , dar de multe ori acum vad ca ele ma ajuta .
Imi aduc aminte ca la un moment dat , avand cateva 24 de ore adunate fara sa beau , cred cateva luni de zile, am inceput sa vad frunze , flori , frumuseti care pentru zeci de ani eu nu le-am mai vazut pentru ca eu eram prea atent la gandurile mele din interior , la fricile mele si desi toate aceste frumuseti erau si au fost in toti acesti 20 si ceva de ani eu nu le vedeam , eram orb . Creierul meu egoist , cauta si voia inca o doza , pentru ca , eu credeam foarte mult in mine dar de fapt eram prorpiul meu dusman si sabotor .
O zi frumoasa Paparuda si tututor prietenilor !
Doar pentru azi… Decalogul fericitului Ioan al XXIII-lea

Doar pentru azi voi încerca să trăiesc ziua, fără să rezolv problema vieţii dintr-o dată

Doar pentru azi voi avea un maxim respect pentru aspectul meu, mă voi îmbrăca cu seriozitate, nu voi ridica tonul, voi fi politicos în comportament, nu voi avea pretenţia să corectez sau să fac mai bun pe nimeni înafara mea

Doar pentru azi voi fi fericit, având certitudinea că sunt creat să fiu fericit, nu numai în altă lume ci şi în aceasta.

Doar pentru azi mă voi adapta împrejurărilor, fără să pretind ca acestea să se adapteze tuturor dorinţelor mele

Doar pentru azi voi dedica zece minute din timpul meu liber unei lecturi bune, amintindu-mi că, aşa cum hrana este necesară pentru viaţa trupului aşa şi lectura este necesară pentru viaţa sufletului

Doar pentru azi voi face o faptă bună şi nu o voi spune nimănui

Doar pentru azi voi face un lucru pe care nu-l doresc să-l fac si dacă mă voi simţi atins în sentimentele mele, voi face în aşa fel ca nimeni să nu-şi dea seama

Doar pentru azi voi face un program, poate nu-l voi respecta punct cu punct dar îl voi face ferindu-mă de două pericole: graba şi nesiguranţa.

Doar pentru azi voi crede cu tărie, în ciuda aparenţelor contrare, că Divina Providenţă se ocupă de mine ca nimeni altul

Doar pentru azi nu voi avea temeri, şi în mod particular nu-mi va fi teamă să mă bucur de tot ce e frumos şi să cred în bunătate.

Pot să fac bine pentru douăsprezece ore, ceea ce m-ar înspăimânta dacă m-aş gândi că trebuie să fac pentru toată viaţa!
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "

Sunt autorul acestui subiect
paparuda
Boboc
Boboc
Mesaje: 60
Membru din: 28 Sep 2019, 18:37
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde paparuda » 19 Iun 2020, 23:50

Buna seara tuturor,

Tudor, am vazut filmul Days of Wine and Roses si.mi pare bine ca l.am vazut. Mai ales pt personajul sotiei, care nu voia sa.si recunoasca conditia si astfel continua sa se adanceasca in amar si neviata. Invatam de la ambele personaje.

Colea, ♡ eu am "doar" 10 ani pierduti, dar din cei 30 e grav de tot, practic toata maturitatea mea... totusi in anii astia am avut parte de atata frumusete pe care am recunoscut.o si care m.a insufletit, ca altfel nu as fi existat inca.

Am fost tare suparata pe faptul ca multi gasesc confort in ideea unui D.zeu. Ce.am pierdut din minte, adica ce.am uitat, ca de fiecare data, este ca am avut acea experienta mistica, mereu cand eram la pamant, si intotdeauna imi spuneam "sa nu uit, sa nu uit" ca la fiecare lucru important care mi se mai ivea... Am uitat mereu ...

"Caci a voi se afla in mine; dar a face binele nu aflu. Caci nu fac binele pe care il voiesc."

Sunt autorul acestui subiect
paparuda
Boboc
Boboc
Mesaje: 60
Membru din: 28 Sep 2019, 18:37
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde paparuda » 20 Iun 2020, 00:15

Voiam sa va mai intreb daca se mai tin intalniri AA in perioada asta..
Ma gandesc sa particip, dar mi.e teama... In cea mai mare parte din cauza ca sunt o femeie tanara, poate vi se pare absurd, dar cred ca multe persoane ca mine nu cauta sprijin pt a nu fi expuse unor pericole, ma scuzati. Dar asa e.

Speranta16
Veteran
Veteran
Mesaje: 1695
Membru din: 05 Iun 2019, 12:19
Gen: Feminin - Feminin

Re: Nu ma descurc

Mesajde Speranta16 » 20 Iun 2020, 20:29

Buna. Iti dau un sfat, pe care eu, personal, nu l-am urmat si-mi pare tare rau. Participa, cand ti se intinde o mana. Lasa la o parte tineretea, aspectul fizic si functia pe care o detii. Nimanui cand ai sa fi o epava nu-i va mai pasa de ce ai fost tu in timpurile bune.

Joy
Veteran
Veteran
Mesaje: 7604
Membru din: 10 Dec 2011, 05:05
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde Joy » 20 Iun 2020, 22:10

Draga Paparuda!
Cred ca foarte multi dintre noi, in special noi femeile nu indraznim sa facem acest pas de rusine si de teama de a nu intilni pe cineva care sa ne recunoasca acolo.Gresita este ideea de a intilni niste oameni terminati acolo, ai sa fii f placut impresionata sa vezi ce oameni valorosi vei gasi, acum sunt si foarte multe persoane tinere constiente de acest flagel mondial.Haide sa-ti spun ceva care te va face sa zimbesti:fiind in vizita in Bucuresti am fost bineinteles cu dragul meu prieten TUDOR la grupul lui AA si in afara de faptul ca o superba tinara DOAMNA isi serba ziua de nastere acolo, abstinenta devenita de ceva ani, am ramas cu gura casca la felul cum arata, felul cum vorbea si la umorul ei inteligent...🤔 Si in starea mea de extaz si admiratie, pe usa intra o alta frumusete tinara, care instinctiv nu stiam pe unde sa ma bag sa nu ma recunosca fiind prietene pe fb , ulterior izbucnind in ris amindoua pt ca stiam una de alta si din privat ca suntem in aceeasi barca...dar a fost o reactie spontana a mea de a ma proteja.Si ca sa inchei, oamenii acestia sunt extrordinar de privati, de caracter,au foarte multe calitati pe care rar la intilnesti si la oamenii normali si nimani acolo nu este interesat de viata ta si ceea ce faci din curiozitate ci singura trasatura comuna este aceea de a inceta bautul.Ca ei, nimeni, niciodata nu te va intelege.Ei privesc si apreciaza viata la justa ei valoare acum...Mergi macar odata, nu ai ce pierde si daca esti din Bucuresti oare pe cine crezi ca ti l-as recomanda?😂😂😂🤗
Toate cele bune si sa iei deciziile corecte pt tine, iti doresc cu drag!
''Viața este suma opțiunilor noastre'' Albert Camus
Avatar utilizator

tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3010
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Bucuresti
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: Nu ma descurc

Mesajde tudor » 21 Iun 2020, 20:09

Buna seara ,Paparuda !
Acest mesaj l-am inceput mult inainte si a fost salvat ca schita dar ramane perfect valabil textul de jos.
"Mesaj de paparuda » Sâm Iun 20, 2020 12:15 am
Voiam sa va mai intreb daca se mai tin intalniri AA in perioada asta.."

Ma gandesc sa particip, dar mi.e teama...
Draga Paparuda!
"...ai sa fii f placut impresionata sa vezi ce oameni valorosi vei gasi, acum sunt si foarte multe persoane tinere constiente de acest flagel mondial."
Ce a scris JOY este foarte adevarat si nu ai cum sa sti cate doamne ,fete tine sunt in recuperare pentru ca "ce se vorbeste aici ramane aici" este unul din indemnurile la ANONIMAT si care se respecta pentru ca altfel nu s-ar numi Alcolicii Anonimi .
Singura cerinta de participare este sa ai dorinta de a inceta bautul.Oricand vei vrea usa AA este deschisa .Eu sunt "aici" daca ai nevoie de informatii. Speranta acelasi mesaj il am si pentru tine . Nicodata nu este tarziu pentru intrarea in abstinenta.

Imagine
Acum urmeaza raspunsul meu vechi .

In dependenta de alcool daca doresti sa iesi din consum este mai usor si mai simplu sa "pastrezi lucurile simple "
Priveste adevarul in fata .
"Iata ce spun "alcolicii anonimi" din experienta lor si a mea 🙂
Te rog draga Paparuda sa ai rabdarea sa citesti fragmentele de text pana la capat si poate te vei regasi .
Cu stima ,
Tudor
". Oricât am vrea să protestăm, nu suntem oare majoritatea dintre noi preocupaţi de propria persoană, de resentimentele noastre şi de mila de sine?
Egoism - egocentrism! Aici, credem noi, îşi au rădăcina necazurile noastre. Mânaţi de o sută de forme de frică şi autoamăgire, de propriile interese şi auto-compătimire, îi călcăm pe bătături pe semenii noştri şi ei se răzbună. Uneori ne rănesc fără vreo provocare din partea noastră; dar, de fiecare dată descoperim că, în anumite momente din trecut, luaserăm hotărâri dictate de egoism, care ne-au adus mai târziu aceste riposte dureroase.
Considerăm, deci, că suntem principalii autori ai propriilor necazuri. Acestea izvorăsc din noi înşine. Alcoolicul este un exemplu de culme a îndărătniciei egoiste neînfrânate, deşi de obicei el nu crede că ar fi aşa. Mai înainte de orice, noi, alcoolicii, trebuie să ne debarasăm de egoismul acesta. Trebuie, pentru că altfel ne ucide! Dumnezeu ne dă posibilitatea. Şi se pare adesea că nici nu putem scăpa de egoism fără ajutorul Lui.
Mulţi dintre noi am avut un noian de convingeri morale şi filosofice, dar ne-a fost imposibil să ne ridicăm la înălţimea lor, oricât am dorit. N-am prea reuşit nici să devenim mai puţin egocentrici prin dorinţa sau voinţa noastră. Ne trebuia ajutor de la Dumnezeu.
De aceea s-a născut metoda noastră şi de aceea funcţionează ea aşa cum funcţionează. Mai întâi de toate, a trebuit să încetăm a mai juca rolul lui Dumnezeu, pentru că n-a ţinut."
"Realitatea este că, din motive încă necunoscute, majoritatea alcoolicilor îşi pierd puterea de a alege dacă să bea sau să nu bea. Aşa-zisa noastră putere a voinţei devine practic inexistentă. În anumite momente, suntem incapabili de a ne aminti suficient de puternic toate suferinţele şi umilirile îndurate doar cu o săptămână sau o lună în urmă. Suntem fără apărare în faţa primului pahar.
Consecinţele aproape sigure pe care le aduce chiar şi un "nevinovat pahar de bere" nu ne vin în minte, ca să ne abată de la băut. Chiar dacă apare un astfel de gând, este ceva neclar, care face loc imediat vechii idei că, de data aceasta, vom bea şi noi ca alţii...
...Suntem precum infirmii care şi-au pierdut picioarele; ele nu le vor mai creşte la loc niciodată. Tot aşa, se pare că nu există nici un fel de tratament care să facă din alcoolici ca noi oameni obişnuiţi. Noi am încercat toate remediile imaginabile. Uneori, avea loc o revenire de scurtă durată, după care urma întotdeauna o recădere şi mai gravă. Medicii care cunosc boala alcoolismului sunt de acord cu părerea că alcoolicul nu poate fi transformat în¬tr-un băutor normal...
Comportamentul nostru în faţa primului pahar este tot atât de absurd şi de neînţeles, precum acela al unui om care, de exemplu, ar avea pasiunea de a traversa carosabilul în plin trafic, găsind plăcere în a sări în calea maşinilor aflate în viteză. În ciuda oricăror atenţionări prieteneşti, aceasta rămâne distracţia lui câţiva ani de zile. Până aici, l-am putea eticheta drept un nerod, cu idei stranii despre distracţii.
Apoi, norocul îl părăseşte şi este accidentat uşor de câteva ori consecutiv. Dacă ar fi un om normal, ne-am aştepta să se astâm¬pere. Dimpotrivă, el continuă, este lovit din nou şi se alege acum cu capul spart. În prima săptămână de după externarea de la ortopedie, un tramvai în viteză îi fracturează un braţ. Promite că s-a hotărât să renunţe definitiv la traversatul străzii prin trafic, dar doar la câteva săptămâni după aceea, îşi rupe ambele picioare.
Acest comportament persistă de-a lungul mai multor ani, iar el face continuu promisiuni că va fi mai prudent sau că nu va mai ieşi deloc în stradă. În cele din urmă, nu mai poate lucra, soţia dă divorţul şi el rămâne de batjocura lumii. Încearcă, prin toate metodele cunoscute, să-şi scoată din cap ideea traversatului prin trafic...
Vi se pare cumva că exemplul acesta ar fi exagerat de ridicol? Oare aşa să fie? Cei care am trecut prin acelaşi gen de storcătorpsihic trebuie să admitem că, dacă înlocuim boala traversatului prin trafic cu alcoolismul, exemplul de mai sus ne descrie pe noi. În mod bizar, oricât de inteligenţi am fost în alte privinţe, în faţa alcoolului ne pierdeam minţile. Limbajul este dur, dar cât de bine prezintă el adevărul!... "
Imagine
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine

Sunt autorul acestui subiect
paparuda
Boboc
Boboc
Mesaje: 60
Membru din: 28 Sep 2019, 18:37
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde paparuda » 26 Iun 2020, 22:04

Va multumesc!

Sunt in a 7.a zi fara alcool.
Stiu ca nu e mult, insa pentru mine e ceva...
Mi.am ocupat timpul cu activitati interesante si in fiecare zi m.am culcat bucuroasa si recunoascatoare.
Astazi a fost cel mai greu, seara m.a cuprins o pofta de nedescris, aproape ca mi.era rau de pofta, rau fizic adica. Tare ciudat. Inca imi simt stomacul incordat cumva. Trebuie sa invat sa ma relaxez, am sa incerc niste exercitii de repiratie inainte de culcare azi.
Maine merg pe munte. Va fi alcool, insa eu mi.am pregatit bautura non alcoolica.
Am fost optimista pana azi.. astazi si.a gasit indoiala un pic de loc. Continui totusi sa iau fiecare zi asa cum vine si incerc sa ma descurc cu emotiile si senzatiile care apar fara sa le potolesc cu alcool. Nu e usor, dar imi sunt datoare sa incerc si imi doresc enorm de mult sa.mi traiesc viata ca si cand ar fi pretioasa, pentru ca este si pentru ca alternativa e neviata.

Va salut cu drag!

Speranta16
Veteran
Veteran
Mesaje: 1695
Membru din: 05 Iun 2019, 12:19
Gen: Feminin - Feminin

Re: Nu ma descurc

Mesajde Speranta16 » 26 Iun 2020, 22:13

Buna. Felicitări! La mine se încheia a 6 a zi, dar mi-e bine astăzi, n-am avut nicio pofta, deși am interacționat cu alcool. Contează foarte mult să nu-ți ignori sau sa-ti reprimi emoțiile, să înveți să le gestionezi. Cam aici e secretul. Și respirația ajuta, ți-aș sugera și meditația...Cam astea au funcționat la mine, in perioadele când reușeam să nu consum. Distracție frumoasă la munte și cale senină in continuare!

Sunt autorul acestui subiect
paparuda
Boboc
Boboc
Mesaje: 60
Membru din: 28 Sep 2019, 18:37
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde paparuda » 26 Iun 2020, 22:36

Multumesc Speranta! Sa auzim de bine

Sunt autorul acestui subiect
paparuda
Boboc
Boboc
Mesaje: 60
Membru din: 28 Sep 2019, 18:37
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Nu ma descurc

Mesajde paparuda » 26 Iun 2020, 23:00

Voiam sa.ti mai spun ca ma bucur mult ca incerci in continuare, asta este cheia, sa nu ne lasam batuti pentru nimic. Se poate, si pentru ca se poate, putem si noi. Ai grija de tine!

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: ioanide67 și 111 vizitatori