021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Alcool

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Bună seara Tudor. Îți citesc tot timpul ce mi-ai trimis să știi că mă întărești cu tot ceea ce îmi scrii. Ești un om minunat să știi. Uite acum în seara asta am ajuns de la servici, mai plâng că mă dor uneori toate, dar trebuie să mă ridic. Lacrimile și faptul că scriu pe acest site mă eliberează. O să îmi revin, durează un timp dar capul sus și înainte nu înapoi. Am să mă rog mult mai mult deși că la noi catolicii e păcat divorțul, prefer să mă duc să mă spovedesc și ce o fi o fi, Dumnezeu e cu mine m-a văzut în greul meu. Eu nu îmi pot asuma propria moarte cu un așa om. Îmi petrec timpul liber cu fata, trebuie să mai ieșim și noi în plimbari dar să îmi revin psihic. Viața e frumoasă și sunt tânără, abia pe 9 august fac 28 de ani, ca să vezi că am uitat că încă am 27...și am uitat că îmi place să citesc, să mă realizez cu ceva...am uitat de mine în toți anii ăștia. Avocata m-a sfătuit să îmi continui studiile în psihologie că aș fi expertă cu trauma din copilărie și astea de acum, și m-a felicitat că mă exprim super bine sau altceva să fac ce îmi place cu studiile mele. Am doar liceul și bacalaureatul luat, dar n-am continuat că eram cu el iubiți, ne-am căsătorit a venit copilul. M-am sacrificat să îi ofer un copil că asta își dorea o familie a lui ca să ce? După atâta timp ce a fost capabil el să îmi facă în anii ăștia. Și m-a intrebat avocata de ce am pierdut eu atâția ani? Și merit mai mult, nu o simplă vânzătoare la o măcelărie..e frumos și ce fac îmi întrețin copilul și pe mine dar păcat de mine așa mi-a zis. Și are categoric dreptate... M-am cunoscut doar de 3 ori am stat de vorbă atâta, e o simplu om care cunoaște oamenii și caracterele lor. Are dreptate că nu am avut sprijin, încurajare de asta n-am continuat studiile. Ce oameni iar tu Tudor dacă te-as cunoște în viața reală ți-aș mulțumi înzecit pentru toate vorbele frumoase și încurajatoare. O seară minunată.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Alcool

Mesaj de tudor »

Buna seara ,Ana !
Iti multumesc pentru vorbele frumoase adresate mie .Nu sunt singurul, singura persoana, de pe acest forum caruia ii pasa de tine, de cei ca tine care sufera ,fie ca sunt codeendenti sau ca sunt "de ai mei " adica persoane dependente de alcool si care vor sa scape de robie a codependenteisau a alcolului.
Ana ,Tudor cel care sunt acum le 12 ani de abstinenta si de lucru la Programul AA in 12 pasi este departe de de Tudor cel care era innecat in alcool. Acel Tudor in consum se afla in "cealalta baricada" , eram o persoana egoista, orgolioasa, plina de sine si acuzatoare ca celorlalti erau de vina pentru bautul meu .Nu vedeam decat papil din ochiul celorlalti ,vina lor si nu vedeam barna din ochiul meu , rautatea mea.Mi-ar fi usor sa imi acuz parintii ca au fost severi , ca nu mi-au aratat iubire ,ca m-au batut crezand ca ma educ dar nu am sa zic ca ei sunt de vina .Am avut liberul arbitru cand am ajuns la varsta majoratului dar am facut, procedat la fel ca ei . Alcoolicii anonimi mi-au aratat ce alte valori morale conteaza si ca daca le pun in aplicare viata mea se schimba pentru ca eu m-am schimbat si asa si fost .
In AA exista si o rugaciune de multumire :
Doamne,
Cat de departe sunt de ce as vrea sa fiu,
Cat de depart sunt de ce ar trebui sa fiu ,
Cat de departe sunt de ce urmeaza sa fiu ,
dar Doamne ,
Iti multumesc ca nu mai sunt ce am fost !
Tot asa exista un program in 12 pasi pentru codependenti care ca si programul AA este un Program de VIATA . Ajuta sa suferi mult mai putin si sa te bucuri de viata cat poti.Nu sa razi cu gura pana la urechi ci sa incepi sa apreciezi ceea ce ai .
Idetifica-ti calitatile ,cantarestele, alege teluri realizabile tie ca sa nu fi dezamagita si STRADUIESTE-TE sa pui in valoare calitatile.
Revin la ce iti spui depre sotul tau sau de trecutul tau cu parintii .Este trecut , nu m ai trai acolo.Ce a fost a trecut .Trieste in prezent ca asa iti construiesti viitorul. Nu sunt texte motivationale cu iti scri din propriea experienta. Gnadeste despre cei care tia-au facut rau asa cum scrie in cartea Alcoolicii anonimi

"Iată cum am procedat. Ne-am dat seama că se prea putea ca cei care ne prigoneau să fie bolnavi spiritual. Deşi simptomele şi efectele bolii lor asupra noastră ne zdruncinau echilibrul, erau şi ei, ca şi noi, suferinzi. I-am cerut lui Dumnezeu să ne ajute să manifestăm faţă de ei răbdare, milă şi toleranţă, ca faţă de nişte prieteni bolnavi. Când cineva ne irita, ne spuneam în sinea noas-tră: "Omul acesta este bolnav. Cum aş putea să-i fiu de ajutor? Doamne, apără-mă de mânie. Facă-se voia Ta".
Evităm răzbunările şi disputele, pentru că ele nu constituie o purtare adecvată faţă de bolnavi. Certurile şi răzbunările ne dis¬trug şansa de a fi de ajutor. Nu-i putem ajuta pe toţi oamenii, dar cel puţin, Dumnezeu ne va arăta cum să-i privim cu blândeţe şi toleranţă pe fiecare în parte."
Despre cei ca tine ai mult de lecturat aici : https://alanonromania.wordpress.com/
Ai grija de tine !
O seara frumoasa sa avem cu totii!
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Bună seara Tudor. Vreau să îți zic că azi am fost de dimineață la slujbă cu fetița m-am rugat și am citit ce mi-ai trimis tu. Îți mulțumesc mă simt deja mai bine, eu nu pot schimba nimic deja e trecut totul. Trebuie să îmi văd de mine să fiu bine pentru copil, de prezentul ăsta și de viitor. Mi-au dispărut sentimentele de vină, accept ce a fost și nu am putut schimba, aștept ce vine cu drag și ce pot face mai mult. Și mă rog mult să știi, rugăciunea este sfântă în toate necazurile noastre. O seară bună să aveți dragi oameni de pe acest forum minunat.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3642
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Alcool

Mesaj de tudor »

Buna seara !
Am scris mai mult dar ..un pic de neatentie si ..a zburat 🙁
Scrise din experienta codepentilor: http://alanoniasi.xhost.ro/contact.html
"...Ruda cea mai apropiată, sau persoana cea mai responsabilă pentru alcoolic, poate are nevoie de mai multă asistenţă şi consiliere decât alcoolicul, dacă există un program eficient de recuperare. Alcoolismul este o boală care are un mare impact emoţional asupra familiei. Cei mai mult afectaţi de alcoolism sunt partenerii, soţii / soţiile, părinţii, sora, fratele şi copilul. Cu cât aceste emoţii vor mai mult distorsionate cu atât ajutorul va fi mai puţin adecvat. Interacţiunea dintre ei poate, şi de cele mai multe ori devine distructivă în loc de a fi ajutătoare.
De exemplu, soţiile vor ajunge să dea vina pentru tot ceea ce este rău pe căsnicia cu un alcoolic. Au ajuns la un punct la care să se teamă că ar putea fi adevărat. Cu toate acestea alcoolismul este o boală. Soţia nu este responsabilă pentru alcoolism aşa cum nu este responsabilă nici pentru diabetul sau tuberculoza soţului ei. Nici o soţie nu şi-a făcut vreodată soţul un alcoolic, astfel încât nici o soţie nu poate fi responsabilă pentru recuperarea lui... "
"Începe cu tine însuţi
Locul cel mai bun în familie, de a începe în ajutorul recuperării din boala alcoolismului, este cu tine. Învaţă cât poţi. Pune în practică şi nu doar în cuvinte. Este mult mai eficient decât orice altceva ai încerca să faci pentru alcoolic.
Pe scurt, iată câteva reguli care pot fi observate.
1. Învaţă toate lucrurile şi pune-le la lucru în viaţa ta. Nu începe cu alcoolicul.
2. Participă la întâlnirile Al-Anon, AA şi dacă este posibil la o clinică pentru boli mentale, la un centru de informare despre alcoolism sau la un consilier competent sau un preot care are experienţă în acest domeniu.
3. Ţine minte că eşti implicat emoţional. Schimbându-ţi atitudinea şi abordarea faţă de problemă îţi poate grăbi recuperarea.
4. Încurajează toate activităţile benefice pentru alcoolic şi cooperează în a le face posibile.
5. Învaţă că dragostea nu poate exista fără compasiune, disciplină sau nedreptate, şi să accepţi dragoste sau să o dai fără acele calităţi care o pot distruge eventual.

Este mai uşor să găseşti o listă cu “nu-urile” în a face faţă alcoolicului, fiind mai uşor să înţelegi de ce eşuezi decât să şti de ce câştigi. Următoarea listă nu este completă, dar înseamnă un bun început.
1. Nu îi ţine lecturi, moralizări, ocărî, nu învinovăţii, ameninţa, certa când e beat sau treaz, nu arunca lichiorul, nu iţi pierde firea sau să acoperi consecinţele băutului. Te poţi simţi mai bine, dar situaţia se va înrăutăţi.
2. Nu iţi pierde firea distrugându-te astfel pe tine şi orice posibilitate de ajutor.
3. Nu lăsa anxietăţii să te silească să faci pentru alcoolic ceea ce ar trebui să facă ei pentru ei înşişi.
4. Nu accepta promisiunile, aceasta fiind doar o metodă de a amâna durerea. În acelaşi fel nu schimba angajamentele. Dacă aţi stabilit ceva ţine-te de acel ceva, nu te răzgândi.
5. Nu permite alcoolicului să te mintă şi să accepţi acel lucru ca adevăr, făcând doar să încurajezi acest proces. Adevărul este uneori dureros, dar nu îl pierde.
6. Nu îl lăsa pe alcoolic să facă pe deşteptul cu tine, pentru a-l învăţa să evite responsabilitatea să piardă respectul pentru tine, în acelaşi timp.
7. Nu îl lăsa pe alcoolic să profite de tine, pentru ca făcând asta poţi deveni un complice în evadarea de responsabilitate.
8. Nu încerca să foloseşti acestea ca nişte reguli de carte. Este doar un ghid ce poate fi folosit cu inteligenţă. Participă la întâlnirile Al-Anon şi dacă simţi nevoia, poţi căuta şi tu ajutor profesional. Se poate să găseşti ajutor la fel şi alcoolicul.
9. Nu te retrage de la a confrunta realitatea că alcoolismul este o boală progresivă ce se înrăutăţeşte pe măsură ce consumul creşte. Învaţă acum să înveţi, să înţelegi, şi să planifici recuperarea. A nu face nimic este cel mai rău lucru posibil pe care îl poţi face.
Multe familii nu mai trăiesc cu alcoolicii dar simt că viaţa lor le-a fost profund afectată de boala familiei, sau de reacţiile familiei la ea. Descoperă că vieţile lor de adulţi sunt incontrolabile, datorită puternicei implicări emoţionale cu trecutul. Ei de asemenea au găsit confort în grupurile familiale Al-Anon."
Imagine
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Andreea S
Senior
Senior
Mesaje: 171
Membru din: 04 Dec 2019, 21:21
Contact:

Re: Alcool

Mesaj de Andreea S »

Ana, nu mai stim nimic de tine
Esti ok?
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Bună seara. N-am mai intrat de mult pe forum. Am reușit să obțin ordin de protecție în instanță de 6 luni pentru mine și copil plus custodia totală pe 6 luni în data de 5 iunie dar el nu s-a prezentat. In acest timp a încercat să mă sune deși nu are voie sau să mă aștepte când veneam de la serviciu. O încălcat ordinul cu astea, iar deacuma urmează divorțul în instanță. Avocata i-a trimis notificare de 2 ori de bun comun să îmi înapoieze jumătate din economii, dar nu mi-o înapoiat nimic. Mi-a zis avocata să aștept citația în tribunal pentru divorț cat de curând...și am să văd dacă se prezintă și el. Între timp mi-am operat fata ieri de polipi că avea probleme el știa de asta dar tot m-o lăsat fără niciun în casă...iar împuternicirea mea de la CEC care a schimbat-o pe numele lui maicasa era furată de mult din casă și cardurile mi le furat pe1 iunie....deci sunt destule. Eu îmi revin ușor ușor trebuie să am grijă de mine că fetița are nevoie de mine. Am noroc că mă ajută părinții cu ea îmi continui și serviciul și aștept să termin cu bine toate în tribunal că dacă altfel nu s-o putut. Și avocata mea a rămas uimită că trebuie să se roage de el privind economiile fiind și un copil la mijloc...o să fie obligat de instanță atunci și gata. Urât am ajuns la cei 28 de ani ai mei dar îmi revin total atunci când termin cu el definitiv.
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Bună dimineața. Mulțumesc frumos pentru încurajări.Sincer să vă spun m-ați ajutat foarte mult de când am intrat pe forum. Eu nu vorbeam cu nimeni de problemele astea deși mulți din jurul meu și-au dat seama...mai ales mama mea. Așa am început într-o zi să vă scriu. Intram zilnic să văd un răspuns o încurajare de la voi, și faptul că mi-ați împărtășit gândurile voastre spre binele meu m-a ajutat să iau o alegere înțeleaptă. Până acuma am plâns, m-am enervat pe toți, dădeam vina pe mine în toate dar am realizat că nu e așa... Copilul meu merită o viață decentă frumoasă și liniște... Știți ce bine e când vin seara de la servici vorbesc cu fata, stăm împreună, ne jucăm si liniștea asta e a noastră acuma. E o diferență mare în gândirea mea acuma. E bine că m-a lăsat în pace de o săptămână jumătate și cu telefoanele...restul legal le rezolv. Iar copilul nici nu mai întreabă de el, e așa liniștită, doarme se joacă socializează nu mai e frică să spună ceva, e așa fericită. E mică dar de mult îmi zicea când pleacă tată departe la muncă sau la bunica dincolo să nu mai stea cu noi... Sărăcuța simțea totul, mai ales trăirile mele, frică mea când veneam de la servici seara weekenduri le când era beat toată ziua, alteori își varsă nervii și pe copil când eram la servici. Am inceput să mă rog mult mai mult, să fiu mai răbdătoare, mai înțelegătoare, să ofer un zâmbet oamenilor care mă salută. Lucrez la o măcelărie vânzătoare și lucrez cu oameni...Totul constă în mine de a face mai mult iar eu dacă am reușit după atâția ani să pot pune capăt abuzurilor psihice și fizice înseamnă că sunt puternică. Și pot mult mai mult categoric, ce dacă sunt o mamă singură, tânără de 28 de ani..Sunt mândră că am putut pot și orice sfârșit categoric are și un nou început. Nu îl urăsc pe fostul, l-am iertat, problemele se vor rezolva legal deoarece avem un copil împreună de care nu îi permit nimănui să își bată joc, mai ales lui că e tată să zicem...iar Dumnezeu are grijă de fiecare, ce dăm cam aia o să primim de la viață. Deci vă mulțumesc din suflet că m-ați ajutat și m-ați încurajat să pot lua o decizie mare, care sincer nu credeam că pot pune vreodată capăt la toate. Am lasat timpul ăsta să îmi revin singură, să meditez la tot ce a fost fără a merge la psiholog, psihiatru...nu am nevoie singură în liniștea mea mi-am revenit treptat. Și am fost încurajată de mulți oameni necunoscuți că și voi de altfel. Vă 😘 pe toți, toate cele bune și vă mai scriu bineînțeles. O zi minunată și toate cele bune dragi prieteni!
Andreea S
Senior
Senior
Mesaje: 171
Membru din: 04 Dec 2019, 21:21
Contact:

Re: Alcool

Mesaj de Andreea S »

Ma bucur ca esti bine, Ana si consecventa in decizia ta!
Te imbratisez!
Ana M
Boboc
Boboc
Mesaje: 38
Membru din: 19 Mai 2020, 11:38

Re: Alcool

Mesaj de Ana M »

Bună seara. Sunt bine dar mă aștept la orice din partea lui, o fost acum 2 săptămâni noaptea în casă, bine că eram încuiată... O tras de ușă și m-am făcut că sun la poliție, o plecat. Mai umblă noaptea crede că am plecat sau dorm cu altul, e cazul ăla de psihopat nu așa, se credea stăpânul meu si vrea să mă întoarcă probabil, mi-o trimis aseară cerere pe Facebook de pe alt cont mai vechi, nu îi dau niciun accept. Aștept divorțul cât mai curând în tribunal, și am mare grijă de mine pe stradă servici și acasă
O seară frumoasă tuturor! Vă pup. Numai bine.
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Alcool

Mesaj de Airam »

Bravo Ana, ma bucur pentru tine si fetita ta.
Te imbratisez cu drag, Maria!
Scrie răspuns