021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Va salut ... cu respect

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de lupica »

Meditatie

17 iulie

SUPUNEREA ŞI AUTOANALIZA

Stabilitatea mea a venit ca rezultat al încercării mele de a da, iar nu din dorinţele mele de a primi. Prin urmare, cred că ar putea avea efect şi în cazul abstinenţei emoţionale. Dacă vom analiza fiecare nemulţumire pe care o avem, mare sau mică, vom găsi la rădăcinile ei o dependenţă nepotrivită care generează o nevoie nepotrivită. Haideţi, cu ajutorul lui Dumnezeu, să renunţăm fără încetare la aceste nevoi neproductive! Doar atunci ne vom putea elibera şi vom putea trăi şi iubi; după care vom putea să ne apucăm de Pasul Doisprezece, pentru a putea atinge abstinenţa emoţională.
LIMBAJUL INIMII

Perioada îndelungată de dependenţă de alcool, privit ca un remediu chimic pentru modifi­carea dispoziţiei, m-au privat de capacitatea de a interacţiona la nivel emoţional cu semenii mei. Credeam că trebuia să fiu egoist, încrezut, şi mânat doar de propriile interese într-o lume plină de oameni în care nu poţi avea încredere. În cele din urmă, mi-am pierdut respectul faţă de sine şi am rămas cu dependenţa, nemaifiind în stare să am încredere în mine sau în orice altceva. Supunerea şi autoanaliza în timpul convorbirilor cu noii-veniţi m-au ajutat să cer, umil, ajutorul.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

19 iulie

MÂNDRIA FALSĂ

Mulţi dintre noi care se considerau religioşi au fost surprinşi să constate limitele acestei atitudini. Refuzând să-L punem pe Dumnezeu pe primul loc, am refuzat şi ajutorul Lui.

DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII

Multe idei nefondate sunt legate de mândria falsă. Nevoia îndrumării necesare pentru a duce o viaţă decentă este împlinită de speranţa trăită în comunitatea AA. Cei care au mers de ani buni pe această cale –în fiecare zi la rândul ei– spun că o viaţă care gravitează în jurul lui Dumnezeu presu­pune posibilităţi nelimitate de evoluţie personală. Aşa stând lucrurile, o mare speranţă vine din partea veteranilor AA. Îi mulţumesc Puterii mele Supe­rioare pentru că mi-a dat de înţeles că acţionează prin intermediul altor persoane, şi Îi mulţumesc şi pentru slujitorii de încredere ai comunităţii care i-au ajutat pe noii membri să se descotorosească de falsele lor idealuri şi să le adopte pe cele care duc către o viaţă bazată pe compasiune şi încredere. Vete­ranii AA îi provoacă pe noii-veniţi “să ajungă”, astfel încât în cele din urmă “să ajungă să creadă”. Rog Puterea mea Superioară să ajute necredinţei mele.
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

20 iulie

AM SCĂPAT DE DEFECTE

Dar acum fraza: „de unul singur, nu fac nimic, Tatăl Ceresc face toată treaba”, a început să comporte o promisiune şi o semnificaţie aparte.

Când pun în aplicare Pasul Şapte trebuie să-mi aduc aminte că nu există nici un fel de formulare pe care trebuie să le completez. Acolo nu scrie „Cu umilinţă, I-am cerut să (completaţi spaţiul gol) ne îndepărteze slăbiciunile”. Ani de zile am completat spaţiul liber imaginar cu cuvintele „Ajută-mă!”, „Dă-mi curajul să”, „Dă-mi puterea să”, etc. Pasul spune clar că Dumnezeu ne va scăpa de defectele de caracter. Unicul lucru pe care trebuie să-l fac este să „cer cu umilinţă”, care pentru mine înseamnă să mă rog, fiind conştient de faptul că, de unul singur, eu nu fac nimic, ci Tatăl Ceresc „face toată treaba”.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

21 iulie

UN DAR NEPREŢUIT

După toate probabilităţile, până în clipa de faţă am obţinut într-o oarecare măsură eliberarea de cele mai devastatoare handicapuri ale noastre. Ne bucurăm de momentele în care suntem copleşiţi de pacea sufletească. Celor dintre noi care până acum nu au cunoscut decât exaltarea, depresia sau neliniştea – cu alte cuvinte, nouă tuturor – această pace redobândită este un dar nepreţuit.

Învăţ să mă deschid în faţa lui Dumnezeu, să nu fiu măcinat de prejudecăţi şi să fiu dispus să primesc îndurarea divină în toate aspectele vieţii mele; în felul acesta pot să am parte de pace şi libertate, care sunt rezultatele supunerii. S-a dovedit că un act de supunere ce se trage din disperare şi înfrângere, poate să evolueze într-un act de credinţă neîntreruptă, iar această credinţă înseamnă libertate şi victorie.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

24 iulie

AJUTÂNDU-I PE ALŢII

În calitate de foşti băutori problemă, vieţile noastre depind de grija constantă faţă de ceilalţi şi de modul în care am putea să-i ajutăm să-şi satisfacă trebuinţele.
ALCOOLICII ANONIMI

Problema mea era egoismul. Toată viaţa mea, oamenii făceau tot felul de lucruri pentru mine, iar eu nu numai că aşteptam acest lucru, dar mai eram şi nerecunoscător şi dispreţuitor că nu făceau mai mult. De ce ar trebui să-i ajut pe alţii când ei trebuiau să mă ajute pe mine? Dacă alţii aveau probleme, înseamnă că le meritau, nu? Eram copleşit de mila de sine, de furie şi resentiment. După care am înţeles că, ajutându-i pe alţii fără a aştepta ceva în schimb, aş putea scăpa de obsesia asta vizavi de propria persoană, iar dacă înţelegeam ce înseamnă să fii umil, voi afla ce sunt pacea şi smerenia. Şi nu va mai trebui să beau.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

25 iulie

CEI AFLAŢI ÎNCĂ ÎN SUFERINŢĂ

În ceea ce ne priveşte, dacă îi neglijăm pe cei care mai sunt încă bolnavi, ne punem într-un mare pericol propria viaţă şi echilibrul mintal.

Cunosc chinul de a fi constrâns să bei ca să-ţi calmezi nervii şi fricile. Cunosc şi chinul de la începutul perioadei de abstinenţă. Astăzi nu-mi permit să uit de necunoscutul care suferă retras în tăcere, găsindu-şi cu disperare refugiu în băutură. Mă rog Puterii mele Superioare să mă îndrume şi să-mi dea curajul de a vrea să fiu unealta Sa, prin care să poată transmite compasiune şi gândire altruistă. Fie ca grupul să continue să-mi dea puterea să fac cu alţii ceea ce nu pot face de unul singur.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

26 iulie

“VALOAREA” ABSTINENŢEI

Este bine ca fiecare grup AA să se autofi­nan­ţeze după nevoi şi să refuze contribuţii din afară.

Când merg la cumpărături, mă uit la preţuri şi, dacă am nevoie de ceea ce văd, dau banii şi cumpăr. Acum că trebuie să mă aflu în recuperare, trebuie să-mi fac ordine în viaţa mea. Când mă duc la vreo întrunire, îmi fac o cafea, câteodată mai multe, cu lapte şi zahăr. Dar când se face chetă, ori sunt prea ocupat ca să-mi scot banii din poşetă, ori nu am destui, dar sunt acolo pentru că am nevoie de întrunirea asta. Am auzit că cineva sugera să punem contravaloarea unei beri într-o urnă, dar m-am gândit că e prea mult! Aproape niciodată nu am dat un dolar. Ca atâţia alţii, mă bizui pe membrii mai generoşi că vor finanţa comunitatea. Uit că e nevoie de bani pentru închirierea sălii, pentru laptele pe care îl beau, pentru zahăr, ceşti. După întrunire, voi plăti fără ezitare nouăzeci de cenţi pentru o cafea într-un restaurant; pentru asta am întotdeauna bani. Aşadar, cât valorează abstinenţa şi pacea mea interioară?
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

27 iulie

GENEROZITATEA

Vom face orice sacrificiu de ordin personal pentru a asigura unitatea Alcoolicilor Anonimi. Vom face asta deoarece am învăţat să-L iubim pe Dumnezeu şi pe aproapele nostru.
AA AJUNGE LA MATURITATE

Independenţa financiară n-a fost niciodată punctul meu forte pe vremea când eram un alcoolic înrăit. Precupeţeam timpul şi banii.De cum am venit, mi s-a spus că „trebuie să oferim ca să putem păstra”. Pe măsură ce adoptam principiile Alcooli­cilor Anonimi în viaţa mea, în scurt timp am descoperit că era un privilegiu să faci donaţii comunităţii, ca expresie a recunoştinţei din sufletul tău. Dragostea de Dumnezeu şi de semeni a devenit un factor motivant în viaţa mea, fără gând de întoarcere. Acum îmi dau seama că generozitatea este felul în care Dumnezeu se exprimă cu ajutorul meu.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

28 iulie

CEI AFLAŢI ÎNCĂ ÎN SUFERINŢĂ

Haideţi să rezistăm tentaţiei de a presupune că, de vreme ce Dumnezeu ne-a dat posibilitatea să facem bine într-un anumit domeniu, suntem sortiţi să fim un canal al îndurării divine pentru toată lumea.
AA AJUNGE LA MATURITATE

Grupurile AA există cu scopul de a-i ajuta pe alcoolici să trăiască în abstinenţă. Indiferent de dimensiunile şi vechimea lui, orice grup nu are decât un singur motiv pentru a exista: de a transmite mesajul său alcoolicului care mai suferă. Grupul există pentru ca alcoolicul să poată obţine un nou mod de viaţă, o viaţă plină de fericire, bucurii şi libertate. Pentru a se vindeca, majoritatea alcoolicilor au nevoie de susţinerea unui grup, de alţi alcoolici care îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa lor. Prin urmare, abstinenţa şi dăinuirea programului nostru depind de determinarea mea de a face totul în ordinea priorităţilor.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

29 iulie

DARURI ANONIME ÎN SEMN DE MĂRINIMIE

Pe vremea când eram alcoolici înrăiţi, într-un fel sau altul căutam mereu să primim vreo pomană.
CELE DOUĂSPREZECE TRADIŢII ILUSTRATE

Provocarea celei de-a Şaptea Tradiţii este o provocare personală, care îmi aminteşte să împărtăşesc şi să dăruiesc de bunăvoie. Înainte de abstinenţă, unicul lucru pe care l-am finanţat a fost obiceiul meu de a bea. Acum eforturile mele iau forma unui zâmbet, unei vorbe bune, sau a mărinimiei.Am înţeles că trebuia să încep să-mi duc singur crucea şi să le permit noilor mei prieteni să meargă alături de mine, deoarece, practicând cei Doisprezece Paşi şi cele Douăsprezece Tradiţii, nu m-am mai simţit niciodată atât de bine.
lupusor_[...]

Scrie răspuns