Pagina 1 din 1

Tratament acasa

Scris: 17 Apr 2020, 12:46
de Pescar incepator
Buna ziua

Am citit pe net ca se poate face tratament acasa.A facut cineva?Are randament?Imi poate recomanda cineva un doctor care sa imi recomande un tratament?Cer si astept sfaturi ce sa fac sau sa nu fac de la oricine.Multumesc

Re: Tratament acasa

Scris: 23 Apr 2020, 15:41
de admin
Buna pescar. Tratamentul presupune abordarea a doua paliere, dependenta fizica si dependenta psihica. Primul palier se poate aborda acasa sau in mediu spitalicesc, in functie de rezultatul evaluarii (conteaza istoricul de consum, cantitatea consumata, severitatea sevrajului, comorbiditati samd) iar medicul psihiatru poate recomanda tratament ambulator sau cu internare. Palierul psihic are nevoie de o abordare mai de lunga durata si poate fi o combinatie intre auto-dezvoltare, consiliere psihologica, grup de suport facilitat de psiholog sau Alcoolicii Anonimi. Tratamentul farmacologic neinsotit de suport psihologic are o rata de recadere foarte mare.

Clinica ALIAT ofera in aceasta perioada posibilitatea efectuarii consultatiilor psihiatrice si consilierii psihologice in varianta online, indiferent din ce zona sunteti. Tel 0727880447. Pentru alte referiri puteti suna si la 021.9335 linie telefonica de asistenta pentru persoane cu probleme legate de consumul de alcool.

Re: Tratament acasa

Scris: 31 Mar 2021, 15:49
de Padina Vasile
Aș vrea să mă ajutați, orice veste, sau orice stare emoțională mă face să consum alcool. Ce mă sfătuiți?

Re: Tratament acasa

Scris: 02 Apr 2021, 16:27
de admin
Va sfatuim sa abordati aceste stari emotionale printr-un proces de dezvoltare personala care poate presupune consiliere psihologica, citit carti, discutii cu persoane apropiate despre aceste stari emotionale, grupurile de AA sau alte forme de suport emotional. Lucrul cu mintea este important, nu vestile sunt cele care produc perturbari, ci interpretarile noastre despre acele evenimente. De asemenea o conduita sanogena, stil de viata sanatos, alimentatie sanatoasa, igiena somnului, introducerea de activitati care sa va aduca placere, socializare, hobby-uri sunt foarte importante.

Re: Tratament acasa

Scris: 23 Apr 2023, 10:30
de Ionut1981
Multumesc pentru tot.Sunteti de mare ajutor.