021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Probleme alcoolice cu mama mea

Aici puteti povesti experientele personale.
AlexAlina
Boboc
Boboc
Mesaje: 2
Membru din: 11 Aug 2020, 00:23

Probleme alcoolice cu mama mea

Mesaj de AlexAlina »

Buna seara !
Mi-am făcut contul acesta in dispersarea mea de a-mi ajuta mamasa scape de alcool !
A început sa bea de vreo 4 ani , situația sa înrăutățit de la an la an... acum deja s-a ajung grav !
Eu fica ei de 26 de ani cu încă 2 frați mici de 11 și 5 ani suntem foarte afectați de lucrul acesta !
S-a ajuns la scandal la bătăi întreEa , sotul ei ( tatăl meu vitreg ) și soacra ei , bea excesiv , zilnic ,este foarte slaba , nu te înțelegi cu ea , o știe tot blocul , încercam de ani sa o ajutam și nu vrea ! Spune ca nu are probleme ca nu e depresiva , etc , nu vrea sa merga la doctor dar deja s-a ajuns foarte departe ( nici soțul ei nu mai are răbdare a început sa dea in ea s-a saturat și el de tot ce se întâmpla și asta nu ajuta ) și nu știu ce sa mai fac , am și eu familia mea și vreau sa ma bucur de ea și in același timp sa o ajut sa iasă din calvarul asta ! Ajutați-mă cu un sfat va rog din suflet ! Sunt disperata ! Ma consum foarte mult din cauza ei am devenit axioasa și nu știu ce sa mai fac ca sa fie bine ! Mulțumesc :(
Caddy
Boboc
Boboc
Mesaje: 30
Membru din: 27 Dec 2017, 08:26

Re: Probleme alcoolice cu mama mea

Mesaj de Caddy »

Din păcate și eu sunt alcoolic și nu reușesc sa scap de acest viciu. Îmi afectează viata, familia copiii. Încerc din răsputeri sa ma lupt. Fii tare. Încearcă sa o duci la grup. Ajuta foarte mult. Eu cât am frecventat dădeam semne de revenire. Multa sănătate!
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Probleme alcoolice cu mama mea

Mesaj de Airam »

Daca ea nu vrea sa fie ajutata, e imposibil sa faci tu ceva pentru ea. Cand nu bea, incearca sa vorbesti cu ea, sa-i explici in ce situatie este.
Dar sa stii ca atata timp cat ea nu constientizeaza ca are o problema, nu ai ce sa faci din pacate. La medicul de familie merge? Eventual vorbeste cu medicul de familie, explica-i ce se intampla, poate el sa-i spuna sa nu mai bea, eu stiu, sa o minta, sa-i spuna ca o sa moara daca mai bea. Imi pare tare rau sa aud despre copii care sufera din cauza asta.
Te imbratisez, Maria.
AlexAlina
Boboc
Boboc
Mesaje: 2
Membru din: 11 Aug 2020, 00:23

Re: Probleme alcoolice cu mama mea

Mesaj de AlexAlina »

Nu vrea sa meargă la medic ! Acum am vorbit cu ea după o faza urâta de aseară pe care mi a povestit-o fratele meu mai mic .... caiar a băut mult și a ieșit scandal .... i am zis azi dimineața fiind ea ok tot ce aveam pe suflet am început sa plâng și degaba a zis ca mai bine moare și scăpăm noi destres ... doamne eu nu mai pot , îmi face foarte mult rău și am luatdecizia sa nu mai vorbesc cu ea ... am încercat 2 ani de zile sa facceva sa scape de asta ... și văd ca nu ii pasa de noi copii ei ... doare rău :(
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Probleme alcoolice cu mama mea

Mesaj de Airam »

Imi pare tare rau!
Danutza
Veteran
Veteran
Mesaje: 378
Membru din: 19 Aug 2018, 11:26

Re: Probleme alcoolice cu mama mea

Mesaj de Danutza »

Buna, bine ai venit. Doamne, vezi ce inseamna sa fi mama alcoolica.. Ceea ce eram eu.. Da.. Daca omul nu constientizeaza ca are o problema.. In mintea lui, el chiar nu are, iar reversul medaliei, daca o constientizeaza intr-o oarecare masura, o foloseste ca pe o scuza " stiti ca sunt dependent". E greu si dificil.. Acum fiind doar de 4 ani in aceasta patima.. E un pic mai usor sa se foloseasca o metoda.. "Ancorarea in trecut" .. Cu un pic de rabdare.. Daca reusiti sa o duceti intr-un mediu unde nu ar putea avea acces la alcool... Sau sa ii fie eventual rusine sa consume ( gen la tzara.. Sau mergti undeva la munte cu cortul.. ) ca sa treaca de starea de servraj.. Cam in 3 zile ar trebui sa fie ok si sa fie capabila sa nu tramure si sa inceapa sa gandeasca mai lucid. Un joc un pic psihologic... Fara sa se mentioneze nimic despre alcool sau ca ea ar avea vreo problema.. Sau ca motivul plecarii ar fi ea.. Deci vreau sa zic aici cu o strategie foarte bine pusa la punct... Ulterior sa gasiti un joc in familie.. Nu stiu, gen adevar si provocare.. Habar nu am..dar clar sa fie ceva cu comunicare, iar voi sa conduceti discutia.. Fara sa isi dea seama.. Si reveninda "ancora" mai sus mentionata.. Toti oamenii au ceva in trecut care i-a bucurat foarte mult.. Si emotia respectiva se transpune in prezent.. Si ar fi o chestie care ar putea sa ii declanseze mintal o dorinta in minte de a ramane mai mult timp lucida. E o sansa... Cu eforturi.. Dar costurile sunt mai mici decat o internare te miri pe unde .. Fara succes. Iar omul, asa e firea noastra, intra oricum instant in opozitie cand i se spune ceva ce nu vrea sa auda.
Danutza
Veteran
Veteran
Mesaje: 378
Membru din: 19 Aug 2018, 11:26

Re: Probleme alcoolice cu mama mea

Mesaj de Danutza »

In principiu.. Totusi eu merg pe ideea ca totul in viatza se poate rezolva. Cum? Nu stim mereu.. Dar hai ca suntem atatea minti stralucite aici :) toata lumea ar trebui sa intre aici cu dorinta si sa "plece" multumit. Nu? Curaj ca ai dat de oameni faini
Scrie răspuns