021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Cum se poate scapa de problemele cu alcoolul?

Servicii de tratament disponibile in Romania.
Alexandram16
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 09 Mai 2023, 19:30

Cum se poate scapa de problemele cu alcoolul?

Mesaj de Alexandram16 »

Buna seara!
Ma aflu intr-o situatie delicata care pare fara iesire. O persoana apropiata din familia mea are grave probleme cu alcoolul. In august 2022 a fost in sevraj si cu greu l-am convins sa se interneze intr-un spital de psihiatrie. In urma mai multor internari situatia dpdv fizic s-a ameliorat, insa, desi consumul de alcool s-a diminuat, persoana respectiva are iesiri temperamentale tot mai iesite din comun. S-a ajuns pana in punctul in care sa fie nevoie sa solicitam ajutorul politiei intr-unul dintre episoadele sale de violenta. In acest moment este internat din nou intr-un spital de psihiatrie dupa ce a fost dus acolo de politie.
Problema este ca intr-un asemenea spital, perioada de sedere este de aproximativ 10 zile, iar fara voia pacientului nu se poate prelungi perioada de spitalizare.
Am mare nevoie de o solutie pentru a gestiona situatia aceasta. Persoanele care locuiesc cu respectivul au fost amenintate chiar de fata cu politistii ca la revenirea acasa le va omori.
Pana acum am incercat toate metodele de a ajuta aceasta persoana, ajungand chiar sa imi neglijez propriile probleme pentru a fi alaturi de aceasta, dar nimic nu a functionat.
Va rog cu disperare sa imi sugerati o modalitate de a gestiona aceasta problema cat mai rapid.
Va multumesc anticipat!
Lukian
Boboc
Boboc
Mesaje: 26
Membru din: 29 Dec 2022, 07:31

Re: Cum se poate scapa de problemele cu alcoolul?

Mesaj de Lukian »

Imi pare rau pentru ce vi se intampla dar nu poți ajuta pe nimeni pana persoana nu vrea sa se salveze.....nici pe mine nu m-a putut ajuta nimeni.....eram destul de rau....acum nu mai beau deloc de mult timp si m-am schimbat mult.....nici poftă nu mai am ....Ca si cum nu am băut niciodata.....singur m-am salvat....cerând ajutor acolo sus....eram aproape ateu....dar nu mai sunt....deocamdată pazestete pe tine
Scrie răspuns