021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Ceainaria ALCOHELP

Aici puteti propune teme de discutii.
Avatar utilizator

HOPE
Veteran
Veteran
Mesaje: 1619
Membru din: 21 Mar 2013, 22:14
Zile de abstinență: 24,02,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 7 ani

Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ceainaria ALCOHELP

Răspunsul #1281 scris

Mesajde HOPE » 23 Feb 2016, 13:38

Buna Oana!

Felicitari pentru anul de abstinenta!

Monezile se dau in cerc restrans, doar in comunitatea AA. Pentru asta trebuie sa fii membru AA si sa participi la sedinte in mod frecvent. Dar, cu siguranta vei primi de la baietii de pe forum una virtuala. :cuminte:

Ma bucur mult pentru tine, important este sa-ti mentii drumul drept in abstinenta! :hug:

Hope
Fa Rai din ce ai!
Avatar utilizator

Mihai
Veteran
Veteran
Mesaje: 597
Membru din: 13 Feb 2014, 17:41
Zile de abstinență: 11,12,2011
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 5 ani
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ceainaria ALCOHELP

Răspunsul #1282 scris

Mesajde Mihai » 27 Feb 2016, 10:20

Cred ca aici ar merge mai bine ce am scris aseară,

Mihai scrie:
As bea ceva,
De ce ?
Ca mi place. .!!
Mai gândește. ..de ce ?
Ca mi place, al dracului ce imi place! !
Mai gândește, doar ai băut deceniu plus deceniu,
Da...as bea sa mi fie bine,
Definește,
Aș bea ca sa ma liniștesc, și in plus. ..nici nu prea știu cum sa trăiesc,
Mai zi,
Aaa. ..si ar mai fi și golul...dar nu ai cum sa înțelegi, e golul acela sec, de care se tot vorbește, dar nu ai cum sa intelegi decât dacă ai sa bei. ..ca mine
Explică,
Pai atunci când sunt trist si viața e anostă cu un păhărel de vodcă. ..dar ce știi tu , tu judeci.
Mai spune,
Si atunci când tot e bine, si toate imi merg din plin , ah cea as mai bea un vin , ca așa o exaltare dată de o sticlă cu vin nu mai găsești niciunde
Aha, si zici ca iți place,
O da . Si când sunt supărat, ce mai îmi plâng de mila, cu bere, vin si țuică lângă mine
Ăsta i doar începutul,
Ce zici tu acolo,
Ca apoi începe nebunia. Si tot ce a fost frumos dispare prin magie,
Știi tu ?
O da , începi ca sa te bâlbâi, ai ochii obosiți, ai vrea sa mergi la baie dar mergi împleticit,
Mai zi,
Si a doua zi ti e greață, de tine și de viață , promiți ca nu mai bei. ..
De unde știi ?
Ma doare și pe mine când faci așa prostii,
???
Tu spui "Ma mustră conștiința " eu zic " ma doare tare rău căci eu sunt Conștiința.
" Viata e atat de frumoasa fara bautura, orice alcoolic abstinent poate confirma asta" - Mihai Alcohelp.
Avatar utilizator

styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2627
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 7 ani

Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ceainaria ALCOHELP

Răspunsul #1283 scris

Mesajde styx » 14 Mar 2016, 21:52

Asta era cât p'aci să mă omoare:
Zona de confort. Un nume relativ nevinovat…confort
Confortul e plăcut. Să fii în zona lui e nemaipomenit. E călduţ și bine. E locul din care nu mai vrei să pleci niciodată.
Să fii în acel loc în care problemele au dispărut, nu există suferinţă de niciun fel, totul este anesteziat, uitat, fără importanță în afară de pahar.
Ei bine abia atunci, când simţeam că totul este bine, că nu doare nimic şi toate lucrurile arată bine, atunci a început decăderea mea.
Nu am vrut să cred şi nu am putut să accept asta multă vreme.
Un criminal feroce și foarte răbdător, mascat într-un prieten bun, asta a fost zona de confort pentru mine.
Un cântec de sirenă care m-a ademenit subtil şi apoi m-a tras la fundul mării unde era cât pe aci să mă răpună, cam așa a fost zona asta de confort.
Zona de confort a fost calul troian pentru care mi-am spart singur zidurile castelului meu şi pentru care am chemat în viața mea distrugerea de bunăvoie şi nesilit de nimeni.
Am lăsat ce stiam mai bine să fac, am ieșit din zona mea de confort emoțional si am facut schimbari, schimbări mari si deloc ușoare. M-am pus în situatii pe care in trecut le respingeam total...
Si am învățat un lucru : zona de confort distruge.
:jos-palaria:
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator

styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2627
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 7 ani

Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ceainaria ALCOHELP

Răspunsul #1284 scris

Mesajde styx » 15 Mar 2016, 06:38

https://www.facebook.com/dependenta.org ... =3&theater
INVITAȚIE

Lansarea proiectului „Reabilitarea dependenților de alcool și droguri din medii defavorizate”

Asociația Crucea Albastră din România vă invită vineri 18 martie, ora 14.00, la sala Hub-ul cetățeniei active a Bibliotecii Naționale a României (intrarea pe latura estică a clădirii, dinspre parcare), la evenimentul de lansare a proiectului „Reabilitarea dependenților de alcool și droguri din medii defavorizate”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Proiectul „Reabilitarea dependenților de alcool și droguri din medii defavorizate” își propune să identifice persoanele dependente de alcool și droguri care sunt motivate pentru tratament de recuperare și pentru abstinența de lungă durată, dar care nu pot achita costurile internării într-un centru de reabilitare, și să faciliteze accesul la serviciile de tratament de reabilitare pentru un număr de 40 de astfel de persoane dependente de alcool sau droguri, din medii defavorizate. Persoanele dependente care aparțin unor categorii sociale vulnerabile sau supuse discriminării, precum tinerii, persoanele din mediu rural, cu statut socio-economic precar, de etnie roma sau aparținând minorităților sexuale, li se acordă prioritate în cadrul proiectului.

Pentru identificarea beneficiarilor din acest proiect avem nevoie de ajutorul dumnevoastră, organizațiile și instituțiile publice aflate în contact cu consumatorii de alcool și droguri! Vă invităm să participați la evenimentul de lansare a proiectului „Reabilitarea dependenților de alcool și droguri din medii defavorizate”, iar ulterior să recomandați potențiali beneficiari în cadrul lui. Cu alte cuvinte, ne dorim să le recomandați dependenților de alcool și droguri cu care intrați în contact și care doresc să se recupereze, dar nu au mijloacele materiale pentru a achita costurile tratamentului, posibilitatea de a parcurge cure de reabilitare de până la trei luni, la unul dintre centrele Crucii Albastre din România.

Pentru mai multe detalii vă așteptăm la evenimentul de lansare. Acesta va cuprinde o conferință de presă, la care vor participa președintele Crucii Albastre din România, preotul conf. univ. dr. Constantin Necula, directorul executiv al asociației, dl. Ghita Oltean, și subsemnatul, coordonatorul proiectului și directorul centrului de la Șura Mică.

Evenimentul va fi urmat de o gustare.

Cu stimă,

Dr. med. Holger Lux, coordonator de proiect
Dr. Ștefan Iancu, asistent de proiect

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul 0727.091.342

http://www.dependenta.org
http://www.swiss-contribution.ro
youtu.be/XwJCT81Wpcs
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator

styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2627
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 7 ani

Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ceainaria ALCOHELP

Răspunsul #1285 scris

Mesajde styx » 15 Mar 2016, 17:09

Salutare Forumel!
Cum putem deveni dependenţi de absolut orice. Vezi care sunt consecinţele adicţiei

Mulţi oameni când vine vorba despre dependenţă se gândesc la droguri, cafea, alcool sau alte substanţe mai mult sau mai puţin nocive. După cum explică pentru BBC medicul Mark Griffiths, expert în probleme de adicţie, dacă putem obţine o recompensă pentru un anumit lucru, este posibil să devenim dependenţi de acel lucru.

Autor: Anca Murgoci

„În ultimii 25 de ani am studiat jocurile de noroc şi cred cu certitudine că ele reprezintă o forma de dependenţă la fel de periculoasă ca drogurile”. Problemele pe care le aduc jocurile de noroc au multe lucruri în comun cu dependenţele tradiţionale. De exemplu, pot apărea schimbări ale stării de spirit, probleme de relaţionare socială, violenţă domestică sau absenteism la locul de muncă.

Efectele asupra sănătăţii celor care pariază la jocurile de noroc sunt următoarele: stări de anxietate, depresie, insomnie, tulburări intestinale, migrene sau stări suicidare.

Există o altă categorie de persoane care devin dependente de jocurile pe calculator, de munca de la serviciu sau de sport. Orice activitate pe care un dependent o întrerupe din diverse motive, va avea efecte secundare, cum ar fi insomnie, dureri musculare, dificultăţi de respiraţie sau frisoare.

Când poate deveni dependenţă entuziasmul pentru o activitate? Există persoane care manifestă un mare entuziasm când trebuie să facă un anumit lucru. Nu devine dependenţă, dacă stoparea acelei activităţi nu va avea efecte negative asupra sănătăţii şi stării de spirit. Practic, diferenţa fundamentală dintre entuziasmul excesiv şi dependenţă este că prima îmbunătăţeşte viaţa, iar cea de-a doua aduce numai efecte negative.

Pentru ca o activitate să poată fi considerată dependentă trebuie să aibă consecinţe grave asupra sănătăţii. Dacă o activitate ordinară devine la un moment dat cea mai importantă sau unica formă care poate îmbunătăţii starea de spirit, atunci avem de-a face cu o problemă. În plus trebuie crescut timpul pe care îl dozăm pentru o activitate dependentă. Dacă nu facem asta, poate apărea sevrajul psihologic.

Un comportament dependent se dezvoltă pe baza unei predispoziţii biologice, genetice, pe mediul social în care operează individul şi propriile lui aşteptări, credinţe sau atitudini. Dependenţele comportamentale nu au efecte vizibile în societate. În schimb, alcoolismul are simptome evidente, cum ar fi incapacitatea de merge drept sau de a vorbi coerent. O dependenţă comportamentală trebuie luată în serios de către toţi profesioniştii din domeniu. Adicţiile de comportament pot fi la fel de grave precum dependenţa de droguri. Există diferite modalităţi de tratare, cum ar fi homeopatie, acupunctură sau reflexoterapie.

articol preluat de aici ... http://www.dcnews.ro/cum-putem-deveni-d ... 5gPLv.dpuf
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!

veraliad
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 30 Dec 2009, 09:01
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ceainaria ALCOHELP

Răspunsul #1286 scris

Mesajde veraliad » 08 Apr 2016, 09:35

....as vrea si eu sa ma laud cu performante....de genul 1 an sau mai mult........din pacate nu am reusit mai mult de 6 luni........felicitari...

ilyuta
Veteran
Veteran
Mesaje: 2390
Membru din: 17 Mar 2014, 03:20
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ceainaria ALCOHELP

Răspunsul #1287 scris

Mesajde ilyuta » 16 Apr 2016, 02:12

Draga Veralid, nimeni nu se lauda cu nimic , aici pe forum.Ne bucuram doar ca am inteles ca trebuie sa luam fiecare zi la rindul ei si sa nu bem.Incerca si tu sa nu mai faci ierarhii si ai sa vezi cum se aduna si la tine zilele, luniler, anii.Eu am si uitat cit am de cind sunt abstinent dar imi reamintesc prietenii. :ras: :jos-palaria:

Styxisor prieten drag, asa cum imi place mie sa iau pozitivul din orice situatie neplacuta, ma bucur ca sunt adict, deoarece acum am devenit adict la abstinenta. :ras: :ras: :ras: :smecher:
Nume anterior: ilyuta
Avatar utilizator

styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2627
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 7 ani

Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ceainaria ALCOHELP

Răspunsul #1288 scris

Mesajde styx » 08 Mai 2016, 21:10

Seară senină ! Să mai și râdem ( sau măcar să zambim)...
Cugetări bahice 😉 :
- Seful meu nu știa că beau, până într-o zi cand am venit la serviciu treaz. ( cred ca asa am pătit si eu :ras: :ras: :ras: )
- Un om beat nu spune niciodată o minciună.
- Am băut numai în 2 ocazii când mi-a fost sete și când nu mi-a fost sete.
- Obișnuiam să gândesc că băutul era rău, așa că am încetat să gândesc.
- Eu beam pentru că lucram, si lucram ca să pot să bea.
:ranjet:
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!

colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 1 an
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Ceainaria ALCOHELP

Răspunsul #1289 scris

Mesajde colica zis alcoolica » 09 Iul 2016, 11:06

,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "

Înapoi la “TEME DE DISCUTII”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori