021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Proiect intreprinderi sociale

Aici puteti propune teme de discutii.
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1161
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Proiect intreprinderi sociale

Răspunsul #1 scris

Mesajde admin » 03 Sep 2013, 16:37

Buna ziua dragi forumisti,

ALIAT are posibilitatea sa depuna un proiect in care sa infiinteze 16 intreprinderi sociale (16 mici afaceri, aprox. 4 persoane angajate in fiecare afacere, cca 30.000 Euro investitie/afacere) prin care sa creeze locuri de munca pentru persoanele vulnerabile (inclusiv persoane dependente de droguri/alcool). Daca aveti idei de intreprinderi sociale pe care sa le implementam in zona voastra si in care doriti si sa va implicati activ ca si coordonator astept mesajele voastre pe adresa office@aliatong.ro.

O definitie a antreprenoriatului social: “Este acea activitate antreprenorială care porneşte de la identificarea unei probleme sociale (cu privire la educaţie, sănătate, dar şi cu privire la alte aspecte sociale importante pentru comunitate) şi porneşte la rezolvarea acestei probleme sociale prin metodele tipic antreprenoriale (respectiv structurând o organizaţie si găsind soluţiile de acţiune, finanţare şi dezvoltare a acestei organizaţii).”

Salariile lucratorilor vor fi acoperite pe o perioada de cca 15 luni din proiect urmand ca dupa terminarea proiectului aceste mici afaceri sa se autosustina. Pe langa partea care tine de afacere vor fi realizate o serie de activitati conexe precum: consiliere psihologica, psihiatrica, formare profesionala, consolidarea capacitatilor, competentelor cunostintelor si stimei de sine

Cred ca e o oportunitate buna pentru oricine doreste sa devina antreprenor si sa devina propriul lui sef.

Exemple de activitati de intreprinderi sociale deja infiintate in Romania: jucarii de plus, printuri, productie legume bio, organizare de evenimente, corpuri de iluminat, producere bijuterii, sacose din panza, ceramica samd.

Sper sa gasesc antreprenori si printre voi,
Cu respect,
Admin
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline

Înapoi la “TEME DE DISCUTII”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori