021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Medicament pentru reducerea consumului de alcool

Aici puteti propune teme de discutii.
Avatar utilizator

Sunt autorul acestui subiect
admin
Administratorul site-ului
Mesaje: 1156
Membru din: 11 Noi 2009, 17:43
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Medicament pentru reducerea consumului de alcool

Răspunsul #1 scris

Mesajde admin » 05 Mar 2014, 11:57

Buna ziua dragi forumisti,

Legat de acest medicament de care s-a vorbit si in ultima vreme pe forum as vrea sa dau cateva informatii mai detaliate pentru ca am fost prezent si eu la lansarea lui si la prezentarile sustinute. Se pare ca aparitia lui a suscitat mult interes in randul medicilor pentru ca au venit in numar foarte mare, peste numarul de invitatii. Toata lumea vroia bineinteles sa afle cum se prescrie si ce este cu acest medicament, lucru lesne de inteles din cauza putinelor optiuni pe care le au.

De la bun inceput se subliniaza ca acest medicament trebuie acompaniat de suport psiho-social (consiliere psihologica, psihoterapie samd). Candidatul potrivit este persoana dependenta cu un nivel crescut al consumului de alcool dar o persoana functionala, motivata sa se schimbe si care are consecinte usoare si moderate ale consumului de alcool. Candidatul nu are simptome de sevraj si nici nevoie imediata de detoxificare. Administrarea lui se face la nevoie de catre pacient, max. 1/zi, iar producatorul afirma ca reduce consumul de alcool cu pana la 57%. Obiectivul final trebuie sa fie insa abstinenta totala. Obiectivul este de atins in minim doi ani de zile.

Motivul aparitiei acestui medicament se datoreaza esecurilor terapeutice care pretindeau abstinenta totala si s-a conturat ideea adaptarii la realitate. In Romania este primul medicament aprobat pentru reducerea consumului de alcool.

Cam asta imi revine acum in minte de la eveniment, numele medicamentului nu il dau pentru a nu face reclama, iar el poate fi prescris doar de catre medicii psihiatrii.

Concluziile le trageti voi.

Viorel
ALIAT
office@aliatong.ro
021/9335 Alcoline

asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Braila
Gen: Nespecificat - Nespecificat
Contact:

Re: Medicament pentru reducerea consumului de alcool

Răspunsul #2 scris

Mesajde asido1973 » 06 Mar 2014, 10:53

In aceste zile mai multe persoane de pe forum m-au intrebat despre medicamentul lansat sambata. Cei interesati puteti trimite un mail si va voi trimite toate materialele scanate de sambata.
Prezentrile la cazurile clinice au fost foarte interesante.

O zi buna va doresc!
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
Avatar utilizator

dani
Veteran
Veteran
Mesaje: 4243
Membru din: 24 Iun 2012, 00:14
Zile de abstinență: 20,04,2012
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 5 ani
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Medicament pentru reducerea consumului de alcool

Răspunsul #3 scris

Mesajde dani » 07 Mar 2014, 09:10

Buna Admin! Buna Asido!

Referitor la medicamentul miracol,Admin spunea:'' Se pare ca aparitia lui a suscitat mult interes in randul medicilor pentru ca au venit in numar foarte mare, peste numarul de invitatii.''

Acuma stau eu si cuget...daca Asido a vorbit la Crown Plaza in fata a 180 de medici psihiatri,inseamna ca,compania ce a produs medicamentul i-a cazat,le-a platit hotel de cinci stele,deplasarea din toate colturile tarii,sala de conferinta,mancare si bautura moka la toti.Normal ca a suscitat interes!

Bineinteles,se merge pe inducerea ideii ca odata ajunsi acasa domnii doctori vor recomanda''minunea'',pacientilor lor.El am inteles ca,costa 600 lei/luna si nu e compensat.Si tratamentul pentru abstinenta totala dureaza minim doi ani de zile.Medicamentul se ia ''la nevoie'',adica unul ca mine ar fi trebuit sa-l ia zilnic.Nu cunosc daca da dependenta,dar asta e un aspect foarte important,pentru ca daca da,e o dependente foarte scumpa,fata de exemplu una de Diazepam care costa cativa lei.Oricum,dependentele nu se masoara in bani,dar totusi pentru unul care ''schimba stapanul'' e nevoie sa stie cat costa noul stapan.
Se spune:
Candidatul potrivit este persoana dependenta cu un nivel crescut al consumului de alcool dar o persoana functionala, motivata sa se schimbe si care are consecinte usoare si moderate ale consumului de alcool. Candidatul nu are simptome de sevraj si nici nevoie imediata de detoxificare. Administrarea lui se face la nevoie de catre pacient, max. 1/zi, iar producatorul afirma ca reduce consumul de alcool cu pana la 57%. Obiectivul final trebuie sa fie insa abstinenta totala. Obiectivul este de atins in minim doi ani de zile.


Pana la urma nu imi e foarte clar cui se adreseaza .Alcoolicilor sau ''heavy-drinkerilor'' ? In cazul al doilea poate ca ii foarte indicat,merge sotioara si face cumva rost de medicament pentru betivul de barbatu' sau,il baga in zama si asta nu mai poate bea 4 butelii de vin ca nu mai intra in el numai doua.In cazul asta ii OK,ii treaba buna.Am priceput ce medicamentul se da numai pe reteta si cu consiliere psihologica,dar expuneam si eu un caz mai des intalnit,adica nevasta care i-ar da ceva sotului ca acesta sa nu mai bea atat de mult.

Citez dintr-un ziar din Cluj:
http://citynews.ro/eveniment/pilula-min ... tele-nu-au
Pilula-minune care tratează dependenţa de alcool, contestată la Cluj. "La alcoolici medicamentele nu au efect"

Dependenţa de alcool poate fi tratată cu pastile. Uniunea Europeană a aprobat primul medicament împotriva alcoolismului, care se găseşte deja şi în farmaciile din România. Cu toate acestea, nici medicii, nici pacienţii nu cred că un astfel de tratament va avea eficienţă practică.

Agentia europeană a medicamentelor a aprobat recent lansarea pe piaţă a unui medicament - Selincro - care suprimă pofta de băutură în cazul alcoolicilor. Medicii sunt însă sceptici cu privire la rezultate. "În 40 de ani de activitate încă nu am găsit un medicament care să vindece alcoolismul. Este un produs pe care l-am avut şi pe care l-am testat, iar rezultatele sunt aceleaşi cu alte altor produse care se folosesc în aceste cazuri. Nu cred că acest medicament nou este panaceul universal în toxicofiliile etanolice şi vindecă alcoolismul", spune psihiatrul Traian Neamţu.

Specialiştii spun că alcoolismul este o boală pentru care nu există niciun tratament. Singura modalitate de vindecare este conştientizarea problemei şi o ambiţie extrem de mare din partea "pacientului". "Există anumite afecţiuni de comportament ce pot fi tratate cu medicamente, care atenuează anumite stări de stres sau stări emoţionale, dar recuperarea din alcoolism presupune în primul rând motivaţia clientului, care trebuie să înţeleagă că suferă de o boală şi că nu poate relua consumul de alcool niciodată", este de părere asistentul social Claudia Varga.

Richard a fost dependent de alcool şi a ajuns să recunoască această problemă abia după ce şi-a pierdut casa şi familia. Luptă cu dependenţa de ani buni şi nu are încredere că un medicament-minune îl va vindeca. "Mi se părea foarte normal, mi se părea că beau în mod firesc, ca toată lumea, cu toate că urmările acestei probleme se reflectau deja în viaţa personală. Aveam senzaţia că alţii sunt de vină pentru problemele din viaţă şi nu eu. Atât timp cât foloseşti un medicament care să îţi modifice starea psihică nu ajungi să realizezi nimic, eventual treci de la dependenţa de alcool la dependenţa de medicamente", explică bărbatul.

Tratamentul a fost conceput de finlandezi şi este produs în Danemarca, fiind introdus recent şi pe piaţa din România. Nu este însă un medicament pentru toate buzunarele."Pacientul care are nevoie de el trebuie să se prezinte cu o reţetă de la medic. Nu e pe lista de medicamete compensate, preţul tratamentului fiind undeva la 600 de lei pe lună", spune Speranţa Iacob, preşedintele Colegiului Medicilor şi Farmaciştilor Cluj

Conform testelor de laborator, medicamentul reduce cu 60% consumul de alcool. În Europa, mai mult de 90% dintre cei 14 milioane de pacienţi cu dependenţă de alcool sunt în prezent netrataţi.In final as vrea sa subliniez ca din punctul meu de vedere si nu doar din al meu,ci si cel a milioane de alcoolici membrii AA,singurul tratament pentru alcolism este abstinenta.Nu un consum mai mic cu ''n'' la suta.Eu sunt adeptul idei,daca se poate total fara medicamente.Cand nu se poate si alcoolicul poate muri din cauza sevrajului,se face dezintoxicarea in spital si i se da medicatia necesara.Dar cu acest medicament il setezi gresit pe pacient si ignori toata experienta a milioane de alcoolici din AA cu ideea lasatului de baut prin reducerea treptata a consumului.
Pentru sănătatea economiei naţionale consumaţi cât mai multe produse româneşti.

asido1973
Veteran
Veteran
Mesaje: 5494
Membru din: 10 Dec 2009, 20:45
Zile de abstinență: 22,09,2009
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Localitate: Braila
Gen: Nespecificat - Nespecificat
Contact:

Re: Medicament pentru reducerea consumului de alcool

Răspunsul #4 scris

Mesajde asido1973 » 08 Mar 2014, 08:59

Salut dani.

Daca ar fi sa aleg intre un an de mers pe la AA si baut in continuare si un an de abstinenta cu ajutorul unei pilule aleg varianta a doua.
Si apoi de care milioane de aa vorbesti , de unde ? Din cate stiu eu in tara noastra sa zicem ca aa abstinenti sunt o mie si nu cred. Nu vorbim de cei care se perinda pe la aa ci de cei care au intrat acolo si au mers pe drum inainte. Mai sunt vreo 30 pe forum si sa zicem inca 100 pe alte forumuri. Restul ... de 2 milioane?
Sunt sigur ca unii alcoolici vor gasi ajutor si in acest medicament cum am cunoscut altii care au abstinenta frumoasa.
Acest medicament reduce pofta de consum. Cazurile clinice prezentate au fost destul de interesante.
Apoi daca tu crezi ca un asistent social poate fi numit specialist in domeniul psihiatric m-ai lamurit. Imediat dupa asistentul social vii cu un citat de la un alcoolic. Apoi noi stiu ca suntem cei mai mari specialisti.
Hai sa vedem ce o sa fie cu el. Eu unul daca acest medicament exista la intrarea in abstinenta si aveam datele care le am acum l-as fi luat fara nici o retinere pentru o perioada.
Nu sunt complet inutil….cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
Pentru alte intrebari sau discutii va stau la dispozitie la orice ora pe adresa de mail: [...]
Avatar utilizator

styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2627
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 7 ani

Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Medicament pentru reducerea consumului de alcool

Răspunsul #5 scris

Mesajde styx » 24 Iul 2014, 18:46

Eu am luat SELINCRO ( bănuiesc că despre el e vorba), de vre-o 3-4 ori. E foarte bun, într-adevăr la mine a redus pofta de consum plus ca ce e mai important iti reduce simptomele de sevraj. Nu il mai iau acum (deși il port tot timpul cu mine!!!) pentru ca vreau sa nu depind de un medicament. NU știu dacă dă dependență pentru că așa cum spuneam nu am luat multe.Oricum este opiaceu.Ca preț e undeva la 150 de lei 7(șapte ) pastile...se ia una pe zi sau la nevoie.În principiu e pentru reducerea consumului dar merge și la abstinență.
http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/human/002583/WC500140303.pdf
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!

Rusunelu81
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 02 Oct 2016, 15:57
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Medicament pentru reducerea consumului de alcool

Răspunsul #6 scris

Mesajde Rusunelu81 » 02 Oct 2016, 16:02

Va rog mult sa ma ajutati cum as putea sa gasesc medicamentu selincro si la ce pret.e pt sotul meu.sunt disperata,vreau sal ajut sa se lase de baut mai ales ca avem si un copil mic.va multumesc anticipat

tbtsm
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 18 Apr 2017, 23:01
Gen: Masculin - Masculin

Re: Medicament pentru reducerea consumului de alcool

Răspunsul #7 scris

Mesajde tbtsm » 18 Apr 2017, 23:12

Cunoaste cineva medici sau clinici care prescriu acest medicament sau stiu/folosesc metoda lui Sinclair pentru a trata dependenta de alcool?

@styx, ce medic ti-a prescris Selincro? A mentionat cumva de metoda lui Sinclair sau a propus folosirea medicamentului pur si simplu?

Substanta activa a Selincro este nalmefene, iar in SUA este Naltrexone. Exista un studiu bine pus la punct legat de eficienta acestui medicament in combinatie cu metoda lui Sinclair (The Sinclair Method). Totul se bazeaza pe stiinta si se numeste, ca si tratament: extinctie farmaceutica. Acest medicament nu impune abstinenta si trebuie luat cu 1-2 ore inainte de a consuma alcool, altfel nu isi face efectul!

Gessica
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 06 Mai 2018, 09:41
Gen: Feminin - Feminin

Re: Medicament pentru reducerea consumului de alcool

Răspunsul #8 scris

Mesajde Gessica » 26 Mai 2019, 18:54

Selincro se găsește în farmacii doar pe baza de reteta și este 120 RON aprox 7 pastile.

Înapoi la “TEME DE DISCUTII”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori