021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Va salut ... cu respect

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani

Re: Va salut ... cu respect

Mesaj de lupica »

Meditatie

16 iulie

„MĂSURA SMERENIEI”

În orice împrejurare, durerea a fost preţul care trebuia plătit pentru a începe o viaţă nouă. Dar preţul acesta acoperea mai multe decât ne aşteptam. Ne-a furnizat o măsură a smereniei, care în scurt timp s-a dovedit a fi un foarte bun calmant al durerii.
DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII

Era dureros să renunţ la încercarea de a-mi controla viaţa, chiar dacă succesul mă tot ocolea, iar când viaţa devenea prea dură, îmi găseam refugiul în băutură. Acceptarea vieţii cu toate capriciile ei va fi posibilă datorită smereniei. pe care o trăiesc atunci când îmi las voinţa şi viaţa în mâinile lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţeleg eu. Având viaţa în grija lui Dumnezeu, nu voi mai răspunde cu frică, nesiguranţă şi supărare acelor momente din viaţa mea, care aş fi preferat să nu aibă loc. Suferinţa pricinuită de aceste momente va fi vindecată de conştiinţa că am primit puterea spirituală de a supravieţui.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

19 iulie

MÂNDRIA FALSĂ

Mulţi dintre noi care se considerau religioşi au fost surprinşi să constate limitele acestei atitudini. Refuzând să-L punem pe Dumnezeu pe primul loc, am refuzat şi ajutorul Lui.

Multe idei nefondate sunt legate de mândria falsă. Nevoia îndrumării necesare pentru a duce o viaţă decentă este împlinită de speranţa trăită în comunitatea AA. Cei care au mers de ani buni pe această cale –în fiecare zi la rândul ei– spun că o viaţă care gravitează în jurul lui Dumnezeu presu­pune posibilităţi nelimitate de evoluţie personală. Aşa stând lucrurile, o mare speranţă vine din partea veteranilor AA. Îi mulţumesc Puterii mele Supe­rioare pentru că mi-a dat de înţeles că acţionează prin intermediul altor persoane, şi Îi mulţumesc şi pentru slujitorii de încredere ai comunităţii care i-au ajutat pe noii membri să se descotorosească de falsele lor idealuri şi să le adopte pe cele care duc către o viaţă bazată pe compasiune şi încredere. Vete­ranii AA îi provoacă pe noii-veniţi “să ajungă”, astfel încât în cele din urmă “să ajungă să creadă”. Rog Puterea mea Superioară să ajute necredinţei mele.
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

21 iulie

UN DAR NEPREŢUIT

După toate probabilităţile, până în clipa de faţă am obţinut într-o oarecare măsură eliberarea de cele mai devastatoare handicapuri ale noastre. Ne bucurăm de momentele în care suntem copleşiţi de pacea sufletească. Celor dintre noi care până acum nu au cunoscut decât exaltarea, depresia sau neliniştea – cu alte cuvinte, nouă tuturor – această pace redobândită este un dar nepreţuit.

Învăţ să mă deschid în faţa lui Dumnezeu, să nu fiu măcinat de prejudecăţi şi să fiu dispus să primesc îndurarea divină în toate aspectele vieţii mele; în felul acesta pot să am parte de pace şi libertate, care sunt rezultatele supunerii. S-a dovedit că un act de supunere ce se trage din disperare şi înfrângere, poate să evolueze într-un act de credinţă neîntreruptă, iar această credinţă înseamnă libertate şi victorie.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

22 iulie

„PĂRŢI BUNE ŞI PĂRŢI PROASTE”

„Creatorul meu, acum vreau ca Tu să ai parte de toată făptura mea, cu părţile ei bune şi rele”.

ALCOOLICII ANONIMI

Viaţa îţi aduce fericire doar dacă o trăieşti. Odată eliberat de defectele mele de caracter, fără de care pot fi mai uşor de folos, în sinea mea pot să devin mai umil. Defectele mele pot fi lăsate cu smerenie în grija lui Dumnezeu ca să pot scăpa de ele. Esenţa Pasului Şapte este atitudinea umilă, şi cum aş putea mai bine s-o capăt, decât oferindu-mă lui Dumnezeu cu totul – cu părţile mele bune şi cu cele rele– astfel încât El să înlăture ce-i rău şi să-mi întoarcă ce-i bun.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Maditatie

23 iulie

ÎL ROG PE DUMNEZEU SĂ DECIDĂ

„Mă rog ca tu să înlături orice defect al caracterului meu care mă împiedică să fiu de folos Ţie şi semenilor mei”.
ALCOOLICII ANONIMI

Odată ce mi-am recunoscut slăbiciunea şi am luat decizia de a-mi lăsa voinţa şi viaţa în grija lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţeleg eu, nu pot decide care defecte şi în cât timp să fie înlăturate. Îl rog pe Dumnezeu să decidă care defecte mă împiedică să-I fiu de folos Lui şi semenilor, după care Îl rog smerit să mă scape de ele.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

28 iulie

CEI AFLAŢI ÎNCĂ ÎN SUFERINŢĂ

Haideţi să rezistăm tentaţiei de a presupune că, de vreme ce Dumnezeu ne-a dat posibilitatea să facem bine într-un anumit domeniu, suntem sortiţi să fim un canal al îndurării divine pentru toată lumea.
AA AJUNGE LA MATURITATE

Grupurile AA există cu scopul de a-i ajuta pe alcoolici să trăiască în abstinenţă. Indiferent de dimensiunile şi vechimea lui, orice grup nu are decât un singur motiv pentru a exista: de a transmite mesajul său alcoolicului care mai suferă. Grupul există pentru ca alcoolicul să poată obţine un nou mod de viaţă, o viaţă plină de fericire, bucurii şi libertate. Pentru a se vindeca, majoritatea alcoolicilor au nevoie de susţinerea unui grup, de alţi alcoolici care îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa lor. Prin urmare, abstinenţa şi dăinuirea programului nostru depind de determinarea mea de a face totul în ordinea priorităţilor.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

29 iulie

DARURI ANONIME ÎN SEMN DE MĂRINIMIE

Pe vremea când eram alcoolici înrăiţi, într-un fel sau altul căutam mereu să primim vreo pomană.
CELE DOUĂSPREZECE TRADIŢII ILUSTRATE

Provocarea celei de-a Şaptea Tradiţii este o provocare personală, care îmi aminteşte să împărtăşesc şi să dăruiesc de bunăvoie. Înainte de abstinenţă, unicul lucru pe care l-am finanţat a fost obiceiul meu de a bea. Acum eforturile mele iau forma unui zâmbet, unei vorbe bune, sau a mărinimiei.Am înţeles că trebuia să încep să-mi duc singur crucea şi să le permit noilor mei prieteni să meargă alături de mine, deoarece, practicând cei Doisprezece Paşi şi cele Douăsprezece Tradiţii, nu m-am mai simţit niciodată atât de bine.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

30 iulie

ÎNTORCÂND UN FAVOR

... a dat de ceva mult mai preţios decât aurul... S-ar putea să nu observe dintr-odată că n-a făcut decât să zgândărească un filon infinit care va da roade doar dacă va continua să-l exploreze până la sfârşitul vieţii şi va insista să dăruiască mai departe tot ce a dobândit.
ALCOOLICII ANONIMI

În ce mă priveşte, cea de-a Şaptea Tradiţie înseamnă mult mai mult decât să dau bani pentru cafea. Înseamnă să fiu acceptat aşa cum sunt, făcând parte dintr-un grup. Este pentru prima dată în viaţă când pot fi responsabil, deoarece am posibilitatea de alegere. Pot să învăţ principiile de rezolvare a problemelor din viaţa cotidiană, implicându-mă în „afacerea” AA. Fiind în stare să mă întreţin singur, pot să întorc membrilor AA favorurile pe care aceştia mi le-au făcut! Dăruind AA-ului, nu numai că-mi asigur propria abstinenţă, dar îmi ofer siguranţa că AA-ul va fi aici şi la vremea nepoţilor mei.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

1 august

TRĂIEŞTE-ŢI VIAŢA

Viaţa spirituală nu este o teorie. Trebuie s-o trăim.
ALCOOLICII ANONIMI

Pe când eram un novice în program, nu puteam să înţeleg cum poţi să trăieşti conform aspectului spiritual al programului, dar acum, când sunt abstinent, nu pot să înţeleg cum e posibil să trăieşti fără el. Spiritualitatea era ceea ce căutasem. Dumnezeu, aşa cum Îl înţeleg eu, mi-a oferit răspuns la întrebările care m-au făcut să beau timp de douăzeci de ani. Ducând o viaţă spirituală, cerându-I ajutor lui Dumnezeu, am învăţat să iubesc, să ţin cont şi să simt compasiune pentru toţi semenii mei, dar şi să simt bucurie într-o lume în care, înainte de aceasta, simţeam numai frică.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran

Mesaj de lupica »

Meditatie

8 august

„AM FĂCUT O LISTĂ...”

Am întocmit o listă cu toate persoanele cărora le-am făcut necazuri...

Când m-am apucat de Pasul Opt, mă întrebam cum aş putea să înşir toate lucrurile pe care le-am făcut celor din jurul meu, de vreme ce erau atâţia oameni, iar unii dintre ei nici măcar nu mai erau în viaţă. Unele prejudicii nu erau grave, dar chiar mă deranjau. Principalul lucru din acest Pas era să fiu dispus să fac orice era nevoie pentru reparaţia cât mai bună cu putinţă, în clipa respectivă. Ori de câte ori există voinţă, există o cale, aşa că dacă vreau să mă simt mai bine, trebuie să scap de sentimentele de vinovăţie care mă bântuie. Într-un suflet curat nu există loc pentru sentimentele de vinovăţie. Dacă sunt sincer faţă de mine, cu ajutorul Puterii mele Superioare, pot să-mi curăţ sufletul de sentimentele acestea.
lupusor_[...]

Scrie răspuns