021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Va salut ... cu respect

Aici puteti povesti experientele personale.

Sunt autorul acestui subiect
lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 18,10,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 6 ani

Gen: Masculin - Masculin

Re: Va salut ... cu respect

Răspunsul #4691 scris

Mesajde lupica » 03 Iun 2023, 09:51

Meditatie

3 iunie

PE ARIPILE RUGĂCIUNII

... apoi am aruncat o privire înspre Pasul Şase. Am atras atenţia asupra faptului că bună­voinţa este indispensabilă.
ALCOOLICII ANONIMI

Paşii Patru şi Cinci au fost dificili, dar au meritat. Acum m-am împotmolit la Pasul Şase şi, în disperare, am luat Cartea cea Mare şi am citit acest pasaj. Eram afară şi mă rugam pentru bunăvoinţă în momentul în care mi-am ridicat privirea şi am văzut o pasăre imensă care se înălţa spre cer. Deodată, am văzut cum s-a lăsat în voia curenţilor de aer puter­nici din vârful muntelui. Planând cu repeziciune, apoi năpustindu-se în jos, după care iar se avânta în sus, pasărea făcea lucruri ce păreau imposibile pentru o pasăre de rând. A fost un exemplu edificator de creatură care se lasă “în voia” unei forţe superioare ei. Mi-am dat seama că dacă pasărea „şi-ar fi retras voinţa” şi ar fi încercat să zboare cu mai puţină încredere, bazându-se doar pe propriile forţe, n-ar mai fi zburat atât de liber. Această analiză mi-a dat bunăvoinţa de a rosti rugăciunea de la Pasul Şapte. Nu este uşor să cunoşti voia lui Dumnezeu în orice împrejurare. Trebuie să cercetez şi să fiu pregătit pentru curenţi, iar pentru asta ajută rugăciunea şi meditaţia! Deoarece sunt o fiinţă slabă, mă rog lui Dumnezeu să-mi permită să-I cunosc voia, dar şi să-mi dea puterea şi curajul de a o îndeplini – astăzi.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4692 scris

Mesajde lupica » 16 Iun 2023, 08:02

Meditatie

16 iunie

RECEPTIVITATEA

Am descoperit că Dumnezeu se arată celor care Îl caută. Pentru noi, tărâmul spiritului este unul vast, spaţios, atotcuprinzător, niciodată exclusivist sau interzis celor care caută cu toată seriozitatea. Credem că este deschis tuturor.
ÎN VIZIUNEA LUI BILL

Receptivitatea faţă de noţiunea unei Puteri Superioare ar putea deschide porţile spiritului. Deseori găsesc spiritul uman încorsetat în diferite dogme şi credinţe. Pot să fiu spiritual în propria împărtăşire. Împărtăşirea personală mă alătură rasei umane şi mă apropie de Dumnezeu, aşa cum Îl înţeleg eu.
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4693 scris

Mesajde lupica » 20 Iun 2023, 08:26

Meditatie

20 iunie

ELIBERAREA DE TEAMĂ

Problema rezolvării fricii are două aspecte. Va trebui să tindem să ne eliberăm cât mai mult posibil de frică. După care va trebui să găsim atât curajul, cât şi bunăvoinţa de a aborda într-o manieră constructivă orice urmă de frică.
ÎN VIZIUNEA LUI BILL

Majoritatea deciziilor mele erau bazate pe frică. Alcoolul făcea ca viaţa să fie mai uşor de suportat, dar a venit o vreme în care alcoolul nu mai constituia o alternativă la frică. Unul dintre cele mai minunate lucruri pe care le-am dobândit în AA a fost curajul de a acţiona, lucru posibil cu ajutorul lui Dumnezeu. După cinci ani de abstinenţă, a trebuit să fac faţă unei cantităţi uriaşe de frică. Dumnezeu i-a scos în calea mea pe oameni ca să mă ajute să trec peste acel impas, şi datorită faptului că lucrez la cei Doisprezece Paşi, încep să devin o persoană integră, aşa cum îmi doresc, iar pentru asta sunt profund recunoscător.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4694 scris

Mesajde lupica » 21 Iun 2023, 08:30

Meditatie

21 iunie

FRICĂ ŞI CREDINŢĂ

Să te eliberezi de frică îţi trebuie o viaţă întreagă, dar nici aşa nu ai să poţi să-ţi duci treaba la bun sfârşit. Când suntem supuşi unui atac vio­lent, grav bolnavi sau în alte condiţii de nesigu­ranţă maximă, cu toţii vom reacţiona la acest sentiment – într-o manieră pozitivă sau negativă, după caz. Doar cei decepţionaţi de propria persoană vor pretinde că au scăpat complet de frică.

ÎN VIZIUNEA LUI BILL

Frica mi-a provocat suferinţă atunci când puteam să am parte de mai multă credinţă. Sunt momente când frica mă rupe în bucăţi, chiar în clipa în care am parte de bucurie, fericire şi bună-dispoziţie. Credinţa în Puterea Superioară – şi încrederea în forţele proprii – mă ajută să îndur tragedia şi extazul. Când voi alege să-mi las temerile în grija Puterii Superioare, atunci voi fi liber.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4695 scris

Mesajde lupica » 25 Iun 2023, 09:34

Meditatie

25 iunie

STRADĂ CU CIRCULAŢIE ÎN AMBELE SENSURI

Dacă Îi vom cere lui Dumnezeu să ne ierte păcatele, cu siguranţă o va face. Dar în niciun caz nu ne va izbăvi de absolut orice meteahnă şi ne va face să rămânem aşa, fără cooperarea noastră.

DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII

Când mă rugam, obişnuiam să omit o grămadă de lucruri pentru care trebuia să cer iertare. Credeam că dacă nu voi aduce niciodată vorba despre aceste lucruri, El nu va afla niciodată despre ele. Nu ştiam că dacă m-aş fi iertat eu pe mine însumi pentru câteva dintre greşelile din trecut, atunci şi Dumnezeu m-ar fi iertat. Eram întotdeauna învăţat să mă pregătesc pentru drumul prin viaţă, dar până nu am intrat în AA şi nu am fost dispus să învăţ ce înseamnă să ierţi şi să fii iertat, niciodată nu mi-am dat seama că viaţa însăşi este un drum. Drumul vieţii este unul foarte fericit, atâta timp cât sunt dispus să accept schimbarea şi asumarea responsabilităţii.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4696 scris

Mesajde lupica » 27 Iun 2023, 09:04

Meditatie

27 iunie

MERGEM PE CALEA AA

Ne supunem Paşilor şi Tradiţiilor AA deoarece dorim cu adevărat să ni le însuşim. Nu mai este o chestiune de bine sau rău; ne conformăm deoarece chiar vrem să ne conformăm. Acesta este procesul nostru de creştere în unitate şi capacitate de funcţionare. Aceasta este dovada îndurării şi iubirii lui Dumnezeu printre noi.
AA AJUNGE LA MATURITATE

Îmi place să mă urmăresc cum evoluez în AA. M-am împotrivit conformării principiilor AA din clipa în care m-am înscris, dar am aflat din chinul împotrivirii mele că, alegând să trăiesc în stilul AA, m-am deschis în calea graţiei şi iubirii dumne­ze­ieşti. După care am început să cunosc cu adevărat ce înseamnă să fii un membru al Alcoolicilor Anonimi.
lupusor_[...]

primavara
Veteran
Veteran
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Răspunsul #4697 scris

Mesajde primavara » 28 Iun 2023, 08:15

.

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4698 scris

Mesajde lupica » 02 Iul 2023, 09:15

Meditatie

2 iulie

ESENŢA ABSTINENŢEI ADEVĂRATE

Am descoperit că nimeni nu trebuie să întâmpine dificultăţi cu spiritualitatea programului. Voinţa, sinceritatea şi receptivitatea sunt ingredien­tele esenţiale ale vindecării. Dar acestea sunt indispen­sabile.
ALCOOLICII ANONIMI

Sunt oare suficient de sincer să mă accept aşa cum sunt şi să mă înfăţişez astfel şi în faţa celorlalţi? Sunt oare dispus să fac tot posibilul, să fac tot ce este necesar ca să rămân abstinent? Sunt oare suficient de receptiv să aud ceea ce trebuie să aud, să gândesc ceea ce trebuie să gândesc şi să simt ceea ce trebuie să simt? Dacă răspunsul la aceste întrebări este „Da”, înseamnă că ştiu destule despre spiritualitatea programului încât să-mi menţin abstinenţa. Pe măsură ce continui să lucrez cei Doisprezece Paşi, mă apropii necontenit de esenţa adevăratei abstinenţe: împăcarea cu mine însumi, cu ceilalţi şi cu Dumnezeu, aşa cum Îl înţeleg eu.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4699 scris

Mesajde lupica » 03 Iul 2023, 10:11

Meditatie

3 iulie

EXPERIENŢA: CEL MAI BUN PROFESOR

Dacă suntem încă neexperimentaţi şi abia am intrat în contact conştient cu Dumnezeu, probabil că nu vom fi tot timpul inspiraţi.
ALCOOLICII ANONIMI

Unii spun că experienţa este cel mai bun profesor, dar eu cred că experienţa este unicul profesor. Doar datorită faptului că am cunoscut dependenţa de iubirea divină, am fost în stare să aflu despre iubirea lui Dumnezeu. La început nu puteam fi sigur de direcţia pe care El o imprima vieţii mele, dar acum înţeleg că ar trebui să fiu suficient de îndrăzneţ ca să-I cer îndrumare, în loc să acţionez ca şi cum mi-ar fi oferit-o deja. Deseori Îi cer lui Dumnezeu să-mi aducă aminte că are un drum pe care trebuie să-l urmez.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4700 scris

Mesajde lupica » 04 Iul 2023, 08:47

Meditatie

4 iulie

O CREDINŢĂ FIREASCĂ

... în adâncul sufletului fiecărui bărbat, femeie, sau copil, zace ideea fundamentală de Dumnezeu. Ar putea fi eclipsată de nenorociri, de strălucire deşartă, de venerarea altor lucruri, dar totuşi e acolo, într-o formă sau alta. Căci credinţa într-o Putere Superioară nouă înşine şi demonstra­ţiile miraculoase ale acesti Puteri în vieţile oame­nilor, sunt certitudini vechi de când lumea.
ALCOOLICII ANONIMI

În sălile de întrunire AA de pe tot cuprinsul ţării, am văzut operele unui Dumnezeu nevăzut. Dovada constă în minunea recuperărilor de pretutindeni. Acum cred cu tărie că Dumnezeu se află în acele încăperi, precum şi în inima mea. Pentru mine, un fost agnostic, credinţa este astăzi la fel de naturală ca şi respiratul, mâncatul şi dormitul. Cei Doisprezece Paşi m-au ajutat să-mi schimb viaţa în multe privinţe, dar nici una nu a avut un efect mai mare ca descoperirea unei Puteri Superioare.
lupusor_[...]

Înapoi la “POVESTEA MEA”