021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Va salut ... cu respect

Aici puteti povesti experientele personale.

primavara
Veteran
Veteran
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Va salut ... cu respect

Răspunsul #4701 scris

Mesajde primavara » 07 Iul 2023, 11:28

Salut Lupisor tu ai devenit adict la tacere acum pt ca erau si timpuri cand vorbeai cu noi...🤔😂😂
Dar ca sa fie impactul mai mare asupra celor cu probleme nu ar fi bine sa ne povestesti cum ne considerai tu aici sectanti?🤔😂😂😂Mai tii minte?😜 Eu una incercam sa te conving ca nu, dar tu nu si nuu...😉😂😂😂
Zi frumoasa senina va doresc tuturor in continuare!🙏💖🍀

Sunt autorul acestui subiect
lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 18,10,2014
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 6 ani

Gen: Masculin - Masculin

Răspunsul #4702 scris

Mesajde lupica » 12 Iul 2023, 09:42

Meditatie

12 iulie

RENUNŢĂ LA EGOISM

Căci fără o oarecare doză de smerenie, nici un alcoolic nu poate duce o viaţă în abstinenţă... Fără smerenie, ei n-ar putea duce o viaţă cu sens sau, pe de altă parte, n-ar putea face apel la credinţa care poate ţine piept oricărei situaţii critice.
DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII

De ce mă împotrivesc expresiei „atitudine umilă”? Nu mă umilesc în faţa altor oameni, ci în faţa lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţeleg eu. Atitudinea umilă înseamnă „să dai dovadă de respect”, iar având o atitudine umilă îmi dau seama că nu sunt centrul universului. Pe vremea când beam, mă consumam în trufia de sine şi în egoism. Simţeam că lumea se învârte în jurul meu, că eu sunt stăpân pe propriul destin. Atitudinea umilă îmi permite să mă bazez mai mult pe Dumnezeu atunci când depăşesc obstacolele, atunci când mă confrunt cu propriile imperfecţiuni, astfel încât să pot evolua din punct de vedere spritual. Trebuie să rezolv pro­bleme mult mai dificile ca să-mi cresc performanţa şi, pe măsură ce mă confrunt cu obstacolele vieţii, trebuie să învăţ să le depăşesc cu ajutorul lui Dumnezeu. Comunicarea zilnică cu Dumnezeu îmi demonstrează atitudinea mea umilă şi îmi dă posibilitatea să-mi dau seama că o entitate mult mai puternică decât mine este dispusă să mă ajute, dacă încetez să mă mai cred atotputernic.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4703 scris

Mesajde lupica » 13 Iul 2023, 08:27

Meditatie

13 iulie

SMERENIA E UN DAR

Atât timp cât puneam încrederea în forţele proprii pe primul loc, nu mai putea fi vorba de încrederea într-o Putere Superioară. Dorinţa de a căuta şi de a face voia lui Dumnezeu – ingredientul de bază al întregii smerenii – lipsea cu desăvârşire.

De cum am intrat în AA, am vrut să descopăr câte ceva din calitatea aceea dificil de obţinut, numită smerenie. Nu-mi dădeam seama că eram în căutarea smereniei, deoarece credeam că aceasta mă va ajuta să obţin ceea ce voiam şi că aş fi în stare să fac orice pentru cei din jur, dacă aş fi crezut că Dumnezeu mă va răsplăti cumva pentru aceasta. Acum încerc să-mi aduc aminte că oamenii pe care îi întâlnesc pe parcursul zilei sunt la fel de apropiaţi de Dumnezeu cum voi deveni şi eu odată, cât timp mai trăiesc pe acest Pământ. Astăzi trebuie să mă rog pentru ca să aflu care este voia lui Dumnezeu şi să înţeleg în ce măsură experienţa mea cu speranţa şi durerea ar putea fi de folos altor oameni; dacă aş putea face asta, nu va trebui să caut smerenia, căci ea mă va găsi pe mine.
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."

ctl
Boboc
Boboc

Răspunsul #4704 scris

Mesajde ctl » 13 Iul 2023, 17:19

lupica scrie:Meditatie
Acum încerc să-mi aduc aminte că oamenii pe care îi întâlnesc pe parcursul zilei sunt la fel de apropiaţi de Dumnezeu cum voi deveni şi eu odată, cât timp mai trăiesc pe acest Pământ.

logica 0, postarile astea mecanice ma departeaza de AA

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4705 scris

Mesajde lupica » 14 Iul 2023, 09:46

Meditatie

14 iulie

UN INGREDIENT HRĂNITOR

Dacă înainte atitudinea umilă însemna să te forţezi să fii umil, acum începe să reprezinte ingredientul hrănitor care ne poate oferi seninătate.

Cât de des mă concentrez asupra propriilor probleme şi frustrări? Când eu am parte de o zi favorabilă, toate aceste probleme pălesc în importanţă şi mă preocupă mai puţin. N-ar fi mai bine dacă aş găsi o soluţie să pot dezlega „magia” zilelor mele favorabile, ca s-o pot folosi şi în cazul problemelor din zilele nefavorabile?Am deja soluţia! În loc să încerc să mă eschivez de la suferinţele mele şi să fac abstracţie de problemele mele, aş putea să mă rog să fiu smerit! Atitudinea smerită va tămădui boala. Atitudinea smerită mă va rupe din ghearele ego-ului meu. Atitudinea smerită- forţa aceea oferită de către „Puterea mea Superioară” – este a mea, căci mă rog pentru ea! Atitudinea smerită îmi va reda echilibrul necesar vieţii. Atitudinea smerită îmi va da posibilitatea să-mi accept cu bucurie natura mea umană.
lupusor_[...]

ctl
Boboc
Boboc

Răspunsul #4706 scris

Mesajde ctl » 14 Iul 2023, 19:03

👍

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4707 scris

Mesajde lupica » 19 Iul 2023, 12:04

Meditatie

19 iulie

MÂNDRIA FALSĂ

Mulţi dintre noi care se considerau religioşi au fost surprinşi să constate limitele acestei atitudini. Refuzând să-L punem pe Dumnezeu pe primul loc, am refuzat şi ajutorul Lui.

Multe idei nefondate sunt legate de mândria falsă. Nevoia îndrumării necesare pentru a duce o viaţă decentă este împlinită de speranţa trăită în comunitatea AA. Cei care au mers de ani buni pe această cale –în fiecare zi la rândul ei– spun că o viaţă care gravitează în jurul lui Dumnezeu presu­pune posibilităţi nelimitate de evoluţie personală. Aşa stând lucrurile, o mare speranţă vine din partea veteranilor AA. Îi mulţumesc Puterii mele Supe­rioare pentru că mi-a dat de înţeles că acţionează prin intermediul altor persoane, şi Îi mulţumesc şi pentru slujitorii de încredere ai comunităţii care i-au ajutat pe noii membri să se descotorosească de falsele lor idealuri şi să le adopte pe cele care duc către o viaţă bazată pe compasiune şi încredere. Vete­ranii AA îi provoacă pe noii-veniţi “să ajungă”, astfel încât în cele din urmă “să ajungă să creadă”. Rog Puterea mea Superioară să ajute necredinţei mele.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4708 scris

Mesajde lupica » 20 Iul 2023, 09:32

MEDITATIE

20 iulie

AM SCĂPAT DE DEFECTE

Dar acum fraza: „de unul singur, nu fac nimic, Tatăl Ceresc face toată treaba”, a început să comporte o promisiune şi o semnificaţie aparte.

Când pun în aplicare Pasul Şapte trebuie să-mi aduc aminte că nu există nici un fel de formulare pe care trebuie să le completez. Acolo nu scrie „Cu umilinţă, I-am cerut să (completaţi spaţiul gol) ne îndepărteze slăbiciunile”. Ani de zile am completat spaţiul liber imaginar cu cuvintele „Ajută-mă!”, „Dă-mi curajul să”, „Dă-mi puterea să”, etc. Pasul spune clar că Dumnezeu ne va scăpa de defectele de caracter. Unicul lucru pe care trebuie să-l fac este să „cer cu umilinţă”, care pentru mine înseamnă să mă rog, fiind conştient de faptul că, de unul singur, eu nu fac nimic, ci Tatăl Ceresc „face toată treaba”.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4709 scris

Mesajde lupica » 21 Iul 2023, 09:18

Meditatie

21 iulie

UN DAR NEPREŢUIT

După toate probabilităţile, până în clipa de faţă am obţinut într-o oarecare măsură eliberarea de cele mai devastatoare handicapuri ale noastre. Ne bucurăm de momentele în care suntem copleşiţi de pacea sufletească. Celor dintre noi care până acum nu au cunoscut decât exaltarea, depresia sau neliniştea – cu alte cuvinte, nouă tuturor – această pace redobândită este un dar nepreţuit.

Învăţ să mă deschid în faţa lui Dumnezeu, să nu fiu măcinat de prejudecăţi şi să fiu dispus să primesc îndurarea divină în toate aspectele vieţii mele; în felul acesta pot să am parte de pace şi libertate, care sunt rezultatele supunerii. S-a dovedit că un act de supunere ce se trage din disperare şi înfrângere, poate să evolueze într-un act de credinţă neîntreruptă, iar această credinţă înseamnă libertate şi victorie.
lupusor_[...]

lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență:

Răspunsul #4710 scris

Mesajde lupica » 24 Iul 2023, 09:22

Meditatie

24 august

O ENIGMĂ EFICIENTĂ

S-ar putea să găsim explicaţii referitoare la experienţele spirituale, aşa cum sunt cele care ni s-au întâmplat nouă, dar de multe ori am încercat să mi-o explic pe a mea şi nu am reuşit decât s-o descriu. Cunosc sentimentul pe care mi l-a lăsat şi rezultatele pe care le-a avut, dar îmi dau seama că s-ar putea să nu-i înţeleg niciodată întru totul dedesubturile.
ÎN VIZIUNEA LUI BILL

În timpul unei întruniri a AA, am avut parte de o profundă experienţă spirituală care m-a făcut să-mi scape următoare remarcă: „Sunt alcoolic!”. De atunci, nu m-am mai atins de alcool. Pot să vă spun cuvintele pe care le-am auzit chiar înainte să devin AA, şi în ce măsură m-au afectat acele cuvinte - dar de ce mi s-a întâmplat lucrul acesta, nu ştiu să vă zic. Cred că o Putere Superioară mie m-a ales ca să mă vindece, dar nu ştiu de ce. Încerc să nu mă îngrijorez sau să mă întreb în legătură cu ceea ce încă nu cunosc; în schimb, cred că dacă voi continua să lucrez Paşii, să aplic principiile AA în viaţa mea şi să-mi împărtăşesc experienţa, mă voi îndrepta cu bucurie către o spiritualitate profundă şi matură, în care voi descoperi noi şi noi lucruri. Până una-alta, mă bucur că am fost înzestrat cu credinţa în Dumnezeu Şi cu posibilitatea de a lucra Paşii şi de a-i ajuta pe alţii.
lupusor_[...]

Înapoi la “POVESTEA MEA”