021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

APPA - Asociatia Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool

Aici puteti povesti experientele personale.
Avatar utilizator

Asociatia A.P.P.A
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 20 Oct 2015, 15:34
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Infiintare asociatia A.P.P.A.

Răspunsul #41 scris

Mesajde Asociatia A.P.P.A » 29 Iun 2016, 12:54

Bună să vă fie inima dragi forumiști!

Așteptarea s-a sfârșit!

Asociația A.P.P.A a prins viață, are identitate, are activitate, și un posibil proiect.

După cum bine știți Asociația a luat ființă încă din toamna anului 2014 doar că abia acum, încet, încet a început să intre pe cursul dorit.

Am avut câteva oportunități foarte bune, de a ne prezenta activitatea.
În decembrie anul trecut Asociația a avut parte de primele ieșiri în lume: a fost prezentată la Conferința ”ADICȚIA 2015”, organizată de Agenția Națională Antidrog împreună cu partenerii săi, iar președintele Asociației a reprezentat interesele A.P.P.A la Conferința ”AȘTEPTĂRILE PACIENTULUI ROMÂN DE LA SISTEMUL DE SĂNĂTATE”, organizată de Alianța Pentru Sănătate din România împreună cu Administrația Prezidențială.
Cea de-a doua întâlnire a reprezentat un pas important în parcursul Asociației pentru că în urma acestei participări, în martie, anul acesta, reprezentanții Asociației au avut ocazia de a susține propria cauză în fața Consilierilor Ministrului Sănătății, această întâlnire de lucru stând la baza proiectului depus. Este vorba despre un proiect finanțat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile ce are în vedere monitorizarea activității Consiliului național pentru coordonarea politicilor și acțiunilor de reducere a consumului dăunător de alcool în România.

În acest moment, membrii asociației promovează Asociația în spitalele din București și pune la dispoziția celor interesați de propria schimbare câteva întâlniri gratuite în cadrul unor grupuri de suport.

Site-ul Asociației este în lucru și sperăm că în cel mai scurt timp va putea fi accesat, însă până atunci orice propunere, idee sau părere despre ce și cum să apară în cadrul site-ului este binevenită.

Pentru o comunicare directă puteți folosi forumul sau adresa de e-mail a Asociației: asociatia.[...]

Vă așteptăm alături de noi pentru că ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!
Avatar utilizator

Relus
Veteran
Veteran
Mesaje: 3802
Membru din: 27 Dec 2010, 12:17
Zile de abstinență: 27,12,2010
Zile de abstinență:
Ani de abstinență: 10 ani

Gen: Feminin - Feminin

Re: Infiintare asociatia A.P.P.A.

Răspunsul #42 scris

Mesajde Relus » 05 Sep 2016, 07:04

Felicitari.
Ma bucur sa vad ca cineva cauta sa se faca cunoscuta aceasta boala,de fapt sa fie recunoscuta,poate asa vor fi salvați multi oameni,vor fi tratati cu omenie si respect ca orice bolnav cronic.
Sanatate si putere de a conretiza acest proiect.
Avatar utilizator

Asociatia A.P.P.A
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 20 Oct 2015, 15:34
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Infiintare asociatia A.P.P.A.

Răspunsul #43 scris

Mesajde Asociatia A.P.P.A » 03 Oct 2016, 13:30

Ziua bună forumiști frumoși,

Am o propunere cel puțin provocatoare pentru voi!
Invitația de a participa la o Campanie socială.

Corespondentul PRO TV, Elena Lasconi, va realiza în perioada imediat următoare o campanie socială ce vizează conștientizarea autorităților și a populației largi privind consumul nociv de alcool.
Campania va fi difuzată în prime time, la știrile de dimineață și cele de seara.
Realizatorii cauta pentru asta persoane ce pot fi o portavoce a celor implicați direct într-o astfel de situație, pentru exemplificarea problematici alcoolului, prin cazuri reale.
O astfel de campanie ajută indirect și activitatea asociației, mai ales că în prezent așteptăm aprobarea unui proiect exact pe tema demarării unei activități ce vizează elaborarea unei strategii naționale de reducere a consumului de alcool și de evidențiere a problemelor cu care se confruntă persoanele dependente în sistemul de sănătate.

Pe cei care doriți să fiți parte din această campanie vă aștept, cât mai curând posibil, cu un e-mail pe adresa asociației A.P.P.A: asociatia.[...]

Lumină și Înțelepciune!
Avatar utilizator

Asociatia A.P.P.A
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 20 Oct 2015, 15:34
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: Infiintare asociatia A.P.P.A.

Răspunsul #44 scris

Mesajde Asociatia A.P.P.A » 02 Feb 2017, 16:14

Bariere, piedici, singurătăți, neliniști, speranțe pierdute, lumină, dorință de izbândă, aprecieri, drum drept și liniște în suflet!?! Ai trecut cu siguranță, dragă forumist prin toate aceste stări și poate că uneori chiar le-ai trăit amestecat, conform zicalei „una caldă, alta rece”.

Acum există posibilitatea să împărtășești cu cei asemeni ție despre toate acestea și multe altele pentru că Asociația A.P.P.A a început susținerea grupul de suport pentru ... oricine dorește să participe...abstinent, dependent, consumator compulsiv.... sau „începător” :-0), nu se percepe taxă pentru nimeni!!!

În grup nu va fi nimeni criticat sau judecat. Întâlnirile vor oferi sprijin și idei pentru descoperirea de noi metode de adaptare dar și identificarea de noi resurse, de încredere în sine, de puterea de a vedea problema și din alt unghi, de a se descoperi fiecare pe sine și mai mult decât atât vom putea învăța uni de la alți.

Grupul se va ține în fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orar 10-12 iar locul de desfășurare va fi la Clinica Aliat, strada Jules Michelet nr.7, etaj 1, București.

Pentru orice informație puteți apela la numărul de telefon 0771.672.837 sau trimite un e-mail pe adresa asociației: asociatia.[...]

Zi bună să aveți.

SimiZburlea
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 14 Apr 2017, 13:45
Gen: Masculin - Masculin
Contact:

Re: APPA - Asociatia Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool

Răspunsul #45 scris

Mesajde SimiZburlea » 26 Apr 2017, 13:02

Felicitari.
Ma bucur sa vad ca cineva cauta sa se faca cunoscuta aceasta boala.
Avatar utilizator

Asociatia A.P.P.A
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 20 Oct 2015, 15:34
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: APPA - Asociatia Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool

Răspunsul #46 scris

Mesajde Asociatia A.P.P.A » 09 Feb 2018, 13:42

Bine v-am regasit,

Am creat pe facebook pagina https://www.facebook.com/APPA2014/
Avem in viitorul apropiat proiecte pe care le vom comunica si acolo, vrem sa fie un loc prietenos unde oamenii cu probleme legate de consumul de alcool vor gasi un loc de informare si nu numai. Va asteptam

Cu drag,
Asociatia APPA

Nely
Boboc
Boboc
Mesaje: 3
Membru din: 20 Mar 2018, 08:13
Gen: Feminin - Feminin

Re: APPA - Asociatia Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool

Răspunsul #47 scris

Mesajde Nely » 20 Mar 2018, 08:23

Buna ziua.Eu nu consum alcool..urasc alcoolul...sunt operata de cancer de 7 ani....sotul meu consuma...zilnic..jumatate litru de vin pana la un litru uneori...sau 2 beri si uneori 3-4....zilnic...si fumeaza un pachet sau mai mult pe zi.Ce pot face? Am incercat si vorbind frumos...si urat...si plecand de acasa...nici un rezultat.Multumesc.
Avatar utilizator

Asociatia A.P.P.A
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 20 Oct 2015, 15:34
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: APPA - Asociatia Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool

Răspunsul #48 scris

Mesajde Asociatia A.P.P.A » 21 Mar 2018, 11:31

Bună Nely, ne bucurăm că ne-ai găsit și putem fi alături de tine în căutarea unei soluții pentru rezolvarea problemei pe care o ai.
Consumul dăunător de alcool, după cum ai observat ”răsfoind” acest forum este o problemă majoră iar situația cu care te confrunți tu, din păcate, este destul de răspândită.

Un prim pas pe care l-ai putea face ar fi acela de a apela AlcoLine 021.9335, este o linie telefonică specială de informare, consiliere și sprijin psihologic pentru persoanele cu un consum dăunător de alcool și apropiații acestora. Acolo poți discuta cu un consilier ce anume ai putea face tu în episoadele de consum ale soțului astfel încât să nu apară situații conflictuale.

Asociația A.P.P.A organizează un grup de sprijin pentru persoanele consumatoare și/sau aparținătorii acestora. Întâlnirile sunt gratuite și sunt mediate de membrii asociației, foști consumatori aflați în abstinență - pe mulți dintre ei îi regăsești aici, poți participa la aceste întâlniri și ascultând soluțiile adoptate de ceilalți este posibil să îți găsești și tu propria soluție. Dacă dorești o programare poți să o faci la numărul de telefon 0727.272.702

Clinica ALIAT organizează, începând cu luna aprilie, grupuri de suport oferite co-dependenților (persoane care au de suferit de pe urma comportamentului de consum al unui apropiat). Modulele cu baza teoretică (6 ședințe) în ceea ce privește recuperarea sunt cu plată, însă grupul de suport este oferit gratuit. Pentru a beneficia de un loc în aceste grupuri trebuie să îl rezervi la numărul de telefon 0727 880 447.

După cum ai observat primi pași cam țin de tine. Există soluții și pentru soțul tău dar, din păcate, acestea pot fi puse în practică doar dacă el își dorește acest lucru, iar pentru a ajunge acolo tu va trebui să înveți cum să-l ghidezi și să îl sprijini.

Dacă mai ai nevoie de orice informație, sfat sau sprijin în anumite situații punctuale, ne găsești aici oricând sau ne poți trimite un e-mail la office@aliatong.ro.

Putere, răbdare și înțelepciune își dorim,
Echipa A.P.P.A

lucian toader
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 12 Mai 2018, 20:53
Gen: Masculin - Masculin

Re: APPA - Asociatia Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool

Răspunsul #49 scris

Mesajde lucian toader » 12 Mai 2018, 20:58

Sunt alcoolic de la varsta de 25 de ani . Cand ma apuc de baut , beau pana cand nu mai stiu de mine si a doua zi o iau de la capat. Trebuie sa ma restrictioneze cineva sau sa ajung la ajutor specializat . Va rog sa ma ajutati
Avatar utilizator

Asociatia A.P.P.A
Boboc
Boboc
Mesaje: 6
Membru din: 20 Oct 2015, 15:34
Gen: Nespecificat - Nespecificat

Re: APPA - Asociatia Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool

Răspunsul #50 scris

Mesajde Asociatia A.P.P.A » 17 Mai 2018, 22:31

Bună Lucian, faptul că deja ești alături de marea familie a Forumului Alcohelp dovedește că ai început să faci pași pe calea recuperării.
Aici sunt multe persoane care au trecut printr-o situație asemănătoare și îți pot fi alături.
Tot ce ai de făcut este să spui de ce ai nevoie și cum te putem sprijini.

În ceea ce privește ajutorul specializat poți face o programare la Clinica Aliat (0727.880.447) pentru o primă ședință, de evaluare, apoi împreună cu psihoterapeutul vei putea construi un plan de recuperare, iar dacă simți nevoia să vorbești cu cineva despre problema ta poți suna la AlcoLine-021.9335, este o linie telefonică specială de informare, consiliere și sprijin psihologic pentru persoanele cu un consum dăunător de alcool și apropiații acestora.

Indiferent de ce alegi să faci în continuare să nu uiți că aici e”familia” care te poate înțelege cel mai bine!

Îți dorim înțelepciune, pentru a lua decizia cea mai bună pentru tine,
Echipa A.P.P.A

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 81 vizitatori