021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Este trecut mult de miezul noptii, nu dorm la ora aceasta decat daca.. nu am consumat alcool! Lucrul acesta l-am facut cu fix doua nopti in urma, dupa Inviere. De atunci, am luat decizia de a deveni o persoana abstinenta.
Insa orele trec greu, vointa este putina, setea de alcool destul de mare, tentatiile multe iar eu.. nu stiu cum sa depasesc acest sevraj.
Va rog cu disperare, sa ma ajutati!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
george_41
Senior
Senior
Mesaje: 105
Membru din: 06 Mai 2015, 21:07
Zile de abstinență: 04,05,2015
Ani de abstinență: 2 ani

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de george_41 »

Salutare,

bine ai venit aici pe forum.Vad ca nu e nimeni dintre veterani sa-ti raspunda. Consider ca la o chemare de ajutor e bine sa raspunzi imediat, asa ca am sa incerc eu sa te ajut asa cum pot.
In primul rand, indiferent de ceea ce se intampla in jurul tau, incearca sa bei apa, suc, ceai sau orice fara alcool. Apoi stai pe forum ca e posibil sa gasesti mult ajutor pe aici. Forumul asta a ajutat pe multi sa se opreasca din baut.
Daca vrei si poti, scrie cat mai multe despre ceea ce simti.Varsa din amarul pe care il tii.Orice vei spune , nimeni nu te va judeca.

Am fost si eu candva speriat de idea ca nu voi putea ramane abstinent.Sunt alaturi de tine.
colica zis alcoolica
Veteran
Veteran
Mesaje: 2344
Membru din: 11 Iul 2011, 11:23
Zile de abstinență: 25,06,2012
Ani de abstinență: 1 an

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de colica zis alcoolica »

Bine ai venit pe forum Ambasador !
Fiecare topic al fiecarui prieten abstinent este plin de experienta de cum pot reincepe o alta viata in abstinenta, pentru ca in alcoolism s-a dovedit singura solutie abstinenta .
Eu am intrat si de mai multe ori pe zi pe acest forum , dar cum m-am departat am recazut .
Dupa recadere am luat decizia sa merg si la grupurile fata in fata la Alcoolici Anonimi unde urmez un program de 12 pasi , pasi ce trebuiesc pusi in practica in viata de zi cu zi si ma ajuta sa traiesc in lume , in viata reala , pentru ca la mine asta era problema , nu stiam sa relationez , sa traiesc .
Bune 24 de ore iti doresc !
3.Planul de 24 de ore

Pe vremea când beam, aveam adesea momente atât de neplăcute, încât juram: „Nu mai beau cât trăiesc”. Ne luam angajamentede nebăut ori promiteam cuiva că nu ne mai atingem de „pileală” trei săptămâni sau trei luni. Şi desigur, am încercat să le lăsăm de băut pentru intervale mai lungi sau mai scurte.Eram absolut sinceri în timp ce făceam aceste declaraţii scrâşnind din dinţi. Voiam, din toată inima, să nu ne mai îmbătămniciodată. Eram hotărâţi. Juram că ne lăsăm de băut de tot, cu intenţia de a o face cu adevărat, începând cu o dată definită, în viitor.Şi totuşi, în ciuda intenţiilor noastre bune, rezultatele erau întotdeauna – inevitabil – acelaşi. Mai devreme sau mai târziu,amintirea jurămintelor şi a suferinţelor care ne-au forţat să le facem pălea. Beam din nou şi sfârşeam în mai mari necazuri. Astfel „numai beau cât trăiesc” nu durase prea mult.Unii dintre cei care făcuserăm asemenea jurăminte, nutream gândul secret că promisiunea de a nu mai bea privea doar „tăriile” şinu şi berea sau vinul. Astfel am aflat, dacă n-o ştiam deja, că berea şi vinul ne puteau îmbăta tot aşa de bine – doar că trebuia să bemcantităţi mai mari, ca să obţinem acelaşi efect pe care-l obţinuserăm din băuturile distilate. Iar îmbătarea cu vin sau cu bere era totatât de gravă, ca şi cea cu „tării”. Da, unii ne-am lăsat de tot de băut, exact până la data promisă; ne-am ţinut angajamentele. Apoi, puneam capăt „regimului de secetă” cu băutura şi, curând, sfârşeam iar în necazuri, cu o povară şi mai mare de vinovăţie şiremuşcări.Cu asemenea bătălii la activ, în AA încercăm să evităm expresii precum: „lăsat de băut” şi „făcut promisiuni”. Acestea nu facdecât să ne amintească de eşecurile trecute.Deşi ştim că alcoolismul este o stare permanentă, ireversibilă, experienţa ne învaţă să nu mai facem promisiuni de abstinenţă-petermen-lung. Găsim că este mult mai realist – şi mai de succes – să spunem: „Azi nu beau”.Chiar dacă ieri am băut, ne putem face planuri să nu bem azi. Poate că vom bea mâine (cine ştie dacă mâine vom mai fi în viaţă?), dar decidem să nu bem în cele 24 de ore prezente. Indiferent de tentaţii sau de provocări, suntem determinaţi să mergem până în pânzelealbe cu efortul de-a evita paharul,
azi
.Este de înţeles că prietenii şi familia sunt sătui până peste cap să ne audă spunând: „Zău că de data asta vorbesc serios”,numai ca apoi să ne vadă împleticindu-ne în drum spre casă. Deci, nu promitem nimănui, nici lor, nici altor membri AA, că nu vommai bea. Ne-o promitem doar nouă înşine. La urma urmelor, este vorba de
propria noastră
viaţă şi sănătate, care sunt în cumpănă. Noi înşine trebuie să facem paşii însănătoşirii, nu familia, nici prietenii.Dacă dorinţa de a bea este foarte puternică, mulţi dintre noi „tranşăm” cele 24 de ore în „felii” mai mici. Decidem să nu bem, să zicem, cel puţin o oră.
Putem
îndura disconfortul temporar al nebăutului timp de numai încă o oră; apoi, încă una şi aşa maideparte. Mulţi ne-am început recuperarea exact în acest fel. De fapt, fiecare caz de recuperare din alcoolism a început cu o oră deabstinenţă.O variantă a acestei metode este amânarea următorului pahar.(Ce părere aveţi? Tot mai sorbiţi din sifon? Aţi amânat paharul de alcool, de care vorbeam la începutul primului capitol? Dacă da, poate că acesta este începutul recuperării dumneavoastră.)Vom putea bea următorul pahar mai târziu, dar în clipa de faţă îl amânăm pentru o zi sau pentru un minut (să zicem, pânăterminăm de citit restul paginii).Planul de 24 de ore este flexibil. Îl putem începe iar şi iar, oricând, oriunde ne-am afla. Acasă, la serviciu, într-un bar sauîntr-un salon de spital, chiar atunci, la ora 16:00 sau la 3:00, putem decide să nu bem în următoarele cinci minute.Reînnoit continuu, acest plan nu mai are carenţele metodelor cu lăsatul de băut sau cu angajamentele. Perioadele de lăsat de băut şi cele de abstinenţă prin angajamente solemne – toate au ajuns la termenul stabilit, cum plănuiserăm, aşa că mereu ne-am simţitliberi să bem din nou. Dar
astăzi
este mereu prezent. Viaţa
este
zilnică;
astăzi
este tot ce avem; şi oricine poate trăi
o zi
fără băutură.Încercăm înainte de toate, să trăim în prezent, numai cu scopul de a ne menţine abstinenţi – şi metoda se dovedeşte a fi bună.Odată ce ideea a devenit parte din modul nostru de a gândi, descoperim că trăitul în segmente de 24 de ore este o cale eficientă şisatisfăcătoare pentru rezolvarea majorităţii problemelor noastre de orice natură.
4.Ţinând minte că alcoolismul este o boală incurabilă, progresivă, fatală
Sursa :
https://www.scribd.com/fullscreen/84877026
,,Cine tine prea mult la viata sa si-o va pierde "
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Airam »

Buna dimineata Ambasador.
Nu esti singurul la inceput de drum. Incet, incet vei reusi.
Maria.
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Buna dimineata voua, celor atat de saritori de pe forum!
Multumesc in primul rand pentru cuvintele de imbarbatare, mi-au dat curaj! Citesc, si plang. Plang de bucurie, simt speranta si motivatie in povestile voastre. Voi fi zilnic aici alaturi de voi, nu se poate altfel de acum inainte. Si promit, sinceritate maxima in ce priveste lupta mea cu aceasta boala nestiuta de nimeni inca. Aceasta este si veriga mea slaba daca vreti. Nimeni din familie nu stie cu ce ma confrunt, desi de banuit sigur ca o fac demult deja. Insa discutii deschise nu am avut cu nici un membru al familiei pana acum, de rusine. Imi doresc sa lupt pe viu, cum pot si sa fiu bine fara a implica persoanele dragi. Nu e vina lor pentru viciul meu.
Ma tot gandesc ca poate fi si ereditar.. chiar nu stiu acest lucru. Zilele trecute am fost la mormantul parintilor mei si le-am reprosat tot ce am putut mosteni urat de la ei.. Cumva, am incercat nesincer sa impart vina si slabiciunea mea. Cine stie.. ? Cert este un lucru, amandoi parintii mi-au murit din cauza aceluiasi diagnostic: ciroza hepatica.
Am cosmaruri cu privire la viitor, insa observ ca aici mi se propune o gandire prezenta, in pasi facuti fara graba. Asa voi face atunci. Voi trai cele 24 de ore decent, luptand ora de ora cu orice dorinta de a bea.
Am printat programul celor 12 pasi de urmat si voi incepe de azi sa il studiez cu mare atentie.
Astazi, pentru prima data am respirat aer curat, alaturi de voi care mi-ati fost alaturi din prima clipa.
Multumesc, ma inclin in fata vointei voastre! Pe curand.
Ultima oară modificat 18 Apr 2017, 09:40 de către Ambasador, modificat 1 dată în total.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

PS: Multumesc pentru efortul de a-mi fi alaturi in aceste momente sensibile din viata mea lui: george_41, colica zis alcoolica, Vizitator12#45 si Airam. Va felicit pentru puterea de a invinge raul din viata voastra!
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Airam
Veteran
Veteran
Mesaje: 1231
Membru din: 21 Sep 2016, 15:06

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Airam »

Incercam sa invingem raul din vietile noastre. Impreuna aici, suntem mai puternici.
Parerea mea este ca ar trebui sa vorbesti si cu familia ta, despre aceasta problema pe care o ai cu alcoolul.
Pe langa alte stari emotionale pe care le ai, m-ai ai si acest gand, ca ei nu stiu cu ce te confrunti tu. Spune cui crezi tu ca poti, e mai bine, zic eu.
Asa fac si eu, nu ma mai gandesc la trecut, ca nu mai pot modifica nimic, ma gandesc ce fac azi. Azi nu beau.
Zi senina iti doresc.
Cala
Veteran
Veteran
Mesaje: 204
Membru din: 10 Mar 2017, 11:22

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Cala »

Buna ziua, Ambasador! Airam are dreptate, nu trebuie sa ne gandim la trecut, ce-a fost a fost, nu putem da timpul inapoi. Trebuie sa ai o gandire pozitiva. Nu-i asa ca aerul de primavara este mai placut cand nu avem miros de bautura in nas?
Tine-te tare, suntem alaturi de tine.
Cala.
"Am descoperit că, dacă iubești viața, și viața te va iubi pe tine" Arthur Rubinstein
Avatar utilizator
styx
Veteran
Veteran
Mesaje: 2673
Membru din: 01 Iul 2014, 20:28
Zile de abstinență: 30,06,2014
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de styx »

Bună Ambasador si bine ai venit alături de noi!
Împreună reusim si nu sunt doar vorbe goale. Toate zilele contează, dar pentru noi singura care contează cu adevărat este cea de zi, pentru că Azi nu bem! Mîine... vom vedea ce o să fie. Ai atins un punct foarte important în obtinerea si mentinerea abstinentei si anume Onestitatea, fată de tine însuti în primu rând ai apoi fată de ceilalti, dar o să înveti cu timpul ce si cum... însă e de dorit să-ti spui adevărul si să actionezi ca atare... acum important este sa treci peste partea de sevraj care va veni datorita întreruperii băutului si care de multe ori ne-a dus întors spre pahar. Hidratare, fructe, ciocolată, bauturi carbogazoase si ceaiuri cu mută miere si lămâie, eventual un complex de vitamina B nu strică. Poti intreba orice suntem aici pentru tine si pentru noi.
Zile senine!
Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Avatar utilizator
Ambasador
Veteran
Veteran
Mesaje: 1353
Membru din: 17 Apr 2017, 23:50
Zile de abstinență: 14,08,2021

Re: Ajutor! Imi doresc abstinenta.

Mesaj de Ambasador »

Pentru prezent Airam, prefer sa duc lupta alaturi de voi, cei care cu siguranta intelegeti cel mai bine aceasta sinistra boala. Viitorul si trecutul am inteles, nu il voi mai discuta. Deocamdata, desi poate e cerut acest lucru, familia mi-o voi informa cand ma voi simti mai bine cu mine insami.
Asa este Cala, ador primavara fara parfum de alcool! E minunata. Dar nu de Soare imi este frica. Ziua sunt in regula, am treburi peste treburi si nu ma tenteaza sa beau. Seara insa,..... noaptea insa,... sunt precum un varcolac. Ma transform, ma transpun intr-o cu totul alta persoana, dependenta si urata, care prefera sa bea dupa ce toate luminile s-au stins in casa... Cumplit, nu? De aceea, am ajuns sa urasc noptile, ma tem cand vad Luna pe cer. Imi spun: revin la dependenta, voi fi iarasi o persoana ce maine o voi destesta. Si cu toate aceste ganduri, nu ma pot opri. Dupa orele 23, imi scot bautura ascunsa bine si incep sa beau in totala bezna uneori. Scuza mea de pana acum?? Insomniile. Le am de ani buni. Insa cred ca sunt doar un pretext fals si urat. E adevarat ca mereu adorm usor dupa ce beau, asta insa nu inseamna ca am si un somn odihnitor. Nu mai spun calvarul de a doua zi, cand ma trezesc, cum incerc sa ascund semnele bauturii.. Am experienta deja: repede o cafea, sucuri la storcator (sa curat parca si pe interior ravagiile alcoolului din mine), solutii de limpezire a ochilor, pasta de dinti mentolata, gume si desigur, capul in pamant. Ce rusine, nu??
Iar azi, ma aflu intr-o stare de sevraj cat se poate de reala. Pana sa va citesc pe voi, nu am recunoscut aceste simptome ca apartinand sevrajului. Credeam ca am racit, ca frisoanele si transpiratiile care imi dadeau fiori reci sunt de la febra (ieri chiar mi-am luat si temperatura corpului, ce gluma!), usorul tremurat al extremitatilor, starea de rau si oboseala continua.. Doamne, cum ne facem rau singuri! De ce oare???
Insa m-am hidratat styx. Am cautat si pe internet informatii despre tratamentul sevrajului, acum ca stiu ce am. Mai devreme mi-am facut la storcator un suc din legume si fructe crude: cartofi, morcovi, telina si mar. Am inteles ca foarte buni sunt cartofii cruzi cu tot cu coaja deoarece au un complex de vitamina B. Imi voi lua mai devreme si ceva vitamine de la farmacie. Dimineata mi-am facut un ceai cu ghimbir si miere de albine.. Ziua este lunga inca iar eu, am multe de reparat.
Mi-e frica insa de noaptea ce va veni...
Ultima oară modificat 18 Apr 2017, 12:02 de către Ambasador, modificat 1 dată în total.
"Orice schimbare este grea la început, urâtă la mijloc şi minunată la final." Robin Sharma
Scrie răspuns