021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.
O noua viață
Re: O noua viață
Buna seara,
Trimit mai multe mesaje pentru ca am patit sa mi se piarda mesajul inainte sa-l trimit.
In toata aceasta perioada de consum am mai facut pauze cam la 7...10 zile, stateam 3..4 zile pana i-mi reveneam apoi gustam iar dintr-o canita de vin si o luam de la capat.
Daca in trecutul indepartat atunci cand beam mai si lucram cate ceva prin curte sau casa, in ultimele recidive nu faceam nimic, doar stateam cu laptop-ul si ma uitam la podcast-uri sau filme romanesti.Mai gateam carne de pui prajita in tigaie si o singura data am dat cu erbicid pe niste buruieni care au rasarit printre pavajul curtii.
Avand in vedere ca am participat la sedintele AA online plus ca mai si platesc un psiholog suplimentar (pentru adictie si viata personala) si totusi am recidivat inseamna ca mai este ceva in mintea mea ce nu am acceptat, ceea ce s-a intamplat in ultimii aprox. 2 ani.
Ceea ce s-a intamplat in trecutul indepartat inainte de abstinenta de 6 ani am acceptat, mai ales ca o parte din greselile facute am reusit sa le repar.
Trimit mai multe mesaje pentru ca am patit sa mi se piarda mesajul inainte sa-l trimit.
In toata aceasta perioada de consum am mai facut pauze cam la 7...10 zile, stateam 3..4 zile pana i-mi reveneam apoi gustam iar dintr-o canita de vin si o luam de la capat.
Daca in trecutul indepartat atunci cand beam mai si lucram cate ceva prin curte sau casa, in ultimele recidive nu faceam nimic, doar stateam cu laptop-ul si ma uitam la podcast-uri sau filme romanesti.Mai gateam carne de pui prajita in tigaie si o singura data am dat cu erbicid pe niste buruieni care au rasarit printre pavajul curtii.
Avand in vedere ca am participat la sedintele AA online plus ca mai si platesc un psiholog suplimentar (pentru adictie si viata personala) si totusi am recidivat inseamna ca mai este ceva in mintea mea ce nu am acceptat, ceea ce s-a intamplat in ultimii aprox. 2 ani.
Ceea ce s-a intamplat in trecutul indepartat inainte de abstinenta de 6 ani am acceptat, mai ales ca o parte din greselile facute am reusit sa le repar.
Nimic nu e intamplator.
- tudor
- Veteran

- Zile de abstinență: 14,04,2008
- Ani de abstinență: 10 ani
Salutare Andi!And_y scrie: ↑23 Noi 2025, 19:27 Buna seara,.
....Avand in vedere ca am participat la sedintele AA online plus ca mai si platesc un psiholog suplimentar (pentru adictie si viata personala) si totusi am recidivat inseamna ca mai este ceva in mintea mea ce nu am acceptat, ceea ce s-a intamplat in ultimii aprox. 2 ani.
Salutare tuturor!
Andi pentru ca ai fost la ședințele AA ști și răspunsul
Nu ai făcut IN FIECARE ZI sută la sută Pasul 1.
Puneți în fiecare zi întrebarea:
"-Am admis eu ca sunt neputincios în fața alcoolului! ?"
Dacă nu schimbi nimic nimic nu se schimbă.
Doar câteva ședințe AA sila psiholog nu sunt îndeajuns.
In AA se sugerează să recunoaștem ca suntem alcoolici ,ca noi nu putem să bem normal și speranța ca într-o bună zi vom redeveni oameni consumatori normali trebuie spulberată .
Apoi trebuie lucrat la gândirea care duce spre consumul de alcool.
Cât timp nu acceptam ca suntem neputincioși în fața alcoolului, cât timp nu acceptam vremurile așa cum sunt ele și oamenii cum sunt ei vom trăi în extreme dar mai ales nervoși iritați nemulțumiți.
De unul singur iarăși este greu pentru ca eu cu mintea mea nu am avut rezultate bune în fața alcoolului dar de când sunt în Programul AA și în Comunitatea AA sunt abstinent fără recidive va chiar fericit și mulțumit de viața mea în abstinență.
Nu merge la "fără frecvență"
Toate cele bune și abstinență senină dacă asta vă doriți!
Dumnezeu ne ajută dar nu ne bagă în traistă.
Toate
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules Renard
Buna ziua, Tudor!
Multumesc pentru raspuns!
Stiu demult ca sunt neputincios in fata alcoolului, ca sunt alcoolic si am acceptat asta. Nu am sperat niciodata ca voi deveni un consumator normal, nici nu am incercat.
Ca si dovada, dupa ce am devenit abstinent in iarna lui 2017 am donat teascul si zdrobitoarea de struguri unui coleg de serviciu care nu este alcoolic.
De schimbat in viata mea am schimbat multe, un exemplu: am devenit mai comunicativ si mai relaxat.
Si totusi am baut!
Inseamna ca trebuie sa fac mai multe pentru abstinenta mea.
Stiu demult ca sunt neputincios in fata alcoolului, ca sunt alcoolic si am acceptat asta. Nu am sperat niciodata ca voi deveni un consumator normal, nici nu am incercat.
Ca si dovada, dupa ce am devenit abstinent in iarna lui 2017 am donat teascul si zdrobitoarea de struguri unui coleg de serviciu care nu este alcoolic.
De schimbat in viata mea am schimbat multe, un exemplu: am devenit mai comunicativ si mai relaxat.
Si totusi am baut!
Nimic nu e intamplator.
- tudor
- Veteran

Ce ți-am scris înainte este valabil in continuare.And_y scrie: ↑27 Noi 2025, 14:41 Buna ziua, Tudor!
Si totusi am baut!
Nu schimbi gândirea care duce spre consumul de alcool atunci nu ai schimat nimic.
Este pur părerea mea personală și te rog să nu te superi. Ceea ce îți scriu din experiența personală dar și din ce vad și aud la ședințele AA.
Numai tu poți reuși dar nu poți de unul singur este o propoziție care este întărită de "poveștile celor care au recidivat.
Daca ai participat la ședințele AA online ai auzit citindu-se un avertisment:
"...Unii dintre noi au crezut ca vom găsi o metoda mai ușoară mai blândă dar nu am găsit... jumătățile de măsură nu ne-au adus nimic bun..."
Nu poți să te recuperezi cu aceiași minte care ducea la consum.
Dacă vrei să fi învingător atunci mergi în rând cu învingătorii.
Unde îi găsești?
Ști deja!
Toate cele bune și abstinență senină celor care și-o doresc!
.
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules Renard
- tudor
- Veteran

Sunt doar sugestii.
Depinde da cât vrei să te mai chinui.
Voi avea o postare despre " dușmanii dinăuntru "
Toate cele bune și abstinență senină îți doresc!
- tudor
- Veteran

La multri ani ,ANDY !
LA MULTI ANI, TUTUROR !
Un an 2026 bun ,sanatate si abstinenta senina tuturor celor care si-o doresc , pace si bucurie in suflet !