021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

O noua viață

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
And_y
Veteran
Veteran
Mesaje: 213
Membru din: 31 Aug 2017, 17:26

Re: O noua viață

Mesaj de And_y »

Buna ziua,
Astazi am implinit 31 de zile de abstinenta. A fost o perioada in care starea mea psihica a fluctuat de la stari de bucurie la melancolie, amintiri din trecut care nu-mi dau pace.
Asa cum spunea un alcolic abstinent ca a fost predestinat sa ajunga alcoolic, si eu cred la fel despre mine ca am ajuns dependent de alcool pentru a avea ocazia sa mi schimb caracterul.
Eu in perioada anterioara recidivei, nu am schimbat nimic la mine, nu am aplicat cei 12 pasi, de aceea eram tot timpul nervos, despicam firul in patru, eram suspicios, mandru, aveam niste reactii necontrolate de ma minunam. Am considerat ca daca am trecut prin niste necazuri gen: accident, inmormantari si nu am baut, nu aveam nevoie de AA. Plus ca am uitat ca sunt alcoolic, ma gandeam ca eu sunt normal. Se pare ca m-am inselat!
Am inceput sa citesc Big Book plus alte carti cu subiectul despre alcool si m
i s-au deschis ochii.
Recidiva de asta iarna cu toate consecintele ei, m-a dat peste cap si am realizat ca viata este scurta. Dintr-un om retras, distant, tacut, am devenit unul care vorbeste mai mult si care cauta compania oamenilor. Este posibil sa ma fi schimbat si din cauza faptului ca locuiesc singur, bunica mea, de care am avut grija, a decedat anul trecut in noiembrie si in prezent nici nu am vreo relatie sentimentala.
Nimic nu e intamplator.
Avatar utilizator
tudor
Veteran
Veteran
Mesaje: 3649
Membru din: 10 Dec 2009, 22:06
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: O noua viață

Mesaj de tudor »

Felicitări Andy!
Continuă să participi la ședințele AA!
Cât despre recădere.
Majoritatea covârșitoare a celor care s-au întors la băut a fost din cauza neacceptării conditiiei de dependent de alcool in recuperare.
Adică consiliere psihologica, participarea la ședințele grupurilor de întrajutorare t, suport unde este înțeles și sprijinit,
Apoi este necesar o schimbare care se face schimbând ceea ce ducea la consumul de alcool.
Gândirea:
Cum?
Prin schimbarea vechilor tipare cu unele care ajuta la cunoașterea propriei persoane.
Creșterea în plan spiritual și umplerea golului lăsat de alcool cu lucruri aducătoare de bucurie, hobyuri, activități sportive., socializare cu persoane cu același interese
Continuă să participi la ședințele AA dar sa scri cât mai des pe-aici.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Scrie răspuns