021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

De unde sa încep?...

Aici puteti povesti experientele personale.

Sunt autorul acestui subiect
Ig22
Boboc
Boboc
Mesaje: 1
Membru din: 14 Apr 2018, 11:26
Gen: Feminin - Feminin

De unde sa încep?...

Răspunsul #1 scris

Mesajde Ig22 » 14 Apr 2018, 11:51

Bună ziua!
Tatăl meu este alcoolic. Sunt studenta la medicină și știu tipurile de alcoolism și nu am idee în ce categorie sa îl incadrez măcar. Nu se potrivește niciunul tipar. Țin sa menționez ca el a fost întotdeauna o persoana mai dificila care nu accepta sa ceara nici măcar niște sfaturi. Mereu a făcut totul în felul său răspunzând la întrebarea "de ce?" cu "de ce nu?" sau "așa vreau!". De ce menționez acest aspect? Pentru ca îmi e teamă că personalitatea sa îi va sta în cale în drumul sau spre vindecare.
Acum trebuie sa va spun și despre comportamentul lui cel puțin bizar care iese din orice tipar de alcoolism.
Are bunăvoința sa se abțină. O face pentru o luna-doua și apoi...in mod conștient începe sa consume alcool pentru a se induce de buna voie intr-o stare de inconștiență. Mai exact, vine acasă în concediu pentru o luna de zile. După câteva zile, începe sa consume alcool (care îi sta la dispoziție, desigur, pentru ca mama sa-deci bunica mea-deține țuică...multa...din păcate). Și apoi nu mai mănâncă zile întregi...10-14 zile nu ingereaza decât alcool. Nu e conștient...vorbește, dar nu e el. Apoi își revine și este din nou persoana pe care o știu.
Va rog sa îmi spuneți de unde anume sa încep cu vindecarea. Exista vindecare? Cum? Unde? Și cu ce anume sa încep?
Știu ca trebuie sa aibă multa determinare, dar îmi e teama ca dorința lui de a face lucrurile împotriva celorlalți, o sa îl impiedice sa accepte orice ajutor. Însă eu încerc sa îl ajut...Numai ca nu știu cu ce sa încep și de unde sa încep.

Înapoi la “POVESTEA MEA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot] și 8 vizitatori