021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.
Ajutor! Vreau sa nu mai consum alcool
Re: Ajutor! Vreau sa nu mai consum alcool
Ai încercat și Peroni? Sunt multe variante. Eu cel mai des folosesc un aperitiv nonalcool de la Lidl ( in săptămâna italiana se găsesc 6 sticulete de 75 ml la 10 lei) cu apa tonica ,gheata ,lămâie și menta sau rozmarin( fiindcă am în curte). Uneori îmi cumpăr și gin fara alcool de Tanquery și mai pun și gin. Sau poți sa îți faci Hugo, cu sirop de soc și apa tonica,lime,menta sau cu proseco fără alcool. Eu cel mai des folosesc apa tonica ,Schweppes fiindcă este mai amara. Nu prea îmi plac cele dulci. Poți sa folosești și fructe înghețate sau proaspete ( căpșuni,afine, grefe- preferata mea, tot fin cauza gustului amar). Depinde de gusturile tale. Faci mai multe încercări și vezi ce îți place. In principiu ,pui sirop sau fructe putin pisate cu apa tonica sau proseco fara alcool sau apa minerala ,depinde de ce preferi sau ce ai la indemana. Mi -a plăcut și vinul spumant rose de la Zarea sau Vintese.
Multumesc mult pentru raspuns. Nu am incercat Peroni dar o voi face. Retetele de cocktailuri imi plac mai mult, am sa le incerc :-)
Eu beau doar bere, nici o alta bautura alcoolica nu imi place. Acum beau Carlsberg cu 3,4% alcool (nu sunt in RO) dar am inceput sa beau mai mult decat inainte. Asa ca nu am rezolvat nimic cu alternativa unei beri mai slabe in speranta ca voi renunta complet treptat....
Ceea ce caut e senzatia de relaxare la sfarsitul zilei desi sunt atat de constient ca e temporara si ca imi face numai rau pe termen lung....
Eu beau doar bere, nici o alta bautura alcoolica nu imi place. Acum beau Carlsberg cu 3,4% alcool (nu sunt in RO) dar am inceput sa beau mai mult decat inainte. Asa ca nu am rezolvat nimic cu alternativa unei beri mai slabe in speranta ca voi renunta complet treptat....
Ceea ce caut e senzatia de relaxare la sfarsitul zilei desi sunt atat de constient ca e temporara si ca imi face numai rau pe termen lung....
Berea fara alcool e calea directă la berea normala , mai devreme sau mai târziu.... (la mine asa a fost) am consumat Ursus fără alcool, de câteva ori în perioada când nu am băut... Si când am revenit la consum , berea normala era din nou în "meniu"...
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
La mine funcționează berea fără alcool . M-am obișnuit cu ea și chiar nu vad nici o diferență. Când îmi este poftă de bere consum fără alcool , îmi satisfac pofta fără sa îmi fie rău a doua zi.
Mai greu este sa găsesc un inlocuitor la vin.Este cam scump cel fără alcool iar din ce am încercat nu are nici o legătură cu vinul. Este suc mai degrabă.
Gradul de alcoolism difera ,nu este la fel , de la caz la caz...
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...