021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Lupta cu abstinenta !! Un alcoolic abstinent de scurt timp

Aici puteti povesti experientele personale.
Scrie răspuns
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Lupta cu abstinenta !! Un alcoolic abstinent de scurt timp

Mesaj de tudor »

😃
joystick scrie: 27 Mai 2024, 09:51 Eu sunt de parere ca puc cu pic se construieste ceva.
Din păcate mie nu îmi mai iese nimic. Am mai pus cateva kg. Vreo 5 de la targetul meu. Incep iar saved dacă pot avea o disciplina.
Incepusem sa exagerez cu dulcele. Aseara am avut un declick. Mi-am pus niste înghețată și m-am dus la tv. Sotia nu mi-a zis nimic, dar ma simțeam vinovat, ca și cum as fi pus ceva de băut. Asta mi-a dat un reset. Rusine... Am mai trait asta. Am manacat-o dar nu mi-a picat bine. Dacă o saptamana ma abtin, dispare nevoia. Sa vedem dacă pot sa dau ceva kg jos. Ofice ma duce sub 80 ma bucura... Deci vreo 2-3, target 5.
Salut, Joystyck!
Eu am slăbit intenționat de la 98 de kilograme car aveam pe 3 ianuarie 2024 și cântăream azi dimineață 79 .
Am slăbit "frumos* , Adică încet și fără grabă, Am mânca "t atent" , cu foarte puține dulciuri și cu foarte mult sportcare constă în exerciții fizice zilnice și mers zilnic cu bicicleta cel puțin 30 de km. . Bineînțeles că au fost și zile când am fost plecat de acasă. Am parcurs 3550 de kilometri până acum.
Gata cu lauda.
Problema mea cu greutatea in anii din urmă a fost lipsa de continuitate în a menține * regimul de viață "
Cum ajungeam la o greutate normala vârstei și înălțimii mele cum începeam să "creez precedent".
Acum sper că mi-am învățat lecția și nu voi mai ceda "lenii" .
Mai mă premiez săptămânal cu cate ceva cumam făcut-o și astăzi când am mâncat doi mici cu cartofi prăjiți, două pahare de... pepsi și câteva "bețe" de napolitane. Atât până la vacanța de vară.
In schimb nu îmi încalc programul:
Abstinența totală la alcool, merg cât mai des la ședințele AA, nu mănânc după ora 18 decât la nunți:) și în vacanță, fără pâine, la masă de prânz și doar un sandwich, ...două pe... lună 😃.
Mi-am luat "aliați" care mă susțin.
La fel că și cu alcoolul este greu de unul singur în "lupta cu kilogramele ".
Greutate ce mare este nu sa intri in abstinență ci sa rămâi abstinent. Pericolul recăderii este zilnic când ești singur.
La fel și cu menținerea unei greutăți normale pentru cei cu niste "ani la bord" și cu metabolismul lent, este greu fare aliați așa că am căutat în grupul meu pe cei care au aceiași preocupare pentru greutatea corporala și ne susținem reciproc.
Reamintesc că din când în când îmi mai satisfac *placerea vinovata" cu cate o înghețată sau ciocolata neagră mâncată bucățele (ciocolata) în 3-4 zile.
Se poate, nu este imposibil.
Am renunțat la consumul de alcool așa că asta cu dulciurile este floare la ureche.
.
Joystyck îți propun sa scriem cât mai des și să îl susținem pe Andy și asta cât de des va fi și el implicat și ne va răspunde și împărtăși despre el și efortul lui de a merge pe drumul abstinenței.
Toate cele bune vă urez și abstinență senină celor care și -o doresc.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
joystick
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 13,12,2021

Mesaj de joystick »

Mersi ptr feedback.
Sunt la a x-a incercare de a incerca sa nu ma mai premiez cu cola in fiecare seara. Una e sa beau când ies afara și una e in fata pc-ului
Cu efortul de a slabi merge cat de cat. Sunt la 80 acum. Nu sunt supraponderal și nici nu am fost cu cele cateva in plus dar vreau in principiu sa ajung la 77. Cifra mea magica.

Cel mai bun sfat pe care l-am primit referitor la renuntarea la cola e de la tine. Acum am trecut la un alt nivel. O sticla mica (era cât pe ce sa cumpăr una de-aia in care se pune alcoolul... Plata și semirotunda... Dar am zis ca arata rau) de 200ml in care inxerc sa pun zeama de lamaie și sa o tin in frigider. Asa nu ma mai lovește lenea sa storc mereu. Sa vedem cât ma tine.

Urmaream ceasul care monitorizeaza somnul și vad ca îmi variaza mult pulsul. Poate e normal, poate nu masoara bine dar... Mi-e ca și cola nu face bine. Nu beau cu zahar dar...

Urmarim...
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

#fara alcool
Când beau e rau...cand nu beau mi-e rau....oricum o dai alcoolul te face sa uiți ultimul cuvânt...frază.....
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
primavara
Veteran
Veteran

Mesaj de primavara »

Vbc scrie: 04 Sep 2024, 23:06 #fara alcool
Când beau e rau...cand nu beau mi-e rau....oricum o dai alcoolul te face sa uiți ultimul cuvânt...frază.....
Buna dimineata Vbc, buna tuturor!
Fara a dori sa ma erijez in atotcunoscatoare uite ca-ti raspund cu "trairile" tale, Vbc si da-mi voie sa te contrazic...
Asadar reciteste-ti te rog topicul de la inceput si vezi cat de calm, linistit, bucuros , optimist(cu bune si mai putin bune, erai pe vremea can ai reusit sa nu mai lupti cu alcoolul si sa nu mai bei)...
Cea mai rea zi din abstinenta este infinit mai buna decat cea mai buna zi din vremea cand consumi alcool..., zi tu, nu-i asa?🤔
Din fericire eu pot confirma asta din experienta mea...🤔
Tare mult mi-as dori sa reusesti si tu ca multi altii si nu in primul rand pt tine...stii tu la cine ma refer...!
Cu drag, eu!🙏💖🍀
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

Asa este!
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
lupica
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 18,10,2014
Ani de abstinență: 6 ani

Mesaj de lupica »

Meditatie

12 septembrie

SUNT RESPONSABIL

Căci bunăvoinţa de a ne asuma toate consecinţele faptelor din trecut şi totodată de a ne asuma responsabilitatea pentru bunăstarea celorlalţi reprezintă exact spiritul Pasului Nouă.

DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII

În timpul recuperării, şi cu ajutorul Alcooli­cilor Anonimi, aflu că lucrul de care mă tem cel mai mult este libertatea mea. Aceasta mi se trage din tendinţa de a evita să-mi asum vreo responsa­bilitate: neg, trec cu vederea, dau vina pe alţii, mă eschivez. Apoi, într-o bună zi, analizez, recunosc, accept. Libertatea, vindecarea şi recuperarea ce îmi sunt date să le trăiesc constau în analiză, recunoaştere şi acceptare. Învăţ să spun: „Da, sunt responsabil”. Sunt liber doar atunci când pot să rostesc aceste cuvinte cu sinceritate şi cu inima curată.
"capituleaza ca sa invingi"
lupusor_[...]

"Noi nu ne-am vindecat de alcoolism. Tot ce avem în realitate este o gratiere zilnică, posibilă numai atunci când ne menținem într-o formă spirituală bună."
Scrie răspuns