021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Alcoolul distruge tot – dar putem să distrugem noi această otravă din viețile noastre!

Aici puteti povesti experientele personale.
Bogdan85
Boboc
Boboc
Zile de abstinență: 18,11,2024

Alcoolul distruge tot – dar putem să distrugem noi această otravă din viețile noastre!

Mesaj de Bogdan85 »

Salutare tuturor!

Numele meu este Bogdan, am 39 de ani și posed permis de conducere auto de aproximativ 20 de ani. Nu am și nu am avut niciodată probleme cu alcoolul, nu în sensul la care se referă specialiștii. Am consumat alcool cu totul și cu totul ocazional până acum, însă mi-am propus să elimin complet această otravă din viața mea și să recomand și altora să-mi urmeze exemplul.

Deschid acest subiect pe forum întrucât mă simt obligat să împărtășesc experiența mea recentă în ceea ce privește condusul unui autovehicul după ce am consumat alcool. Deși a fost o experiență foarte rușinoasă pentru mine, despre care încă mi-e greu să vorbesc în public, vreau totuși să cred că poate fi un semnal de alarmă pentru cei care vor ajunge pe această pagină de internet.

În urmă cu doar câteva zile, am consumat inițial o cantitate redusă de alcool, crezând, probabil, că pot controla situația. Însă lucrurile au scăpat de sub control, am consumat mai mult decât îmi propusesem inițial, iar ceea ce a urmat a fost probabil cea mai grea și periculoasă lecție pe care am primit-o de la viață până acum. Am făcut ceva ce acum mi se pare pur și simplu de neconceput: m-am urcat la volanul autoturismului personal, fără să conștientizez că aș putea face mult rău celor din jur. Mai exact, am făcut imprudența de a conduce mașina personală pe drumurile publice, crezând că nimic grav nu mi se poate întâmpla. Iar ceea ce este și mai înfricoșător este că nu pot aprecia cu exactitate momentul când nimic nu a mai fost sub controlul meu. Alcoolul are într-adevăr metodele lui de a prelua controlul ”gazdei” fără ca aceasta să-și da seama.

Am fost oprit de poliție. Adevărul este că poate nici măcar nu meritam această șansă! Poate că meritam să văd consecințele directe ale acțiunii mele. Însă asta ar fi însemnat să accidentez pe cineva, lucru de neconceput. Acum, analizând totul în detaliu, privind în urmă la ce am fost în stare să fac, nu pot să-mi imaginez ce aș fi făcut mai departe cu viața mea dacă cineva era rănit, sau dacă rămânea cu infirmități, sau poate chiar își pierdea viața din cauza mea. Simt ceva ce mă apasă greu în piept numai când mă gândesc că aș fi putut ruina vieți, distruge familii sau chiar lua o viață nevinovată!!!

Soarta, destinul, întâmplarea, norocul...spune-i cum vrei, a făcut totuși să fiu oprit de poliție. În momentul acela am simțit rușinea și frica cum nu le-am mai simțit niciodată. Însă acum cred cu tărie că asta a fost șansa mea, că am fost oprit de poliție, că mi-a fost suspendat dreptul de a conduce și că mi s-a întocmit un dosar penal. Cred că asta este lecția vieții mele, o lecție pentru care sunt recunoscător că nu a trebuit să sufere nimeni! Și vreau să mai spun ceva: Pentru prima dată în viața mea mă simt cu adevărat responsabil pentru greșeala pe care am făcut-o.

Îmi dau seama că palma pe care am primit-o a fost, de fapt, un cadou. O lecție bine-meritată, dar fără consecințe tragice. Nici nu îți imaginezi cât mă bucur că nu am făcut rău nimănui! Este un noroc imens că am fost oprit înainte de a fi prea târziu.

Sunt sigur că această experiență m-a schimbat. Nu știu cât de mult, însă am convingerea că, într-o anumită măsură, m-a trezit la realitate. Iar de azi înainte am un țel foarte clar: să nu mai consum alcool niciodată! Nu mai vreau să pun în pericol viețile altora, nu mai vreau să-mi joc propria viață pe ruleta iluzorie a „stării de bine” indusă de alcool. Pentru că, indiferent ce spun alții, eu m-am convins de un lucru: nu contează că ai stabilit că nu vei conduce mașina sub influența alcoolului. Dacă ai consumat, ceea ce ai stabilit nu mai are nicio relevanță, iar asta în mod independent de voința ta. Voința ta inițială, de a nu conduce, nu mai există într-un creier inundat de alcool. De aceea nu vreau să fac concesii. Alcoolul trebuie să dispară din viața mea!

Mai mult decât atât, vreau să fac ceva cu această lecție. De azi înainte, ori de câte ori voi avea ocazia, voi vorbi deschis despre acest pericol. Alcoolul distruge tot! Este o toxină care ne otrăvește nu doar trupul, ci și judecata, relațiile, viețile. Este cea mai simplă și accesibilă armă îndreptată împotriva noastră. Beneficii? Ce beneficii poate avea ceva care te face să-ți pierzi controlul, să uiți de responsabilitate și să pui în pericol viața ta și a altora?

Dacă aș avea puterea, aș face ca alcoolul să nu fi existat niciodată. Știu că este imposibil, dar ceea ce pot face de acum înainte este să lupt cu toate armele împotriva lui. Vreau ca mesajul meu să ajungă la cât mai mulți oameni. Vreau să deschid ochii altora înainte să ajungă să facă greșeli iremediabile.

Vă spun tuturor că sunt extrem de entuziasmat acum cu privire la misiunea mea de a face astfel încât tot mai mulți oameni să vadă cât de otrăvitor este alcoolul și să renunțe complet la el. Mărturisesc că vreau să-mi canalizez toată energia într-un singur scop: să-i fac pe cei din jur să conștientizeze că alcoolul nu merită consumat. În nicio împrejurare. Știu, este o luptă personală, dar cred că este o luptă pe care merită să o duc. Și voi face tot ce-mi stă în putere pentru ca acest vis să devină realitate.

Dacă ai citit până aici, te rog să reflectezi... Viața este prea prețioasă ca să o joci la ruletă din cauza consumului de alcool. Ajută-mă, te rog, să răspândim acest mesaj: Alcoolul distruge tot – dar putem să distrugem noi această otravă din viețile noastre!
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Re: Alcoolul distruge tot – dar putem să distrugem noi această otravă din viețile noastre!

Mesaj de tudor »

Salut, Bogdan!
Numele meu este Tudor și sunt membru pe acest forum din 10 decembrie
2099 și abstinent de la alcool din 14 martie 3008.
Felicitări pentru decizia să renunți la consumul de alcool.
Entuziasmul tau este normal după ce ai conștientizat ce catastrofa se putea întâmpla dacă nu te oprea echipajul de poliție.
Dar din nefericire trecând timpul acest entuziasm trece și se așterne uitarea.
Experiența mea de la grupurile de suport pentru abstinența îmi dă posibilitatea să a exprim in cunoștință de cauză că dacă nu schimbi nimic, nimic nu se schimbă.
Au scris pe acest forum că nu mai beau sute de persoane și majoritatea au uitat.
Nu vreau să te descurajeze dar mi-ar placea sa fi peste macar peste 15 ani excepția de la regula .
"Numai tu poți reuși dar nu poți de unul singur" este o regula de care puțini țin cont... După cum vezi in afară de Lupică nimeni nu mai este consecvent i a scrie pe acest forum.
Majoritatea covârșitoare s-au întors la consumul de alcool cu excepția unora pe care îi cunosc și care frecventează mai mult sau mai puțin grupurile de suport sau sunt în legătură cu persoane abstinente.
Îți doresc să reușești și îți păstrezi abstinența?
Pe mine mă găsești prezent aici pe forum și răspund dacă cineva se arată interesat.
Să ne citim numai de bine!
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Bogdan85
Boboc
Boboc

Re: Alcoolul distruge tot – dar putem să distrugem noi această otravă din viețile noastre!

Mesaj de Bogdan85 »

Salut, Tudor!

Îți mulțumesc foarte mult pentru răspunsul tău și pentru faptul că mi-ai împărtășit din experiența ta! Apreciez sinceritatea și realismul cu care vorbești despre această luptă continuă împotriva consumului de alcool și îți spun cu toată sinceritatea că răspunsul tău mă ajută enorm. Este într-adevăr o provocare pe termen lung, sunt conștient de asta, însă voi face tot posibilul să întrețin entuziasmul de acum, pentru că altfel nu o să mi-o iert niciodată.

Mă regăsesc în ceea ce spui despre necesitatea de a schimba ceva profund în viața mea pentru ca schimbarea să fie durabilă. Ai perfectă dreptate când spui „dacă nu schimbi nimic, nimic nu se schimbă”, eu văd asta ca pe o lecție pe care vreau să o înțeleg în profunzime și să o aplic de acum înainte toată viața. Chiar nu vreau să devin una dintre acele persoane care revin la vechile obiceiuri doar pentru că timpul a trecut și am uitat de intensitatea momentului inițial. Știu că o schimbare reală implică muncă constantă, disciplină și, așa cum spui tu, sprijin.

Apreciez și perspectiva ta despre comunitate, când spui că „Numai tu poți reuși, dar nu poți de unul singur.” Este un adevăr pe care îl simt deja, nu pot să spun că mă descurc singur, deși motivația mea este foarte puternică. Cred cu tărie că sprijinul unui grup, al unor persoane care împărtășesc aceleași valori ca mine, este ceea ce am nevoie acum pentru a rămâne pe drumul cel bun. Mesajul tău mi-a confirmat asta!

Vreau să știi că îmi doresc sincer și din tot sufletul să fiu excepția de care vorbești! În primul rând, nu vreau ca mesajul meu inițial să rămână doar o amintire a unui moment de luciditate. Vreau să construiesc ceva pe termen lung, să fiu consecvent în această luptă și să rămân un exemplu atât pentru mine cât și pentru cei din jurul meu. Știu că este greu, sunt conștient de asta, dar simt că am făcut deja primul pas și că de aici depinde doar de mine să continui.

Tudor, îți mulțumesc din suflet pentru încurajări și pentru că mi-ai oferit această perspectivă sinceră! Chiar îmi doresc să continuăm această conversație și să mă inspir din experiența ta și a altor membri care au parcurs un drum similar. Sunt convins că ceea ce faci aici, rămânând prezent pentru cei care caută sprijin, este extrem de valoros. Sper să ne citim numai de bine și să păstrăm legătura. Sunt sigur că voi avea multe de învățat de la tine și de la cei ca tine!

Îți doresc multă putere și liniște în această călătorie. Și îți mulțumesc încă o dată pentru mesajul tău!
Vbc
Veteran
Veteran

Mesaj de Vbc »

Bogdan , este foarte nasol ce ti s a întâmplat, și eu am condus de multe ori mahmur , dar nu m au oprit... spre norocul meu sa zic asa.
După cum ai relatat nu pare ca ai avea probleme grave cu alcoolul,( asa am dedus) doar ca s a întâmplat sa bei , sa te urci la volan și puteai sa provoci o tragedie mult mai mare, decât cea de care ai avut parte.
Mesajul tău este foarte bun exemplu de ce se poate intampla, dacă bei la volan, indiferent de nivelul la care ești ca și consum....
Alcoolul la volan acum se pedepsește cu executare de închisoare direct , dacă ai valoarea pt dosar penal?! Corect?

Eu sunt unu din sutele de persoane care au scris aici,ca nu mai beau, dar am reluat consumul după o perioada. Nu am reușit sa mențin la.distanta alcoolul, decât 2.9ani, cu ceva timp în urma.
Acum ma străduiesc din nou sa nu mai consum , de ceva timp.

Îmi pare rău pt tine, cu siguranță ai mai multe consecințe și urmări de tras, dupa acest incident
Nu am nevoie de noroc. Eu îmi fac propriul meu noroc...
Bogdan85
Boboc
Boboc

Mesaj de Bogdan85 »

Vbc scrie: 19 Noi 2024, 21:49 Bogdan , este foarte nasol ce ti s a întâmplat, și eu am condus de multe ori mahmur , dar nu m au oprit... spre norocul meu sa zic asa.
După cum ai relatat nu pare ca ai avea probleme grave cu alcoolul,( asa am dedus) doar ca s a întâmplat sa bei , sa te urci la volan și puteai sa provoci o tragedie mult mai mare, decât cea de care ai avut parte.
Mesajul tău este foarte bun exemplu de ce se poate intampla, dacă bei la volan, indiferent de nivelul la care ești ca și consum....
Alcoolul la volan acum se pedepsește cu executare de închisoare direct , dacă ai valoarea pt dosar penal?! Corect?

Eu sunt unu din sutele de persoane care au scris aici,ca nu mai beau, dar am reluat consumul după o perioada. Nu am reușit sa mențin la.distanta alcoolul, decât 2.9ani, cu ceva timp în urma.
Acum ma străduiesc din nou sa nu mai consum , de ceva timp.

Îmi pare rău pt tine, cu siguranță ai mai multe consecințe și urmări de tras, dupa acest incident
Într-adevăr, este foarte grav ce mi s-a întâmplat, cu atât mai mult cu cât eu nu am fost niciodată o persoană care să am probleme cu alcoolul. Dar uite că, din cauza lui, voi avea de azi înainte o serie de probleme. E adevărat, mă consolează cumva gândul că nu am provocat o tragedie și că nu au suferit oameni din cauza mea. Totuși, suferința pe care o voi îndura eu în anii următori va fi o încercare foarte grea pentru mine.

Din fericire, dacă pot să spun așa, deși m-am ales cu un dosar penal, am totuși speranța că nu voi fi condamnat la o pedeapsă cu executare. Spun asta pentru că este prima dată când mi se întâmplă așa ceva, iar în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, nu am fost sancționat cu amendă nici măcar o dată în ultimii 20 de ani.

M-am tot uitat pe portalul instanțelor de judecată și pe site-uri de profil, iar concluzia mea este aceea că, în cazuri similare, dacă persoana este la prima faptă, primește o condamnare pentru care se suspendă executarea pedepsei cu un termen de încercare. Ceea ce este însă destul de dureros este faptul că, în aproape toate cazurile, pe lângă această pedeapsă se mai dispune și anularea permisului de conducere, la care se mai poate adăuga, suplimentar, interzicerea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de până la 10 ani.

Deci, dacă este să mă gândesc la consecințe, trebuie să mă aștept că nu voi mai putea conduce mulți ani de acum înainte. Spun asta și pentru faptul că, din câte am observat, la judecătoria unde va ajunge dosarul meu, din păcate, cauzele penale de acest gen au rămas pe rolul instanței chiar și 5 ani. Cu alte cuvinte, dacă am acest ghinion, după aproximativ 1 an cât va sta dosarul la poliție și parchet + între 2 și 5 ani la judecătorie, voi primi, să zicem, 1 an cu suspendare + anularea permisului și interzicerea dreptului de a conduce între 1 și 10 ani. Practic, în cel mai fericit caz, nu voi mai putea să conduc autovehicule timp 4 ani de zile de acum înainte.

Sincer, numai gândul că nu voi mai putea conduce atâția ani mă consumă deja psihic. La care se adaugă o serie de probleme pe care le voi avea în viața socială din cauză mi-am pierdut acest drept. Sunt convins că lecția asta este mai dură decât îmi pot imagina eu la acest moment. Și nu cred că pot face nimic în privința asta, pentru că nu pot da timpul înapoi. Ce voi face însă în anii următori este să lupt prin toate căile posibile pentru a ajuta cât mai mulți oameni să înțeleagă pericolele consumului de alcool până nu este prea târziu și să găsească resursele pentru a renunța complet la această otravă.

Îmi pare rău că ai reluat consumul de alcool, dar sunt convins că vei găsi din nou puterea pentru a ține alcoolul la distanță. Faptul că îți dorești să faci din nou această schimbare este un pas extrem de important și un exemplu de voință. Nu uita că orice progres contează, iar faptul că ai avut perioade lungi fără consum demonstrează că poți să reușești din nou. Sper să găsești resursele de care ai nevoie pentru a reuși!

Îți mulțumesc pentru gândurile tale și pentru empatie.
tudor
Veteran
Veteran
Zile de abstinență: 14,04,2008
Ani de abstinență: 10 ani

Mesaj de tudor »

Salutare!
Am scris un mesaj.. frumos și lung dar n-am fost să fie
Mă rezum sa spun că abordarea cu lupta cu alcoolul este pierdută din start pentru că ALCOOLUL ESTE PUTERNIC DERUTANT VICLEAN SI RĂBDĂTOR.
Doar cu un program de recuperare din dependenta poți obține o grațiere zilnică.
ImagineOLD Tudor
-E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra." - Jules RenardImagine
Scrie răspuns